• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Valhalla Rising (2009)

Started by Ghoul, 07-09-2009, 14:58:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

P

Quote from: Meho Krljic on 26-08-2010, 21:19:33
Quote from: Dust Devil on 26-08-2010, 21:12:55
Uf gledo sam ovaj film. Sasvim sigurno ovo je jedno od najboljih ostvarenja poslednjih godina, i verujem vrlo znacajan film za svetsku kinematografiju, iako to sada tako ne izgleda. Toxic Avenger-ova analiza je EPIC FAIL.
Naravno da nisu. To je ista osoba.

Srećom, Crippled i Toxic Avenger čak nisu ni u srodstvu.

---

je, vraća mi se jedna davna epifanija. većina neslaganja na znaku sagite potiče od toga što su jedni međ nama pankeri, a drugi su metalci. i uvek je pokušaj da jedni shvate pank a drugi metal, to je ta dijalektika, a najmiliji likovi na forumu su ipak ljudi koji ne slušaju ni jedno ni drugo. mislim, sa harvijem se teško pokačiti, jer on čovek voli dire straits.

(zato je ghoul bio najveći kavgadžija - nikad nije slušo pank.)

forumu je potrebna sveža krv i lucidna misao hip-hopera, totalno smo prevaziđeni.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Albedo 0

Dire straits, dobar bend...

Shozo Hirono

Quote from: Meho Krljic on 26-08-2010, 21:25:49
Jeste Jadranka u nekom momentu zapljunula Koverdejla...

u nekom - čitava strana u ćau psovećena pljuvanju idola, tipa:

"Jeste, volela sam ga, ali..."

crippled_avenger

Jesam li ja vama pričao anegdotu o Jadranki i Cliffovoj pogibiji?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Nisi, a nema boljeg topika od ovog da je čujemo.

crippled_avenger

Priča je sledeća.

Jadranka je neko vreme boravila u Londonu. I tad je Metallica bila u najjačoj fazi, usponu i sl.

Posle jednog giga, ona ih zamoli za intervju i Lars bude u fazonu kao, "Aj da pričamo kad se vratimo iz Švedske, radićemo još jedan gig", međutim, ona je insistirala i nekako ih zabeleži dok još nisu bili pjani.

Anyhow, oni odu na put i Cliff nastrada. Jadranka pozove Pecu Popovića koji je u to vreme uređivao recimo časopis ROCK i kaže mu "Peco, imam intervju s njima pre nesreće" i Peca kaže šalji. Nađe joj neku šemu peko recimo likova iz JATa da pošalje njihovim teleksom, to je tada bilo dosta složeno, i dok su se dogovarali, on joj kaže, "Pazi, to ide na naslovnu, mora da bude dobro" i ona kaže, "Ma ne da je dobro, to je ekskluziva jer nisu davali izjave posle tog giga i to je bukvalno poslednji njegov intervju" i Peca joj oduševljeno kaže da misli da ima super rešenje za nslovnu stranu, da stavi neki citat Alekse Šantića.

Tu se Jadranka zbuni. Misli ona, okej, umro je mlad ali ipak Aleksa. I tu Peca kaže pa što da ne, kao bili su u njegovom fazonu, uostalom Mostar...

Ispostavi se da je Peca sve vreme mislio na pogibiju Crvene Jabuke za koju Jadranka tamo nije ni čula, i zaista Ričl je u kritičnom stanju prenet na VMA i peminuo je 1. oktobra a Cliff 27. septembra, recimo...

Meho Krljic

Aiiiii... Nije mi to nikada pričala. Ludilo. Ali sećam se njenog intervjua sa Larsom nešto posle nesreće a pre nego što je snmljen ...and justice for all, to je meni u ono vreme baš bilo potresno kako je ovak opisao Klifovu pogibiju i sve to. Doduše, ko zna koliko je to Jaca doterala a šta je ovaj nesoj stvarno pričao...

Shozo Hirono

a je l' postoje te stvari na netu u pdf-u negde?

Meho Krljic

Ne verujem. Mada ja još imam dosta toga na papiru. Valjalo bi sačuvati za generacije....

Vampirella

Quote from: Zika Kisobranac on 26-08-2010, 21:41:24
većina neslaganja na znaku sagite potiče od toga što su jedni međ nama pankeri, a drugi su metalci.

A je l' mozemo biti i jedno i drugo? :(
Satan my master.

Meho Krljic

Pa, svakom pankeru je ambicija da postane metalac.  Da vidiš kakve je pesme komonovao Žika pred kraj karijere našeg benda, jedna je bila čist Dip parpl/ Ju Grupa.

Vampirella

Hm, ne znam bas za ambiciju... Ja slusam metal zato sto mi je punk dosadio.

O kojem bendu je rijec?
Satan my master.

Meho Krljic

Pa ja slušam pank a metal mi nikada nije dosadio.

Pominjan je taj bend na topiku Muzika članova ovog foruma, potraži...

Alex

Quote from: Ella on 26-08-2010, 23:40:50
Hm, ne znam bas za ambiciju... Ja slusam metal zato sto mi je punk dosadio.

O kojem bendu je rijec?

OK Band.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Vampirella

Dok sam bila mladja stvarno sam mrzila metalce, tu njihovu dugu kosu i majice s necitljivim imenima bendova... Sad sam zrelija, pa mi je to cak i sexy. Ali, prekasno, vecina metalaca su neki 16-godisnji klinci. Nikad na zelenu granu.

Mozda rijec "dosadio" i nije najbolji izbor, problem je u tome sto me ne zanima noviji punk, ali zato stari uvijek dobro pase (pod stari mislim na ono sto slusam zadnjih 10 godina).
Satan my master.

Vampirella

Alex, nesto te nije bilo u zadnje vrijeme, lijepo sto si se vratio. Falio si mi (nam). ;)
Satan my master.

Meho Krljic

Metalci su uvek bili seksi nego si ti bila mlada da to prepoznaš.

A naravno da osle određene kilometraže čovek shvati da u panku ima mnogo reciklaže i malo svežih stvari, no srećom, ima ih. Idemo na Jelloa Biafru za koji dan, recimo.... On je star, ali ipak svež!!!

Alex

Quote from: Ella on 26-08-2010, 23:50:52
Alex, nesto te nije bilo u zadnje vrijeme, lijepo sto si se vratio. Falio si mi (nam). ;)

Kulučim na topiku FIRST LOOK i onda mi zbog prezauzetosti promaknu sve te predivne teme o politici i restrukturiranjima foruma itd.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Melkor

Kad sam ja bio mali metalci su bili selje a pankeri smink lozaci na fazon starijeg brata od tetke. Doduse, onda su dosli dizelasi pa su te razlike i percepcija istih izgubile na vaznosti.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Alex

Ne smem dozvoliti da ovaj topik svrši sa heavieyemental spotovima. Umesto njih, nešto ozbiljno i primereno izuzetno ozbiljnoj temi o izuzetno ozbiljnom filmu.

A ko je odrastao 70-ih, zna da nema ništa ozbiljnije od Vikinga Vikija, jeeeeee

Vicky The Viking

Vampirella

Ovo je sigurno bio i Quorthonov omiljeni crtani.  :!:

Satan my master.

Milosh

Quote from: Ella on 26-08-2010, 23:33:22
Quote from: Zika Kisobranac on 26-08-2010, 21:41:24
većina neslaganja na znaku sagite potiče od toga što su jedni međ nama pankeri, a drugi su metalci.

A je l' mozemo biti i jedno i drugo? :(

Ili ni jedno ni drugo? :)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Le Samourai

Ja sam bio panker i korevac, pa po sluzhbenoj duzhnosti mrzim metalce i padavichare.

Od svih podela medju ljudima koje sam vidjao od tada pa do danas ta mi se chini najsmislenija; uvek je moguce svrstati gotovo svakoga u jedan od ta dva tabora, bez obzira na to da li je jednu od te dve (chetiri) muzike ikada slushao.

Melkor

A koji su tacno padavicari?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Le Samourai

Pa u tom periodu pod tim pojmom bi se uglavnom rachunala ekipa koja je slushala Nirvanu, Sonic Youth i slichne grandz akcije. To je bio tadashnji ekvivalent danashnjeg emoa, priblizhno.

shrike

Sonic Youth su postojali već deset godina kad se pojavila Nirvana.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Vampirella

Quote from: Milosh on 27-08-2010, 01:12:54
Ili ni jedno ni drugo? :)

Ne, ja smatram da svaka normalna osoba mora proci punk ili heavy metal fazu, sto bi znacilo da Harvester nije normalan (to je cinjenica), ali ti mi se bas ne uklapas u statistiku... Naravno, gori su oni koji iz tih/te faze nisu izasli... :lol:

Ian Curtis je bolovao od epilepsije (padavice), stoga su Joy Division i ini padavicari. Padavicari su, ako je vjerovati guglu, navijaci HNK Dubrovnik.
Satan my master.

Melkor

Quote from: Le Samourai on 27-08-2010, 02:09:46
Pa u tom periodu pod tim pojmom bi se uglavnom rachunala ekipa koja je slushala Nirvanu, Sonic Youth i slichne grandz akcije. To je bio tadashnji ekvivalent danashnjeg emoa, priblizhno.

Aha. Mada nisam bio svestan da su samo nas  :lol: tako zvali. Koliko se secam, pricamo o ranim i srednjim 90im, jelte, to je bila zbirna imenica koja je obuhvatala i metalce i korovce i pankere... cak i fine momke poput harvestera  :twisted:

Milosh

Quote from: Ella on 27-08-2010, 02:29:55ali ti mi se bas ne uklapas u statistiku...

Story of my life. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Quote from: Melkor on 27-08-2010, 02:40:11Koliko se secam, pricamo o ranim i srednjim 90im, jelte, to je bila zbirna imenica koja je obuhvatala i metalce i korovce i pankere... cak i fine momke poput harvestera  :twisted:

A oni kojima je u to vreme omiljeni bend bio recimo The Prodigy, je l' su (smo) tada bili nešto između dizelaša i padavičara ili..? :lol:

Melkor

@ Milos

Da, vidis, nikad nismo pricali o tome sta si ti slusao u neznim adolescentskim godinama, pre no sto si poceo da slusas ovo... stagod da je to sto slusas...  :?:

Edit: ubacio si se sa Prodigy...  oni su uvek bili nasi, zar ne?  Ali nisi mogao da slusas samo njih....

Le Samourai

Quote from: Melkor on 27-08-2010, 02:40:11
Quote from: Le Samourai on 27-08-2010, 02:09:46

Aha. Mada nisam bio svestan da su samo nas  :lol: tako zvali. Koliko se secam, pricamo o ranim i srednjim 90im, jelte, to je bila zbirna imenica koja je obuhvatala i metalce i korovce i pankere... cak i fine momke poput harvestera  :twisted:

Mislim da je to bilo tako silom prilika, poshto tada nije bilo mnogo chega pametnijeg za delati nego ici na sve moguce  svirke svih vrsta, pa su tako na svim koncertima koji su ukljuchivali elektrichne instrumente mogli biti vidjeni delovi ekipa koje tu muziku ne slushaju, te je mozhda tako doshlo do tog grupisanja. Ali, ja lichno ne znam za to dzumlavanje. :)

Melkor

Ok, naravno da smo svi isli na sve, ali kad te riba pita sta slusas neces joj reci da si padavicar, kazes da slusas alternativu  8-) bar je to meni palilo. Rec padavicar sam prvi put cuo u pezorativnom kontekstu od vesele ne-padavicarske ekipe iz Jerkovica u kojem sam imao srece da tada odrastam.

Le Samourai

Pa dobro, jeste da je "padavichar" bilo pezhorativno, ali i svi ostali termini su bili potencijalno pezhorativni zavisno od drushtva u kojem se pominju. :)

Shozo Hirono

Quote from: Le Samourai on 27-08-2010, 03:29:55
Pa dobro, jeste da je "padavichar" bilo pezhorativno, ali i svi ostali termini su bili potencijalno pezhorativni zavisno od drushtva u kojem se pominju. :)

hm, meni se čini da je čast bilo biti metalac iz zenice. :lol:

Meho Krljic

I po mojoj računici padavičar je bio svako ko nije bio dizel. Dakle i metalci i pankeri/korovci i alternativci i ti neki rani rejveri. Mislim, najpre zato što je taj termin korišćen da se označe mete fizičkih napada na ulici a nešto kasnije verbalnih napada u novinama. Niko koga ja znam da je pripadao širokoj kategoriji padavičarstva nije sebe nazivao padavičarem (sem ironično).

Albedo 0

po narodskoj računici, padavičar je ljubitelj pločnika ispred SKCa u poslijeponoćnim časovima, žanr muzike nije od većeg značaja.

danas bi padavičar pretpostavljam bio grandosplavarski fan.

Mark

Moja profesorka latinskog je imala teoriju da se kaze padavicar zato sto ga samo malo gurnes i on padne!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Meho Krljic

Pa, jeste, bio je u to vreme tekst u Politici koji je objašnjavao kako ti ljudi žive nezdravo, mršavi su, ne spavaju, gudra, ovo-ono. Dizelaši su isticani kao primer ako ne savršenih arijevskih modela a onda kao ljudi koji su uredni, paze na oblačenje, ne drogiraju se, idu u teretanu itd.

Naravno, kad su Dizelaši otkrili dop, sve se to promenilo. Zato i ovo što Albedo kaže ima nekog rezona.

Plut

Dizelaši su bili primer??? Ne sećam se tog perioda.

Mark

''Mnogi dobri  momci su propali od te droge.''

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Meho Krljic

Quote from: Plut on 27-08-2010, 10:59:58
Dizelaši su bili primer??? Ne sećam se tog perioda.

Pominjem konkretna pisanija u Politici cirka 1992. Kako rekoh, nisu baš isticani kao apsolutni uzor ali su u poređenju sa padavičarima bili karakterisani pozitivn(ij)a pojava.

crippled_avenger

Rising actor Oscar Isaac ("Robin Hood," "Balibo") has joined the cast of Nicolas Winding Refn's thriller "Drive" reports Showbiz 411.

Ryan Gosling plays a Hollywood stuntman who moonlights as a freelance getaway driver during robberies and ends up on the run with a contract on his head and an ex-con's girlfriend (Carey Mulligan) in his car.

Isaac's role isn't known at this point. Bryan Cranston and Albert Brooks also star and shooting begins later this month in Los Angeles.

Mme Chauchat

Dobro, dakle... a mi koji slušamo stvari u rasponu od Visockog do Toma Vejtsa, šta smo mi onda? Pank ili metal?
(Klasiku ne smem ni da pominjem.)

---

vi koji slušate kanta autore ste sentimentalci i mutivode :)

Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Tex Murphy

Hahaha, kakva je glupost ta klasika. Pokušao sam nekad da slušam nešto od toga (bio je valjda neki Betoven ili Vivaldi ili nešto tome slično) i bilo je tako dosadno da sam morao odmah da prekinem. Nigdje basa, nigdje bubnja, nigdje nekakve solo dionice, ništa. Gimme Sex Pistols over that crap any day!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

mac

Probaj Baha. Originalni simfo roker.

Mme Chauchat

Znači ipak nisu metalci i pankeri ontološke kategorije u koje sve drugo može da se nagura? Razočarana sam! Stoga predlažem da se podela preinači u skladu sa onom teorijom o četiri temperamenta. Odnosno: Kolerici slušaju pank, sangvinici pop, melanholici kantautore (eto mesta za mene!) a flegmatici, naravno, metal.
Ova podela ima i tu prednost da može da se dopuni po želji, npr. da kolerici slušaju Šenberga, Vivaldija sangvinici a flegmatici, naravno, Baha. Eto kako se sve lepo uklapa, jer svi znamo da iole edukovani metalci uvek vole Baha  :evil:

Harv, za tebe je, ergo, neki Šenberg, Šostakovič ili u najgorem slučaju Štokhauzen. Sa Š nema greške za kolerike. ;)

Le Samourai

Imajuci u vidu shta Harvi inache slusha, bolje su shanse da mu se na Sh dopadne Shemsa.