• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

2012

Started by Milosh, 02-10-2009, 14:50:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Milosh

Roland Emmerich's TOTAL FUCKING DESTRUCTION (2012) - 5 Bugnuts Insane Wholly Beetledick Wow Minutes!

http://www.aintitcool.com/node/42587

xrofl

Znači, ne mogu da verujem šta sam upravo pogledao!! Jurnjava kroz L.A. koji se bukvalno raspada je najnerealističnija scena ikada i potpuno je fenomenalna! Glasno sam se smejao gledajući ovih 5 minuta Emmerichove masturbacije koju on zove filmom i jedva čekam da to ponovo pogledam na velikom platnu!!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Son of Man

Ovakve scene su melem za dusu, hvala ti Miloshe na ovoj dojavi.  :|

cutter

fino, veselo, ima kreativnih rešenja, samo saspensu/masturbaciji škodi previše tečno urušavanje, neprestano baš dok prolaze itd.

Джон Рейнольдс

Mešalica za beton eksplodira kao da je cisterna prepuna kerozina! :| Rolande, kneže, Rolande, vraže! Bar smo sigurni da u ovom njegovom filmu američki vojnici neće atomskom bombom ubiti egipatskog boga. Ali će učiniti nešto herojsko, siguran sam.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zakk

Odlično jeeee!!!11 :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

odavno se u kraćem vremenskom razmaku nisam češće ovako glasno smejao!
:)
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Ovo ima potencijal da bude najbolji film svih vremena! Jedva čekam da se pojavi, pa da napravim double-bill sa hrišćanskim (!) istoimenim filmom.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Pogledao sam 2012!!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Kunac

I ja sam. S-hitina.
"zombi je mali žuti cvet"

Le Samourai

Ovo je sve ono shto se reklamira da jeste - and beyond.

Ovolika disaster movie masturbacija nikada nije vidjena u istoriji filma. In awe.

Milosh

Quote from: Le Samourai on 10-11-2009, 20:28:46
Ovo je sve ono shto se reklamira da jeste - and beyond.

Ovolika disaster movie masturbacija nikada nije vidjena u istoriji filma. In awe.

Baš tako. Mislim da 2012 u dobroj meri obesmišljava dalje snimanje sličnih filmova, jer kad su u pitanju razmere katastrofe ovo je moguće dostići ili pak nadmašiti jedino ako bi neko snimio adaptaciju biblijske apokalipse ili da se uz SF oblandu pribegne uništavanju čitavih galaksija...

Джон Рейнольдс

Trebalo bi snimiti film "Sudar galaksija" sa nekoliko paralelnih radnji na različitim naseljenim svetovima. Animirano u 6D (dakle, sa ekstra basovima, drmalicama, itsl). Zezanje za sve pare.

Koga zanima, ovih dana (ako Tomica ne zajebe stvar) trebalo bi u Koloseju da krene Battle for Terra u 6D. Stolice-drmalice koštaju 150 dindži više od onih mirnih.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kunac

Scene jurnjave sa tornadima, cunamima, lavom, vodom i ostalim nevaljalštinama su veoma zabavne - sve ostalo, ono sto film cini filmom, grozno je. Bedna americka propaganda i losa melodrama.

Milosh

Meni je čak i ta bedna američka propaganda i loša melodrama bila zabavna u par navrata (kasting donekle vadi stvar), mada film u poslednjih sat vremena malo gubi na tempu i previše se rasplinjava za moj ukus.
Inače, ruski biznismen Juri (Zlatko Burić) je izmamio najviše aplauza. :lol:

Le Samourai

Quote from: Kunac on 10-11-2009, 21:01:52
Scene jurnjave sa tornadima, cunamima, lavom, vodom i ostalim nevaljalštinama su veoma zabavne - sve ostalo, ono sto film cini filmom, grozno je. Bedna americka propaganda i losa melodrama.
Ali, ovde je sve svesno podredjeno toj prenabudzenosti SVEGA. Eksplozija, emocija, melodrame, patriotizma, multinacionalizma, globalizma, dobra, zla, SVEGA. "Dramske" scene su mi u potpunoj ravni sa scenama unishtenja, uopshte ne mogu da ih razdvojim. To je jedan vrtlog svega shto smo videli u svim filmovima ove vrste, nakupljen na jedno mesto i prenaglashen do krajnosti.

Ono shto je Sin City za krimice, Twilight za ljubavne vikend romane, 2012 je za filmove katastrofe.

Tex Murphy

Pa ovo zvuči kao film decenije! A i kao nešto što će da obogati oba novoformirana topika (i najsramotnije i cool scene).
Genetski četnik

WARLOCK

ma skidam kapu Emerichu Rolandu za remek delo  :|...zadovoljan sam  :!:,izasao sam iz bioskopa sa osmehom..  rado bi reprizirao film ,dok sam gledao film toliko puta sam aplaudirao i urlao ko lud.. :!:

ginger toxiqo 2 gafotas

...2012 je neviđena budalaština u kojoj je lako, uz svu nevericu koju gledanje ovog filma iz minut u inut proizvodi, uživati; i Le Samourai je u pravu - u njemu je sve hipertrofirano, i bučna akcija, i glupost i besmisao, i bljutava melodrama, i gotovo otvorena fašistoidnost...prezasićenost na ama baš svakom nivou ovog filma...ipak, moj favorit je, uz našeg Burića, neprevaziđena Tamara...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Pogledao sam i ja 2012., ovo je zaista rijetkost da neki film ispuni sva moja očekivanja i još ih debelo nadmaši. Sve što sam očekivao da bude, tu je, pomnoženo sa četrdeset. U (rijetkim) trenucima kad se ništa ne ruši i ne odlazi dođavola tu je tako besramna i pretjerana patetika da dostiže nivo parodije (think Tailor of Panama), jednostavno ne mogu da vjerujem da je ovo pisao neko ozbiljan. Ovaj film zaslužuje detaljan osvrt, ali to slijedi za koji dan. Bravo Emeriše, majstore! Sljedeće sedmice repriziram.
Genetski četnik

Ygg

Sjajan film! Nisam se odavno ovako dobro zabavio. :| :| :|
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Lord Kufer

Posle gledanja trejlera, imam utisak da je film nategnuta alegorija (možd o ekonomskoj depresiji i frci vladajuće klase  :!:), s preteranim efektima (što reko Džordž Lukas, sad treba da isplatimo industriju koju smo napravili)...

Tripp

Sa 2012-om, Emerih nikada nije ni mogao prevazici film katastrofe, obzirom da se radi o prilicno neuvjerljivom zanru, ali samo zato jer se taj zanr apsolutisticki oslanja na popularnu glumacku postavu a s time i na box-office zaradu. U novije doba se mozda ta definicija malko i izmijenila, prvobitno zbog boljih specijalnih efekata, ali Emerih joj je i sa boljim efektima sigurno vratio onu staru slavu.

Recimo, da 2012 ne sadrzi toliko poznatih glumaca [neki od njih su i na zalasku uspjesnih karijera, a tada ne aludiram na Glovera], mislim da bi se rijetko ko obazirao na ovu stvar, osim mozda kao tek na jos jednu hriscansku fantaziju C.Thomasa Howella. Isto mogu reci da genijalan film katastrofe ne postoji. Najblize tome prilazi The Perfect Storm, medjutim sumnjam da se on moze podvesti u izvorni film katastrofe i da je tom podzanru sigurno blizi Transformers 2. Armageddon je, opet, tek parodija na film katastrofe i zato moze biti i repetitivno gledalacko zadovoljstvo. Sumnjam da je neko gledao Towering Inferno, mozda najbolji od onih starijih, petnaestak puta do sada, mada ne bih nazvao budalama one koji su Dante's Peak i Volcano gledali nista manje puta. Na kraju krajeva, to ipak nisu genijalni filmovi.       

S druge strane, Emerih odlicno poznaje svijet oko sebe i njegovu glad za dogmama o politickoj korektnosti. Na primjer, da bi sa Devlinom realizovao naredni svoj projekat nakon Univerzalnog Vojnika, Emerih je znao da Mario Kassar u svojoj kuci ima policu krcatu knjigama o egipatskim piramidama – covjek je valjda bio opcinjen tim komadom istorije. Na taj nacin je eventualno nastao Stargate, produciran od strane cudesnog Carolca i jos cudesnijeg Kassara – kostao je, ako se ne varam, citavih $50-60 miliona prije deceniju i po.     

Sad je Emerih otisao najdalje sto je mogao sa filmom od $300 miliona a poznato je da je njegov pretposljednji projekat bio takodje film katastrofe i da je imao nesto uspjeha. Za njegov posljednji, 10.000 BC, pokusaj da se kompetentna pustolovna prica a la Apocalypto podmetne nesto zaostalijem dijelu covjecanstva, mislim da je bio sineasticka tragedija, medjutim i bez ikoga poznatog u afisi glumaca - ispalo je da je svijet donekle i gledao to sranje. [Ipak, stagod rekle procjene o budzetu nekoga filma, vrijedi znati da se u te brojke nikada ne ubraja i marketing, koji onda moze iznositi nista manje koliko i citav jedan film, od $50-100 miliona, pa i vise. Za 2012 ne mogu ni da pomislim koliko je to moglo stajati.]

Na kraju je 2012 pokazala nalicje danasnjeg umno zaostalog Holivuda i kao takav film funkcionise na jednom sumanutom nivou kada je suspenzija nevjerice najbolja u scenama upravo politickih i religijskih tenzija. U stvari, to je ona fantazija koju sam ja pokusao da svarim – u medjuvremenu su me sve te katastrofe, eksplozije i konstantne reference na Bibliju totalno mimoisle; vraga mu, cak se sin glavnog junaka zove Noah (pa, najgori dijelovi i Distrikta 9 su oni koji u sebi sadrze trivijalnu [hriscansku] simboliku). A rezija je tek standardno solidna. Hocu reci, gledao sam daleko fascinantnije i napetije sekvence u filmovima o mogucim katastrofama, poput Them! i Phase IV. Takodje, jos jedan jalov projekat, Year One, ispao mi je daleko zanimljiviji i vjerodostojniji od, recimo, 10,000 BC.   

Ono sto mene fascinira kod Emeriha nije njegov apetit koliko volja da naizgled plauzibilno prikaze svijet onakvim kakav zbilja i treba da bude: pojedinci lete ruskim vojnim avionima a citavo covjecanstvo hrli Kinezima u narucje ne bi li se spaslo sigurnog smaka svijeta [ko bi danas, osim Emeriha, napisao tako sto?]. U Day After Tomorrow to su bili jadni Meksikanci. 

Istovremeno je 1999. ostala deset godina iza nas a u medjuvremenu su milenaristi na svu srecu, pronasli jos skrivenih Nostradamusovih katrena koji se vrlo lako mogu odnositi na 2012... Tako da bih rekao da je odluka studija Columbia Pictures da finansira ovu stvar besprekorno opravdana. I sasvim je moguce da ce ovaj shit vratiti zbilja dobar dio ulozenog novca, ako ne i vecinu. Za ostatak novca pobrinuce se ostatak svijeta. Kinezi ce garantovano pojuriti u bioskope, ako uopste i uvezu ovaj film u svoju zemlju. Steta je samo sto Kirk Cameron ne igra ovdje. Mada, simbolike radi – jer je citav film simbolika necega – Kirk je mogao imati kameo kao mladi kapelan u Bijeloj kuci. Fakat je da ljudi koji pate za reality show predstavama isto to vole vidjeti na filmu, samo sa mnogo bozjeg upliva i iskupljenja jer takve stvari djeluju i zvuce sasvim realno u njihovim glavama.     

Dabome, jedini ko ce izvisiti jeste Emerih koji poslije ovoga vise nece znati kakve filmove moze da pravi. Ako se okrene zapletu – to ce biti Stargate ili 10,000 BC, znaci generalno losim filmovima. Jedini koncept na kome Emerih moze uzeti nesto novca jeste ono sto je momentalno u modi ili stara fransiza koju valja vaskrsnuti u sto pompeznijem maniru – nije tajna da, osim Moon 44, kod njega u kompletnom opusu ne postoji ni zrno originalnosti. Necu mozda pogrijesiti ako kazem da ce njegovi novi projekti biti adaptacije cuvenih SF romana, ili nesto slicno tome, dakle nadasve prepoznatljive stvari.

Polovina 2012 je snimljena digitalnom filmskom kamerom, pa na mahove izgleda kao nova epizoda "Wallandera". Kapiram kada to radi Mann i potom u svojim komentarima pojasni svoju artisticku namjeru, no ne i Emeriha, osim ako nije planirao da ustedi nesto novca sto je onda necuveno, jer film tada najvecma izgleda kao djeciji kolaz – i niposto se ne vidi da je film slikao jedan Dean Semler; mnogo toga je nacrtano ili pak zamuceno filazima digitalne kamere.

Uostalom, vrlo malo segmenata filma djeluje realisticno, ako je moguce kazati rijec-dvije i o tom oksimoronu. Promjena studija koji radi CGI dobro bi dosao Emerihu; naime, ubijedjen sam da bi ovo sranje kod Spilberga djelovalo desetak puta bolje premda uopste ne zato sto je Spilberg neuporedivo bolji reditelj.

Moguce je i da sam konzervativan ali ne pamtim, u stvari, da sam do sada vidio nesto iole realisticnije od The Lost World i Starship Troopers, oba filma iz 1997. odnosno 1998. godine. Meni ni Titanik, kad je u pitanju CGI, nije djelovao toliko dobro valjda zato sto sam izgubio interesovanje za film do tacke od kada krene CGI. Cak mi i Godzila na mahove izgleda bolje, u cjelini, nego 2012.

Ovdje jos imate i gomilu realno iritantnih likova od kojih bih izdvojio ruskog milijardera i jednog od naucnika koga igra Amerikanac John Billinglsey – prilicno OK pojava gdje god sam ga vidio – medjutim koji toliko kuburi sa svojim kokni-engleskim akcentom zbog cega prilikom svakog dijaloga zvuci poput malignog idiota.

Plus ono sto me je navelo da bez neke vece muke ispratim 2012 jeste i prvi bioskopski forspan za Kameronov Avatar koji sam vidio: i kao da se vec moze naslutiti da ce Avatar biti novi LOTR/King Kong/Land Before Time spin-off koji ce garantovano otvoriti vrata adaptacijama mongoloidnih basni Roba Hoba, Tada Vilijamsa i Roberta Dzordana, kada ce se Holivud, kako mu i dolikuje, pretvoriti u poligon za bajke i animaciju i galantnu spejs-operu; u pitanju je prirodna evolucija Holivuda da sa gledaocima sve vise pocne komunicirati pretezno putem zovijalnih, drecavih kadrova, sa gomilom simbolike i sa sto manje rijeci.

Bice to era kada ce ozbiljni filmovi i kandidati za Oskara izgledati kao Surrogates, Inglourious Basterds i Wall-E, projekti sa predubjedjenjem da posjeduju golemu strukturalnost a svakako pocetak, sredinu i kraj, i to samo zato jer iza sebe imaju, cini se, dosta dobrog talenta i jos vecu ekonomsku autonomnost. (Brus Vilis je izjavio da je najnoviji Die Hard 4.0, mnogo bolji od originala. U stvari, svaki njegov projekat cini se da je bolji od prethodnog. I upravo ovakve izjave velikih talenata krasice filmske novine sirom svijeta u bliskoj buducnosti...)

I obzirom da nisam mogao da se otmem utisku da ce Avatar, kada se sve uzme, biti tek prosjecan film, 2012 je mnogo bolje pocela da mi izgleda dok sam je gledao, pa bih joj dao 4(+)/10.

Koliko je Holivud uznapredovao po sofisticiranosti, ne zvuci mi nimalo pretenciozno da upravo Emerihovi filmovi katastrofe – tri za sada – budu jedino iskupljenje koje ova planeta ikada i zavrijedi da dobije na celuloidu. U stvari, Emerih je nesto slicno i pretpostavio u ovom filmu - mozda i posprdno - kada je ucinio da se medju rijetkim spasenim knjigama na svijetu nadje upravo kojekakvi prsli SF roman totalno nepoznatog autora samo zato jer njegova ideologija strijemi svekolikoj pozitivnosti i jednakosti.

Za kraj, kao najvece ludilo u kinematografskoj istoriji, najbolji najgori blokbaster ikada snimljen, meni i dalje ostaje nenadmasivi Transformers 2. U pitanju nije tek priprosti eskapizam koliko ekstremno los film, mozda i gori od Inglourious Basterds. Odgledao sam ga do samog kraja samo zato jer sam htio vidjeti dokle je Bej voljan da ide u svojoj demolition derby perspektivi. Na trenutak sam pomislio da ce tu titulu preuzeti 2012, ali Emerih se u svojim projektima zaista trudi da uzgoji sto je moguce vise onoga sto bi malouman covjek mozda mogao nasloviti i – logikom. Transformers 2, kao i Armageddon i Bad Boys II, na svu srecu, ne pate od problema svrhovitosti.

S druge strane, Bej nam je ostavio, pored filma The Rock, i jednu od najdinamicnijih R-rangiranih autorskih akcija u 21. vijeku – spomenutu Bad Boys II – koju ce rijetko ko u skoroj buducnosti novog akcionog filma biti u stanju da prevazidje, na ovom ili onom nivou, osim ako svi akcioni filmovi ne budu zvucali i ponasali se kao The Bourne Supremacy. Stoga mislim da Beju treba iskazati makar malo postovanja prije nego ga se zatvori u ludnicu. Emerih - medju super-rediteljima - jos je uvijek OK, negdje na sredini moje shit-liste.

Uostalom, ko bi i pomislio da jedan ateista moze da stvara ovako pozitivne i plemenite pricice?
'Hey now!'

Milosh

Ghoul

nije u redu što si mi ukrao naslov eseja/predavanja!

Tex Murphy

Genetski četnik

Tex Murphy

Solidan tekstić, samo ja bih radije filmu dao devetku nego peticu.
Genetski četnik

Tex Murphy

Naime šesticu.
Genetski četnik

Alex

Čitam ovaj Trippov post, pa mi nije jasno čemu toliko naglabanja oko jednog Emerihovog filma (a nije Harvester koji voli da naglaba o beznačajnim filmovima)? Kad sam pročitao post, čini mi se da ništa konkretno nije rekao ili ništa bitno i da se izbacivanjem svih rečenica ne menja smisao (a nije Harvester pa da je duhovito).

npr:     

"Recimo, da 2012 ne sadrzi toliko poznatih glumaca [neki od njih su i na zalasku uspjesnih karijera, a tada ne aludiram na Glovera], mislim da bi se rijetko ko obazirao na ovu stvar (pa ko se obazire? - koliko i na razne druge blokbastere), osim mozda kao tek na jos jednu hriscansku fantaziju C.Thomasa Howella. Isto mogu reci da genijalan film katastrofe ne postoji.(Tu si u pravu, ali to je otkrivanje tople vode) Najblize tome prilazi The Perfect Storm (to je diskutabilno, mada jeste među uspešnijima), medjutim sumnjam da se on moze podvesti u izvorni film katastrofe (ne znam jel izvorni ili novokomponovani, al jeste film katastrofe) i da je tom podzanru sigurno blizi Transformers 2 (e taj nije sigurno, a nije ni Supermen). Armageddon je, opet, tek parodija na film katastrofe i zato moze biti i repetitivno gledalacko zadovoljstvo (nema taj film veze sa parodijim, parodije su Goli pištolj, Mrak film...). Sumnjam da je neko gledao Towering Inferno, mozda najbolji od onih starijih, petnaestak puta do sada (ja znam da su taj film ljudi gledali više puta još pri prvom prikazivanju po bioskopima kod nas), mada ne bih nazvao budalama one koji su Dante's Peak i Volcano gledali nista manje puta (što budale?, sem ako je za redom15 puta, onda jesu budale). Na kraju krajeva, to ipak nisu genijalni filmovi. (Bravo!)"

Ono - kako je nastao Stargate - tako što je Emerih uočio kakve knjige ima producent i kako mu je dekorisan stan - bez komentara.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

jao bre alex zašto uopšte pokušavaš da čitaš postove čoveka čiji mozak radi na osam nivoa iznad tvog?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

ova retardacija se otvorila sa 65 miliona u usa.

Alex

Quote from: Boban on 15-11-2009, 20:26:45
jao bre alex zašto uopšte pokušavaš da čitaš postove čoveka čiji mozak radi na osam nivoa iznad tvog?

Jel to humor?

Ne postoji ništa iznad.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Lord Kufer

Znači da ne gledam....

Sećam se da je Independence Day bio dobar samo zbog izuzetno uspelih scena, gde svaka od njih ima svoj geg, štos ili vic, a sama priča, naročito njeno razrešenje je bila totalno idiotska.

10.000 BC sam iz tri pokušaja u speo da odgledam do dolaska ekipe u tropsku Italiju...
Odavno nisam video ništa gluplje i toliko bez scenarija (osim Stargate 3, ono bezvezarenje na severnom polu) koji nije imao ni scenario ni režisera a dobro da je imao i kameru...

I da zaključim, znači da ne gledam...  :(

Ghoul

ja sam siguran da ću se zabavljati uz ovo: onih 5 minuta ili kolko beše iz filma izazvalo je brojne grohot-momente + tu je zlatko burić, veliki srpski mafijaš iz PUSHER-a 1-3, dakle - gledanje ASAP!

Tex Murphy

Zavidim ti na prvom gledanju! Osim onih fantastičnih scena sveopšte kataklizme i Džona Kjuzaka koji uspijeva da protjera limuzinu kroz Los Anđeles koji se raspada, patetika u ovom filmu je dovedena do maksimumovog maksimuma (think THE DAY THE EARTH STOOD STILL). Tugaljivi Deni Glover u ulozi američkog predsjednika koji se žrtvuje za dobrobit "hrabrog novog svijeta" i tome slično. Oskarovski materijal.
Genetski četnik

Kunac

2012 je na momente veličanstven film, što ovaj naslov čini vrednim gledanja: i to baš u bioskopu, na velikom platnu, gde se u potpunosti može uživatu u svim CGI ludorijama. Dramaturški film ima ozbiljnih problema, što je i bilo za očekivati. Da je, recimo, izbačeno 30 minuta dramskih deonica, 2012 bi bila mnogo, mnogo bolja. Da se fokus sa drame pomerio na komediju - a to se moglo, na primer, postići ovim skraćivanjem - opet bi bilo bolje.

Tripp

@Alex

Jos jednom mi oprosti sto nisam ispunio tvoja ocekivanja za bilo kakvom kritikom. Medjutim, nisam uopste pisao kritiku filma. Naprotiv, pisati o nekom filmu tako sto ces nasiroko prepricavati radnju, fabrikovati i kombinovati zanimljive metafore, opisivati glumce i njihovu dosadasnju filmografiju, kao i drviti o scenografiji na dvije trecine teksta - smatram da je pretjerano kontraproduktivno, premda i sumnjam da bih toliko pazljivo odvagane koncentracije mogao iskamciti iz sebe. U to ime, okreni se Ebertu; jednostavan je za pracenje i bice ti daleko prijemciviji. U ovom slucaju, samo sam dao opservaciju-dvije, jer mi je tako doslo. Ja sam ipak diletant ovdje; vjerovatno zato sto nikada nisam vjerovao da se puko filmsko recenziranje moze smatrati iole ozbiljnim zanimanjem.   

A anegdota da je Emerih znao sta M.Kassar voli da cita - donijela mu je novac zahvaljujuci kojem je eventualno snimio Stargate i stekao svojevrsnu dozvolu za svoj dalji i sve ludji rad. Upravo je to nesto iz cega se izrodio citav taj moj stream-of-consciousness rant. Covjek jednostavno zna kako da izmami budzet ne bi li snimao sav onaj drek koji stalno gledamo. Za razliku od mene, on zna kako da se adaptira.

Najzad, txt sigurno je pun rupa i kojekakvih nesuvislosti, ali kako sam jednom htio da odrzim predavanje Miloshu vezano za Gamer i istovremeno napisem ponesto o Law Abiding Citizen [i hrpi drugih filmova, ispostavilo se], gomila nista manje glupog txta u ovom prozorcicu nije mogla da se postuje - nego se izgubila prilikom klika na preview. Zato ubuduce, prije nego sto bilo sta napisem sa zadovoljstvom cu tebi prvo poslati na mejl na procjenu i na moguce ispravke [a ti mi samo sibni mejl]; i vise necu zuriti sa postovima. Naime, uvijek sam zudio da imam pozrtvovanog editora. Kazu da ni Tom Wolf ne bi bio to sto jeste da nije imao jednog takvog genijalca pokraj sebe. Wtf.             
'Hey now!'

Alex

Quote from: Tripp on 16-11-2009, 09:14:08

@Alex

Jos jednom mi oprosti sto nisam ispunio tvoja ocekivanja za bilo kakvom kritikom. Medjutim, nisam uopste pisao kritiku filma. Naprotiv, pisati o nekom filmu tako sto ces nasiroko prepricavati radnju, fabrikovati i kombinovati zanimljive metafore, opisivati glumce i njihovu dosadasnju filmografiju, kao i drviti o scenografiji na dvije trecine teksta - smatram da je pretjerano kontraproduktivno, premda i sumnjam da bih toliko pazljivo odvagane koncentracije mogao iskamciti iz sebe. U to ime, okreni se Ebertu; jednostavan je za pracenje i bice ti daleko prijemciviji. U ovom slucaju, samo sam dao opservaciju-dvije, jer mi je tako doslo. Ja sam ipak diletant ovdje; vjerovatno zato sto nikada nisam vjerovao da se puko filmsko recenziranje moze smatrati iole ozbiljnim zanimanjem.   

Oprošteno ti je. Znam. Mogao bi, verujem, ali nije bitno. Ebert je baš onakav kritičar kakve ne volim, a i kritika me zanima samo na papiru. Dobro. Nije ozbiljno koliko bi Ghoul voleo da jeste.

Samo sam primetio da si mnogo toga napisao a nije mi jasno šta si hteo da kažeš. E sad, da li si suviše komplikovan meni za praćenje i treba da čitam nešto jednostavnije ili si pisao post na brzinu i nabacao misli, nema veze.

taurus-jor

Quote from: Harvester on 14-11-2009, 02:56:38
Pogledao sam i ja 2012., ovo je zaista rijetkost da neki film ispuni sva moja očekivanja i još ih debelo nadmaši. Sve što sam očekivao da bude, tu je, pomnoženo sa četrdeset. U (rijetkim) trenucima kad se ništa ne ruši i ne odlazi dođavola tu je tako besramna i pretjerana patetika da dostiže nivo parodije (think Tailor of Panama), jednostavno ne mogu da vjerujem da je ovo pisao neko ozbiljan. Ovaj film zaslužuje detaljan osvrt, ali to slijedi za koji dan. Bravo Emeriše, majstore! Sljedeće sedmice repriziram.

Harvi, gde je taj detaljan osvrt? :!: xfrog
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

harv se hrve sa šumarima! :)

Tex Murphy

Za nijansu detaljniji osvrt sam metnuo na Fejsbuk, a superdetaljan će da bude za koji dan na mom novoformiranom blogu. Naime, odlučio sam da prihvatim savjet ove nakaze Ghoula koji je za moj prethodni blog rekao da je loš, tako da će novi blog da ima konkretnu tematiku (umjesto random budalaština) - naime, apokalipsu. Prvo ću nekako da smlatim Pisma myortvogo cheloveka, ondak ide knjige On the Beach i poslije toga 2012! Stej ćund!
Genetski četnik

crippled_avenger

Kod nas za prvi vikend imao skoro 15 000
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Lord Kufer

Može li neko od stručnjaka za film da objasni, da li je 300 miliona dolara za ovaj film zapravo efektan način da se opere tolika lova (na tuđ račun, naravno)?

дејан

s' obzirom na uglavnom loshe a ponekad i ochajne efekte u filmu moguce.
...barcode never lies
FLA

Milosh

Da li se to South Park osvrće na 2012 u poslednjoj epizodi ove sezone?

GLOBAL CATACLYSM AT THE WATER PARK IN AN ALL-NEW EPISODE OF "SOUTH PARK" PREMIERING ON WEDNESDAY, NOVEMBER 18 AT 10:00 P.M. ON COMEDY CENTRAL

NEW YORK, November 16, 2009 – The boys are super excited to spend the day at Pipi's Splash Town but there is danger at every turn in an all-new "South Park" titled, "Pee," premiering on Wednesday, November 18 at 10:00 p.m. on COMEDY CENTRAL.

Things at the water park are not what they seem. The boy's fun filled day is about to turn deadly. Events are in play at Splash Town that signal the end of the world is upon us. Cartman tries to warn everyone but no one will listen. Disaster is about to strike and the boys are in a race to survive.

Lord Kufer

Odgledah i taj film, to je toliko nenadahnuto... Najmanje pažnje je obraćeno na likove, a najviše na stereotipe.

Ghoul

a kakav je saut park?
opet sam zaboravio da ga skinem...

Tex Murphy

Quote from: Lord Kufer on 21-11-2009, 01:18:52
Odgledah i taj film, to je toliko nenadahnuto... Najmanje pažnje je obraćeno na likove, a najviše na stereotipe.

Jupi, sutra repriziram 2012. i onda je mećem na blog!
Genetski četnik

Tex Murphy

Genetski četnik

Lord Kufer

Zabaravio si da kažeš da je u filmu dolar mrtav i da se sve računa u jevrima - i to PRE naučnofantastične katastrofe  ;)

Vudi Harelson, u ulozi ludog zaveracioniste-proroka (što je takođe nezaobilazni lik u svim filmovima koji mirišu na Xfajls), pruža jedino pravo zadovoljstvo onima koji vole da gledaju FILM a ne ove izdrkotine zbog kojih će biti više nemoguće da filmska umetnost opravda ovaj naziv.

Što se uloge razvedene supruge tiče, ona je zaista potpuno isprazna. Mnogo je bolje to odrađeno u skorašnjem filmu sa sličnom temom, KNOWING, gde je ženska instinktivno-emocionalna inteligencija zaista dovedena do savršenstva  :twisted:

Tex Murphy

Naravno, zaboravio sam da spomenem i "suptilne" duhovitosti tipa kad ona dvojica muzičara pjevaju "Nije kraj svijeta" :-)
Nego, čini mi se da se tebi film nije naročito dopao?
Genetski četnik