• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 08-01-2021, 18:34:40
bato, kako ne razumijes glasnike proljeca, visibabe i ljubicice? lijepo ti tu sve pishe: propade zanimljiva podjela savudrijska, lng u rh uprkos svim frontama, sad plin tece uzvodno. nema "nase regije", nema useljenja u tudji stan, nema direktora na moru. moras raditi, mislim, ozbiljno, 8 sati dnevno za placu. pa polako.

a ako nema kakvih koza u tom podkozarju ili se tebi ne cuvaju koze, bas ne zelis stopom predaka, uvijek mozes cuvati ovce na novom zelandu.
Zole ne tupi, čak i tvoji Njemci su danas potplaćeni, da nisu jugokomunisti to sredili
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 08-01-2021, 19:05:49
Toliko sam ljencina upoznao kroz posao da mi jr jasno sto je socijalizam propao
Ljudi ne vole raditi i vole sve dzaba
E ne moze
Kao sto u Novom zavjetu pise
Ko nece da radi nek ne trazi da jede!!!
Ko hoće da radi radilo mu se o glavi!

Truba

Ili po hrvatski
Tko nece raditi neka ne trazi jesti!!!
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

ja opet zadivljen kako bizant slaze pljacku i prilikom potresa.

razorni potres

u srbiji drndaju kako se ne pomaze srbima, dok istovremeno pupavka odradjuje formalne stavke, a agenture za propagandu i pljacku poput zaklade solidarne koje temelje na promociji beogradskih medijskih agentura po rh, indeksu, teroristickim novostima i sl, skupljaju donacije. 

sretan bozic

e sad bato da si tu negdje blizak, kapnula bi koja vikendica na moru iz donacija, mozda i stancic, apartman. tipujem da do stradalnika nece stici 90% donacija solidarnoj, a skupili su solidna sredstva, dok ce ljudi po selima dobiti kakav kokosinjac. uvijek me zadivi bizantizam, fantasticno uigrano.

Aco Popara Zver

Kad čitaš Petera Judsona?

Aco Popara Zver

džin tonik

12. siječnja 1995.- Povijesna odluka državnika i vođe hrvatskog naroda Franje Tuđmana

QuoteNakon povijesne odluke da međunarodne snage UNPROFOR-a moraju otići s okupiranih područja, predsjednik Franjo Tuđman uskoro donosi još jednu: napad na fašističku i genocidnu tvorevinu tzv. SAO Krajinu i oslobođenje okupirane Hrvatske.

Tako je potvrdio  više puta, mudrim i pravovremnim odlukama, da je najveći državnik u povijesti hrvatskog naroda. Jedino pod njegovim vodstvom zaživjela i opstala samostalna, cjelovita i neovisna država Hrvatska.

Na današnji dan 12. siječnja 1995. hrvatski predsjednik Franjo Tuđman donio je i obavijestio hrvatsku javnost o povijesnoj odluci – međunarodne snage UNPROFOR-a koje su bile na okupiranim područjima pod vlašću Srba moraju otići iz Hrvatske.

Ova hrabra i dalekovidna odluka, koja je kod međunarodne i velikog dijela domaće javnosti, dočekana s nepovjerenjem pokazala se kao povijesni potez hrvatskog predsjednika. Vidjevši da se na okupiranim teritorijima situacija ne mijenja i da Hrvatska na ovaj način neće uspjeti vratiti svoj teritorij, Tuđman donosi hrabru i riskantnu odluku odluku koja šokira svijet – odlazite van iz Hrvatske!

Međunarodna zajednica je reagirala kako i uvijek reagira, u smislu zadržavanja postojećeg stanja, pa je generalni tajnik UN-a Boutros Ghali izrazio bojazan da bi to izazvalo ponovne sukobe Hrvata i Srba.

Predsjednik Tuđman je tada poveo živu i aktivnu diplomatsku aktivnost, te je nakon sastanka sa potpredsjednikom SAD-a Al Goreom (naklonjenom Hrvatima) dogovorio kompromis o produljenju mandata UNPROFOR-a, ali pod imenom UNCRO.

Međutim, uskoro Franjo Tuđman i hrvatsko vodstvo donosi povijesne hrabre odluke kakve donose pravi državnici: Hrvatska namjerava vojno osloboditi okupirane teritorije jer ima i vojne snage i čvrstoću morala za to.

To se i dogodilo u ljeto 1995. kada je vojnom akcijom Oluja pometena srpska fašistička tvorevina tzv. SAO Krajina, a Hrvatska postala slobodna država.

Aco Popara Zver

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

varvarin

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=02&dd=05&nav_category=167&nav_id=1806437

"Srbija u Nikšiću sprema Kosovski boj"

...Ðukanović u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, koji potpisuje crnogorska novinarka Tamara Nikčević, tvrdi da poraz njegove DPS na avgustovskim izborima, Beograd koristi "kao otvorena vrata za nastavak svoje misije posrbljavanja Crne Gore i promene karaktera građanske države".

A ovo je iz pisma kralja Nikole regentu Aleksandru  (inače Nikolinom unuku) na dan kad je Crna Gora objavila rat Austro-Ugarskoj:

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=08&dd=01&nav_id=1713236

...U ime Božje, a uz pomoć naše vjekovne zaštitnice moćne Rusije i simpatije civilizovanih naroda, naš će Srpski Narod i iz ovoga velikog nametnutog mu iskušenja pobednički izaći i obezbediti svoju sjajnu budućnost.Moji Crnogorci već su spremni na granici, da ginu u odbrani naše nezavisnosti.
Živio, moj mili unuče, na radost tvojega dragoga oca i moju!
Živjela hrabra srpska vojska! Živjelo naše milo Srpstvo!"

varvarin

Quote from: Black swan on 20-01-2021, 10:44:40
Dubrovnik odbio izgraditi pravoslavnu crkvu (1771.)

https://povijest.hr/nadanasnjidan/dubrovacka-republika-odbila-izgraditi-pravoslavnu-crkvu-1771/

tisućljetni srpski grad dubrovnik

OVO JE ZA TUPADŽIJE:

https://www.bastabalkana.com/2020/06/dolazak-cara-dusana-u-dubrovnik-slika-srpskog-umetnika-marka-murata/

,,Dolazak cara Dušana u Dubrovnik" – slika srpskog umetnika Marka Murata

Aco Popara Zver

Franjo Asiški je bacio kletvu da će Dubrovnik propasti ako u njemu ikad prespava neki pravoslavac. Na kraju je Dubrovnik propao tako što ga je Napoleon uništio.

varvarin

Da ne preterujemo, pre toga propao je od zemljotresa.  :lol:

Aco Popara Zver

Truba

Quote from: Labudan on 05-02-2021, 14:11:00
Franjo Asiški je bacio kletvu da će Dubrovnik propasti ako u njemu ikad prespava neki pravoslavac. Na kraju je Dubrovnik propao tako što ga je Napoleon uništio.
a to si naučio kad sam ja okačio link na povijest.hr u vrijeme dok sam čitao Manfredovu knjigu Napoleon

Aco Popara Zver

Najbitnije je da Dubrovčani ne vole ćirilicu i pravoslavlje a tad im je bilo najbolje [emoji14]

varvarin

A kako su to Dubrovčani zaboravili ćirilicu i pravoslavlje - imate dosta i u knjizi Milorada Ekmečića:  DUGO KRETANJE IZMEĐU KLANJA I ORANJA  - Istorija Srba u Novom veku.

Truba

To cu citati poslije
Istorije srba u anticko doba

Aco Popara Zver

ja preporučujem frankopana za zglobove, očne mrlje, hrskavice i kvalitet sna

džin tonik

ne razumijem kako srbi trpe toliku nepravdu. sto ne snimite film o drevnoj srpskoj republici dubrovnik? dugometrazni.
srpski dubrovnik, onako u stilu ko to tamo peva, a murat da mashe slikom dushmana iza trpeze sa cevapima i lukom... dushman-cevapi, dubrovacki, hladni kao led, slatki kao med, navali narode, jos malo pa nestalo.

Truba

Stvorili civilizaciju a ni za sta nisu krivi
Hrvati krivi za sve a nika nisu imali drzave niti postoje zapravo

Aco Popara Zver

opet nešto lupate, ajde budite od koristi pa objasnite čemu služe kravate

realno, za tu civilizacijsku pošast su krivi Hrvati!

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

džin tonik

Pročitajte apel Alberta Einsteina povodom ubojstva Milana pl. Šufflaya

QuoteZnate li da se veliki Albert Einstein javno založio za ljudska prava hrvatskog naroda, te osudio srpske zločine, terorizam, ekspanzionizam i laži kojima se služio velikosrpski režim protiv hrvatskog naroda?

Učinio je to u pismu upućenom Međunarodnoj ligi za ljudska prava daleke 1931. godine povodom mučkog ubojstva sveučilišnog profesora i svog kolege znanstvenika Milana Šufflaya.

Njega su na današnji dan 18.2.1931. godine u Zagrebu ubili razbivši mu glavu čekićem, pripadnici terorističke organizacije "Mlada Jugoslavija", koju je podupirala jugoslavenska politika.

Apel Alberta Einsteina objavljen je u New York Timesu 6. svibnja 1931. godine i dostupan je javno za čitanje.

U nastavku je drugi, završni dio tog pisma prevedenog na hrvatski jezik:

"Delegacija Hrvatskoga narodnoga zastupstva još je dana 25. siječnja 1930. predala Ligi naroda u Ženevi memorandum, koji je istodobno odaslan vladama i organizacijama svih kulturnih država, upozoravajući na stanje u Hrvatskoj. Ovim se memorandumom pred cijelim čovječanstvom diže obtužba protiv absolutističke vladavine kralja Srbije kao i protiv užasa i strahota, što ih vladavina nad hrvatskim narodom počinja. Kako činjenice dokazuju, ove su strahote od onoga doba samo još veće. S obzirom na ovo strašno stanje mi vas molimo, da Međunarodna liga za ljudska prava poduzme sve da se ovoj bezkrajnoj nasilnoj vladavini stane na kraj.

Ne smije se trpiti da se umorstvo upotrebljava kao sredstvo za postizavanje političkih ciljeva.

Ne smije se trpijeti da se ubojice veličaju kao narodni junaci.

Držimo da je samo po sebi dužnost Međunarodne lige za ljudska prava da apelira na sve one koji cijene slobodu i ljudska prava naroda, da se proti strahovladi koja gospoduje u Hrvatskoj, digne najsvečaniji protest. Sve zemlje, naročito Francuska, Njemačka, Poljska, Austrija, gdje postoje grane Međunarodne lige za ljudska prava, imadu dužnost da se postave kao štit pred ovaj mali miroljubivi prosvjećeni narod.
Mi očekujemo vašu odluku i pozdravljamo vas.

Njemačka liga za ljudska prava.
Albert Einstein
Heinrich Mann
Travanj 1931., Berlin "

Milan Šufflay bio je vrhunski intelektualac, znanstvenik, povjesničar, albanolog, autor mnogih znanstvenih radova, te autor prvog hrvatskog znanstveno-fantastičnog romana u kojem je predvidio izbijanje Drugoga svjetskog rata, porast temperature na zemlji, porast uporabe droge, i sl.

Jugoslavenska, tj. velikosrpska vlast uhapsila ga je još 1921. godine i osudila na zatvorsku kaznu zajedno s našim znanstvenikom dr. Ivom Pilarom te još 14 hrvatskih intelektualaca "zbog veleizdaje".

Na sudu je među ostalim rekao: "Hrvatska ima svoje državno pravo. Hrvati kao politički narod imaju svoje naravno pravo, pravo samoodređenja. Prekinuće veze s bivšom monarhijom dana 29. listopada 1918. godine temelj je nezavisne države Hrvatske. Vlast, koja me tuži, može ovdje dobiti proces proti meni, ali jer je goni čitav hrvatski narod, izgubit će proces pred licem Evrope..."

Nakon izlaska na slobodu progoni Milana Šufflaya su se nastavili, a okončani su svirepim ubojstvom koje je bilo motiv za reakciju najvećeg uma u povijesti – Alberta Einsteina.

Aco Popara Zver

Ajnštajn je naravno bio vrhunski fizičar, no što se društvenih nauka tiče manje je znao od prosječnog čovjeka s ulice.

Naravno, ubijanje Šuflaja je besmisleno ne samo zbog ljudskog života, nego što bi lik ionako završio s ustašama.

džin tonik

ja likvidaciju sufflaya vidim u kontekstu suicida aleksandra poslednjeg. dosadio mu zivot, a jos nije bilo prikladnih tableta.
isti obrazac zadrzala su uglavnom sva govna koja se iz pasaluka naselise po hr do danasnjih dana...

Aco Popara Zver

Zamisli kolko je tek Dojčland umazan.

Truba

To je ono
Ubistvo beba je opravdano
Jer ce postati ustase za 18 godina

Aco Popara Zver

Ne prećerujmo, tip je već učestvovao u svim budućim fašističkim konstrukcijama, npr izmišljanje Crnogoraca kao crvenih Hrvata, to su Pilar i Šuflaj izmislili iz čisto neprijateljskog stava uobičajenog za starčevićevku geopolitiku, da Hrvatska bude zapadni a Bugarska, Albanija, CG ili Makedonija istočni protivnik Srbije.

To ništa ne opravdava ubistvo, da se razumijemo, ali do dana današnjeg opstaje umišljaj starčevićevaca da Srbija i Hrvatska ne mogu se uporedo razvijati, te je pitanje "ili Hrvatska ili Srbija" i onda je odgovor naravno Hrvatska.

Tu čak ni neoliberali nisu toliko glupi, oni smatraju ako susjedu crkne krava najebo si i ti. Al ovi zoskovci pusto tursko i dalje, nije ni njima dobro al susjedu da bude loše. Zapravo, hrvatski političari da su imali mozga dok su predsjedavali EU još bi pogurali BiH, Srbiju i ostale što dalje.

To je u njihovom interesu a oni ne kontaju da je.

Truba

Truba

https://povijest.hr/nadanasnjidan/tiskana-prva-hrvatska-knjiga-1483/

Dvadesetdrugi veljače značajan je dan za srpskohrvatsku kulturu jer na njega pada obljetnica tiskanja prve srpske knjige – glagoljičkog pravoslavno-katoličkog Misala, takozvani LITURGIKON po zakonu rimskog i bizantskog dvora. Dogodilo se to 1483. godine, svega nešto više od tri desetljeća nakon Gutenbergovog otkrića tiska.

varvarin

Jadan čovek!!   :cry:

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=02&dd=22&nav_category=640&nav_id=1815921

U javnost dospela depeša u kojoj službenici Ambasade SAD u Prištini obaveštavaju Stejt department da se njihovi službenici na Kosovu i Metohiji nalaze "u paklu"

Aco Popara Zver

Balkans Largest Economies in 2025: (Croatia, Romania, Greece, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Kosovo)
https://www.youtube.com/watch?v=9Gd42ZthbKQ

budućnost ko budućnost, svako ga ima, al obratiti pažnju na Srbija 1997-2000

Aco Popara Zver

da ne smaram na filmu

Quote from: mac on 26-02-2021, 15:03:24
Jeste zosko u pravu da je ovo nekakva propaganda, ali nije u pravu da je sve laž. Statistika je neumitna, 1931. 3,785,455 stanovnika, 1948. 3,779,958 stanovnika. Godišnji porast stanovništva u prethodnim godinama je oko 0.95%. Dakle, između 1948. i 1931. sa godišnjim porastom od 0.95% Hrvatska je trebalo da dobije 4.68% stanovnika, ili nekih 177000 stanovnika, a zapravo je izgubila nekih 5500 stanovika. Gde se dede 170000 ljudi? Pobili Nemci i Italijani?

Hrvatska 1931.   3360459 stanovnika
http://publikacije.stat.gov.rs/G1931/Pdf/G19314001.pdf
Hrvatska 1948.   3756807 stanovnika
http://publikacije.stat.gov.rs/G1948/Pdf/G19484001.pdf

koji su ti to brojevi

Aco Popara Zver

ko zna šta je to, pošto nema ništa sem te cifre, ovo što sam postavio ima dosta više

inače, na tvom linku piše 1931. 5.900 naselja a 1948. 6.639 naselja, što bih rekao da je razlog proširenje teritorije na ono što Kraljevina Jugoslavija nije držala nego Italija.

A onda je pitanje i kakvi su gornji brojevi i na šta se odnose

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Truba

To znamo odavno
Da nije krvtatica

Onaj stari Sendmen

Deda po majci joj je bio ustaša. I to ugledni.

Sad nije hrvatica. Haha.

Moraju se šokirati čitaoci.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truba

tomat

Najdičniji ustaša u Šmrekovu
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

https://povijest.hr/nadanasnjidan/najstariji-sacuvani-spomenik-hrvatskog-prava-852/

Najstariji sačuvani spomenik hrvatskog prava – 852.

Smatra se da je 4. ožujka 852. nastala Povelja kneza Trpimira. Napisana je na latinskom jeziku, ali je važna iz nekoliko razloga:

1. Prva domaća isprava u kojoj se spominje hrvatske ime.
2. Najstarija isprava s dvora hrvatskog vladara.
3. Najstariji sačuvani spomenik hrvatskog prava.
4. Dokazuje da je moć i ugled kneza Trpimira.
5. Dokazuje postojanje države Hrvata u 9. stoljeću.

SERBS

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

Truba

Onaj stari Sendmen