• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Started by Tex Murphy, 20-12-2009, 23:56:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Koji je bolji film?

2012

Tex Murphy

Nakon macovog posta na topiku o Avataru shvatio sam da je došlo vrijeme i za ovaj topik. Nadam se da je članstvo ovog foruma u međuvremenu progledalo i da neće glasati pogrešno, kao na Martyrs vs Hostel topiku.

Daklem, ja tvrdim da je 2012 mnogo bolji film.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

mac

Pa mislim stvarno... Dileme nema da je Avatar FILM, a 2012 je.. pa bioskopski ekvivalent vožnje u Diznilendu.

džin tonik

kad namamin neku maloljetnicu u svoju jazbinu, dat cu joj da glasa u moje ime.

Milosh

Quote from: mac on 21-12-2009, 00:00:48
Pa mislim stvarno... Dileme nema da je Avatar FILM, a 2012 je.. pa bioskopski ekvivalent vožnje u Diznilendu.

S tim što je AVATAR osrednji film, a 2012 je odlična vožnja, tako da tu su negde...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

mac

Neka i bude tako (a nije), ali pitanje je "koji je bolji FILM", a ne "koji je bolji".

Ghoul2

nema nikakve sumnje: 2012 je znatno zabavnija, uzbudljivija i NEPREDVIDIVIJA rolerkoster vožnja, te zato moj glasić ide tom komadu NEPRETENCIOZNE bljuzge, a ne fensi-šmensi 3-D kvazi-angažovanoj bljuzgi by cameron.

Ghoul

Ghoul2 je, kao i obično, 100% u pravu!
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 21-12-2009, 00:49:15

Gle, ko bi se tome nadao!
(U međuvremenu je neki izrod glasao za Avatar :-( )
Genetski četnik

mac

Onaj ko u 2012 nije predvideo na samom početku da će Džon Kjuzak da spase svoju porodicu i pomiri se sa ženom treba ponovo da ide u školu za predviđanje ishoda filmova.

lilit

Avatar je, u odnosu na Piranha Part Two: The Spawning, odlican film.  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

ne verujem da je ghoul 2 govorio o predviđanju ZAVRŠETKA filma - horor je jedini žanr na svetu u kome su, za kraj, SVE opcije otvorene, a naročito ta da gl. junak možda i najebe.

AVATAR je savršeno predvidiv NA SVAKOM JEBENOM KORAKU tokom ta 3 sata, svaki lik, svaka situacija, sve je nacrtano u tako BROAD STROKES i bez bitnijih varijacija na već viđeni kliše da tu nema ni trunke saspensa.
mislim, fuck, i u AMBISU je jasno da će ženica da oživi nakon melodramatično-saspens scene oživljavanja usta-na-usta i pesnica-u-grudi, pa je opet ta scena vanredno efektno režirana tako da pomisliš 'ma jebem ga, MOŽDA ipak i neće da oživi?' a takođe dok to traje možeš i neku suzicu da pustiš, nako usput.

ja sam na AVATARA poneo pakovanje maramica (šta mogu kad sam osetljiva duša; pre 12 godina sam čak i na TITANIKU zasuzio na par mesta) - a ovde, NIŠTA. ni u nagoveštaju.

sve je toliko FEJK FEJK FEJK i sve je tako rutinski režirano da nisam imao nikakav involvement.

Le Samourai

Zar ovde postoji dvojba? Avatar je antikvitetni akcionash iz 90tih koji mashta o tome da je ozbiljan film, i pritom groundbreaking; 2012 je svestan onoga shto jeste, i to koristi da bi bio u maksimalno neverovatno ushicujucoj meri to shto jeste, i time uspeva da zapravo BUDE groundbreaking.

mac

Pa ima i ovde trenutaka za suzu. Glavni momenat je kad Nejtiri kaže da Ejva reagovala. A ima i par drugih. Ništa nije fejk, nego je sto puta viđeno. To nije isto, i to ja ne vidim kao problem. Ista priča kao sa venecuelanskim telenovelama. Ako nisi video ni jednu onda ti je prva interesantna, a ako si video, onda ti je sve jasno, i ne očekuješ nikakva iznenađenja. Ali ipak gledaš :oops:

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 21-12-2009, 01:02:06
ja sam na AVATARA poneo pakovanje maramica (šta mogu kad sam osetljiva duša; pre 12 godina sam čak i na TITANIKU zasuzio na par mesta)

Licimuru! A ispljuvao si taj film samo tako! :!:
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 21-12-2009, 02:19:14
Quote from: Ghoul on 21-12-2009, 01:02:06
ja sam na AVATARA poneo pakovanje maramica (šta mogu kad sam osetljiva duša; pre 12 godina sam čak i na TITANIKU zasuzio na par mesta)

Licimuru! A ispljuvao si taj film samo tako! :!:

Ma, plakao je od sreće kad se skinula Kate Winslet. ;)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

to što sam zasuzio na par mesta ne znači da se pred kraj nisam vrpoljio da se to već jednom okonča kako bih najzad otišao u wc.
ipak je hičkok lepo reko da trajanje filma treba da bude u skladu sa izdržljivošću čovekove bešike - jebeš ti film na koji treba da se spremaš kao na daleki put autobusom koji ne pravi piš-pauze! znači, da ne piješ tečnosti bar 3 sata pred početak.

Tex Murphy

E, pa prije nekih pedesetak do šezdeset godina, kad su se snimali sjajni spektakli kao Ben-Hur koji su trajali po 4-5 sati, lijepo su imali intermeco za odlazak u WC :-) Trebalo bi to opet uvesti.
Genetski četnik

Melkor

I sad se prave pauze. Ali samo u onim salama u kojima se pusi. Duvan :evil:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ugly MF

Quote from: Ghoul on 21-12-2009, 02:26:38
to što sam zasuzio na par mesta ne znači da se pred kraj nisam vrpoljio da se to već jednom okonča kako bih najzad otišao u wc.
ipak je hičkok lepo reko da trajanje filma treba da bude u skladu sa izdržljivošću čovekove bešike - jebeš ti film na koji treba da se spremaš kao na daleki put autobusom koji ne pravi piš-pauze! znači, da ne piješ tečnosti bar 3 sata pred početak.

Znaci, Ghoul je ipak samo covek, a ne neko natprirodno bice sa svrhom postojanja sirenja horrora , hmmm...
.. a ja taman pomislio....

Znaci jedna vrrrrrlllloooooooo sentimentalna osoba, koju pogadja svako ljudsko stradanje, pa makar  to bili i CGI vanzemaljci ali sa dusom! Jedan veliki covekoljubac, neshvaceni melanholik koji bi da je ziveo par vekova ranije, pisao romane poput Romea i Julije,ali sa hepiendom.

Kakav se to divan i osecajan covek krije iza svih tih horrora , strave i uzasa!
Ko bi rekao!

Kler_Vojant

vilja

Quote from: Ghoul on 21-12-2009, 00:49:15

Nisam gledala ni AVATAR ni 2012 ali uopšte ne sumnjam da su Ghoul i Ghoul2 100% u pravu...  :)

Alex

Blago onima koji ne razmišljaju svojom glavom.  :roll:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

vilja

Quote from: Alex on 22-12-2009, 19:14:24
Blago onima koji ne razmišljaju svojom glavom.  :roll:

Vidi Alex, upravo zato što razmišljam svojom glavom, znam da je Ghoul u pravu, uverila sam se u to puno puta do sada...Ne moram baš stalno da proveravam (oduzima mi vreme, sa kojim u poslednje vreme poprilično kuburim),  do sad je već stekao moje puno poverenje.  :)

Tex Murphy

Quoteoduzima mi vreme, sa kojim u poslednje vreme poprilično kuburim

Ja se čudim da uopšte imaš slobodnog vremena pored neprekidnog voršipovanja Ghoula ;-)
Genetski četnik

vilja

Quote from: Harvester on 23-12-2009, 21:44:16
Quoteoduzima mi vreme, sa kojim u poslednje vreme poprilično kuburim

Ja se čudim da uopšte imaš slobodnog vremena pored neprekidnog voršipovanja Ghoula ;-)

Samo nastavi da se čudiš...ne moraš ti baš sve da znaš ;)  :lol: