• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

pokojni Steva

Srce Ota fon Habsburga, po tradiciji i uz sve državne počasti, sahranjeno u Madžarskoj. Slava mu! Živela Dunavska republika!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Heh...
Nije meni problem Cipovka ni Dunav, sve je to isti kurac k'o i ovi naši. Valjda i ne bi primetio razliku.
Mene brine krv koja će zbog nje da padne.

pokojni Steva

Ma, neće biti potrebovana ni kap krvi, ima ova 'okružna' dupeEUvlakačka boranija da se poizvrće ko zlatice na Volej. Neće ni primetiti šta i' je privatilo.
A posle neš' moći da i' se kurtališeš, kad gladni i ponosno gologuzi nagrnu na valov.

Суба

Звучиш као мој покојни прадеда који никад није говорио Аустрија већ с поштовањем, покојна Аустрија.

pokojni Steva

Nekad je svet bio jasno uređen. Tvoj i moj pradeda su imali čast da vide i žive u 'nečemu' što je imalo smisla.

Father Jape

Moj pradeda je za Austriju i zivot dao!  :cry:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Stipan

Hej! Evo još jednog od Naših!  :)

Суба

Треба бити објективан-прабабин брат (Србин, православни) је 1914. био рањен на руском фронту, и након тога послат У БАЊУ на рехабилитацију. Страшно. Гадови су имали стила.

Stipan

Ma da.. Gadovi su imali stila. Za razliku od ovih kojima definitivno nedostaje čak i "S" od stila...

varvarin

O stilu:
Oficiri K und K monarhije imali su sledeću instrukciju: "Ako već morate da se napijete, nemojte to da radite prvog u mesecu, kad svaka šuša primi platu i ima para. Sačekajte i napijte se krajem meseca - ljudi će vas gledati u kafani, i govoriti: Blago njima, oficiri carskog i kraljevskog veličanstva imaju pare, piju celog meseca!"

pokojni Steva

Pa zar to nije najbolji znak uređene i misleće države? :-)

varvarin

Суба

Језуити, наравно да је уређено и мислеће. Све би било лако католичкој круни у царствујушчој Вијени да није било Србаља.  :!:

varvarin

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=07&dd=18&nav_id=526174

Ratni zločini | ponedeljak 18.07.2011
Sud: Šandor Kepiro nije kriv

"Budimpešta -- Sud u Budimpešti oslobodio krivice kapetana mađarske žandarmerije Šandora Kepira, optuženog za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942..."

mac

Taj deda je bio samo kapetan. I da jeste ubijao civile teško da je bitan u čitavoj priči. Mene više brinu oni sudski klicači.

Plut

Da, aplauz je bio baš glasan. :(

džin tonik

Stipan

Heh, Mađari merkaju i delove lijepe vaše, koliko je meni poznato. Da ti pre ili kasnije ne zapne to "bravo" u grlu.

pokojni Steva

Ma, Zosko standardno proklizava pri isporuci podjebavanja. On je Šokac, a svaki (pravi) Šokac voli takvog Madžara kolko i prosečan Rac. Da imam dovoljno para, ja bi tog Acu otkupio od Madžara, pa nja!, za Čurug. Tamo živi fin svet, gostoprimljiv. Čekaju ga ugoste još od '42.

džin tonik

ma to me ne zanima. decki rade svoj posao. pucali na njih ili ne.
bitno je da su hrvati pomogli albancima stati na svoje granice! jos da im je slucajno zalutala koja raketa u pravcu srbije...

varvarin

"Obrati pažnju na: Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja. "

Balavci, da li su oni vojsku služili ??!
Pa toliki helikopter da ne pogode...

Stipan

Ma o kakvoj raketi u pravcu Srbije i pucanju na hrvatske helikoptere vi to pričate? Pa ti Hrvati su prethodno vozali svog brata Tadića.
Ovi odozdo su pucali u znak pozdrava i bratske ljubavi...  :mrgreen:

džin tonik

Quote... Žitarice, papir, šećer, gnojivo, plastika... Dio je to proizvoda koji trebaju Kosovu. Hrvatski proizvođači imaju priliku proširiti tržište i svoje proizvode plasirati u tu državu, nakon što je Kosovo zabranilo uvoz iz Srbije i BiH, dosadašnjih najvažnijih gospodarskih partnera.

– Pozivamo sve zainteresirane hrvatske kompanije da agresivnije nastupe na kosovskom tržištu, budući da je stvaranjem novih okolnosti omogućena konkurentnost svih gospodarskih operatera – kazao nam je kosovski veleposlanik u RH Valter Sadiku ...
Veleposlanik zove: 
Hrvati, dođite na kosovsko tržište!
:|

džin tonik

lovas pod srbskom okupacijom:

QuoteU Lovasu je u ratu ubijeno pet posto stanovnika: od približno dvije tisuće, njih 82. Valja znati da ondje nikakvih bitaka nije bilo - selo je naprosto okupirano, i počeo je teror. Tu je počinjen i jedan od najbestijalnijih ratnih zločina u cijelome ratu: natjerali su ljude u minsko polje i tako ih ubili više od pedeset. Hrvati su u Lovasu morali nositi bijele trake, da ih se razlikuje od Srba.
...
Kada su se Hrvati, pod zaštitom UNTAES-a, 1997. prvi put vratili u selo da uspostave legalno općinsko vijeće, očekivali su nasilje, možda i krvoproliće, takvi su uvjeti bili. Selo upropašteno, zaraslo, napušteno, tužno, bijedno, neprijateljski raspoloženo. Slično je bilo u svim okolnim selima, od Iloka na sjeveru do Nijemaca na jugu....
Tintl - europski raj: Od Slavonije do zvijezda Unije

postavlja se pitanje, zasto da od obnove profitira i srbsko stanovnistvo? zasto ga kroz razne represalije ne protjerati u srbiju? preglupi hrvati, preglupi.

Franz Xaver von Baader

Quote from: zorbo on 30-07-2011, 15:40:42

postavlja se pitanje, zasto da od obnove profitira i srbsko stanovnistvo?

to su proturječnosti s kojima čovjek živi. jedino bi D. nekakav presjek i prosjek.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Josephine

D. bi ono što ti tvrdiš da bi. Ili crno ili belo. A ne sivo, pod izgovorom i tvrdnjom da je crno ili belo.   :lol:

Franz Xaver von Baader

dobro D, evo bez sofizma: kakav je tvoj stav prema pobačaju?

Josephine

Uopšteno ne, pojedinačno da.   :evil: :lol:

Vidiš, iako je tehnologija razvijena dovoljno da se više ne desi nijedna neželjena trudnoća (sve sa pilulama jutro posle, ako pukne kondom ili zataji pilula), ljudska svest nije.

Isto tako je i sa nasiljem.

Ja sam za razvoj ljudske svesti u pravcu zaštite ljudskog života. Ja sam za kontracepciju (jer ona štiti od potrebe pobačaja), a protiv nasilja. Oba stava imaju jednu zajedničku tačku i to je moj univerzalni princip koji ima jednu, jasnu boju. :)

Franz Xaver von Baader

samo se ti tješi;)
do kraja pingvinskog tretmana ćeš dostići njegov stupanj raspršenosti i kaosa

Josephine

Ali dragi patuljče, jasno je da sam ja već u stanju haosa. No, neki principi izbijaju kao konstanta... :)

Franz Xaver von Baader

D - od evolucije do konstante (prilog teoriji života)

džin tonik

kosovo: ocigledno svijet vise nije spreman utrositi ni onu standardnu 'no historical bullshit' na jeremica i ostale. kako je gospon lijepo poljubio vrata un-a. :lol:
bas me zanima koliko ce jos potrajati dok kfor ne rasturi najnoviju balvan-revoluciju.

Josephine

Pa nije Seremić jedini "poljubio vrata". Štaviše, naša delegacija je ušla u zgradu UN i bez zakazanog sastanka, jer je Srbija članica UN. Delegacija sa Kosova nije imala tu sreću.  

džin tonik

no historical bullshit...

Savajat Erp

Јашта, приде је рокнуо и Кенедија...можда је чак умешан и у убиство Франца Ф., ал` ајде, нећемо претеривати.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Tex Murphy

QuoteVidiš, iako je tehnologija razvijena dovoljno da se više ne desi nijedna neželjena trudnoća

Nije.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

tako je
bosanski spermići prolaze kroz najčvršće gume :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Milosh

Je l' to vas dvojica iz iskustva?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Hobit

Ajde zosko, zabavljaj se malo...

Ko je pustio ovog manijaka...
Hrvat, jebote, šta bi drugo bio
HRVATSKI SILOVATELJ

Jebote, bolesna nacija...

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/145731/Default.aspx

džin tonik

hobite, hobite... pa ovo je obican silovatelj, a onaj srbin silovatelj po zadatku. ne pravi se bedast.

Hobit

Ma ne

Obrati pažnju - to je HRVATSKI SILOVATELJ koga su ''bedasti''  Nemci pustili da hara po njihovoj državi. Ko mu je uopšte dao pasoš?
I otpusnu listu iz ludare...?
I, šta on tamo radi? Bar da vozi kamion...

džin tonik

sve ti se mora crtati. mi hrvati smo u njemackoj doma kao i u hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj europskoj zemlji. mi smo europljani.
hrvat silovatelj u njemackoj? nas problem. europski. nas covjek.
a vi i turci tu niste doma. razumijes?

Hobit

Da, da
Zato, dok pevate Danke Dojčland, samo vam stopala vire iz švabskih čmarova...

džin tonik

naravno, pa pomogli su nam da se rijesimo srba i priznase nezavisnu drzavu hrvatsku.