• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Žene vozači - snimci nadzornih kamera po parkinzima i garažama

Started by Boban, 27-08-2009, 17:33:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Nightflier

Smešna si & otužna. I samo ako sa tobom neću da merim šta radim a šta ne radim. Kao što (više puta) rekoh, ono što ja radim u životu svima je otvoreno na uvid i svi mogu sami slobodno da obrazuju mišljenje o tome, bilo pozitivno bilo negativno. O tebi se ne zna ništa sem onoga što sama pišeš po Sagiti. Pri čemu ne vidim da iko ima nešto lepo da kaže o tebi.

Elem, ništa od svega što si navela nisam rekao na način kakav ti opisuješ. Pišem blog - jaka muda. Pišu ga i mnogi drugi. Moj čak i nije posebno čitan. A ni ne pišem ga sam. I nemam objavljenu priču u "Zabavniku". Imam objavljen tekst. Opet jaka muda. To sam ti odgovorio kada si me nešto prozivala oko tvoje nesrećne radionice.

A da te zaobilazim - nemam namere, što sam ti jasno stavio do znanja. Svaki put kada budeš pljunula po nečemu što mi je milo, a budem primetio - odgovoriću ti.

I poslednja rečenica ti nema ama baš nikakvog smisla.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Kad bi ti samo znao šta ti je ovde bilo milo, i zašto si reagovao...

Ajd, ne smaraj. Nisam ni pročitala ceo tvoj post.

Stipan

Quote from: Nightflier on 28-09-2011, 20:30:29
O tebi se ne zna ništa sem onoga što sama pišeš po Sagiti. Pri čemu ne vidim da iko ima nešto lepo da kaže o tebi.

Netačno! Ja bih imao mnogo toga lepo da kažem o njoj da mi to izričito nije zabranila!

Nightflier

Pomoglo bi u čitanju kada bi znala sve reči.

Gađenje koje osećam prema tebi i tvom licemerstvu ne može se iskazati.
First 666

Nightflier

Quote from: Stipan on 28-09-2011, 20:37:05
Quote from: Nightflier on 28-09-2011, 20:30:29
O tebi se ne zna ništa sem onoga što sama pišeš po Sagiti. Pri čemu ne vidim da iko ima nešto lepo da kaže o tebi.

Netačno! Ja bih imao mnogo toga lepo da kažem o njoj da mi to izričito nije zabranila!

Prihvatam ispravku.

Ima li još neko da se javi?
First 666

Josephine

Quote from: Nightflier on 28-09-2011, 20:38:32
Gađenje koje osećam prema tebi i tvom licemerstvu ne može se iskazati.

To je zato što nemaš pametnija posla u životu.  :lol:

Nightflier

Biće da je tako. Ti si ono što mom životu daje smisao i značaj.
First 666

Hiperhik

A ja, u medjuvremenu, i dalje nemam utisak da 'žene loše voze'.

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 28-09-2011, 20:03:59
Saavaajaateee! CATFIGHT!!!

Тја, слабо је то...Дацко неће да се отргне контроли...а и није то - то ако ја први не приметим :)

Quote from: Hiperhik on 28-09-2011, 20:58:11

Како која...мада, ја нисам стручан да ценим пошто и ја возим као пијани мајмун...хм, ово није било добро поређење.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Quote from: Hiperhik on 28-09-2011, 20:58:11

Imao ili nemao, one su, svejedno, zbog vožnje brutalno kažnjavane... Sve ostalo o čemu se ovde priča je Bobanova koska.

Stipan

Quote from: Savajat Erp on 28-09-2011, 20:58:41
Тја, слабо је то...Дацко неће да се отргне контроли...а и није то - то ако ја први не приметим

Mda... Dacko nema razumevanja za nas - ljubitelje Catfighta!
Ili si joj možda jednostavno ti simpatičniji od mene pa blokira moje nevešte pokušaje da dođem u centar pažnje.

Hiperhik

Stipe, super si me kvotovao!

Tako nekako i govorim, nemušto..

xyxy

Hiperhik

Samo ti edituj, pa ja ispadam budalaš..

Samo te gledam.

Stipan

Ma nisam ni primetio da si postovao pre edita. A i ne pričaš nemušto, ali evo, da ne kažeš da sam đubre:
Priznajem (zbog tvog okrnjenog ugleda) da sam se namučio oko tog (jebemliga) kvotovanja, pa sam naknadno popravljao...

Bolje?!

Stipan

Važi se. Čim nam se putevi ukrste - po mogućstvu negde gde se toči "Jelen"...

angel011

Kad smo kod priče o vozačima: vraćam se ja u četvrtak sa promocije Noću pod kamenim mostom, i malo pre Slavije čujem nešto, okrenem se, i vidim automobil kako branikom kao da ćuška neku ženu više nego što ju je udario. Žena padne, vozač se najzad zaustavi, ja pretpostavljala da je, s obzirom na to koliko je bila udaljena od pešačkog prelaza, žena pretrčavala, a onda vidim da je pola šoferšajbne naprslo i shvatim da je on nju udario, nosio na automobilu, pa je ona skliznula, pa je tad još i gurnuo, i da je sasvim moguće da ju je udario baš na pešačkom prelazu.

Reč je o muškarcu-vozaču.
We're all mad here.

NdZodiac

Citat: "Muškarci automobil shvataju kao deo sebe i od momenta kada sednu za volan osećaju ga kao da su jedno. Kod žena to nikako nije tako.

Stav kako su žene lošiji vozači, je čista predrasuda. Dva su razloga koja potkrepljuju ovu tvrdnju: prvi je taj što su žene senzibilnije i to daje bolji osećaj, a drugi i još važniji, jeste taj što žene manje uživaju u alkoholu i ređe sedaju za volan pod dejstvom alkohola ili droge.

Dakle, radi se o čistom balkanitisu, u kojem je žena vezana za kuću, a muškarac za muške stvari kakvi su i automobili. Sve je to stvar kulturoloških predrasuda koje su zajedničke celom balkanskom prostoru i tiču se opšteg položaja žene u našem društvu.
A stav je i da je žena smotana.
I tu ne pomaže što statistike pokazuju kako su žene ređe učesnici u fatalnim saobraćajnim nezgodama, kako ređe plaćaju kazne radi prebrze vožnje, češće koriste sigurnosni pojas i kako manje krše saobraćane propise. Istraživanje sprovedeno među proizvođačima i prodavcima automobila, pokazuje kako žene, kada kupuju auto, najveću pažnju poklanjaju njegovoj pouzdanosti, trajnosti, broju mesta, sigurnosti i zapremini gepeka, dok muškarce zanima brzina, karoserija i potrošnja. Žene su češći kupci automobila sa pogonom na sva četiri točka, dok se industrija sportskih automobila pouzda (s pravom) u muške kupce, koji su 80-procentni konzumenti brzih dvoseda. "

@angel: Isuse o,O

Stipan

Quote from: NdZodiac on 01-10-2011, 21:15:10
A stav je i da je žena smotana.

Quote from: angel011 on 01-10-2011, 19:11:37
shvatim da je on nju udario, nosio na automobilu, pa je ona skliznula, pa je tad još i gurnuo.

Hmmmh... Ovu je tip baš opako smotao. Dakle, tvrdnja o smotanoj ženi itekako stoji....

mac

Pitao sam koleginicu s posla njeno mišljenje o vozačicama. Njene reči: "Žene su tragedija. Tragedija! Ako vidiš kola koja prosto stoje na sred ulice, kao da vozaču nije jasno šta tu radi, velike su šanse da je u pitanju žena". Ona inače živi u drugom gradu i vozi zbog posla dnevno nekih dvestotinak kilometara, tako da se koječega nagledala, i nema razloga da joj ne verujem. Nerviraju je preterana ograničenja brzine na otvorenim putevima. Naravno, koleginica je generalizovala, što svi činimo, čak i oni koji to mrze. Na dodatno pitanje ko je još "tragedija" stigao je odgovor: pijani vozači, korisnici mobilnog telefona, i ljudi stariji od 60 godina.

Mme Chauchat

Quote from: angel011 on 01-10-2011, 19:11:37
Kad smo kod priče o vozačima: vraćam se ja u četvrtak sa promocije Noću pod kamenim mostom, i malo pre Slavije čujem nešto, okrenem se, i vidim automobil kako branikom kao da ćuška neku ženu više nego što ju je udario. Žena padne, vozač se najzad zaustavi, ja pretpostavljala da je, s obzirom na to koliko je bila udaljena od pešačkog prelaza, žena pretrčavala, a onda vidim da je pola šoferšajbne naprslo i shvatim da je on nju udario, nosio na automobilu, pa je ona skliznula, pa je tad još i gurnuo, i da je sasvim moguće da ju je udario baš na pešačkom prelazu.

Reč je o muškarcu-vozaču.

O, pobogu.
Ovo se inače sve nadovezuje na priču o taksisti koji me je vozio i istovremeno kucao poruke na dva mobilna telefona, sve blago dodajući gas. Čisto mi je odlanulo kad ga je neko pozvao pa je krenuo da samo telefonira jer je tad makar jedna ruka na volanu i gleda kuda vozi.

NdZodiac

Imam ja isto jednu priču koja mi se dogodila pre par godina. Vozila sam spoljnom trakom i debil je krenuo u krivini pred semaforom sa unutrašnje da mi seče put!!! Neki lik iz Novog Sada. Sreća pa sam brzo odreagovala i zakočila, inače bi udario u moja vrata, a ovako mi je ulubio prednji deo pre svetla. Kada sam izašla i pitala lika da li je noramalan, rekao je da je on mislio da ima 3 trake!!! Ne znam da li je bio pijan ili naduvan, ali umalo da mu skočim za vrat.
Isto tako na autoputu, vozim sa nekih 100kmh po mraku  prema granici, kada vidim da tip ulazi u moju traku i ide mi u susret. Svirnula sam i zakočila, pa je trgnuo volan. Valjda je zaspao, šta li.

Vozim sada već 11 godina i nisam prouzrokovala ni jednu saobraćajnu, ali su mi par puta muškarci napravili takvu glupost da skoro da nastradam. Tako da... ima, ne kažem i loših vozačica, ali kod njih je više problem što su spore i nervozne. Ne snalaze se, a najčešće imaju i muža pored sebe koji usta ne zatvara, pa još diže tenziju.

Iznosim samo svoja iskustva, ne zauzimam strane. Ne volim generalizaciju, jer nije u redu.

Josephine

Quote from: mac on 01-10-2011, 21:38:53
Pitao sam koleginicu s posla njeno mišljenje o vozačicama...

I njeno (ko god da je ona) mišljenje treba tačno da dokaže šta? Nije mi jasno...

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Mo

Iz mog decenijskog iskustva u vožnji (poslednjih 6-7 godina svakodnevno) proisteklo je nekoliko zaključaka. Svi greše. Kada me neko "iseče", ne koristi žmigavce, pretiče s desne strane, uključuje se sa sporednog puta "svetlosnom brzinom" jer procenjuje da "ima prostora", isključuje se s glavnog puta kao da nema nikog iza sebe i slično, to su uglavnom muškarci. A slučajevi tipa, auto usporava a niko ne zna zašto, isključenje s glavnog puta "imam kade", prerano ili prekasno uključenje žmigavaca, auto posred raskrsnice a svi trube i slično, uglavnom  su žene. Naravno, jedno ne isključuje drugo, ali nikad mi se nije desilo da me žena pretiče s desne strane. Nekako mi "muške" greške deluju opasnije. Najviše straha sam preživela s pešacima, motorima i biciklistima (koji po svemu sudeći nisu vozači ili su glupi). Posebno su iritantni mali motori koji se gujare na semaforu između, zatvaraju retrovizore i sl. Uglavnom, neponašaju u sladu sa informacijama -- 4 trake, dupla puna linija, ograničenje 50km što izuva iz cipela, crna tačka, znak na "sporednom putu", "stop" i sve ono što bi vozačima trebalo da obrati pažnju u posmatranju dešavanja oko sebe. Malo ljudi gleda znakove, a često znakova ni nema (staro gvožđe je čudo).

Lično bih uvela poznavanje saobraćaja u osnovne škole (kakva bre nauka i građansko), jer to glavu čuva.

angel011

Pa imali smo poznavanje saobraćaja u osnovnoj (doduše u okviru drugih predmeta, uglavnom tehničkog). Ne znam da li je to kasnije izbačeno.
We're all mad here.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mo

Mi se nismo doticale te teme u osnovnoj, iz tehničkog smo uglavnom pisali o materijalima i skoro ništa nismo pravili, čisto traćenje vremena, možda je danas program drugačiji. Mama je svojevremeno imala polaganje poznavanje saobraćajnih znakova u osnovnoj i dan danas ih zna a nema vozačku.

Loni

Quote from: Alex on 28-09-2011, 02:57:49

Striptizeta - striper.

Kah kah kah kah molim?!  :-?

Kako te nije sramota da termin, koji se koristi za nas, koji se bavimo CRTANJEM STRIPOVA,
upotrebiš i za one, koji se skidaju?!
Ne može rečnik tek tako 'a se gradi alo!

Bude li se reč ,,striper'' stvarno priznala i skidačima,
ja ću lično organizovati protest svih strip crtača i ljubitelja stripova.
Izaći ćemo na trg republike i demonstrativno poskidati sve sa sebe!

angel011

Reč striper se uglavnom koristi za muškarce koji se skidaju za kintu. A ti se buni kol'ko (i kako) 'oćeš.  :lol:
We're all mad here.

scallop

ЗСтефова варијанта је - стрипар.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Нит је камера надзорна нити је гаража, али јесте жена возач.  :-x  И пумпаџије-сниматељи које заболе ћуна.  :lol:

glupaca na benzinskoj
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Dr00d

Žena autom uletela u supermarket

Desetoro ljudi je povređeno, od kojih troje teže, u supermarketu na Floridi, kada je 76-godišnja žena uletela svojim automobilom u izlog prodavnice
Telma Vagenhofer (76) se približavala znaku stop na parkingu ispred supermarketa u gradiću Palm Kost na Floridi, kada je greškom, umesto kočnice pritisla papučicu za gas, i uletela u radnju, prenosi agencija Asošiejted pres.
Automobil "tojota kamri" je velikom brzinom uleteo u prodavnicu, pokosivši sve ljude koji su mu se našli na putu, pričaju očevidci.
Vozilo, za koje se procenjuje da je išlo brzinom od 80 kilometara na čas, zaustavilo se tek posle dvadesetak metara, pošto je udarilo u stolove za kase u samoposluzi.
Ljudi koji su se zatekli u radnji bežali se glavom bez obzira, pokušavajući da se sklone od pomahnitalnog automobila.
Troje od desetoro povređenih je zadržano u bolnici, a u najtežem stanju je 83-godišnji muškarac koga je direktno pregazila Vagenhoferova i on se nalazi u kritičnom stanju.
U teškom stanju je i njegova 81-godišnja supruga, ali nije životno ugrožena. U bolnici je zadržana i devojka stara 15 godina, koja je dobila 32 kopče na nozi, zbog posekotina od stakla, a povređena je i tromesečna beba, koja je pala iz kolica prilikom udara automobila.
"Rušila nas je kao kegle na kuglanju", ispričala je majka deteta Lasaunda Hempton.
Portparolka lokalne policije u okrugu Flager je rekla da je Vagenhoferova, koja je vozila auto, nepovređena u incidentu, i dodala da je do nesreće došlo kada je starija žena umesto kočnice pritisla papučicu za gas.
Protiv nje će biti podneta krivična prijava za nemarnu vožnju.

Publix Car Crash

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/215468/%C5%BDena+autom+uletela+u+supermarket+%28VIDEO%29.html

Bakuta ih je odradila samo tako  :shock:
There's no saint like a reformed sinner.

Josephine

Josephine

I ja bih.

Pilotkinja izbacila seksista iz aviona      

Stereotipi kao što su "žene za volanom ne znaju voziti" dobili su svoju inačicu i u zraku. Iako se mali broj žena odlučuje postati pilotkinjama (njih 6.6 posto), one ipak postoje. Neumjesni komentar jednog muškog putnika za vrijeme početka leta, "Netko me trebao unaprijed obavijestiti da je pilot žena. Ne želim letjeti ako žena pilotira.", doveo je do ostvarenja njegove želje. Naime, pilotkinja ga je izbacila iz aviona, a putnik je pod policijskom kontrolom izveden. Na stranu odluke brazilske pilotkinje stala je i njezina kompanija s komentarom da neće dozvoljavati da se omalovažava njihove zaposlenice.
Trend nezadovoljstva muških putnika sa ženama za volanom, izrazio je i američki sportski novinar Joe Cowley koji je na Twitteru objavio svoje komentare za vrijeme leta. Njegov korisnički račun izbrisan je nakon tog incidenta.
Kao pozitivna strana takvih komentara pokazao se  aktivizam u zaustavljanju seksističkih komentara i burne negativne reakcije na njih.
Prevela i prilagodila Marija Sabolić

http://www.libela.org/vijesti/2689-pilotkinja-izbacila-seksista-iz-aviona/

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

kako god, al meni mnogo para uši kad čujem ženske verzije i, uz punu svest da ću zvučati mizogino, uopšte ne vidim što se to radi.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Meni prija da me zovu u skladu sa rodom sa kojim sam se poistovetila. I prija mi da znam da ovo nije muški svet. Sve u muškom rodu izgleda preteće i isključujuće. :)

Tex Murphy

Quote from: lilit_depp on 27-06-2012, 17:44:00
kako god, al meni mnogo para uši kad čujem ženske verzije i, uz punu svest da ću zvučati mizogino, uopšte ne vidim što se to radi.

Онај ко је смислио силовање језика ријечима као што су "пилоткиња", "социолошкиња" и сл. једноставно је обичан дегенерик.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Прометеј on 01-07-2012, 08:26:59
Quote from: lilit_depp on 27-06-2012, 17:44:00

Онај ко је смислио силовање језика ријечима као што су "пилоткиња", "социолошкиња" и сл. једноставно је обичан дегенерик.

Пардон, можда је и ДЕГЕНЕРИКИЊА!  :x :x
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: D. on 27-06-2012, 17:45:53
Meni prija da me zovu u skladu sa rodom sa kojim sam se poistovetila. I prija mi da znam da ovo nije muški svet. Sve u muškom rodu izgleda preteće i isključujuće. :)

Са таквим ставом тешко да ћеш икад наћи мужа.
Genetski četnik