• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

A postoji li neki redosled, klasifikacija, isorijat...

Started by Boban, 01-11-2002, 10:26:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

... igrica u sirem i uzem smislu?
Ima li neko ko se oseca dovoljno kvalifikovano da napravi nekakav poprecni i uzduzni presek igrica koje u osnovi imaju fantasticne elemente, da vidimo istorijat kako je to sve islo i dokle je stiglo?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

Pa na sve... redom, a moze nesto i prekoredno... naravno, ne odjednom i ne odmah. Ali u principu treba da se poradi malo na klasifikaciji svega toga i edukaciji onih koji ne znaju a zeleli bi da saznaju.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ridiculus

Ti si, Ukane, glatko prevazišao i mene. Kašnjenje sa odgovorima je moja osobina, ali još nisam kasnio skoro 7 godina.  :lol:

Ovo što je Boban tražio je gotovo nemoguće, trebao bi mi još jedan život za sistematizaciju igara koje imaju fantastične elemente (skoro svaka, čak i sportske igre tipa Speedball i vožnje tipa F-Zero). Međutim, ja imam neke knjige o tome, recimo priručnik koji su napisali Andrew Rollings i Ernest Adams i zove se "on Game Design", koji je objavljen 2003, tako da nije baš najaktuelniji, ali koristio se na nekim univerzitetskim kursevima. Ako nekog zanima, mogu da mu donesem u DOB (ili negde drugde u Beograd) kada budem tamo.

Dok ima smrti, ima i nade.

Morningstar

Quote... igrica u sirem i uzem smislu?
Ima li neko ko se oseca dovoljno kvalifikovano da napravi nekakav poprecni i uzduzni presek igrica koje u osnovi imaju fantasticne elemente, da vidimo istorijat kako je to sve islo i dokle je stiglo?

Stiglo se dotle da se odavno vise ne kaze igrica.
sve price su Anansijeve.

Mica Milovanovic

Igrice su igrice, kako god ih zoves... Pitaj Mehu...
Mica

Meho Krljic

mac

Treba da organizujemo Game Pride paradu da skrenemo pažnju javnosti na ove pokušaje diskrimancije gik zajednice. Kad god čujem "igrica" jedan deo u meni se oseti ugroženo.

Tex Murphy

E pa mi ćemo lijepo za filmove da govorimo "filmići", za pjesme "pjesmice", za serije "serijice", za knjige "knjižice" itsl. Pa da vidimo onda.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

akhnaton

Ma igrica je ono što imate u mobilnima, a ovo što zauzima i po dva DVD-a je igra, igretina. Šta im tu tepaju. Ej molim te, njima je HL igrica... A šta je igra? Pa... Ni sami ne znaju.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Джон Рейнольдс

Ali da se lejmeri... pardon, gej-meri ne primaju na reč "igrice" ne bismo je ni mi, strejt-meri, toliko koristili. I obožavali Uveta Boleta. Neki od nas. Hardlajneri.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

ridiculus

Mića se odao. Pokazao je da strasno prati šta se dešava na ovom frontiću. Za Bobana to znam odavno.
Dok ima smrti, ima i nade.

mac

Mica Milovanovic

To ja zbog dece. Da ih razumem. Poslednje što sam ja igrao je Princ of Persia. I nikad nisam stigao do poslednjeg nivoa. Zato sam i prestao da igram igrice. Mrzim poraze.
Mica

Milosh

Hehehe... "video-igrice". U ovakvim trenucima posebno nedostaje Lurd na ovom forumu. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

JasonBezArgonauta

Ukane pa ti oživeo 7 godina staru lešinu. Moćan ti je hoodoo, momčino!
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?