• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program LK za januar 2010

Started by zakk, 03-01-2010, 23:12:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

11. januar

Kada je 1994. počeo rad na AVATARu, sasvim sigurno ni sam Džejms Kameron (Terminator, Terminator 2, Ambis, Osmi putnik 2) nije sanjao da će to ovoliko da potraje. Najavljivan kao epsko 3D naučnofantastično delo koje pomera granice, AVATAR je pred nama i mora da ispuni velika očekivanja.

Savremena fantastika: Svemirska opera
18. januar

Na drugoj tribini o savremenoj fantastici dohvatićemo se "svemirske opere", jednog od najstarijih i najrabljenijih podžanrova SFa. Danas, svemirska opera nije ono što biste očekivali: doživela je preporod, reinvenciju i reintepretaciju kroz dela M. Džona Harisona, Ijana Benksa, Alistera Rejnoldsa i mnogih drugih pisaca, ali i - ostala ista: energična, istraživačka, ona koja širi horizonte i donosi nove avanture.

Književna radionica
25. januar

Pričamo o pisanju, jeziku, temama, inspiraciji. Slobodno i otvoreno za sve pisce koji žele da napreduju. Ponesite svoj tekst, pa ćemo da pričamo ;)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

Quote from: zakk on 03-01-2010, 23:12:53
Savremena fantastika: Svemirska opera
18. januar

Na drugoj tribini o savremenoj fantastici dohvatićemo se "svemirske opere", jednog od najstarijih i najrabljenijih podžanrova SFa. Danas, svemirska opera nije ono što biste očekivali: doživela je preporod, reinvenciju i reintepretaciju kroz dela M. Džona Harisona, Ijana Benksa, Alistera Rejnoldsa i mnogih drugih pisaca, ali i - ostala ista: energična, istraživačka, ona koja širi horizonte i donosi nove avanture.

Mala izmena u programu: najavljeni predavac (Nightflier) nece biti u mogucnosti da prisustvuje, ali ce se tribina sa ovom temom ipak odrzati. Ime i prezime moderatora poznati redakciji. Zahvaljujemo na razumevanju.

Uprava.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Jake Chambers

Sorry što ne dođoh preksinoć, bio sam preumoran posle posla.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

lilit

Moze li ovde neki izvestaj kako je tribina izgledala?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

Da li su svi nosili plave kostime? :D
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

nevidljivi slika, a ja tumačim: akcija bobana i inih u dodvoravanju ženskom pismu daje prve plodove.

slika sa najnovije majstorske radionice, koja će uskoro moći da se prekrsti u 'blaženi među ženama':

https://ljudska_splacina.com/

Boban

ali to je fotka s početka; nema mene i još trojice kasnije pridošlih.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.