• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

18.11. - dan kada je herojska srbska vojska oslobodila vukovar

Started by zoskoz, 18-11-2009, 14:36:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

vukovar je naravno greška; trebalo je odmah ići na zagreb.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Джон Рейнольдс

Ali ga sravniti sa zemljom, ne samo ostavljati ove rupice po zidovima.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Lord Kufer

Ideja nije bila osvajanje Hrvatske, već da se sruši druga ideja - Brasvo-Jedinsvo. Taj posao je odlično obavljen.

David

E-novine:

QuoteKako bi pokazali situaciju na terenu nekoliko dana pre pada grada, objavljujemo reportažu Miloša Vasića koja je objavljena na dan pada Vukovara u nedeljniku "Vreme"

Reportazu, pod imenom "Srpsko Galipolje", mozete procitati na linku ispod:

http://www.e-novine.com/feljton/32228-Srpsko-Galipolje.html

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Lord Kufer

http://www.alo.rs/vesti/20316/Miskovic_kupuje_Ovcaru_za_1_kunu

Mišković kupuje Ovčaru za 1 kunu

Quote,,Delta", kompanija Miroslava Miškovića, otkupila je konkursnu dokumentaciju za kupovinu vukovarskog poljoprivrednog kombinata ,,Vupik" na kojem su snage JNA držale zarobljene hrvatske vojnike,...

Glavna industrija i bizmis na bivšim jugoslovenskim prostorima - ratni zločin...

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

sinisa123

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

Quote from: sinisa123 on 18-11-2009, 16:47:33
Quote from: Ghoul on 18-11-2009, 15:01:04
tipičan srpski half-assed job! :(

Ali smo se izvadili u Srebrenici.

ma sve to kilavo, nikad poso dovršen skroz i urađen kako se to u svetu radi... :(

sinisa123

Ghoul

Quote from: sinisa123 on 18-11-2009, 19:15:31nisi fer, momci su ipak dali sve od sebe.

nisam ubeđen.
pogledaj rezultate.
jel se TAKO radi genocid?
tako što im prvo pošalješ žene i decu na bezbedno?
ma daj molim te, sve je to neozbiljno i kilavo.
'all of me' my ass - umorili se posle 2-3 dana i rekli 'e, dokurca, mnogo bre naporan ovaj genocid, ajd da zajebemo ovo i idemo kući na rakiju i da malo odmorimo od ovolikog rada!'

Джон Рейнольдс

Quote from: Ghoul on 18-11-2009, 19:48:57

I posle te, ni krivog ni dužnog, nit luk jeo nit luk mirisao, smaraju Majke Srebrenice.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: John Reynolds on 18-11-2009, 21:59:19
Quote from: Ghoul on 18-11-2009, 19:48:57

I posle te, ni krivog ni dužnog, nit luk jeo nit luk mirisao, smaraju Majke Srebrenice.

pa ne, zaista: da je taj tzv. 'genocid' osmotrio neki nezavisni posmatrač iz nemačke, recimo, mogao bi ga sjajno opisati rečima koje u kadijinom PRAZNIKu nemački oficir upotrebi za opis slično trapave smejurije trapavih četnika sa 'pilotima' - CHARADEN!

a ja bih to još bolje nazvao - SCHWEINEREI!

Boban

ma srbi nemaju iskustva u genocidu kao hrvati, zato smo opet prošli gore nego što smo zaslužili.
Kod Hrvata nema zajebancije, preživelih i naknadnih dokaza; kod Srba sve polovično...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sinisa123

Jel taj Kadija rodjak onog Veljka Kadijevica? I on je Hrvat!!
I sta radi u Srbiji? Snima filmove? Sve mi je to sumnjivo.

Polovicno ili ne, ipak su dogurali do 8.000 , a TO JE NESTO!!!

Ghoul

8000?
misliš, računajući žive, kao i preminule starce u nekoliko godina pre tog 'događaja'?

ne veruj svemu što ti kaže sonja biserko.

kadija je (veliki) srbin, rođen u šibeniku. i nije 'taj kadija' nego đorđe kadijević, veliki srpski reditelj.

Alexdelarge

gresis. stvar je u tome sto ima the srba koji su majstori za asanaciju terena. stono rece bernhard za austrijance, rodjena skrivala zlocina. treba samo biti uporan i kopati duboko, i kosti ce se vec odnekud pojaviti. mozda provire iz nekog mulja za vreme letnjih zega kad je vodostaj nizak. :twisted:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

ja 'grešim' a ti mi to dokazuješ 'MOŽDA' argumentom.

možda će se kosti pojaviti.
a možda i neće.
a možda su to kosti ljudi koji su tu umirali godinama, prirodno ili u ratu...

David

Quote from: Ghoul on 19-11-2009, 09:12:50
ja 'grešim' a ti mi to dokazuješ 'MOŽDA' argumentom.

možda će se kosti pojaviti.
a možda i neće.
a možda su to kosti ljudi koji su tu umirali godinama, prirodno ili u ratu...

Treba jos samo da odes sa ovim topicom, a moze i gornjim postom, u Hag, i tamo im predas ove argumentovane dokaze, garantovano ces demantovati oficijelne rezultate (8000) koje su na terenu dobili njihovi forenzicari (ne, medju njima nije bila i Sonja Biserko). 

Eriops

Al ti je post. A zasto bi mi verovali u objektivnost haskih forenzicara ? Uopste, institucije koja je oslobodila Ramusa Haradinaja i Nasera Orica? Institucije koju finansiraju SAD, Saudijska Arabija i druge zemlje , koje sacuvaj boze da ikad krse ljudska prava.

David

Eto, ja cu prije vjerovati evropskim profesionalcima, a ti vjeruj ako hoces Gulu... :lol:

Джон Рейнольдс

Ima li negde na netu da se nađe spisak tih osam soma žrtava? Onako, broj, pa ime, broj, pa ime. Jer neki (ne neki, nego NEČIJI) forenzičari mogu da prebroje 800, neki (ne neki, nego NEČIJI) 80.000. Jasenovac je tipičan primer frljanja tim brojkama.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: David on 19-11-2009, 11:44:14
Eto, ja cu prije vjerovati evropskim profesionalcima, a ti vjeruj ako hoces Gulu... :lol:

Tjah. Pre izvesnog broja godina neki evropski profesionalci iznosili su dokaze na osnovu kojih su tadašnji zvanični sudovi osuđivali žene na lomaču. Zbog veštičarenja.

#Τζούτσε

Eriops

Profesionalci preko okeana, otkrili su i nekakvo oruzje za masovno unistenje u Iraku, veliku pretnju nacionalnoj bezbednosti SAD. Sta ono bi posle, Davide ?
" Profesionalci " su pogresili, oruzja nigde, a u medjuvremenu je izginulo hiljade ljudi, zemlja razorena, a u Bagdadu kad odes na pijacu kupiti krompir, letis u nebo.

angel011

We're all mad here.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

crippled_avenger

Vasićev tekst je interesantan pošto u suštini najviše kritikuje JNA što ne ratuje dobro. Na neki način, može se osetiti i blaga kritika što se rat vodi half-assed. Recimo, evo jedne rečenice:

Vukovar će ostati kao mrlja na kolektivnom pamćenju desetina hiljada ljudi koji su tamo rizikovali život ne znajući zašto. Vukovar će ostati kao podsećanje da se ratovi bez nacionalnog konsenzusa, jasno određenog cilja i moralnog opravdanja ne mogu voditi tek tako.

Što se Srebrenice tiče, nije to loše urađen posao. Nije na hrvatskom nivou jer kako rekosmo ipak smo mi učenici u predmetu "Pravljenje države kroz masakr", ali čini se da smo dobri učenici.

Doduše, o Srebrenici se može diskutovati na planu toga šta je zapravo bila ideja iza svega toga. Priča o tome da je ona bila neka vrsta Ratkovog oproštajnog poklona srpskom narodu napravljena sa idejom da se posle masakra muških glava Muslimani više neće vratiti tu (i to moramo imati na umu, Muslimani iz tog kraja su spadali među opasnije protivnike u vojnom smislu) i da će na taj način taj kraj ostati miran i srpski, meni lično deluje prilično tanko. U tom smislu, kako sam već na jednom drugom forumu govorio, trebalo bi prvo definisati logičnu motivaciju za takav postupak.

Problem je u tome što naši neprijatelji žele da pokažu da smo bolji učenici nego što zaista jesmo.

Naravno da spiska nema i naravno da se cifrom manipuliše, i ponovo se svodi politika na jednu idiotsku, sitnomoralističku sferu u kojoj se umesto prave analize sve infantilizuje kroz priču "ko je kriv" i "ko je zao a ko dobar". A Srebrenica bi kao trebalo da bude, uz Vukovar, simbol toga da su Srbi "krivi".
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

David

Ono sto sam nasao o brojci ubijenih (nisam trazio dugo, jer mi se vrijme na to ne trosi), a sto je sluzbeno potvrdjeno od Komisije za istragu događaja u Srebrenici, Vlade Republike Srpske:

QuoteGodine 2004. Visoki predstavnik međunarodne zajednice Paddy Ashdown prinudio je Vladu Republike Srpske da osnuje Komisiju za istragu događaja u Srebrenici. Komisija je u listopadu 2004. objavila izvješće u kojemu je potvrdila da je s područja Srebrenice nestalo ili poginulo 8.731 osoba (od toga su 7.793 osobe ubijene između 10. i 19. srpnja 1995., a 938 osoba nakon tog razdoblja).

Srpski su nacionalisti osporavali nalaze Komisije, tvrdeći da je Komisija radila pod pritiskom Visokog predstavnika. Međutim, Dragan Čavić, predsjednik Republike Srpske, preko televizije je rekao da su srpske snage pobile nekoliko tisuća civila u Srebrenici, kršeći međunarodno pravo. Istaknuo je da je Srebrenica crno poglavlje srpske povijesti.[1]. U svom televizijskom obraćanju koristio je riječ «masakr», a ne «genocid».

Koga ne "smaraju" "Zene Srebrenice", imena ubijenih/nestalih mogu naci na njihovom sajtu, kao i spiskove do sada ukopanih zrtava (onih ciji su lesevi identificirani):

http://www.srebrenica.ba/?link=clanci&p=16

Posto sam i sám jedno vrijeme bio svjedokom "etnickog ciscenja" od strane Karadziceve i Mladiceve partije i vojske, doduse u znatno manje zlocionackim formama od masovnog ubijanja (npr, batinanje i tjeranje iz stanova i kuca Bosnjaka i Hrvata po Banjaluci), te kasnije imao doticaja sa ljudima koji su uspjeli prezivjeti masovnije zlocine iz drugih mjesta BiH (npr, Prijedora, ali i iz Srebrenice; najznacajnije mi je svjedocenje jednog mog prijatelja, koji je bio u Vojsci RS, a koji je iz BL isao u urgentno izvlacenje porodice sa zenine strane jednog njegovog oficira, u po prijedorskog masakra, opisujuci sve sta se tada tamo desavalo), ja uopste ne sumnjam da se to sto se dogadjalo u Srebrenici zaista tako i dogadjalo, pa i sa tolikom brojkom ubijenih. Moguce su i manpilacije od strane bosnjacke strane, ali ne vjerujem da je kod njih bilo velikih pretjerivanja. Taj, kao i svi drugi zlocini, jednostavno jesu bili prirodni dio Karadzicevog plana&programa, sve te metode jesu bile imanentne njegovoj ideji i ciljevima do kojih nije mogao doci na drugi nacin do onih koje je u ratu u BiH primjenio.

Eriops

Mene iskreno, smaraju. Putuju u Hag, putuju u Beograd, stalno su po tv, daju misljenja o politici, Dodiku, Ustavu. Prosto ne razumem kako neko ko je izgubio najblize, uopste ima volje za tako nesto, da li se oni bave pravdom za zrtve, ili ih koriste u politicke svrhe ??
Licno znam dosta srpskih porodica koje su izgubile svoje najblize, u ratu. Nikog od njih nisam video na tv, u novinama, niko se ne bavi politikom. Stavise, za zlocine nad njihovim bliznjim, niko nije ni osudjen. Te iste " majke Srebrenice " su klicale Naseru Oricu, i podrzavale zlocince koji su u Tuzli pobili 250 vojnika.

David

Gore sam postavio njihov link iskljucivo zbog toga sto se na njemu nalaze broj i imena onih koji su dosada ekshumirani i identifikovani, posto je to neke ovdje interesovalo.

vilja

Quote from: tiha voda on 19-11-2009, 19:25:41
Mene iskreno, smaraju. Putuju u Hag, putuju u Beograd, stalno su po tv, daju misljenja o politici, Dodiku, Ustavu. Prosto ne razumem kako neko ko je izgubio najblize, uopste ima volje za tako nesto, da li se oni bave pravdom za zrtve, ili ih koriste u politicke svrhe ??
Licno znam dosta srpskih porodica koje su izgubile svoje najblize, u ratu. Nikog od njih nisam video na tv, u novinama, niko se ne bavi politikom. Stavise, za zlocine nad njihovim bliznjim, niko nije ni osudjen. Te iste " majke Srebrenice " su klicale Naseru Oricu, i podrzavale zlocince koji su u Tuzli pobili 250 vojnika.

Tihi, sram te bilo !  xtwak
Tebe rođaci i najbliži pobijenih smaraju?!! :shock:
Treba da ćute, da ne zahtevaju da se zločinci kazne? :shock:  :shock:
I povrh svega još sumnjaš u njihovu iskrenost kad traže pravdu za žrtve (nego ih koriste u političke svrhe). :shock: :shock: :shock:
Stvarni si ga preterao, ovo je čak i od tebe previše...

zoskoz

vukovar, ustase maltretiraju srbkinja koja nije stigla pobjeci

Tex Murphy

Quote from: vilja on 19-11-2009, 20:38:17
Quote from: tiha voda on 19-11-2009, 19:25:41

Tihi, sram te bilo !  xtwak
Tebe rođaci i najbliži pobijenih smaraju?!! :shock:
Treba da ćute, da ne zahtevaju da se zločinci kazne? :shock:  :shock:
I povrh svega još sumnjaš u njihovu iskrenost kad traže pravdu za žrtve (nego ih koriste u političke svrhe). :shock: :shock: :shock:
Stvarni si ga preterao, ovo je čak i od tebe previše...

Nije pretjerao nego si ti neobaviještena.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Alexdelarge

Alexdelarge

ovo je stvarno odlicna fotka...fama o biciklistima xrofl

zoskoz

ustase pobedonosno poziraju ispred ozloglasene vukovarske klaonice u kojoj je podmuklo s ledja ubijeno 24542 srba, medju kojima bijase i 2mjesecna beba, kao i 94godisnja starica koju su ubili na posebno okrutan nacin, kovaljicom od kukuruza.

Ghoul2

izvini, zosko, al mnogo su dosadne te tvoje ustaške fotke.
previše toga ostavljaju mašti.
daj neke explicitnije.
one ustaše iz II svetskog rata nisu se slikale pored kuća i sa lutkama, nego sa srbosjecima pod gušom žrtava i sa odsečenim srpskim glavama.
a ko su ove tvoje pičkice ovde? kako uopšte da ti verujem da su ustaše kad ni noževe nemaju?

Eriops

Da, Vilja, mozes da mislis sta hoces, sumnjam u njihovu iskrenost. Nisu one jedine majke na Balkanu, koje su ostale bez svojih sinova. Samo sto one druge nemas prilike videti na ekranima. Vojnici pobijeni u Tuzli takodje su bili neciji sinovi. Majke Srebrenice su otvoreno mitingovale da se njihove ubice, i doticni Jurisic, pusti na slobodu. Takodje su klicale Naseru Oricu, mozda ti nije poznato, on je takodje ostavio mnoge majke bez sinova, i dobio je DVE godine zatvora, odnosno pusten je na slobodu. Meni je necovecno da neko ko je sam doziveo tragediju rata, i ostao bez bliznjih, moze biti totalno neosetljiv na patnju drugih, samo zato sto su druge nacije.
I inace, za Srebrenicu su mnogi vec kaznjeni, za zlocine nad nekim drugim- skoro niko.

EKSTREMISTA

Šta su rekle Majke Srebrenice povodom poraza BIHa od Portugala?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

Alexdelarge

Quote from: EKSTREMISTA on 19-11-2009, 23:15:33

svi u napad jedan je hase.

Tex Murphy

Quote from: EKSTREMISTA on 19-11-2009, 23:15:33

Nisu rekle ništa, prvo moraju da se konsultuju sa Ženama Srebrenice oko zajedničke izjave.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

misliš da one same pišu te izjave? ej, bre, bosna je to, ne znam dal je emancipacija muslimanki otišla tako dalek oda žene imaju SVOJE mišljenje!

krema

Ghoul

zosko, priznaj da si ti ovaj s ćubom, skroz desno!
znam da jesi!

sekta

ПИ! :? Како су ружне ове Усташе! :?