• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Robin Hood by R&R

Started by EKSTREMISTA, 17-12-2009, 15:00:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

EKSTREMISTA

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ugly MF

koj li moj se ovakav genije trosi na ove deja vjuie stvari , kad lepo moze da uzme i snima ono sto treba....

Alien, neki tamo deo...pa opet jos jedan , itd......

Event Horizon

a ni ne igra alan rikmen.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

SIMERIJANAC

Sutra premijera Robina Huda
11.05.2010. - 00:07
Film ,,Robin Hud" Ridlija Skota, sa Raselom Krouom u naslovnoj ulozi, sutra će biti premijerno prikazan u Sava centru u 20.30 sati, istog dana kad otvara i ovogodišnji Kanski festival. 
Ova epska akciona-avantura vodi nas u 13. vek u Engleskoj, gde Robin pokreće bunu protiv krune sa svojom bandom, čije se smrtonosne veštine mogu meriti samo s njihovom željom za životom. Paralelno, pratimo i ljubavnu priču između Robina Huda i smele udovice Lejdi Marion (Kejt Blanšet), žene koja je skeptična po pitanju identiteta i motivacija ovog razbojnika iz šume.
I ma koliko vam ova priča bila poznata, spremite se za potpuno drugačije, živopisnije, spektakularnije čitanje legende. Bar ako je verovati Raselu Krouu.
- U jednoj od najzahtevnijih scena učestvovalo je nekoliko stotina ljudi i konja - tučnjava je bila nezamisliva, mnogo toga je moglo da krene po zlu. Zastrašujuće! U jednom trenutku je desetoro ljudi odneseno sa seta zbog povreda. Bilo je ludo i anarhično - rekao je glumac, priznavši da mu je teže bilo da se priprema za ,,Robina Huda" nego za film ,,Gladijator"
Pored Kroua i Kejt Blanšet, u filmu igraju i Vilijam Hert, Mark Strong, Oskar Ajzak...

Promising Start To New Robin Hood Adventure, 9 May 2010

*** This review may contain spoilers ***

Forget everything you know about Robin Hood and his Merry Men of Sherwood Forest. Wipe away images of those Men In Tights robbing the rich and helping the poor, the pretty damsel Maid Marion, Little John and the dastardly Sheriff of Nottingham. The legend of Robin the Hood gets an overhaul by Ridley Scott and writer Brian Helgeland - and you can hardly recognise the bones of the legend until you get to the end of the movie.

Like "The Dark Knight", "Iron Man" and others, this is another origin movie that sees director Scott teaming up again with Russell Crowe 10 years after Gladiator!

Helgeland's tale deals with the adventures of Robin Longstride (Crowe), an archer in the Crusading army of Richard the Lionheart, long before he is known to all and sundry as Robin Hood. During a battle against the French, Robin learns of the 'death' of King Richard and sees it as an opportunity to flee from the army. On his way back to England, he chances upon the critically injured Sir Robert of Loxley (Douglas Hodge) and promises the dying knight that he will take a sword back to his father, Sir Walter Loxley (Max Von Sydow).

At Sir Walter's home near Nottingham, Robin meets Robert's faithful widow Marion (Cate Blanchett) and accepts Sir Walter's proposal to masquerade as Robert, his 'prodigal son'. This means getting involved with the Loxleys' problems like over-taxation by the town's sheriff (Matthew Macfadyen) and helping to protect them from pillaging attacks by King John's emissary Godfrey (Mark Strong.

Early reports about the script suggested that Robin Hood was supposed to be a villain and the Sheriff of Nottingham the hero. This proved to be false because Scott seeks to be faithful to English history in this re-imagining of the folklore (mostly told in ballads). Indeed, Scott spends a lot of time on the political intrigues of King John's (Oscar Isaac) court involving Godfrey, William Marshall (William Hurt) and the Queen, painting a realistic and vibrant portrait of 12th Century England.

In fact some of the scenes remind me of the TV series, "The Tudors", which had a handful of the same co-stars and extras. And that beach landing sequence is definitely reminiscent of the World War Two landings at Normandy!

Anyway, with Crowe and Blanchett in the lead, we can always expect powerful performances and rousing scenes of battles and romance. Even though Blanchett's Marion is no maiden, it is easy to root for her because she is as feisty as she is attractive and very handy with a bow and arrow. As for Crowe, it is easy to dismiss his performance as Gladiator Maximus in tights but that may not be accurate. What I would have wished for was for more humour than those provided by Mark Addy's Frair Tuck and Scott Grimes' Will Scarlet. Still, we can look forward to more adventures of the famous archer in the sequels. - By LIM CHANG MOH (limchangmoh.blogspot.com)

Milosh

Pogledao sam danas, nije ništa naročito...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Le Samourai

Ovoliko visokobudzetnu katastrofu na ovoliko nivoa nisam video od Aleksandra - a i on je makar imao par scena vrednih pazhnje.

SIMERIJANAC

Nemojte da ste škrti na rečima-šta ne valja,nije valjda tolko loš?
Nema šanse da je gori od Aleksandra.

Tex Murphy

Šta vi dođavola imate protiv mene???? :cry:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

Зар је стварно било неопходно снимање још једног Робина Худа? Па није прошло ни целих 20 година од последњег?!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Tex Murphy

Naravno da je bilo neophodno snimanje još jednog Robina Uda :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

shrike

Pa bio je Robin Hud u hulahopkama...  xrofl
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Le Samourai

Ovaj film je toliko govno da se ni HARIJU nije dopao...  :?

http://www.aintitcool.com/node/45053

cutter

Doduše, u komentarima kaže da mu se sviđa SVE sem priče.

Le Samourai

Pa to izvrdava, realno u teksu itekako pljuje i taj everything.

cutter

Jes... mene je trejler ponajpre zgrozio, a zatim sam pomislio da bi ovo mogao da bude Gladijator u šumi i zato puhćem u tu slabašnu iskru nade iako su svi znaci propasti tu (Stoneface Cate npr).

SIMERIJANAC

Jašta,niko ni ne očekuje tu neku jaku priču, već autentično prikazano i moćno uslikano srednjovekovno klanje kao u Nebeskom kraljevstvu.

Milosh

Evo mog osvrta, ali ima spojlera, čisto da znate...

Prvo, kad je reč o akciji, meni je to bilo nedovoljno efektno da bi se moglo istrgnuti iz klimavog konteksta u kome se dešava. Akcija je manje upečatljiva nego u Nebeskom kraljevstvu (a i PG-13 je za razliku od Nebeskog kraljevstva i Gladijatora), a što se priče tiče Robin Hud je pokupio sve slabosti tog filma i na to dodao još mnoge druge, a u ovom slučaju ne verujem da bi pomogla ni duža verzija, pošto je i ovako film naporan. Što je najgore ovo je potpuno izlišan film u Skotovoj filmografiji a ta redundansa je ono u čemu se film potpuno gubi. Evo, ja sad sebe prisiljavam da mislim o filmu (i što više mislim utisak je sve grđi) da mi ne bi ispario iz sećanja, pošto treba da pišem o njemu. Ridli Skot je i dalje jedan od najboljih reditelja kad treba kreirati svet u kome se dešava neka priča i Robin Hud nije izuzetak; Skot majstorski koristi production design kao nešto mnogo više od puke alatke i ume to dobro da uslika, ali to je jedino pohvalno što mogu da kažem o filmu. Scenario je žestok promašaj u svakom smislu, i kao loš hibrid istorije i mita, i na nivou likova i njihovih međuodnosa, a na kraju krajeva tu je i onaj problem iz Nebeskog kraljevstva samo što je ovde još izraženiji, a u pitanju je potpuno neubedljiva motivacija junaka koja se posmatra iz današnjeg konteksta. Konkretno, meni je u jednom trenutku palo na pamet kako bi Robih Hud mogao da osnuje prvu nevladinu organizaciju na svetu kako su stvari krenule, a pritom to i nije preveliko karikiranje. Merion se u istom smislu tretira iz ugla savremenog, snažnog ženskog lika, mada je to u kontekstu priče usiljeno; ok, već su u startu imali takvo uporište kastingom Kejt Blanšet i ta linija priče ima nekog smisla do samog kraja kada ona na sebe navlači oklop i... ali da ne spojlujem baš sve. Kad smo već kod te finalne bitke, ima tu lepih kadrova ali nema nekog dramskog naboja (na ovo ću još da se vratim) i impresivniji je uvod u bitku koji priziva srednjovekovnu verziju iskrcavanja u Normandiji. Ta deonica je u neku ruku i prekratka, naročito imajući u vidu prethodno mrcvarenje sa scenama koje su malo ekspozicije, malo neke pošalice, malo montažne sekvence uterivanja poreza, malo princ Džon kao lošija verzija Joakima Feniksa iz Gladijatora itd. U tom galimatijasu imamo i jednu scenu krađe od bogatih (Crkve) da nas podseti o kome je ovaj film. Elem, da se vratim na motivaciju junaka i njihove međuodnose, pošto je to jedan od najvećih problema. Robin Hud ovde nema niti jedan dovoljno ubedljiv motiv koji ne deluje kao nespretna scenaristička dosetka, pa bilo da je u pitanju gorepomenuta borba za ljudska prava, njegov otac (u flešbeku) ili Merion koja je na kraju neubedljivo gurnuta u bitku. Zapravo, on u toku filma gotovo da i nema interakciju sa glavnim negativcem a to je Godfri u tumačenju solidnog Marka Stronga. Dakle, kad se sretnu prvi put on ga obeleži svom strelom i podari mu ožiljak, a onda ga na samom kraju, prigodno, dokrajči isto strelom. U međuvremenu? pa, u međuvremenu Godfri se ponaša kao što je moguća veća zloća kako bi njegova egzekucija na kraju imala neku kao težinu valjda, ali šta to vredi kad se Robin Hud bavi nekim drugim stvarima. Znači, fokus priče je nula. Dopao mi se onaj tip iz Losta koji ovde igra Malog Džona, simpatična sirovina, ali nema puno prostora. U suštini ovo je Robih Hud Begins, a što dodatno potcrtava poslednja scena kojoj samo fali nastaviće se... Nadam se da neće. Rasel Krou je već najstariji Robih Hud do sada (možda je Šon Koneri bio stariji, ali on tada i jeste igrao Robina Huda na zalasku karijere), a valjalo bi da se Skot malo mane ovog suvog (i suvoparnog) realizma i vrati (naučnoj) fantastici. 2

btw a što je ovaj topik ovde a ne u podforumu sa ostalim filmovima?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Le Samourai

Izashao je i ovaj dokumentarac History Channela koji se na IMDbu vodi kao Ridlijeva rezhija, a imajuci u vidu kvalitet bioskopskog filma, ovaj PRAVI Robin Hud mozhe samo da popravi utisak...

The.Real.Robin.Hood.HDTV.XviD-FQM