• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Iliti riba ne bi imala posla bez četnika.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Buuuuuut, she has a point.

Krsta Klatić Klaja

Njoj je Radoš bitan kao što je dileru potreban narkoman. I obrnuto.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

Hitrec: Pa što činiti, moj Černiševski...

Quote(...)

Ali ne žalim previše, niti se žalim, bila je to jedna od onih utakmica zbog kojih volimo nogomet, ova u Ateni kao da su scenarij pisali Sofoklo, Eshil i Euripid zajedno.

Nego, ono što me je, ostajući u nogometu, doista zapanjilo jest svjetsko prvenstvo za nogometašice – zbilja nisam znao da tako dobro igraju. Gotovo je: nogomet prestaje biti muškim športom, štoviše, neke od najboljih igračica mogle bi u najbolje klubove i u reprezentacije, mješovitih sastava. Kako stoji s navijačicama, imaju li udruge i slično, ne znam, ali očekujem da u bliskoj budućnosti i one budu u prvom planu, s tim da na njih ne će biti slani policajci nego policajke.

Navijači u zatvorima

Za sada ostajemo pri muškim navijačima, poglavito onima koji su zarobljeni u Grčkoj gdje te prvo šalju u zatvor, a zatim sude, valjda u skladu s tezom da je demokracija rođena u Grčkoj koja ima mnoštvo otoka i na svakome zatvor, znači puno golih otoka, a ne jedan Goli. Hrvatski su državljani porazbacani po kazamatima bez presuda, ravnomjerno i pravedno – na svakoga plavog navijača po deset štakora i stotinu žohara, u zemlji s kojom smo zajedno u Europskoj uniji, blago nama. Na svakoga BBB-ovca po tri terorista, tri psihopata i nekoliko ubojica.

Bože moj, sjetim se često branitelja Mariupolja koji su nakon nekoliko mjeseci predani Ukrajini, razmijenjeni, ma barem na prvi pogled činilo se kao da nisu previše mučeni, a eto... Pa što činiti, moj Černiševski, da pohvatamo stotinu Grka koji žive ili turistiraju u Hrvatskoj, te ih razmijenimo za naše? Svi za sve. Ma ne može tako, ne bi bilo dobro.

Očito treba drukčije, diplomatski. Pregovarati. Mi njima deset tisuća turista raznostranih koji borave u Hrvatskoj, vi nama vratite dečke. Ne znam, dok ovo pišem čujem da Plenković i Grlić idu u Grčku po drugom poslu, ali će valjda načeti i tu temu. Što Grci zapravo hoće s tom predstavom? Ma hoće novac, naravno, na kraju ćemo otkupiti naše državljane za velike iznose, čemu mogu pridonijeti i klubovi prodajom dobrih igrača po niskim cijenama.

Nosač zrakoplova uz Ahejce

Tako će završiti histerija izazvana smrću mladoga Grka, smrću koja se nije trebala dogoditi da je Grčka uređena zemlja sa solidnom policijom i zdravstvom. Ima samo tisak koji je odmah Hrvate proglasio neonacistima i bagrom, baš kao Rusi Ukrajince. I ima pravosuđe, krivo nasađeno. (Uzgred: što bi se dogodilo da su Grci pokupili stotinu mladih Amerikanaca, SAD građana? Eh, to bi bila druga pjesma. Ameri bi zagalamili i stvar bi bila riješena u tjedan dana. Možda bi se uz Ahejce prošetao i jedan nosač zrakoplova, tek tako, da se pokaže... A mi ni nosača ni zrakoplova, pa se s nama može kako se hoće.)

U Beogradu su zadovoljni, ne nazivaju, znači, samo oni Hrvate nacističkim ukrasnim pridjevima. Kada im i to dosadi, kao sada u sezoni kiselih krastavaca, okreću se kulturi i to u pravilu hrvatskoj kulturi od koje očekuju da im popuni praznine u vlastitoj. Pa su sada, u špici ljeta, opet načeli stotinu puta prežvakanu temu o srpskom Dubrovniku i ne samo Dubrovniku, o srpskoj dubrovačkoj književnosti i ne samo dubrovačkoj, čitaju vrlo usrdno i čim vide da negdje piše ,,što", opa, a tko će tako pisati nego Srbin. Ako taj pisac sebe drži Hrvatom, onda je u najmanju ruku neuk.

I nije važno, mi ćemo ga uvrstiti gdje treba, u svoje, jer moramo širiti granice srpske književnosti i jezika do Lisabona i dalje, poručuju nam iz Beograda, svjesni valjda da su postali dosadni i blesavi, ali jednostavno ne mogu protiv sebe.To je kao alkoholizam, ili droga. Ovisnost.

(...)

kako precizan opis propalih grkoturaka, fantasticno.

Meho Krljic

Ima i ovo:

Članica predsedništva Matice Hrvatske.

Truman

Sa jedne strane ta izjava je neprimerena, a sa druge naše svojatanje njihove književnosti takođe je neprimereno.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

džin tonik

meho, je li ovo sve relevantno ili clanak u produzetku sadrzi i kakvo rjesenje, kako se rijesiti srboturskog nametljivog ludila?
tekst nije zaokruzen, nastavlja se, imas li i nastavak ili je ovo samo dio koji je podijelio onaj srboturski placenicki stakor uhljebljen u hrvatskom sustavu dejan jovic?

neovino jesu li bube smrdljivi martini ili zohari, realno bi bilo zanimljivo cuti predlaze li gospodja i kakva rjesenja, ne tek "boriti se".
znaci predlaze li bar istrkati u dupe ovo srbotursko placenicko djubre dejana jovica van iz lagodnog uhljebljenja u hr u kakvu stvarnu privredu? neku lustraciju? ili financijski poticaj da se srboturci vrate u svoja prirodna stanista?

ja sam jos uvijek za financijski poticaj. evo pare, vozi, plus otkupiti bilo kakve svinjce, porusiti, pa tratincice da rastu, da se zemlja oporavi od smrada srboturskog. 20k da se sele u srbiju, a 40k, duplo, ako odaberu austriju ili tursku koje ih nakotile u hr.
to bi bila najbolja investicija hr ikad, uz lustraciju gamadi poput jovica preduvjet da zemlja prodishe.

andjusticeforall

Ako je netko propustio, opjevalo Hitreca kako doliči:

Na desnom rubu pameti

Ideja za roman nadošla mi je čitajući u Večernjem listu Hitrecov "veliki životni intervju", tek tada shvativši da je povijest našeg dvadesetog stoljeća nemoguće napisati bez Hrvoja Hitreca, imena uklesanog na svakoj pojedinačnoj postaji hrvatskoga Križnog puta

Da imam imalo književnog dara, napisao bih o njemu veliki bildungsroman, veličanstvenu historijsku fresku "Na desnom rubu pameti", po prilici ono što je Andrija Hebrang, opisujuću hudu sudbu istoimenog oca, nazvao "sublimacijom sviju hrvatskih nesreća". Samo što nije Andrija Hebrang, nego zagrebački književnik Hrvoje Hitrec, povijesna ikona hrvatske državotvorne desnice. Ideja za roman nadošla mi je pak čitajući u Večernjem listu Hitrecov "veliki životni intervju", tek tada shvativši da je povijest našeg dvadesetog stoljeća nemoguće napisati bez Hrvoja Hitreca, imena uklesanog na svakoj pojedinačnoj postaji hrvatskoga Križnog puta.

Rođen usred Drugog svjetskog rata, Hitrec je kao sin progonjenih roditelja dočekao slavnu sedamdeset prvu i Hrvatsko proljeće, potom kao veteran Hrvatskog proljeća bio među osnivačima HDZ-a i najbližim suradnicima Franje Tuđmana, pa kao osnivač HDZ-a i najbliži Tuđmanov suradnik pisao povijest, svjedočeći i ratnim danima ponosa i slave devedesetih, i poratnim danima užasa i strave: cijelo strahotno hrvatsko dvadeseto stoljeće prevalilo se tako preko leđa Hrvoja Hitreca, najkrležijanskijeg od svih krležijanskih likova suvremene hrvatske povjesnice.

Takva sudbina kao da mu je zadata rođenjem: otac liječnik u Onome je ratu mobiliziran od jugoslavenske, pa ustaške vojske, a majka od komunističke, pa je mali Hrvoje formativne godine proveo kod bake i djeda u Zagrebu. Tu, kod bake i djeda, Hrvoje Hitrec na sigurnom će provesti cijeli svoj formativni život. Tu će ga, recimo, zateći i mitska sedamdeset prva. "U vrijeme cvata Hrvatskoga proljeća bio sam u neprijateljskim redovima. Naime, u JNA, i to u Makedoniji. Na velikim manevrima dospio sam do grčke granice. Pitao sam može li se dalje, rekli su da ne može", priča tako stari Hitrec novinaru Večernjaka. "Kada sam se napokon vratio u Zagreb, Hrvatsko je proljeće već ključalo. Kako nisam više bio student, ni matičar, ni neka ugledna javna osoba, ostao sam izvan zbivanja."

Na tom sam se mjestu, priznajem, prvi put malčice zbunio. Hrvoje Hitrec, za kojega bih se ovako na neviđeno u mač kralja Tomislava zakleo da je kao zreo dvadesetosmogodišnji domoljubni intelektualac najebao sedamdeset prve, tada je zapravo ostao potpuno, kako ono reče, "izvan zbivanja"! "Pitao sam može li se dalje, rekli su da ne može."

Burna se hrvatska povijest ipak smilovala, i dvadesetak godina kasnije Hitrec – sad već autor kultnih "Smogovaca" i ravnatelj kazališta Trešnja, dakle "ugledna javna osoba" – dobio je novu šansu na čuvenoj osnivačkoj sjednici HDZ-a u baraci Nogometnog kluba Jarun. "Na Jarunu nisam bio u trenutku brzopoteznog osnivanja stranke", oprezno Hitrec ispravlja površnu hrvatsku povijest. "Ne samo ja nego i mnogi ostavljeni pred hotelom Panorama, dok je skupina s Tuđmanom i pretežito Slavoncima otišla na nepoznato mjesto. Nije mi bilo drago, ali više nije važno..."

Na tom sam se mjestu, priznajem, ponovo malčice zbunio. Hrvoje Hitrec, hrvatska državotvorna ikona, za kojega bih se ovako na neviđeno u mač kralja Tomislava zakleo da je 1989. s Franjom Tuđmanom osnivao HDZ, toga je povijesnog dana zajedno s ostalim luzerima zapravo čamio pred hotelom Panorama, gdje ih je Tuđman ostavio da zajebe Marka Veselicu, dok je on historijsku osnivačku skupštinu stranke uglavio na Jarunu! Po drugi put Hitrec je tako ostao, kako ono, "izvan zbivanja".

Kako se onda Hitrec računa u utemeljitelje HDZ-a i "barakaše", pitate se zbunjeni vi na čelu sa zbunjenim mnom.

"Oni koji malo znaju o tim vremenima, brkaju prizemnicu na jarunskom igralištu s barakom u Savskoj ulici", nastavlja Hitrec s nadmoćnim sažaljenjem za "one koji malo znaju o tim vremenima". "U Savskoj je stranka unajmila baraku i ondje je obavljen najveći dio posla ususret prvim slobodnim izborima. Ja sam bio autor većine promidžbenih tekstova." "Među 'barakašima' je bio i Josip Manolić. Kako ste se u tim danima slagali vi utemeljitelji, iz različitih ideoloških pozicija?" pokušava onda novinar Večernjaka spasiti sugovornikovu biografiju. "Moram reći da nisam cijelo vrijeme visio u baraki – ta bio sam ravnatelj kazališta! – tako da nisam uvijek znao tko dolazi", spremno odgovara starina Hitrec. "A Manolića se iz tih dana uopće ne sjećam. On se valjda prikradao iz neočekivanih pravaca, udbaška škola."

Na tom sam se mjestu, priznajem, i treći put malčice zbunio. Hrvoje Hitrec, hrvatska državotvorna ikona, za kojega bih se ovako na neviđeno u mač kralja Tomislava zakleo da je u slavnoj baraci zajedno s Tuđmanom pisao povijest Hrvata, zapravo i nije baš "cijelo vrijeme visio" tamo – ta bio je ravnatelj kazališta! – pa se čak ni Manolića, ključne osobe novije hrvatske povijesti, "uopće ne sjeća"! Opet tako ostavši potpuno, kako ono, "izvan zbivanja".

"Situacija u HDZ-u nakon Tuđmanove smrti bila je vrlo dinamična i slojevita?" sad već očajnički Večernjakov novinar predlaže novu temu. "U dva sam navrata bio član Predsjedništva HDZ-a", potvrđuje starina Hitrec, zamišljeno gledajući u slavnu prošlost. "Prvi put u posljednje dvije godine Domovinskoga rata, drugi put poslije Tuđmanove smrti. Predsjednik HDZ-a bio je Sanader. Glede Sanadera: on je učinio i dosta toga dobroga za Hrvatsku. O ostalom što je učinio nemam informacija."

Na tom sam se mjestu, priznajem, i četvrti put malo zbunio. Hrvoje Hitrec, hrvatska državotvorna ikona, za kojega bih se ovako na neviđeno u mač kralja Tomislava zakleo da je devedesetih kao član predsjedništva stranke svjedočio unutarnjim dramama u HDZ-u, o svemu tome zapravo uopće nema "informacija"! I opet je zlosretni Hitrec ostao potpuno, kako ono, "izvan zbivanja".

Što je onda Hrvoje Hitrec radio svih ovih trideset pet godina? Je li se siromah ikad uopće našao "unutar zbivanja"? Recite nam nešto o daljnjem tijeku unutarstranačkih procesa – posljednjim snagama pokušava Večernjakov novinar spasiti što se još uopće spasiti dade. "O daljnjem tijeku unutarstranačkih procesa, intriga i spletaka također nemam spoznaja", kratko odgovara sijeda ikona. "Postao sam promatračem iz daljine."

Tu sam se, priznajem, i peti put malo zbunio. Hrvoje Hitrec, hrvatska državotvorna ikona, za kojega bih se ovako na neviđeno u mač kralja Tomislava zakleo da je kao utemeljitelj, veteran, bliski Tuđmanov suradnik i dugogodišnji član predsjedništva HDZ-a upućen u sve tajne stranačke povijesti, o tome zapravo i "nema spoznaja"! Još jednom ostavši potpuno, kako ono, "izvan zbivanja", Hitrec je na kraju, šta će, "postao promatračem iz daljine".

A danas? Što danas radi svjedok povijesti Hrvoje Hitrec, posve klonuli duhom pitate se na koncu zbunjeni vi, na čelu sa zbunjenim mnom. "Na desnom sam rubu desnoga centra, katkad padnem preko ruba, ali se i vratim", odgovara u Večernjaku časna starina. "Iz HDZ-a još nisam izbačen, iako se stalno snebivam nad koalicijom s pupovčanima."

Tu sam se, priznajem, i šesti put malo zbunio. Hrvoje Hitrec, čovjek koji je mitske sedamdeset prve "ostao izvan zbivanja", koji je u povijesnom trenutku osnivanja HDZ-a "ostao pred hotelom Panorama", koji ni u slavno vrijeme Savske "nije cijelo vrijeme visio u baraki", niti "znao tko tamo dolazi", veteran koji se "uopće ne sjeća Manolića", o Sanaderu "nema informacija", a o unutarstranačkim procesima "nema spoznaja", čudom se čudi što "još nije izbačen iz HDZ-a"! Zašto bi, zaboga, bio izbačen? Na Hitrecovu mjestu ja bih se čudom čudio kad bi itko u HDZ-u znao da je on uopće član.

Hrvoje Hitrec, shvatili biste na kraju bildungsromana "Na desnom rubu pameti", zapravo uopće nije važan. Dobro, to da nije važan iz ovoga ste "velikog životnog intervjua" shvatili i sami, ali znate na što mislim. Kao čovjek kojega je povijest usadila u svaki pojedinačni vrtlog hrvatskog dvadesetog stoljeća, a on u svakom ostao na sigurnom, kod bake i djeda – "izvan zbivanja", bez "informacija" i "spoznaja" – Hrvoje Hitrec zapravo nije ime i prezime, već zbirna imenica, mitski Krležin hrvatski intelektualac na samom rubu velike historije, "promatrač" iz sigurne "daljine", "veličanstvena sublimacija sviju hrvatskih nesreća", kako bi primijetila i oduševljena književna kritika.

"Može li se dalje?" pitao bi se krležijanski tragik H. H. na kraju potresnog romana, u – citiram – "najboljoj završnoj rečenici cjelokupne suvremene svjetske književnosti".

"Pitao sam može li se dalje, rekli su da ne može."

https://www.portalnovosti.com/na-desnom-rubu-pameti

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 27-08-2023, 19:42:35
...
Članica predsedništva Matice Hrvatske.

S. Stojan: Iznijela sam svoje stavove o velikosrpskoj agresivnoj politici prema Dubrovniku

QuoteOtvoreno pismo Stanislave (Slavice) Stojan

(...)

Žao mi je što su neki mediji sadržaj protumačili kao moj odnos prema cjelokupnom srpskom narodu. To mi ni u kom slučaju nije bila namjera i ovim putem ispričavam se svima koje je to pogodilo i otklanjam da sam na bilo koji način željela povrijediti srpski narod.

Intervju sam dala kao privatna osoba (netočno se navodilo da sam članica Predsjedništva Matice hrvatske), kao znanstvenica i Dubrovkinja i u njemu iznijela svoje stavove o velikosrpskoj agresivnoj politici prema Dubrovniku iza kojih i sada stojim, a otklanjam svaku pomisao da se ona odnosi na sve pripadnike srpskog naroda.

o sveti petre, a toliko je obecavala. :cry:

tu je jedino zanimjivo da u fasistickoj srbiji na dnevnoj bazi imamo najmanje nekoliko tisuca stvarnih radikalnih ispada, daleko gorih i od kreativno ucitanih u ovom slucaju, sto nacistickih, homofobnih, rasistickih, huskackih, itd., sve od takozvane elite, vrha politike, kulture, medija, "znanosti", srpske sekte, itsl. sto apsolutno prolazi ispod radara, dok taj isti fasisticki sustav izjave slicne ovoj, blago oponiranje srbofasistickoj agresiji, ekspresno izvrne u "pravi kontekst".

ne razumijem sto je ova padavicarska glupaca uopce istupala na duhovit nacin; valjda da "skrene paznju" na ono sto svi znamo? znamo sta je srbija, tek nikako da saznamo tko je u hrvatskoj odgovoran da opet ne metastazira na hr, o tome ni rijeci.

vec je i pizdorad pupavka naskocio na ovo. mislim, stvarno...

mac

Ko su to "mi", zosko? Ko to još zna sve što ti znaš?

džin tonik

svasta. i ti svasta pitas. pa nisam ja kao meho, onako mutno mi. mi hrvati, naravno.

mac

Ali ti sam kažeš da čak i sada Hrvatima i Hrvatskoj srbo-turska tajna služba maže oči i podmeće klipove. Mora biti da ti više znaš od drugih Hrvata.

džin tonik

razumijem. ti si legalista. argumetni, dokazi, statistike, dijagrami, boje, krugovi, stupci, palamud.
kod mene to nema.

džin tonik

Tuga Tarle: Fuchs ignorira zahtjev za oduzimanje nagrade učiteljici Snežani Šević

QuoteHrvatska publicistkinja, znanstvenica, diplomatkinja i osnivačica humanitarne zaklade Dora Tuga Tarle još je krajem svibnja uputila je otvoreno pismo ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu, u kojemu traži oduzimanje nagrade za uzornu učiteljicu autorici četničkih pamfleta Snežani Šević. S obzirom da nikada nije dobila odgovor ili reakciju, Tarle je Fuchsu ponovila zahtjev za očitovanjem.

Poštovani gospodine ministre,

Dana 28. svibnja ove godine uputila sam Vam otvoreno pismo vezano uz saznanje da je povodom Dana učitelja, u listopadu 2022. godine, Vašom odlukom blablabla...

(...)

ovaj clanak rijesio je jedno pitanje koje se povremeno nametne uz kakve vijesti: kako je ona glupost od tomasevica preko noci izronila niotkud i postala zagrebacki gradonacelnik.

to su pozicije koje se dodjeljuju samo u najuze bande, tu mora postojati krvna veza, pri cemu ne mislim nuzno na krvnu vezu po "revoluciji", pljacki, likvidacijama i ubojstvima naroda, vec takva bitanga mora biti bar neki vanbracni pelcer. da si ne pricamo bajke poput, eto tomasevic je bio dobar u skoli, pa se uspjesno valjao u lubenicarskom aktivizmu, pa... budalastine.

i tako, citam ovo, vidim radovana, kad klik! pa tu si zlato pohotno. :lol:
tipujem da je tomasevic pelcer ovog velikana, nesto slicno kao onaj zvucni u crne gore milosevicev. zanimljivo kako im friziraju obiteljski zivotopis prije no ih puste medju ljude u javnost.

mac

džin tonik

H. Hitrec: Divlje svinje, šajseri i susjedi iz pakla

Quote(...)

Što su šajseri i čime se bave

Nego, prilika je da se progovori o ljudima koje nazivamo šajserima. Daklem, šajseri su u to doba, ali i poslije, pa i danas, oni ljudski plićaci kojima nikada ništa nije dobro i nitko im ne paše, ali sami nikada ništa ne će uraditi.

Tus im nije odgovarao jer je bio na visokom vojnom položaju u Beogradu, pa prešao k nama, ali je šajserima bio sumnjiv. Gojko Šušak bio je pak iz ,,emigracije", a to je šajserima sumnjivo, jer ,,znaju oni tko su ti emigranti".

Gotovina im nije pasao, jer je čovjek bio u Legiji stranaca, a ,,znamo mi tko su oni...", značajno bi zakrenuli glavom. Markač im je valjda bio nepouzdan, budući da je, kao i Sačić, bio ,,milicajac" ili tako nešto.

Pa i Tuđman im nije bio po volji, jer je partizančio po zagorskim bregima, i on jugoslavenski general, pa prosim vas, govorili su šajseri, pa ne će nas valjda taj izvesti iz Jugoslavije. Toliko o šajserima, kojih sam se naslušao u životu...

(...)

hitrec se osvrnuo na idiote iz ida telad iz glasila srpskog nacistickog vijeca, novosti, koji nedvano u jednom od najbizarnijih clanaka branise hrvatsku od nedovoljno hrvatskih hrvata ili hitreca.

mislim, realno je srbofasisticki modus star koliko i svijet i vrlo jednostavan: uvuci se u dupe svakoj izglednoj pojavi, pa uz nju guras srpstvo, buja srpski svet, sto god maligno. ali da bi to moglo ici do dimenzije da se srpsko nacisticko vijece ne uvlaci u dupe tek sultanu, komunistima, hitleru, staljinu, titi, jugovnoslavenima, turcadiji raznoj, vec hrvatima kontra hrvata koji nisu dovoljno hrvati je vec urnebesno. :cry:

srpsko nacisticko vijece se buni da neki hrvat nije dovoljno hrvat! :cry: :cry:
epohalno. ciljna publika mora biti blentavija i od izipanja, jebali sve, placem. :cry:

džin tonik

lijepo. a kako retardirate informaticki nepismene srbe? verbalna predavanja, gusle, pisana izdanja sanu, ikone spc? kako funkcionira ta kapilarna retardacija van digitalnog? :)

džin tonik

pitanje je saljivo, ali ozbiljno. uvijek me zanima kako srpski intelektualci uspijevaju bas kapilarno retardirati srpski narod.
ovo je vrhunski primjer.
kratka, duhovita poruka, upecatljiva, lako se dijeli, izmami smjesak i motivira na daljnje dijeljenje, a maligni sadrzaj se sasvim usput primi: "ne postoje hrvatski kraljevi, ne postoji hrvatski narod, nacija, povijest, etc., pa ni hrvatska drzava"

sad podjimo od tog da se djeca i u srbiji radjaju normalna, u sto zelim vjerovati: pa prije no sto dorastu za smartfon i slicne sadrzaje, kako ih retardirate prije smartfona?
ili, mislim, digitalno doba je mlado, a srpski intelektualci vrlo uspjesno kapilarno retardiraju srpski narod vec najmanje 150 godina.

kako to radite? konkretno. mame djeci pred spavanje pricaju srboturske bajke? imate nekakve slikovnice sadrzaja koje retardira u srboturskom smislu? sanu je oblikovao predskolski sadrzaj na taj nacin? sekta?
fenomen je vrlo sveobuhvatan. kako to radite?

dark horse

Što retardiranje? Valjda je jasno da je vama pridev hrvatski znači pripadanje teritoriju, bez obzira na nacionalnu pripadnost, dok srbi gledaju samo nacionalnu pripadnost. Zapravo sve su izjave tačne i iz vaše iz naše perspektive. Vi smatrate srpske srednjevekovne kraljeve hrvatskim, čisto jer su živeli na prostoru današnje Hrvatske. Što je legitimno i nimalo retardirano. Možemo se neslagati, ali ne moramo se vređati.  :lol:

džin tonik

dobro. odlutao si, mogu i preobliciti pitanje: evo, palmer je kao som progutao poruku koja je smisleno i sustavno oblikovana i lansirana da ga retardira. izgubljen je, propo.
sad zamislimo da ne postoji mreza, digitalna poruka, smartfon, etc.: kako bi palmera retardirali prije 100 godina?

dark horse

Pa verovatno hrvatskim nacionalizmom i šovinizmom, kao i danas. Toga je bilo i tada, Stjepan Radić i kompanija.

Palmer

Quote from: džin tonik on 21-09-2023, 23:15:28
dobro. odlutao si, mogu i preobliciti pitanje: evo, palmer je kao som progutao poruku koja je smisleno i sustavno oblikovana i lansirana da ga retardira. izgubljen je, propo.
sad zamislimo da ne postoji mreza, digitalna poruka, smartfon, etc.: kako bi palmera retardirali prije 100 godina?

Emoootional daaamage.

Palmer

Može neki prevod s hrvackog?

džin tonik

a na sta bi ti prijevod, u koji oblik?
na kreveljanje, tam-tam, u burad rakije, mozda u kakvu slicicu za dedebilizaciju? sta ti dopire do mozga? :)

džin tonik

Doznajemo: Benčić je čak četiri puta padala godine na fakultetu, a studirala je ukupno 18 godina

QuoteDo sada je bilo poznato da je Sandra Benčić, koja ima premijerske ambicije i koju stranka Možemo prezentira kao 'kandidatkinju za premijerku', iako takvo što ne postoji, diplomirala 2014. s 36 godina. Narod.hr doznaje koliko je dugo studirala, kada je upisala Pravni fakultet i je li pritom pala koju godinu.

Sandra Benčić koja želi biti predsjednica Vlade, diplomirala je 2014. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s 36. godina.

Kako je izgledalo fakultetsko obrazovanje ove političarke s velikim ambicijama iz ekstremno lijeve stranke Možemo, do sada nije bilo poznato, a javnost niti ona sama nije izvijestila o detaljima.

Kada je upisala fakultet koji je završila 2014. s 36 godina, bilo je do sada nepoznato, stoga smo poslali upit Pravnom fakultetu.

Otkrili su nam da je Benčić fakultet upisala akademske godine 1996./1997., dakle odmah nakon srednje škole.

No, studiranje se oduljilo sve do 2014. kada je diplomirala.

Na Pravnom fakultetu potvrdili su nam i da je drugu godinu fakulteta ponavljala jednom, a četvrtu čak tri puta.

Tema diplomskog rada bila joj je "Međunarodne i nacionalne norme u području zaštite od nasilja u obitelji" pod mentorstvom prof. dr. sc. Davora Derenčinovića.

nije ovo ni tako lose ako je stvarno polozila. tek da je poslije 18 godina kupila diplomu bila bi 100% u trendu. :cry:

džin tonik

Grčke vlasti poslale nalog za uhićenje još desetak BBB-a: Uhitite i izručite nam ove Bad Blue Boyse

Uhićeni navijači Dinama bit će izručeni Grčkoj? 'Odbijanje predaje moglo bi zakomplicirati situaciju za ostalih 105 Hrvata'

slatki su ovi domaci "izrazi nemoci" spram grkoturskog narucenog divljanja (odmazda zambijski "udomitelji"?) nad navucenim navijacima. ovo bi moglo uci u anale:

grkoturci potrpali u zatvore 105 hrvata, pa neka dokazuju nevinost (za sta?), dok nema grkoturaka u apsu (iako je izbodeno 7 hr-navijaca), pa bi da im se posalje jos, JER zakljucili su da su presli grkotursku granicu, usli u zemlju, pa i izasli. :cry:

istovremeno jugokomunisticka kamarila u hrvatskoj glumi francusku sobaricu, dok sasvim jednostavno moze reci: dragi grkoturci, europski sudovi ne dozvoljavaju ni povratak migranata koji su izvorno registrirani u grkoturskoj, jer propala drzava, kriminalni sustav i bespravna zona, belgija se obimno naplacala kazni zbog i odsteta migrantima koje je odgurala u grkotursku, pa ih poslije presuda morala vratiti u belgiju, itd. a mi da vam u logore saljemo ljude jer su putovali u grkotursku? :cry:

ici u grkotursku je svakako za promatranje, neku struku, za medicinu, ali nije kaznjivo.

tocka na i:

Mladić (18) s dijabetesom pritvoren u Grčkoj ostat će bez zdravstvenog osiguranja jer se ne može prijaviti na HZZO

Quote(...)

Ogorčen postupkom HZZO-a koji odbija produžiti obavezno zdravstveno osiguranje 18-godišnjaku s dijabetesom koji se nalazi u grčkom pritvoru nakon nemilog navijačkog obračuna, Davor Skeledžija, urednik portala Na izulinu, pismom se obrušio na Veroniku Laušin, zamjenicu ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).  Među hrvatskim navijačima koji su i dalje pritvoreni u grčkim zatvorima, dvojica mladića boluju od dijabetesa. Budući da se vode kao nezaposleni, imaju obavezu prijaviti se svaka tri mjeseca na HZZO kako bi status osiguranika na obavezno zdravstveno osiguranje produljili, no u ovom slučaju fizički spriječeni doći na šalter HZZO-a.

Roditelju jednog od njih službenica u HZZO-ovoj ispostavi tu je činjenicu uvažila i produžila mu status osiguranika, međutim, 18-godišnjaku iz Nove Gradiške očevo preklinjanje ostalo je bez rezultata. Urednik portala Na inzulinu, Davor Skeledžija, dopisom se obratio ravnateljstvu HZZO-a sa zamolbom da uvaže nemogućnost dolaska tog mladića, međutim, od HZZO-a je dobio odbijenicu.

"Učinili ste sve što je u vašoj moći (a ona je velika) da osoba s dijabetesom uskoro ostane bez zdravstvenog osiguranja i da potpuno izludite njegovog starog oca! Uštedjeli biste koju kunu HZZO-u i bacili ga Grčkom osiguranju koje mu ne može osigurati senzore za mjerenje glukoze za koje čak i HZZO priznaje da su potrebni. Kako znam? Rekli su mi vaši kolege da Vi stojite iza sramotnog i beskorisnog dopisa iz HZZO-a. SRAM VAS BILO...", stoji među ostalim u Skeledžijinom pismu.

(...)

18godisnjem djetetu, dijabeticaru, koje po sistemu kriv si dok ne dokazes nevinost utamniceno u propaloj bespravnoj grkoturskoj tvorevini, hzzo odbija produziti zdravstveno osiguranje jer se ne moze osobno pojaviti na zavodu svaka 3 mjeseca.

džin tonik

"U Srbiji su mi nudili duplo veći novac, ali nisam smeo da dođem iz Hrvatske"

QuoteProslavljeni jugoslovenski košarkaš Nikola Plećaš dao je intervju za "Zavidavanje", u kom je pričao o problemima sa kojima se kao Srbin u Hrvatskoj suočavao. 

(...)

Tomičić je pomenuo kako su Srbi proživljavali golgotu u Zagrebu.

(...)

djubre smrdljivo.
zivot u zagrebu na debeloj drzavnoj mirovini, vikendica u istri u kojoj se provodi sezona, 5-6 mjeseci godisnje, razna visoka odlicja i nagrade, red danice hrvatske, itd., zadnja 2019. dotirana sa 50.000 kuna cisto, itd. pa velikoj bitangi jos nesto nije po volji u "nacifasistickoj rvatskoj", ode u golgotase.
sto bi rekle babe: majku ti jebem raspadnutu retardiranu.

za usporedbu: tu je bilo ljudi koji STVARNO u svojoj zemlji nisu mogli do posla zbog kolonizacije ovog i slicnog nakota i koje je srboslavija sustavno i masovno raseljavala preko zavoda. jedan od zadnjih prve generacije "gastosa" iz sezdesetih koji je cijeli zivot proveo za busilicom u smrdljivim njemackim halama prije nekoliko mjeseci je skoro cetiri tjedna zaboravljen lezao mrtav u stancicu dok ga nismo pronasli. cijeli zivot je slao i donosio raznoj domacoj gamadi poput retardiranog izipanja pare, za srpske agresije nije slucajno otisao u banja luku cekati rasplet i sanjati veliku srbiju, vec isao u hr i donirao maltene cijelu ustedjevinu za obranu, prodao i vozilo i donirao domacem otpadu, sve da bi ostao popljuvan i zaboravljen. tako da, jebem ja tebi mater raspadnutu ugrozeni jadnice parazitski, sve sa onima koji su ti omogucili da se opet nakotis.

džin tonik

Počelo suđenje za 'govor mržnje" na karnevalu u Imotskom zbog spaljivanja krnje kao istospolnog para i Stazića

QuoteMilivoj Đuka, organizator karnevala u Imotskom, izjasnio se da nije kriv na početku suđenja pred splitskim sudom suočen s optužnicom za govor mržnje zbog spaljivanja krnje na karnevalu 2020. godine.

53-godišnji Đuka zaradio je optužnicu za govor mržnje jer je bio organizator karnevala na kojemu je spaljen krnjo u liku istospolnog para s fotografijom tadašnjeg SPD-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića kao djeteta.

Odjednom otkrio da promiče zlostavljanje i nesnošljivost

Đuku se tereti da je time promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije, prema osobama istospolne orijentacije koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim obiteljima.

"Okrivljeniku se stavlja na teret da je počinio navedeno kazneno djelo 23. veljače 2020. na području jednog grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno da je kao predsjednik jednog društva koje je organiziralo karneval, s ciljem da kod drugih razvije ili pojača netrpeljivost prema osobama istospolne orijentacije, dozvolio da u okviru karnevalskog programa na glavnom gradskom trgu kao krnjo bude spaljena lutka istospolnog para s djetetom te da prije spaljivanja budu pročitane poruke prijezira", piše u optužnici.

U prosincu ispitivanje svjedoka

Na lik krnje, figuru djeteta u naručju istospolnog para bila je postavljena fotografija Nenada Stazića, saborskog zastupnika SDP-a.

Državno odvjetništvo se na raspravi usprotivilo pozivanju svjedoka obrane jer smatra da je sve rečeno i vidljivo na videozapisu.

Obrana pak smatra kako će svjedoci potvrditi da su poruke bile satiričnog sadržaja, a ne mržnje. Sud je prihvatio prijedlog obrane pa će se u prosincu ispitati svjedoci.

neprocjenjivo.

Cenzura maškara i suđenje zbog 'govora mržnje': Evo zašto je Stazić s gay parom postao krnjo u Imotskom

nisam vjerovao da ce ovi idioti stvarno gurati optuzbu do kraja.

džin tonik

D. Pešorda: Šetalištem Ankice Lepej - Jugotužje

QuoteNakon kratkotrajnog iskakanja devedesetih prošlog stoljeća Hrvatska se vratila svojoj tradiciji slavljenja vlastitih osporavatelja. Ta je tradicija tako ukorijenjena da čak i oni koji sebe drže žestokim Hrvatima spremno prihvaćaju određene ustupke protuhrvatskim snagama. Nešto nalik žrtvovanju određenog broja djevojaka i mladića strašnom zmaju koji terorizira selo. U tom je kontekstu razumljivo da je ulicu, točnije šetalište, u Zagrebu prije dobila nevažna Ankica Lepej nego, recimo, jedan od najvećih hrvatskih književnika dvadesetog stoljeća Slobodan Novak premda je Lepej umrla lani, a Slobodan Novak prije sedam godina.

Ankica je Lepej postala poznata nakon što je kao službenica banke odala bankarsku tajnu da Ankica Tuđman ima dvjestotinjak tisuća maraka na računu. Zbog toga su je mediji proglasili heroinom i prvom zviždačicom u Hrvata. Objektivno, nije bila ni jedno ni drugo jer se radilo o legalno zarađenom novcu od honorara za Tuđmanove knjige. Sad što su se te knjige stjecajem povijesnih okolnosti prodavale u puno većem broju nego bi se prodavale da je autor bio samo obični povjesničar, druga je stvar.

Koliko god je mediji uzdizali na pijedestal moralnog autoriteta, Ankica Lepej nikada nije postala široko popularna ili politički relevantna jer za to jednostavno nije imala intelektualnog kapaciteta ni osobne karizme. Osobno sam je čak pomalo i žalio jer mi se činilo da su je određene medijske i političke strukture iskoristile za svoje interese. Međutim, ovih sam dana na međumrežju naletio na njezine upise s Facebook profila i promijenio sam mišljenje. Žena je bila zagrižena protivnica samostalne hrvatske države i obožavateljica propale Jugoslavije.

Evo o kakvim se upisima radi: ''I onda mi netko nešt veli protiv golog otoka i TITA, Tito je znao kako nas obraniti od ustašije, i zato smo imali mir na ovim prostorima prek 45 godina. Nismo se mrzili, radili smo i stvarali, da bi banda lopovska imala što grabiti.'' Ima tog još u istom stilu, samo još vulgarnije i nepismenije, ali i ovo će biti dovoljno. Ta i takva Lepej ima šetalište u Zagrebu, a Slobodanu se Praljku ne smije ni ime spomenuti. Stoga u simboličnom smislu ovo kolumnističko krivudanje po hrvatskoj zbilji jest svojevrsna šetnja Šetalištem Ankice Lepej. Ni lijepa ni ugodna, no nužna.

Prvo što mi zape za oko u toj šetnji jest tzv. femicid. Nakon plodonosnih konzultacija s Jelenom Veljačom Plenković je izjavio da se u cilju još bolje zaštite žena uvodi kazneno djelo femicida. Po tomu bi se zakonu ubojstvo žene tretiralo drukčije od ubojstva muškarca. Ako ovo nije izravno ozakonjenje diskriminacije, ne znam što jest. Kamo to vodi, znamo iz povijesti. Ali kada dobiješ domaći zadatak od Jelene Veljače, nema tu vrdanja. Da ni ovaj rujan ne prođe bez ustašluka, pobrinula su se trojica navijača na utakmici između Hrvatske i Latvije. Oni su nakratko razvili zastavu s ustaškim logom u gornjem desnom kutu. Taman toliko dugo da je snimi pripremljeni doušnik UEFA-e. Sve je nalikovalo još jednoj podvali hrvatskih neprijatelja. Onda se ispostavilo da je jedan od trojice barjaktara sin lokalnog hadezeovca iz varaždinskog kraja. Cinici bi ustvrdili da ovo drugo ne proturječi onom prvom.

Ovih dana smo mogli pročitati da je Europski sud za ljudska prava odbio tužbu GONG-a koji je tužio Hrvatsku vladu zato što mu nije podastrla na uvid ugovor s braniteljima generala Gotovine. Država drži da se radi o povjerljivim podatcima za koje još nije sazrelo vrijeme da budu javno dostupni. GONG se, naviknut da se hrvatske vlasti povinuju njegovim željama, našao iznenađenim i uvrijeđenim zbog toga. Premda pravi razlog njihove zlovolje i uopće njihova čeprkanja po takvim stvarima vjerojatno leži u činjenici što Gotovina i Hrvatska zajedno s njim nije osuđen za Oluju. Jer da je osuđen, lakše bi bilo graditi neku novu Jugoslaviju. Budimo realni, jugotužje je zajednički nazivnik gotovo svih tih civilnih udruga koje ''izgaraju'' u borbi za razvoj demokracije, ljudska prava, prava manjina i tako dalje, a nije ih se moglo čuti dok se za izgovorenu riječ odlazilo na robiju.

I za kraj ove šetnje Šetalištem Ankice Lepej malo o novinarstvu portala Index.hr. Ovih dana u zastaru pada zločin stanovitog Ivora Ivaniševića, optuženog za silovanje pasa. Na Indexu su tu prigodu iskoristili da usput opatrnu Katoličku crkvu pa rečenog Ivora uporno nazivaju crkvenjak minimalizirajući pri tomu činjenicu da je isti zaposlenik Europske unije i da je upravo Belgija kriva što ga ne želi uhititi i izručiti Hrvatskoj iako je Hrvatska odavno izdala uhidbeni nalog. Ivanišević je svojedobno bio član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije pa se iz te činjenice izvode konstrukcije kako ga možda Crkva štiti od pravosuđa.

Osnovno značenje riječi 'crkvenjak' jest ''onaj koji se brine za održavanje crkve i pomaže u svakodnevnim poslovima u crkvi'', drugo je značenje riječi ''onaj koji često ide u crkvu, koji je revan u obvezama prema crkvenim obredima, onaj koji je način života vezao uz crkvu''. Iz onoga što se iz novinskih napisa može saznati o Ivaniševiću jasno je da on nije nikakav crkvenjak ni u prvom ni u drugom značenju te riječi.

Truba

šta mu je mile pešorda
redovito šalje mejlove spam

dobar tekst
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

pojma nemam, moguce neki, kako kazu u tom kraju, rodjaci.

mene je dobio humorom u tim tjednim crticama.
setalistem ankice lepej - jugotuzje. :cry::cry:

Truba

vidim giospodja dobila i stan od grada
lepo
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

ali samo 50 kvadrata. u vecem bi se kao jugokomunisticka postena inteligencija bila izgubila; zamisli, udje u stan i izgubi iz vida vrata, ostane zatecena. uzas, jeza.

džin tonik

Plenković i Rama pozivaju na donošenje mera protiv Beograda

QuotePremijeri Albanije i Hrvatske, Edi Rama i Andrej Plenković su uputili poziv premijerima zemalja Evropske unije i Zapda na donošenje mera protiv Srbije.

Rama, koji se nalazi u službenoj poseti Zagrebu, izjavio je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima da je, kako je naveo, "agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao reakcija Beograda".

"Imamo zločin, ubistvo policijskog službenika i imamo heroizaciju onih koji su ga počinili", rekao je Rama i dodao da to "ne sme biti prihvatljivo u Evropi koja gaji suprotne vrednosti".

Plenković smatra da ti potezi "ne mogu ostati bez odgovora" te da odluka Beograda o danu žalosti "gotovo da podrazumeva identifikaciju s onim što se dogodilo".

Naveo je da će uslediti istraga kako bi se u potpunosti utvrdilo šta se dogodilo, nakon čega će posebni izaslanik EU za dijalog Prištine i Beograda doneti predloge mera.

Plenković je rekao da Evropska komisija (EK) takođe može autonomno da donese mere, bez saglasnosti svih država članica, kao što je to pre nekoliko meseci učinila protiv tzv. Kosova.

Hrvatski premijer je naglasio je da je siguran da će do mera doći, a Rama je pozvao da one treba da budu primenjene, kako je kazao, "bez gubljenja vremena" jer odluka Beograda o danu žalosti ne ostavlja prostora za drugačije interpretacije.

Truman

I ja bih voleo da se uvedu mere protiv nosioca vlasti u Srbiji, neke sankcije kao Dodiku. Onda (možda) jednom delu naroda dođe iz dupeta u glavu.

Petronije

Ovi šiptari i Hrvati kao istom glavom da razmišljaju, vazda tako bilo.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

džin tonik

ne budite smijesni. brat rama i plenkovic nikad ne bi uradili nesto protiv vucica.

jedan je brat rama, da ne duljimo, a drugog je na vlasti odrzala i odrzava vuciceva agentura u hrvatskoj, srpsko nacisticko vijece, srpski fasisti pod raznim premazima oko pupavke, sdss-a, novosti, etc. pored kojih ni jedan normalni srbin u hr ne moze ni izviriti iz govana.
ovi samo zele lupiti vucicu pecat pravog srbina pred skore izbore (zato brat rama i kaze "mjere moraju bez gubljenja vremena").

to sto propovijedaju je trebalo uraditi prije 10 godina. sad to moze znaciti samo 10-15% vise glasova. jer: radikalizacija drustva, pripreme za nove agresije, zaglupljivanje nove generacije, je okoncana. ako ovi sad kao dezurni neprijatelji srpstva potvrde vucica kao pravu srbendu, lupe mu sankcije, to je za vucica sigurna izborna pobjeda u dzepu.

a i za njih koji izgovaraju preporuke se ne cita lose u domovinama, kao, ide se protiv srpskog agresora. uglavnom vrlo suplje.

dark horse

Quote from: džin tonik on 02-10-2023, 19:18:44
ne budite smijesni. brat rama i plenkovic nikad ne bi uradili nesto protiv vucica.

Kad smo već kod zajedničkih osobina: Isto ni ti ni Truba ne bi guknuli jednu protiv Vučića, Rame ili Plenkovića, k'o da su vam rod rođeni. A verovatno zato što i jesu!!

Truba

Ja sam za pare eu ameriku i nato
Samo kes kes kes
Latinica engleski
Lingva latina

Petronije

I da Srbi nestanu jer su ružni, prljavi, zli. Niža rasa, takoreći.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Truba

Pa sta cu onda s 1/20 kuca u Leskovac

Truman

Quote from: Black swan on 02-10-2023, 21:32:26
Ja sam za pare eu ameriku i nato
Samo kes kes kes

Latinica engleski
Lingva latina

Sa podebljanim se potpuno slažem al džaba kad Srbi neće.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Black swan on 02-10-2023, 21:32:26
Ja sam za pare

da, samo što si ti za pare a lažu ovi drugi besplatno hahaha

prso si skroz komi

dark horse

Vučić bogami laže za pare. Prodao albancima oružje i sad sedi i plače. Besplatno.

Kukala nam majka.

džin tonik

i dok tako neki trabunjaju, drugi rade...

Važna poruka Vučića: Odbraniću Srbiju, makar bio jedini

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Intagram nalogu podelio važnu poruku upućenu građanima Srbije.

"Odbraniću našu Srbiju, makar bio jedini koji to čini. A znam da nisam jedini, živeće Srbija!",  napisano je na fotografiji objavljenoj na Instagram profilu "AVučić".

Specijalci tzv. kosovske policije upali u Banjsku; Sa psima koji reže pretražuju teren

QuoteVeliki broj pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije ušao u selo Banjska sa psima koji reže i započeo pretres u samom selu i okolini.