• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zagor quotes!

Started by Tex Murphy, 26-09-2009, 12:18:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Riješio sam da otvorim topik "Zagor quotes" koji će da sadrži neke zanimljive citate iz stripova sa Zagorom. Nažalost, sve ovo ide tek od broja 460 (Čovek koji leti) koji upravo čitam:

Iz broja 460:

"Spavaj, mala robinjice. Kada se probudiš, bićeš kraljica ljudi-šišmiševa."

Negodovanje pojača snagu tog pravdoljubivog čoveka iz šuma koji neumorno vesla.

"Dobro me saslušajte, Sperou. Ja, Zagor, obećavam da će vam ovo biti prvo i posljednje putovanje!"

(My favorite) "Sad još i crnac! Ova akra liči na Vavilonski toranj!"  :!:

Inače, ovaj broj je ponovljeni prvi dio broja Leteći manijak (iz LMS serije). Tamo je prevod nešto drugačiji:
"Gle, crnac! Moram ga izbeći!"
a na sljedećoj slici: "Prijatno kupanje, crni lepotane!"  :D
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

JasonBezArgonauta

"Vraćaj se zmijo debela i lažljiva" - upućeno, pogodi kome.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Tex Murphy

461. Pirati sa Misurija

"Da su bar oni neki pošteni ljudi mogli bi da mi pomognu, ali s obzirom na njihove fizionomije, to su samo vlasnikovi saučesnici."

Kukavički pilotov gest je razbuktao bes u Zagoru i njegova snaga se udvostručila.
Genetski četnik

JasonBezArgonauta

Ti krenuo po redu? Ambiciozan projekat.
Ako u arhivi imas stare Zlatne Serije i LMS, mogo bi povremeno da nas gadjas citatima odatle.
Tu je bilo pravih bisera, pa da se ne baci.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Le Samourai

Citati iz Zagora jesu tresh, ali chak i letimichan pogled na americhke stripove 40tih i 50tih dovodi do zakljuchka da je Zagor ipak i u tom pogledu tek osmorazredni tresh.

Evo jednog citata iz treceg broja Zlatnog doba stripa, nedavno objavljenog kod nas.

"Snag! Nupa! Lizto! Brzo, vi droge puni shljame! Vodim vas u lov na ljude!"

I rest my case.

JasonBezArgonauta

Samourai, U neke svetinje se ne dira. Ne pljuvati Zagora.

Never! Ever!

sekta

Није Загор али мени је ово одлично! Циско Кид Носталгија 6. Циско,шалиш се! Нећеш ваљда...посао,а?   Посао није шала,Панчо. И ја га збиља тражим. Хајде! :lol:

Tex Murphy

Nastavljamo!

Bes kao da je udesetostručio ranjenikovu snagu i on se bacio na revolver.

"Garantujem vam da neću podneti takvu uvredu bez reagovanja, kapetane! Pre ili posle zažalićete zbog ovakvog ponašanja."

"A što se tebe tiče, zaštitniče pravde, obećavam ti da ćemo se ponovo sresti, pa ćemo tada utvrditi do koje je mere tvoja uloga u ovoj stvari bila značajna."

I dok su se njih dvojica uhvatili u koštac, razbojnik je motkom pogodio tačno u cilj.

Lažni Zagor nije imao sreće i bežeći, naleteo je na mesto gde se već nalazio pravi Zagor.

"Pobedio si, Zagore... Moja dobra zvezda me je izdala dovodeći tebe na moj put."

- Zagor protiv Zagora
Genetski četnik

Tex Murphy

"U zaklon! Zagor nas hvata s boka"

"Delavari će se vratiti u svoje selo, ali neka se ovi nikada više ne vrate na zemlju crvenih ratnika jer, ukoliko to učine, njihove će kosti postati igračka mladuncima šumskoga vuka."

Vodopad belog konja
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

"Ovog puta se neću predomišljati da ti u telo saspem konfete kalibra 45!"

- Zver iz Valoka
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Bimbo Sullivan

"AHJAAAK! Riječ Duha sa sjekirom je svetinja za narode Darkwooda i bit će svetinja i za vas!"
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Will-O'-The-Wisp

Da li bi neko od vas dobrih ljudi mogao da mi pošalje na PM rapidshare linkove za epizode koje čine story arc o sjeverozapadnom prolazu. Nikad nisam uspio da pročitam 3. dio, a ta priča je počela odlično.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Will-O'-The-Wisp

Kapetane, hvala i đe čuo i đe nečuo. :D
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Cornelius

Došao Zagor u Sarajevo da nađe Himzu Polovinu. Kad ga je našao, pita ga:
- Jesi li ti Himzo Polovina?
- Jesam.
- Je l' ti pjevaš onu pjesmu "Zvijezda tjera mjeseca"?
- Pjevam.
- Pa, matere ti, šta ti znači ono "zagoru ga zatjera"?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Tex Murphy

Posle vatrenih Zagorovih reči njegovo ćutanje delovalo je još strašnije: U Krugu hrastova niko se nije usuđivao da pisne.
(Zagorova spektakularna pojava na sastanku indijanskih poglavica (TM) u stripu Ludi Hakaram)
Genetski četnik

Tex Murphy

Novo, neverovatno čudo stvorilo je muk u Krugu hrastova.Muk koji je počeo da se nabija strahom kad je Zagor stao da se približava poglavicama.

- Spektakularni završetak Ludog Hakarama
Genetski četnik

zoskoz

Tex Murphy

Otrovna strela, nastavak Ludog Hakarama, djeluje jednako kvotabilan:

"Ima li još neko da želi da prođe kao ovaj razjareni ris?"

"Plemenite poglavice, dete koje živi u svakom čoveku za trenutak je u vama potisnulo odraslog čoveka. Zbog toga ću biti velikodušan: Dete se ne kažnjava, već mu se pomaže da uvidi svoje greške."

"Odložiću tvoju smrt da bih ti dao mogućnosti da saznaše sve. Tako ćeš još više patiti."
Genetski četnik

Tex Murphy

"Izgleda kao neki dnevnik." - Zagor dok u rukama drži knjigu koja na koricama ima ogromnim slovima ispisano DNEVNIK.

- Plamena lobanja
Genetski četnik

Tex Murphy

Serijal Plamena lobanja - Na krilima noći - Horde zla (sic!) za sada nema pretjerano mnogo memorabilnih citata, ali zato je kompletna priča besraman plagijat Gospodara prstenova i atmosfera je načisto urnebesna.
Genetski četnik

Tex Murphy

Wow! Ovaj serijal postaje sve urnebesniji! :!: Sad se pojavio neki patuljak koji može da nestane uz pomoć izvjesnog kamenčića, koji mu je poklonio čarobnjak za koga se smatra da je mrtav (hint, hint!). A inače, čitava priča dešava se u fantazijskoj zemlji koja se nalazi pod terorom izvjesnog Crnog gospodara, koji pokušava da se dokopa neke magične knjige, koju naši heroji moraju da unište, a jedini način za to je da se ona baci u bunar bez dna :!:
Moram da otkrijem ko je scenarista ovih stripova i da postanem njegov fan na Fejsbuku!
Genetski četnik

Tex Murphy

"Svih mi bubnjeva Darkvuda! Panko nam je doneo izvanrednu vest, Galade. Elkin je živ!" :-)
Genetski četnik

zoskoz

Quote from: Harvester on 10-05-2010, 21:58:18... Sad se pojavio neki patuljak koji može da nestane uz pomoć izvjesnog kamenčića, ...
Moram da otkrijem ko je scenarista ovih stripova i da postanem njegov fan na Fejsbuku!

"sad" je bilo negdje krajem 1983. ovo je za djecju svijest jedna od jako lijepih epizoda, scenarista je sclavi.

Tex Murphy

Sclavi? Leleeeee... Mora da je bio na drogama.
Inače, kad sam rekao "sad", mislio sam "u trenutku dok čitam".

"Bez ovoga kamenčića nikada ne bih mogao da s leđa dohvatim živu planinu."
Genetski četnik

Tex Murphy

Naravno, ja već jesam fan Sclavija na Fejsbuku.
Genetski četnik

marduk

Pomenuti serijal je jedan od stripovskih dragulja moje mladosti (a i mladosti većine strip fanova u to vreme (rane ili kasne 80e). Sramota Harv da ga tek sad čitaš!

Tex Murphy

Pa ja sam Zagora počeo da čitam tamo negdje krajem osamdesetih. Prije Interneta i sl. nisam imao priliku da dođem do starijih stripova. Osim toga, ne vjerujem da je sramota što ga tek sad čitam - sramota bi bila da ne želim uopšte da ga pročitam ;-)
Genetski četnik

zoskoz

harvi, nisem htjeo biti surov kao marduk, ali toeto!

SIMERIJANAC

Vala baš,uz serijal sa Baronom i onaj sa Tkačem,gore spomenuti mi je bio omiljeni.

marduk

Quote from: Harvester on 10-05-2010, 22:20:07
Pa ja sam Zagora počeo da čitam tamo negdje krajem osamdesetih. Prije Interneta i sl. nisam imao priliku da dođem do starijih stripova. Osim toga, ne vjerujem da je sramota što ga tek sad čitam - sramota bi bila da ne želim uopšte da ga pročitam ;-)

Naravno, bolje ikad no nikad, no, tedoh reć, još u to vreme bila raširena fama oko tog serijala, tako da je vrlo brzo stekao status kulta, postavši jedan od najtraženijih serijala pri menjažama.

et Simerijanac - slažem se za ta dva serijala. No, bolje ovde da stanemo, priča o omiljenim serijalima može da potraje u nedogled.

Tex Murphy

"Znao sam da ćete me pustiti da odem. Vi ste ne samo pošteni nego i užasno glupi!" :!:

- Horde zla

Genetski četnik

Tex Murphy

Ali, Elkin podiže ruke s dlanovima okrenutim prema čarobnoj šapi s kandžama i ova se topi.
Genetski četnik

Tex Murphy

"Budalo! Umalo mi nisi ruku odsekao!"

Genetski četnik

zoskoz

prestigao sam te, 'u kandzama zla', zs 682, zagor i ciko u zatvoru:

"strpi se, ciko. ako nista drugo, postigli smo da lezimo jedan pored drugog."

Tex Murphy

Sto mu gromova, ja tek pročitao 648!
Genetski četnik

Tex Murphy

Zosko, imaš li negdje RS link za epizodu 682? Moj disk se pobatalio :-(
Genetski četnik

zoskoz

zoskoz

zagor maxi lu 10, smrtonosna utrka. oprez! sljede spojleri!

ne znam, nekako mi se ucinio beskrajno dug. mozda zbog komaraca i mrava koji su izlazili iz trave i plazili po meni.
prica kao prica, spijuni, virusi, zacudo bez verybada. zanimljiva mi je cinjenica da su ovaj scenarista i crtac ocigledno pokusali kopirati izvorni zagorov dvojac.
imamo trampya i ciku, no sve djeluje nekako, pa neoriginalno. zagorova fizionomija mjestimice kao da je izasla iz tusa ferrija, ali se stilisticki nikako ne uklapa u ostatak crteza. djeluje nekako usiljeno (ne znam moze li si tko zamisliti nesto konkretno pod "usiljeno", ja ne, ali ipak mi dobro zvuci na ovom mjestu).

uglavnom dosta slab zagor. iako ima velikih prekretnica, otkrivamo da otac ipak nije otac. ha! barbatin duh zivi!

i sad, zasto ovo pisem u zagor quotes? pa, strip nudi jednu nezaboravnu scenu:
stranica 75, zagor otkriva cijelo selo mrtvih kineza te razmislja:
"ne mogu vjerovati da je ovaj pokolj prirodan. vjerojatno je djelo nekog ludjaka."

ah da, i virus nije otporan na hladnocu. eh, gdje je ona svinjska gripa...

Bimbo Sullivan

:mrgreen: :mrgreen: xdrinka

Stvarno loš Zagor. Ganjaju jedni druge po planini.
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

zoskoz

da, ganjaju jedni druge po planini, puni ljubavi. a nasao se i spijun-nindja.
a bas me privukla naslovnica, inace volim zimske price.

Guy Buttersnaps

Špijun nindža potuče pola sela sa nekim kung-fuom, pobije svih u saloonu i onda kad očekuješ neki teški fajt između njega i Zagora - on se utopi! qpuke
Stvarno mi je više puna kapa negativaca koji završe na taj debilni način. Zar je tako teško smisliti nešto bolje...
Sjetimo se samo Kandraxa i njegovo spoticanje preko kamena u rijeku ( xrofl), ili milijun slučajeva kad se negativcu sruši pola rudnika na glavu (normalno, on se poslije uvijek vrati). :?

Tex Murphy

Hahaha, pa to je suština Zagora! :-)
Npr. u stripu Slomljeno koplje Zagor roni u nekoj rijeci da vidi šta se desilo s negativcem iz prethodnog stripa. Naravno, roni 15 minuta, vazduh mu je na izmaku, kaže onu svoju čuvenu "Još sekundu i pluća će da mi eksplodiraju!" i onda vidi jezivu prikazu tog negativca pod vodom. Sure enough, odmah kreće da se obračuna sa njom :!:
Meni je ipak kod Zagora najjače ono što kao djeca nismo primjećivali, a to je njegovo ekstremno samoljublje. Rečenice tipa "Tako prolaze svi oni koji krše zakon Duha sa sjekirom" vrlo često se ponavljaju. Ili "Poglavice, ovog puta ću biti milostiv, ali..."
Genetski četnik

zoskoz

Quote from: Guy Buttersnaps on 25-05-2010, 13:34:29... milijun slučajeva kad se negativcu sruši pola rudnika na glavu (normalno, on se poslije uvijek vrati). :?

hehe, to su legendarni raspleti. ipak je zagor daleko ispred svog vremena, sve modularno, uz maksimalno tri mogucnosti. kao da se scenario pise u general motorsu.

harvester, jedna za tvoju dusu, zagor extra, lu 182, put na zapad, str.4, pozurivanje gladnog cike:

"zaboravio si da me indijanci u ovom podrucju ne uvazavaju dovoljno? pozurimo se prije nego naletimo na njih."

Tex Murphy

:!: Odlično!

Inače, novi citati su u pripremi, nisam zapostavio čitanje nego sve uredno bilježim u fajl, pa ću onda da postavim veću količinu odjednom. Možda čak stavim i slike umjesto samo da ispišem tekst.
Elem, još nešto što Zagora čini genijem je to što je zapravo fenomenalno obrazovan, iako živi u močvari i nijednom ga nisu prikazali kako čita čak ni novine, a kamo li knjigu. Čim se pojavi neki neobični fenomen i svi pomisle da je nešto natprirodno, onda ulijeće on: "Ja ne znam mnogo o tim stvarima, ali pretpostavljam da je ova stijena sastavljena od nekog minerala koji ima neobična svojstva."
Ili: "Ne razumijem se u to, ali mislim da su ova priviđenja izazvana gasovima" itd. itd. :-) Ili, dosta kasnije, kad je impresionirao Helingena time što ne samo da je znao ko je Robinzon Kruso već se ispostavilo i da je čitao tu knjigu :-)
Genetski četnik

Tex Murphy

I ko poslije svega ovoga može da kaže da Zagor nije najveći???
Genetski četnik

Le Samourai

Quote from: Harvester on 26-05-2010, 11:22:52
I ko poslije svega ovoga može da kaže da Zagoru nije najveći???

O ovome mozhe da posvedochi jedino Chiko!

Tex Murphy

Zagor nije homoseksualac!!!!!
Genetski četnik

Guy Buttersnaps

Harvester, ne obaziri se na njega. Nikad ništa pametno nije ni znao reći, ne možeš očekivati da sad počne. :mrgreen: