• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

Started by Alexdelarge, 10-01-2010, 17:41:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 17-04-2026, 15:29:41Želite da možete neometano da poričete genocid, opravdavate ratne zločine, i veličate osobe osuđene prvosnažnom presudom za ova dela, a živite u Bosni i Hecegovini? Imate sreće!

Vlada Republike Srpske inicirat će izmjene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u cilju ukidanja odredbe kojom se zabranjuje poricanje, opravdavanje, umanjivanje zločina genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti, te zabranjuje veličanje osoba osuđenih pravosnažnom presudom za iste zločine.

OK, inicirnje nije isto što i gotova stvar, ali ako se svi pomolimo Svetom Savi i Isusu Hristu možda i prođe!!!!!

I, OK, ja razumem da postoje apsolutisti slobode govora, ali ovo je baš, ono, loša optika.

Odlično. To znači da će i preostale dve strane moći da poriču zločine učinjene s njihove strane iz bilo kog perioda istorije 20. veka.  xcheers
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

https://www.index.hr/vijesti/clanak/prijavljen-bivsi-glavni-tajnik-sahovskog-saveza-steta-oko-190-tisuca-eura/2784147.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

Velemajstor Alojzije me je duboko razočarao, bio mi je simpatičan kao šahovski komentator. Zar je moguće da ovde/tamo i velemajstori kradu??!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

zoskoz

Što donosi summit Inicijative triju mora u Dubrovniku?

Quote(...)

Ja sam osobno iznenađena jer smo mi očekivali da će on biti u okviru onih koji su bili prije toga – oko 800, 900 ljudi. Spremali smo se za više, ali smo očekivali da bi to bilo realno. I onda nam se dogodilo da smo morali registraciju prekinuti na oko 1400 prijavljenih, kazala je Romana Vlahutin, nacionalna koordinatorica za Inicijativu triju mora.

donosi dobru zaradu ugostiteljima i kurvama? :)
i onda se nadju neki koji se jos bore protiv prodaje glasa na izborima. kao, nemojte povuci bar nesto i za sebe, "uzivajte" u mogucnosti da birate uhljebe kojima ce se posreciti bez trunke naknade. :cry:

zoskoz

Politički potres u Mađarskoj: Orban na korak od odlaska?

QuoteViktor Orban ponudio je ostavku na čelo Fidesa nakon izbornog poraza, dok će stranački kongres u junu odlučiti o njegovoj političkoj sudbini.

Mađarski premijer u odlasku Viktor Orban ponudio je ostavku na mesto šefa svoje desničarske stranke Fides u utorak, a stranačka skupština u junu će odlučiti da li će je prihvatiti, rekao je poslanik stranke za lokalne medije.

(...)

Orban nije razgovarao s medijima nakon stranačkog sastanka u utorak i bega u Moskvu niti je išta objavio na svom nalogu na Fejsbuku.

zoskoz

Albanija i Amerika sklopili sporazum na 20 godina

QuoteAlbanija i Sjedinjene Američke Države potpisali su sporazum na 20 godina o snabdevanju tečnim prirodnim gasom (LNG), u poslu vrednom oko šest milijardi dolara (oko 5,12 milijardi evra), javlja Rojters.

Sporazum između američke kompanije Venture Global i firme Aktor LNG USA predviđa dugoročan izvoz američkog gasa u Albaniju, Kosovo i Srbiju, navodi Rojters.

Dogovor je deo šire strategije SAD za povećanje prisustva u energetskom sektoru jugoistočne Evrope.