• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najsramotnije scene iz filmova i serija

Started by Tex Murphy, 10-11-2009, 02:42:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Oduvijek sam želio da otvorim ovaj topik. Moguće da sam posenilio i zaboravio da sam ga otvorio nekad prije, ali nadajmo se da to nije slučaj. Elem, ajmo ovde da dokumentujemo sve scene (računaju se i filmovi i serije) koje su toliko loše i neprijatne, kako za gledaoce tako i za glumce (ako imaju imalo mozga) da vas prosto uhvati neka neprijatnost.
Pravila: Računaju se samo koliko-toliko respektabilni filmovi i serije. Dakle, nema DOMAĆIH filmova. Takođe nema ni filmova tipa Left Behind.
Evo nekoliko primjerčića da se vidi na šta mislim:
- Bejzbol scena u SIGNS (other than that, odličan film)
- Džoi Loren Adams se dernja na Bena Afleka u CHASING AMY (scena prije prvog poljupca) (other than that, umjereno podnošljiv film, do pred kraj, kad postane zaista preglup)
- Luk Peri obljubljuje ogromnu debelu ženu u FOGBOUND
- Toni Goldvin cmizdreći izlazi iz ormara pred Mijom Kiršner u jednoj od epizoda serije THE L WORD (to je jedna od scena kad mi je definitivno pukao film i kad sam batalio gledanje te lezbo katastrofe)
- "I believe in the United States!!!" scena iz POSTMANa (kad smo već kod katastrofe...)
- Indijski čistač objašnjava Tomu Henksu kako je stigao OVAKO blizu Amerike i onda se utrtao u filmu TERMINAL (other than that (i još nekoliko sličnih scena) solidna bajka)
- Kijanu Rivs i Džon Kliz se razbacuju matematičkim i fizičkim formulama u THE DAY THE EARTH STOOD STILL
- Optimus Prajm opisuje ljudski rod na kraju prvih TRANSFORMERSa
- Nikolas Kejdž se svađa sa engleskim čuvarom u NATIONAL TREASURE
- "Deklaracija nezavisnosti za mene nije adut za pregovaranje" - Nikolas Kejdž u NATIONAL TREASURE
- "Prodala si Ameriku zbog svojih sebičnih interesa!" - HOT SHOTS PART DEUX
- Kejdž i američki predsjednik divane u pećini u NATIONAL TREASURE: BOOK OF SECRETS
- Mel Bruks ponosno urla "Ovo je AMERIKA, imamo svoja PRAVA!" u LIFE STINKS (other than that, vrlo odličan film)
- Martin Šin miskvotovanjem Starog Zavjeta ponižava nekakvu novinarku i onda joj kaže da ustane dok predsjednik govori u seriji WEST WING (igrom slučaja, to je prva i posljednja scena te serije koju sam gledao)

i tako dalje. Dodajte svoje favorite.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Zaboravih da dodam scenu kad Tom Henks nešto kenja Denzelu Vošingtonu uz nekakvu klasičnu muziku u onom odurnom filmu PHILADELPHIA
Genetski četnik

Ghoul

ha!
s ponosom izjavljujem da nisam gledo NIJEDAN od gorepomenutih 'filmova', s izuzetkom onog odurnog SIGNS!
i hot shots 2, al to i nije film.
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Genetski četnik

Milosh

Quote from: Ghoul on 10-11-2009, 03:12:05ha!
s ponosom izjavljujem da nisam gledo NIJEDAN od gorepomenutih 'filmova', s izuzetkom onog odurnog SIGNS!
i hot shots 2, al to i nije film.

Nisi gledao LIFE STINKS? Sram te bilo!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Pa dobro, nije to baš vrhunac Bruksovog opusa, ali ima nekoliko opakih scena koje ga čine ne sasvim uzaludnim. Npr. borba buldožera na kraju ili čitava uloga Džefrija Tambora, koji je zapravo potcijenjeni genije.
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 10-11-2009, 03:16:53Pa dobro, nije to baš vrhunac Bruksovog opusa, ali ima nekoliko opakih scena koje ga čine ne sasvim uzaludnim. Npr. borba buldožera na kraju ili čitava uloga Džefrija Tambora, koji je zapravo potcijenjeni genije.

Naravno da nije reč o vrhuncu Bruksovog opusa, ali čak i najslabiji Bruks (što LIFE STINKS nije) bolji je od većine američkih komedija...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 10-11-2009, 03:23:16
Quote from: Harvester on 10-11-2009, 03:16:53Pa dobro, nije to baš vrhunac Bruksovog opusa, ali ima nekoliko opakih scena koje ga čine ne sasvim uzaludnim. Npr. borba buldožera na kraju ili čitava uloga Džefrija Tambora, koji je zapravo potcijenjeni genije.

Naravno da nije reč o vrhuncu Bruksovog opusa, ali čak i najslabiji Bruks (što LIFE STINKS nije) bolji je od većine američkih komedija...

Potpisujem sve! Doduše, sad i ne znam koji bih njegov film nazvao "najslabijim", pošto ih sve volim, čak i neke koji nisu baš cijenjeni, recimo Drakulu, Robina Huda i sl.
Genetski četnik

taurus-jor

U MatErix Revolutions imaš onu "prekrasnu" scenu kad Neova ženska umire jedno pet minuta glavnom junaku na rukama. Ona izgovara nekakav patetični monolog, a publika u bioskopu dobacuje: "'Ajde dosta, crkni već jednom!"
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Джон Рейнольдс

Kao što je Harvi izbacio Evil Dead trilogiju iz topika za najkul scene jer su sve kul, tako bi trebalo izbaciti Matriks trilogiju iz ovog jer u njemu ne postoji ništa što ne izaziva spontanu materijalizaciju sluzi.

Nevezano za to, uvek me je bilo sramota kad ugledam širenje ruku na pramcu Titanika.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Ajoj, da, ali naročito kad to uradi ona baba na kraju filma! Pa to je jedna od scena zbog koje je ovaj topik originalno i pokrenut, ali sam zaboravio da je spomenem :x:
Genetski četnik

Ugly MF

Ja se stidim kad gledam Predator 2,
kad se Deni Glover predatoru zaleti s ledja sa njegovim kopljem u rukama i gurne ga da obojica padnu!
A ne probusi ga tim istim kopljem...misliiim...sad me sramota sto sam ovo napisao....

Tex Murphy

U ovu kategoriju spada kompletan PLEASANTVILLE (osim nekoliko minuta na početku), ali prvenstveno scene "I don't want it to go away!" i kad Džej Ti Volš dobije boju na kraju. Kakva šteta što se jedan tako veliki glumac oprostio takvim smećem od filma.
Genetski četnik

Tex Murphy

Nisam spomenuo Alfreda Molinu koji se valja u čokoladi na kraju Čokolade.
Genetski četnik

Ghoul

ima više sramotnih scena u ovome filmu, referiše se na njih u samom rivjuu, uz usputno gaženje:
http://templeofghoul.blogspot.com/2009/11/craig-2008.html
https://ljudska_splacina.com/