• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Logan's Run: posle trideset godina

Started by scallop, 10-12-2009, 19:51:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Obično se ne majem SF filmovima, ali danas sam gledao nešto za šta sam mislio da mi se žestoko urezalo u pamćenje. Kanal TV 1000; Logan's Run. U dilemi da li je to Logan's war ili Running Man zaključio sam da je to nešto između i uključio se.

Ah, da, da... Majkl Jork i ona Dženi Aguter zbog čije sam golotinje tragao za njenim ulogama. Da, da... I onda se otvore krnjava sećanja i bi mi neverovatno kako to vreme svede na ključna mesta, a sve ostalo iščili. Gledao sam to u Domu Udbe, da to još nije bio SKC, bilo je pre Titove smrti, pre nego što sam se zainteresovao za SF. Neodređeno sam se sećao zatvorenog sveta pod kupolom, posle neke od apokalipsi... Ljudi koji ne smeju da ostare i policija koja kontroliše... Naravno, odmah sam se setio sisa Aguterove i to me je prikovalo uz TV. Bekstvo ka Utočištu, uvek negde postoji neko utočište, razočaranje zbog šarene laže, zamrznuti ljudi... Onda tipična američka vizija razorenog Vašingtona, Kapitol i... da, neverovatni Piter Justinov. Glupi povratak u Grad i još gluplje prangijanje da bi se iz Grada izašlo. Zbog te scene u fontani Fort Wortha išao sam u taj grad, mnogo kasnije, silazio niz iste ploče kao Justinov, plašio se da se ne okliznem na ljigavim površinama... "Zbog Justinova su sigurno ostrugali alge..." tada mi je promaklo kroz glavu.

Gledanje, gledanje (ponovo sam video te sise, još joj dobro stoje), sumnja da možda gledam još jedan sumanuti rediteljski uncut, jer je većina scena iskakalo iz totalne beline. Video sam i pokojnu Faru Foset, tada još Mejdžors, riknula je posle par scena. U otrežnjenju mi je jasno zašto redukovano sećanje, zapamtio sam sve što je bilo važno. Kratko po IMdb, jeste 1976. godina. Posle 33 godine, danas bi scene bile tehnički bolje rešene, ali bi sadržaj ostao isti. Sa četiri scene za pamćenje i bez Dženi Aguter. Sise bi, možda, bile veće.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

Poprilično slab film taj Loganov bijeg. Bio bi podnošljiviji da nema u glavnim ulogama najgori glumački par dvadesetog vijeka. Gori čak i od takvih antiveličina kao što su Banderas + Lusi Liu (Balistik) i Bil Pulman + Bridžit Fonda (Lejk Plesid). Čuo sam da rade rimejk i siguran sam da će to da prođe kao rimejk Last House on the Left - bolje od lošeg originala ali ne koristi potencijal odlične ideje.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Eh, nađi slike kad im je ladno na ledu. Brrrr! Pa, onda u jezercetu kad nisu imali vode. Ipak, najviše su me dojmile scene u kojima joj se širi bočni dekolte, sve vreme sam se nadao da će sasvim da se odvoji, a ona se brinula (vidi sliku!). Poetika rane golotinje sedamdesetih na filmu. Tada već nije bio vrhunac tuširanje ili nešto ranije kupanje u peni, zbog čega se Ameri i danas besomučno kupaju i tanje svoju debelu kožu.