• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Суперхеројски стрип и стварање новог жанра у филму

Started by zakk, 02-09-2009, 14:58:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Суперхеројски стрип и стварање новог жанра у филму
Филмска трибина
Субота, 05. септембар — Дом омладине Београда, сала на I спрату у 19:00
Предавач: Милан Коњевић, редитељ

Прожимање стрипа и филма никада није било присутније у америчкој кинематографији. Да ли се већ успоставио нови хибридни филмски жанр и које су његове карактеристике, ко су његови творци а ко најзначајнији представници? О свему овоме у предавању редитеља Милана Коњевића (,,Зона мртвих") који поседује и дугогодишње искуство рада на стриповима (,,Борци сумрака", ,,Генерација Тесла", ,,Фактор 4", ,,Дивља магија").
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

ridiculus

Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 02-09-2009, 15:16:55
Ja sam već na Mehmete reaguj ovo postovao. Nameravam da dođem.

Ha, video sam post pre par minuta. Ali već je bilo kasno za ispravku.

Boban

Pomerio sam ovo ovde jer mi se čini da može i stripadžijama da bude interesantno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

DušMan

Od meni poznatih bili Meho, Milosh, Duh_koji_hoda i Milan K.

Predavanje je kulminiralo Milanovim pokazivanjem donjeg vesa sa superherojskim motivima.

Bilo je sigurno barem jos 10 ljudi na predavanju, a verovatno i 15.

Meho je svo vreme dobacivao Milanu i javno ga ponizavao.

Milan je tvrdio da je sve na svetu superherojski (svaka knjiga, film, serija...).

To bi bilo to.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zakk

Ghoul

Quote from: DušMan on 09-09-2009, 00:05:32Predavanje je kulminiralo Milanovim pokazivanjem donjeg vesa sa superherojskim motivima.

i sa ovakvim 'ljudima' bi ti teo kontakt, zače???!
https://ljudska_splacina.com/

zakk

Meho Krljic

Bile su i najmanje tri ženske osobe. Jedna od njih bila je klasičan DušMan-friendly barely legal fazon, a jedna je bogami bila Meho-friendly maltene MILF (po novim američkim standardima MILF je svaka žena koja ne bi mogla da igra u filmu sa naslovom poput Tamed Teens). Meni bilo krivo što Ridiculus nije došo jer sam mu nosio jednu igru na poklon, ali je bar Milan bio zabavan.

DušMan

Quote from: Meho Krljic on 09-09-2009, 11:12:36
Jedna od njih bila je klasičan DušMan-friendly barely legal fazon
E da... bila je i ta jedna simpatična devojka.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 09-09-2009, 11:12:36
Meni bilo krivo što Ridiculus nije došo jer sam mu nosio jednu igru na poklon

:cry:

Sad je i meni krivo. Ne odgovara mi mnogo to vreme jer treba naći nešto da se radi od 3h, kada mi završava posao, do 7.

ridiculus

To je tek prvi krug pakla. Drugi krug dolazi nedeljom. Treći praznicima. Dalje ih nisam video, na sreću.

Dobro, imam ja i slobodnih dana.

Meho Krljic

Šta nas sve neće naterati da radimo za pare... Ajde javi se jedan dan da ti uručim ovu GBA Castlevaniju što sam ti namenio. Radi se o vrlo solidnoj Harmony of Dissonance koju se desilo da imam u duplikatu.