• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Merkel podržala uklanjanje Titove biste:
'Pobio je mnoge sjajne Nijemce iz SS-a i Wehrmachta'

U Berlinu su kancelarka Merkel i poglavnica Grabar-Kitarović obnovili, te potvrdili staro savezništvo i osovinu Berlin-Zagreb.

Kancelarka četvrtog Reicha Angela Merkel koja željeznom rukom vlada Svetom Europskom Unijom njemačkog naroda primila je poglavnicu Nezavisne Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u njen prvi službeni posjet nekoj stranoj državi. Posjet Grabar-Kitarović BiH se ionako smatra posjetom vanjskim granicama Nezavisne Republike Hrvatske. U obraćanju novinarima kancelarka i predsjednica naglasile su kako su čvrste veze od početka 40-ih godina 20. stoljeća potrajale sve do danas.

- Hrvatska će i dalje neuvijeno nastaviti podupirati neumoljivi njemački ekonomski stroj koji svojim položajem unutar EU melje sve pred sobom. Nijemci proizvode robu, prodaju robu i posuđuju novce za kupovanje njemačke robe svim siromašnijim zemljama EU-a pritom sveudilj rasistički ponavljajući svima njima kako su neradnici i nesposobnjakovići koji bi isto mogli biti kao Njemačka samo da se malo potrude. I to je istina - raportirala je odlučno željeznoj kancelarki poglavnica Grabar - Kitarović.

Zauzvrat za ovu podršku njemačkom panzer-kapitalizmu koji gazi Europu naša poglavnica tražila je podršku za uklanjanje jedine stvari koja Hrvate dijeli od kompletne sreće i ekonomskog prosperiteta: Titove biste.

- Apsolutno podržavam poglavnicu Grabar Kitarović u njenom nastojanju da ukloni bistu Josipa Broza Tita. Tito je zločinac koji je pobio tolike nevine Nijemce iz SS-a i Wehrmachta koji su ljetovali u NDH od 1941. do 1945. i doprinosili hrvatskom gospodarstvu tako što su se borili protiv crvene peronospore - stisnutih je pesnica poručila kancelarka četvrtog Reicha Merkel.

Osovina Zagreb-Berlin je i dalje jaka, a kancelarka Merkel će se potruditi još jednom umiješati u unutarnje stvari u Hrvatskoj tako što će - kao i 2007. za Sanadera - na predstojećim parlamentarnim izborima snimiti promidžbeni spot podrške za Karamarka.

http://news-bar.rtl.hr/vijesti/svijet/merkel-podrzhala-uklanjanje-titove-biste-pobio-je-mnoge-sjajne-nijemce-iz-s
https://ljudska_splacina.com/

ALEKSIJE D.

Evo jedan mali citat iz rmančića u radu:

" - Dakle, evo ti šta veli predsednik Jugoslovenske akademije znanosti, naš kolega Štampar, akademik: ,,Maršal Tito je misao našeg hrvatskog političkog i kulturnog oslobođenja doveo do pune pobede u punom smislu idealnog južno slovenskog pojma... To znači da je ovaj naš čovek iz naroda kome je kolevka stajala nedaleko od Zelenjaka, naše idilične dubrave na Sutli, gde je pesnik ispevao našu narodnu Himnu, da je on među našim političkim ličnostima, ideolozima i državnicima prvi koji je zaista ostvario misao hrvatskog suvereniteta i pretvorio ga u delo i svršen čin od međunarodnog značaja. Taj naš suverenitet prekinut je još u ranom srednjem veku, pre 800 godina... On je između naših političkih ličnosti prvi, koji je hrvatsku državnu nezavisnost i suverenitet proširio na sve krajeve u kojima naš narod živi i prvi u našoj istoriji koji je našoj domovini vratio sve njene otrgnute gradove, otoke i pokrajine, pre svega Dalmaciju sa Lastovom i najslavnijim gradom naše prošlosti Zadrom, zatim Kvarner sa Cresom, sa svim ostrvima i Rijekom i na kraju staru glagoljašku našu Istru, koja je na to ujedinjenje čekala vekovima..." A to ti je izvod iz predloga druga Miroslava Krleže. Pa ti, sad vidi bato moj.
- Je l ti to mene malo... Onako? Nema smisla Milutine.
- Nisam toliko maštovit. Pretekli nas Hrvati. Možda je i bolje tako, pripustiš nekog pred tebe, te kako prođe. Fino je to: Jugoslovenska akademija a ideje Hrvatske. Mi smo, u neku ruku, opštiji: Srpska akademija nam ime a branimo ideje Jugoslavije. Zanimljivo, zar ne?
Milanković  liznu prste,  dalje je listao novine. Paja ćuti neko vreme, vari ono što je upravo čuo, te nastavi crtati uz gunđanje."

Meho Krljic

Quote from: Ghoul on 20-03-2015, 03:48:23

Merkel podržala uklanjanje Titove biste:
'Pobio je mnoge sjajne Nijemce iz SS-a i Wehrmachta'

http://news-bar.rtl.hr/vijesti/svijet/merkel-podrzhala-uklanjanje-titove-biste-pobio-je-mnoge-sjajne-nijemce-iz-s

Samo da je jasno, ako slučajno nije jasno: ovo je hrvatski pandan Njuz Netu.

CorwinM

Meho, nismo retardirani.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Meho Krljic

Ja jesam, pa se uvek plašim da ima neko kao ja.  :oops:

džin tonik

ja na trenutak povjerovao, wunschdenken. steta.

Ghoul

meho: umetnost vređanja bez upotrebe 'ružnih reči'.
https://ljudska_splacina.com/

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 20-03-2015, 12:26:30
Ja jesam, pa se uvek plašim da ima neko kao ja.  :oops:
Samo ti obavjestavaj , Meho, za razliku od tebe , ja sam siguran da ima ovakvih kao Ja!

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

najbolje bi bilo rasformiranje umjetne tvorevine bih, pripajanje banja luke hrvatskoj, sandzacke oblasti srbiji. onako ugrubo.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Anomander Rejk

džin tonik

mora se priznati da hrvatska nakon odbacivanja yu-tereta i doba tranzicije postaje ozbiljna drzava .

OVE DVIJE HRVATSKE ZNANSTVENICE UPRAVO SU DOBILE OSKARA! A uz to i novčanu nagradu od 3 milijuna eura

Anomander Rejk

EU i NATO znali za teroriste, pa naravno, nisam ni sumnjao:
http://rs.sputniknews.com/evropa/20150510/1834232.html

džin tonik

hrvatska i dalje na putu progresa, pa vi gledajte! aha. :lol:

Ove zemlje se najviše zalažu za jednakost LGBT zajednice

koje se zemlje najviše zalažu za prava LGBTI zajednice, a koje najmanje. Evo koje su to zemlje:

Najviše se zalažu:

1. Velika Britanija (86%)
2. Belgija (83%)
3. Malta (79%)
4. Švedska (72%)
5. Hrvatska (71%)

Najmanje se zalažu:

1. Azerbejdžan (5%)
2. Rusija (8%)
3. Jermenija (9%)
4. Ukrajina (10%)
5. Monako (11%)

Albedo 0

Anomander Rejk

RedSonja

nije valjda da te to čudi anomander, nije im prvi putda koriste šiptare da spreče neku balkansku ideju
najbolje da gasovod preseku u makedoniji.

džin tonik

ali definitivno ne podnosim novinare, a tek ljevicarske, ubij boze.

potajno? o nemoj druze da seciramo.
PREDSJEDNICA KOLINDA POTAJNO OBIŠLA BLEIBURG

podnaslov:
QuotePobjeda nad nacizmom označila je početak jednog od najtragičnijih poglavlja naše povijesti

citat izrecenog:
QuoteZavršetak Drugoga svjetskog rata i pobjeda nad nacizmom, kojoj je velik obol dao i hrvatski narod, označili su početak jednog od najtragičnijih poglavlja hrvatske povijesti. U samo nekoliko poslijeratnih mjeseci ubijeno je ili od mučenja i iscrpljenosti stradalo mnoštvo zarobljenih vojnika i civila. Njihov točan broj ni do danas nije utvrđen, jer su žrtve skončale na više stotina mjesta, na područjima nekoliko država, bez suda i dostojnoga pokopa.

uz sve razumijevanje za tek fizikalno odrasli ljevicarski um i njegove ogranicene mogucnosti poimanja pravde, tolerancije, humanizma, demokracije, pijeteta, odgovornosti, etc., ne smijem si ni zamisliti narod izlozen na milost takvom malicioznom mozgu.
odlicno mi poznata golgota hrvatskog naroda u poracu ww2, gdje maltene izbrisana cijela naselja, kompletne obitelji, u jednom ogromnom pljackasko-krvavom piru, od cega cak zazirase i najveci dio hrvatskih partizana. i nakon nekoliko desetljeca nitko ne dira gospodu krvoloke i potomke, ni devedesetih, sve da bi cinili ono sto im profesija, zivotni poziv i jedini talenat: sijali mrznju.

sta da ja sad pozelim gospodinu novinaru? da mu netko zive zazida zenu i djecu u prvo napusteno okno jer je on maliciozni kreten?

Anomander Rejk

Jao šmrc, sirote, nedužne ustaše, pobijene u Blajburgu, zamisli, čak bez prava na suđenje! Inače su ustaše svojim žrtvama redovno sudile, sve sa advokatom i ombudsmanom. Jesi li tako kmečao kad su ti isti jadničci klali decu po Kozari i širom Bosne i Hrvatske?

džin tonik

hm, nekako si mi bio drazi dok si me ignorirao, ono, ne hraniti trola i tako... elem, kako cemo opet do toga?

imam sljedeci problem: kad mi se netko obrati, ne mogu ne ispostivati. a tvoji prilozi u pravilu toliko odstupaju od dimenzije u kojoj razmisljam, da jednostavno ne znam kako s tobom komunicirati a ostati bar malo ozbiljan. razumijes?
dovodis me u neugodnu situaciju.

objasnit cu ti kako komuniciram sa histericarima, ludacima, sociopatima, snobovima i sl. (ne nalazi se u ovoj grupi, vise u sl.):
kad mi se obrate, ispotenciram njihov stil otprilike na osmu, te odustanu.
kod odredjenih ucesnika to ne zelim; najvise zbog njihovog zdravstvenog stanja, jer bih se osjecao lose da ih dovedem do granice pucanja.

Truba

jbt koji paradoks

rehabilitiraju dražu jer nije imao fer suđenje

a ko "ustaše" su imale na blajburgu i porotu i pravo na odvjetnika i pravo na žalbu i pravo na strazbur

sjajno... komunistička dostignuća se najviše poštuju kada su na štetu drugih naroda
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Anomander Rejk

Mene ne zanima kako ti komuniciraš, ni ,,dimenzije'' tvojih ,,razmišljanja''.
Kad pišeš normalne postove, doduše to je retko al zalomi se nekad)ne reagujem. Kad počneš da kenjaš o ustašama i Blajburgu
naravno da ću reagovati i uvek ću reagovati na takve gluposti.
Uostalom, imaš ignor opciju, pa rešen problem.
BS-jesu li ustaške žrtve imalo pravo na suđenje, porotu i odvjetnika?strazbur?

džin tonik

hm, "mene ne zanima..." je obecavajuce. idemo dalje: ali epi, ja ne iznosim ni normalne priloge, ja trolujem. znas da se na pisanje trola ne reagira, ili? pa svi ti se vec cude...

Truba

sve hrvate koji su pobijeni u drugom svjetskom ratu nazivate ustašama što je notorna laž jer su ustaše samo dio formacija kao marinci u američkoj vojsci
vi cijelu američku vojsku nazivate marincima
i opravdavate te zločine koji su počinjeni nakon završetka drugog svjestkog rata...znate da se uvijek najlošiji ljudi izvuku i dožive duboku starost a oni nasilno mobilizirani ga puše

trebale su "ustaše" ostati u jugi i promijeniti samo unformu 1944. ko dražini
bio je period amnestije 1944
ali lako je plamudit sa distance

Anomander Rejk

Praviš se neobavešten, kao da si iz Finske. Mnoge ustaše i jesu promenile uniformu 44e, i najednom postali antifašisti i partizani, mogu ti iskopati primera koliko hoćeš, ali čemu trud, ti već imaš verziju kako su to radili samo četnici.
Batali me te priče o nekoliko stotina ,,hrvatskih marinaca'',  koji pobiše tolike silne ljude. Ustaše su itekako bili brojna formacija, a pojedini su pružali otpor (npr. u Posavini Odžak)i nakon pada gazde im Hitlera.
p.s.evo i Zosku da ispunim želju:ignore opcija sledi.

Albedo 0

eto još jednog primjera sagitaške pravde, ove apologete ustaša mogu da laprdaju šta god hoće, ali ne vrijeđaju velikog Bobana, jer nisu njemu klale familiju. S druge strane, objavi se neka privatna poruka koja mu smeta kao princezi grašak, e za to ide ban, ili za imaginarne Rejnoldsove ''prijetnje''

a ustaške apologete k'o beli medvedi

Anomander Rejk

Bato koliko znam, Boban je poreklom iz Martinbroda, a tamo su ustaše itekako klale, tako da ne bih drvio o tome. Što se tiče Blajburga, živo me najiskrenije zabole  Zoskova i Kolindina,,tuga'' i cmizdrenje nad crnom fašističkom vojskom. Blajburg je apsolutno jedna od korisnih stvari koju su partizani uradili, jer ustaška stoka jedino takav  jezik i razume. Ustaška, ponavljam, ne hrvatski narod, jer je i tada bilo a i danas ima Hrvata koji su protiv ustaša i njihove rasističke ideologije i prakse.

Albedo 0

u to mi je teško povjerovati, sem ako Boban ne pati od Stokholmskog sindroma

a naravno da je to oko Blajburga besmisleno, još besmislenije je pričati da je paradoksalno poništiti suđenje Mihailoviću, kada on, realno, po današnjim haškim kriterijumima ne bi bio osuđen isto kao ni Gotovina.

Anomander Rejk

Ako se neko konstantno bunio protiv provokacija tipa onih o Oluji, Blajburgu, Poglavniku, omalovažavanju ustaških žrtava, onda sam to bio ja, i naravno da od toga ništa nemam, najčešće sam ispadao kao ne znam kakav mrzitelj svega nesrpskog, jer nisam umeo da iskuliram te gadosti. Ali opet gledam realno. Bez veze je da prozivaš tipa ,,kome nisu klali familiju'' jer ne znaš kome i da li jesu ili nisu. Ne treba tako komunicirati, jbga. Ne stavljam se ni na čiju stranu, gledam realno.

Albedo 0

pa i ja gledam realno, ovaj sere o klanjima i ne biva banovan, Agota i Rejnolds šta god su srali nisu prevazišli zoska, a bogme ni Black Swana, jer pobogu, Blajburg je ''šteta drugih naroda''. Šta treba da se zaključi po takvim kriterijumima? Dakle, tačno, ne znam kome i ne znam jesu li, ali znam da se tako ne ponaša onaj kome jesu.

džin tonik

QuoteIstina je, Alen i ja ćemo se vjenčati. Vjenčanje je 27. lipnja u Zagrebu, potvrdio je Storyju HTV-ov novinar i urednik Dražen Ilinčić (52). Sa 17 godina mlađim Alenom Kovačem u vezi je šest godina.

Uz nas će biti prijatelji i kumovi. Bit će to malo, intimno slavlje u našem stanu uz catering, rekao je Ilinčić Storyju.

U jednom od prijašnjih intervjua ispričao je da je prijateljima otkrio da je homoseksualac još u tinejdžerskoj dobi, a kasnije je rekao i majci.

Njegova okolina je to prihvatila normalno, a zbog svog seksualnog opredijeljenja nikad nije imao većih problema.

Nedavno je na Facebooku najavio kako će na jednu dodjelu povesti svog partnera, a iskrenost je dirnula Alena koji mu je napisao: 'Hvala medo'.
HTV-ovac ILINČIĆ SE ŽENI ZA 17 GODINA MLAĐEG DEČKA NAKON 6 GODINA VEZE

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

džin tonik

zalosno na sto mladi covjek gubi vrijeme.

QuoteYugoslavia is the only way I refer to the place I'm originally from, where I grew up, but also to the place(s) where most of my friends and family live at the moment.
cool, bat braco, tko tebe pita gdje ti vidis moju zemlju. :lol: bas nam treba srbija da nam opet izveze svoju, hm, inteligenciju na vodece polozaje. hvala lepo. danke.
NORIJADA Maturantice i maturanti slave kraj škole

Anomander Rejk

Meho Krljic

Malo šire okruženje, al ipak, Grci su naši:

Greece 'has no money' to meet IMF debt repayment

QuoteAthens (AFP) - Greece warned Sunday it has no money to repay the International Monetary Fund on time in June unless a deal is reached with its creditors, in a stark warning that the country could be just days away from defaulting.

Athens already had a close shave in May, when it was only able to scrape together the 750 million euros ($845 million) due to the IMF then by raiding its emergency reserves.
With the clock ticking down to four more debt instalments from June 5, Interior Minister Nikos Voutsis told Mega TV that the country has nothing left for the IMF in its coffers.
"The instalments for the IMF in June are 1.6 billion euros ($1.8 billion). This money will not be given. There isn't any to be given. This is a known fact," Voutsis said.
Nevertheless, the minister believes that negotiations between Athens and its creditors were taking place "on the basis of cautious optimism that there will be a strong agreement".
Greece's radical-left government has been locked in negotiations with its creditors -- the IMF, the European Union and the European Central Bank -- for the past four months in a bid to unlock some 7.2 billion euros in bailout cash.

The Syriza government, which was elected in January on its anti-austerity promises, has so far refused to agree to key economic reforms that the creditors want in exchange for the rescue funds.
But with a punishing debt repayment schedule in the next three months, the country now desperately needs the rescue funds.
In addition, the government has running costs to meet, including salaries to civil servants and pensions.
Last week, the parliamentary spokesman for Syriza said that the government would be unable to honour a repayment to the IMF on June 5 as its priority is to pay salaries, pensions and running costs.
"No country can repay its debts with only the money from its budget," Nikos Filis told Ant1 television.

- 'Europe's turn to act' -
While ramping up its warnings of a looming default, Greece's government has also refused to budge on its anti-austerity promises.
"We have done what we ought to do, now it's Europe's turn to do so," Prime Minister Alexis Tsipras said in a speech to his radical-left Syriza party's central committee on Saturday, where he claimed the country is "in the homestretch of a painful and difficult period".
According to Mega TV, Tsipras had asked US Treasury Secretary Jack Lew to help persuade the IMF to agree to delaying all four June repayment installments to the end of the month.
In an interview with the BBC on Sunday, Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis also warned: "We have done remarkably well for an economy that doesn't have access to the money markets to meet our obligations. At some point, we will not be able to do it."
For some in Syriza, it was perhaps time to think about simply leaving the eurozone.
"Who says that if we exit the eurozone and we return to the national currency this will be a disaster?", asked Energy Minister, Panagiotis Lafazanis during the Syriza's Central Commission session on Sunday.
His group within Syriza, the Left Platform, circulated a letter on Sunday urging the government not to meet the IMF payments if the creditors insist on their "blackmailing attitude".
Others in the ruling party are less radical, including MEP Dimitris Papadimoulis who called on Syriza to accept "difficult compromises" in order to reach an agreement and avoid a "disastrous" breakdown in the talks.
Local media have reported that the creditors are seeking a further 5 billion euro reduction in the government's budget through measures including more pension cuts and lay-offs.

varvarin

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2015&mm=05&dd=25&nav_id=995893

Nemci tvrde - Hrvati pred bankrotom
Tiražni nemački list "Bild am zontag" ocenio je da se u Hrvatskoj dramatično pogoršala privredna situacija, i da toj državi, kao i Grčkoj, preti bankrot...

Meho Krljic

Dobro je da nismo ušli u tu Evropu, i nas bi Nemci doveli do bankrota....

scallop

Nama razbucaju državu, pa nas Ameri, da bi ih nadmašili, izbombarduju. Ono što je ostalo ne možeš ni da zadužiš. Nema šta u hipoteku. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

...znaci nece nas ni u EU , ni u NATO, nigde...?
do jaja! pozdravljam apsolutno i navijam da tako ostane!

Albedo 0

zamijenio bih hrvatski ili grčki bankrot za srpske konsolidovane finansije any day

scallop

Sreća da ti ništa ne odlučuješ.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

pa što se žališ, penzija bi ti pala u sve tri zemlje 8-)

onaj posljednji dogovor sa MMF-om je već sredio da plate i penzije padnu još 12% do 2017. godine, dakle za godinu i po

to je ta finansijska konsolidacija. Vučić kao priča povećaće u avgustu, samo nije dodao da tada vrba rađa grožđe.

Još 12% do 2017, tako je dogovoreno

http://www.nspm.rs/ekonomska-politika/da-li-su-visoka-javna-potrosnja-i-veliki-javni-sektor-u-srbiji-uzrocnici-loseg-stanja-javnih-finansija.html

scallop

Ne žalim se ja, da su penzije muka lako bismo. Međutim, do 2018. će ukinuti plate. Svakom po jedan mobilni telefon, pa šaljite SMS poruke. Gradski saobraćaj će da ukinu, pa ćete da igrate igrice do besveti. U brak će moći da stupe samo LGBT, neće nam trebati deca. Jedini tehnički projekat će biti usmeren ka cilju kako zbrisati sa Zemlje na vreme. Politikom će da se bave komičari kao ti, a biznisom samo članovi udruženja "Artija promet".