• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Animirani filmovi

Started by Kler_Vojant, 21-01-2010, 05:28:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Savajat Erp

И ја...а овде у неким тренутцима једва да прође и 5 минута између два запевања. xuss
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Vampirella

Sleeping Beauty - Once Upon A Dream

Burton rezira remake... :roll:
Taj mi tip sve jace i jace dere po zivcima.
Hm... Bit ce zgodno ako Depp zaigra Maleficent.
Satan my master.

Agota

Maleficent je boginja i moja omiljena zloca ikad,a nju ce verovatno da igra njegova milostiva gospodja.
Uspavanu lepoticu bi mogla da igra Dakota Fening valjda je napunila 16,mada je Dakota pametnica ,ova treba da bude sva nezna, etericna , dosadna plavusica.Mozda bolje ona Riz Viterspun.
Filip je najlepsi princ od svih diznijevih junaka,idealan princ bi bio neko sa facom  Dzonatana Majersa a dosadan kao Fredi Princ Dzunior.
Mada bih vise volela modernu verziju bajke , a da rezira onaj sto je radio  Mulan Ruz  i Romeo i Juliju ne mogu da se setim kako se zove.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Usul

Sto mu gromova!!! Pre par nedelja sam čitao Planet Hulk, i sad igrom slučaja otkrijem da ima i animirana verzija :)

http://www.lionsgate.com/planethulk/

Pa koga zanima linkovi su na topiku za vruće linkove.
God created Arrakis to train the faithful.

zakk

Quote from: agota on 07-06-2010, 00:29:45
Maleficent je boginja i moja omiljena zloca ikad,a nju ce verovatno da igra njegova milostiva gospodja.
Uspavanu lepoticu bi mogla da igra Dakota Fening valjda je napunila 16,mada je Dakota pametnica ,ova treba da bude sva nezna, etericna , dosadna plavusica.Mozda bolje ona Riz Viterspun.

Maleficent? Mila Jovović :)

Uspavana lepotica: Ema Votson.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Loni

Jedan od omiljenih mi je TOTAL DRAMA ISLAND

Total Drama Drama Drama Drama Island Part 1/5 HQ

Reč je o parodiji na rijaliti šou programe.

Radnja se dešava na jednom ostrvu velikom, leti toplom jezeru Hjuron u Ontariju.
Doveli su dvadesetak mladih, ali u svakoj epizodi po jedan ispada.
Crtać do krajnjih granici ističe debilizaciju rijaliti programa.

Ako gledate nemojte slučajno ići na zadnju jer nije interesantno kad se zna ko je pobedio.

zakk

Sve je to već viđeno u Drawn together, koji je postigao neslućene razmere boleštine...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Le Samourai

Jesi gledao film? Tu su nadmashili chak i sami sebe u pogledu boleshtine.

Loni

Jao da. ,,Drawn Together'' je extra.
Jedino taj crtać je naslednik South Park-a.

Total Drama nije toliko avangardan niti ,,ivičan''.
On je namenjen i mlađima od 18.
To je tek blaga parodija rijalitija, dok im ,,Drawn Together'' jebe kevu u svakom smislu.

Le Samourai

Drawn Together uopshte nije naslednik South Parka. Zapravo, cela premisa nedavnog DT filma jeste prozivka South Parka i distanciranje od istog time shto se potcrtava da South Park opstaje jer ima poentu, a da je DT kenslovan zato shto nema poentu - i da im se to tako dopada.

Loni

Ne mislim bukvalno.
On je naslednik South Parka u atmosferi. U žanru.
To su crtaći, koji prelaze granice uobičajenog i (maloletnicima) prihvatljivog.

zakk

Quote from: Le Samourai on 26-06-2010, 16:25:50
Jesi gledao film? Tu su nadmashili chak i sami sebe u pogledu boleshtine.
Nisam, i mislim da ne želim :)

Le Samourai

Izashao!

Superman Batman Apocalypse.2010.DvdRip.XviD-Noir

mafija_x

Quote from: Le Samourai on 14-09-2010, 17:17:43
Izashao!

Superman Batman Apocalypse.2010.DvdRip.XviD-Noir

WOW

Ovo me podseti cuvene scene kad sam bio mali i bilo mi je mnogo zao

Darkseid kills Dan Turpin; Superman goes mad!
izgubili smo se u sirini ideje

namsey

Odgledao sam pre neki dan Perfect Blue, Satoshija Kona.
Sta reci, da je Hickok radio animirani film, mislim da bi finalni proizvod bio upravo ova anima.

gorgonzola

evo nekih sada koji su mi pali na um,

jedan meni od omiljenih, Tekkonkinkreet, za ljubitelje elektronskog zvuka informacija da je Plaid radio uvodnu numeru
Tekkon Kinkreet Intro with English Subtitles

naravno, neizostavni Triplets Of Belleville
The Triplets Of Belleville 2

još jedno Chometovo ostvarenje
La Vieille Dame Et Les Pigeons - Sylvain Chomet

gorgonzola

The Illusionist - Sylvain Chomet - trailer (Embedding disabled, limit reached)

psihodelični Mind game
Mind Game - dance scene (Embedding disabled, limit reached)

a ovog se sećam da sam gledala kad sam bila klinka i prestravila se na kraju, mislim, nije film sad neki horor, nego mi je tematika bila zastrašujuća, posledice bacanja nuklearne bombe, i strahote radijacije...
When the Wind Blows (1986) - Part 4 (Embedding disabled, limit reached)

kad sam već kod toga setih se i Barefoot Gena
Barefoot Gen (Embedding disabled, limit reached)

gorgonzola

i kad sam već kod crnjaka
Plague Dogs Uncut - Part 10 (Embedding disabled, limit reached)

i još neki
Watership Down 6/10 (Embedding disabled, limit reached)

nisam gledala još, ali ko voli, ovaj je radio Dave McKean
MirrorMask Trailer (Embedding disabled, limit reached)

gorgonzola

ovo sam videla na rottentomatoes, deluje mi plimptonovski
My Dog Tulip (Embedding disabled, limit reached)

evo prvog animiranog dugometražnog od Plymptona koji sam gledala
Mutant Aliens Trailer

aenimax

Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects

aenimax

Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects

mega games

Ovo postaje sve veći trend: u nedostatku dobrih ideja (dosadiše sa rimejkovima, nastavcima, predstavcima, krastavcima filmova) filmski gurui traže inspiraciju u kratkometražnim delima. Evo još jednog koje je (poput Raven-a o kome sam već pisao na blogu) zapalo za oko holivudskim producentima koji su odmah otkupili licencna prava.

Kompjuterska animacija caruje ovde, radnja se dešava u budućnosti, junak je adoslescent koji izbegava smrt i postaje borac za pravdu. U pravu ste, ima ovde dosta poznatih klišea ali ono što je skrenulo moju pažnju je dobra realizacija i animacija kadrova. Ako ovo može da se pretoči u kvalitetnih sat i po, uzimam oberučke! Uostalom, pogledajte video ispod i procenite sami da li vredi pažnje.

PS: za bolji ugođaj savetujem da film ovo ostvarenje pogledate direktno na Youtube-u, poželjno u HD rezoluciji i sa pojačanim tonom na zvučnicima ;) )

Kliknite na slike da bi ih uvećali:

Više o projektu pročitajte na zvaničnom sajtu.

Članak je preuzet sa ovog bloga : http://megablog.svrljig.net/film/azureus-rising-jo-jedno-cool-kratkometrano-ostvarenje/#ixzz0pyD4A1og
Novosti iz sveta filma, muzike, softvera, stripa i još ponečeg...

Ugly MF

ulepsa mi dan sa ovim.... :)

Ygg

Ja gledam već treći put za redom, a okačio sam i na FB! :D
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

mega games

Drago mi je da vam se dopalo...

Usul

Ako se iko seca ruskog klasika Kin-dza-dza! iz 1986 u izradi je i animirana verzija istog filma.

Kin-dza-dza-dza!

Projekat je zapocet 2005 ali je 2008 prekinut jer su se finansijeri povukli. 2009 ekipa je resila da sama nekako zavrsi film makar i sa kracom verzijom. Po trenutnim podacima planira se zavrsetak 2011. Po recima autora trenutno je zavrsen zvuk i 60% animacije.

par slika

God created Arrakis to train the faithful.

Vampirella

Satan my master.

Savajat Erp

овај трејлер је супер, како је могуће да ЈА то досад нисам глед`о?!  :lol:

Vampirella

Da, i mene cudi sto to nisi kao dijete gledao... Znas sto kazu, nikad nije kasno! ;)
Satan my master.

zakk

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=8284

QuoteSUMMER WARS - Mamoru Hosoda
Letnja (anime) limunada

Posle nekoliko nominacija i nagrada na festivalima i obilja pozitivnih recenzija, Summer Wars se našao i među petnaest kandidata za Oskara, u kategoriji dugometražnog animiranog filma

Nikola Gocić

Malo je potrajalo, ali evo i osvrta na popboksu. Yay!

Agota

Poslednje sto mi se dopalo  je How to train your dragon i Despicable me
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ugly MF

Izaso nekakav WARHAMMER 40 000:ULTRAMARINES, u trajanju od oko 70 minuta.
Za fanove Sf i  Horrorcica.
Mracno, krvopljusno, misticno, demonski, svega!
Malko drvena animacija likova,( jeftinoca ,sta li), ali atmosfera i muzika, WAO!

Agota

'Megamind' Trailer 2
pogledala sinoc i moram priznati da se u poslednje vreme mnogo mnogo  bolje zabavim uz neki animirani nego  ne znam kakav blockbuster.

zakk

Takođe... Megamind je baš fin filmić. Limunada, ali fin. Nedavno sam odgledao i Despicable me, dopao mi se, ali Megamind je bolji...

malishan

Alma - Rodrigo Blaas.mp4

Planiraju da snime i dugometrazni film...
Everybody lies!

Tex Murphy

Pogledao sam Diznijev TANGLED. Odličan film, a evo mog kratkog tekstića kopiranog sa Fejsbuka:

Dizni nas ponovo casti odlicnom adaptacijom neke poznate bajke. U vizuelnom pogledu ovaj film tesko da ima ozbiljnu konkurenciju, mozda eventualno sa njim mogu da se porede neki stariji Diznijevi klasici (prvenstveno mislim na Uspavnu ljepoticu i Snjezanu i sedam patuljaka, od kojih ovaj film posudjuje odredjene elemente), ali ovi novi filmovi svi redom mogu u cosak da se stide.

Dakle, Tangled je bajka o princezi sa carobnom zlatnom kosom, koju je kidnapovala neka odurna babetina i zarobila u dvaes metara visokoj kuli. Ona je odgaja kao svoju kcer, jer kad ova cura zapjeva, baba se podmladjuje. Kad princeza, naravno nesvjesna svog porijekla (jer je oteta kao beba), napuni osamnaesti rodjendan, pukne joj film i insistira da je baba pusti napolje da vidi spoljasnji svijet. Naravno, babetina je manje nego zadovoljna. Igrom slucaja, izvjesni lopov zavrsi upravo u toj kuli (dok je baba odsutna) i on i Zlatokosa zajedno zbrisu. Medjutim, tu se onda pojavi sva sila razlicitih frakcija koje ih proganjaju iz raznoraznih razloga.

Scenario je tipicno diznijevski, pravolinijski, bez iznenadjenja, sa vrlo zabavnim zivotinjskim sporednim likovima (ovde kameleon Paskal i sjajni konj Maksimus), mnogo manje zabavnim glavnim likovima i naravno obiljem pjesama, na kojima Dizni insistira vec skoro sto godina, a koje mi redovno idu na zivce. Da stvar bude gora, ovo sve (ukljucujuci pjesme) je sinhronizovano na hrvatski i mogu samo da kazem da grebanje noktima po zidu prijatnije djeluje usima nego ovo.

However, svi ti sitni nedostaci tope se pred vizuelnim utiskom koji film ostavlja. Ovde je skoro sve uradjeno tako da jednostavno oduzima dah, bilo da je rijec o kuli u kojoj princeza prebiva, ili mracnoj sumi koja se nalazi okolo ili obliznjem gradu ili... Kad gledate ovaj film (narocito ako ste u bioskopu i nosite one 3D naocale), bajka vam jednostavno iskoci pred oci, klepi vas po nosu i uvuce u sebe. Trodimenzionalnost je umjerena, otprilike kao u Avataru - tu je samo da potpomogne atmosferu, a nema spektakularnih scena a la Resident Evil: Afterlife ili How to Train Your Dragon (u kojima reziseri gledaocima bacaju svasta u oci da bi iskoristili 3D efekat).

Valja napomenuti i da je ovo jedan od mracnijih animiranih filmova koji su se pojavili u posljednje vrijeme. Babetina-vjestica zaziva u sjecanje sog kaunterparta iz Snjezane i sedam patuljaka (a bogme i zavrsi na slican nacin, sto je jedna od rijetkih scena smrti u animiranim filmovima) i prilicno je creepy, ali autori nisu zeljeli da predju tanku granicu i ucine je jezivom, kao npr. legendarnu zlu vilu Grdanu iz Uspavane ljepotice.

Sve u svemu, zacin C - ovo je film koji ce momentalno da se nadje u mojoj kolekciji cim se pojavi na blu-rayu. Ako vec niste gledali, hitajte u najblizi bioskop. Jos malo pa nestalo.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

значи опет певање у недоглед? проклети Дизни...млате паре од саундтрека из анимираних филмова, претпостављам, чим толико инсистирају на томе. глупи курвари.

Tex Murphy

Da, pjevanje je stvarno davežčina i mislim potpuno prevaziđeno i ide mi na živce što i dalje insistiraju na tome. Film je svakako dobar, ali koliko bi samo bolji bio da nema te dernjave... :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

lets ol džast sing along vid jor fejvorit dizni song
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Agota

Melkor

Pink Elephants sam hteo da okacim sledecu. U stvari, mislim da mi je to najdraza Dizni pesma, uz poneke delove Alise u zemlji cuda.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Sun Ra je odradio ceo album sa kaverima pesama iz Diznijevih crtanih filmova. Evo Pink Elefantsa:

Sun Ra - Pink Elephants

Father Jape

Ovo je strogo gledano varanje naravno, jer i ono animacije sto ima u ovom Dizniju nema veze s ovim delom filma, ali koga jos briga za to:

Bedknobs & Broomsticks - Portobello Road
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Agota

Quote from: Melkor on 26-01-2011, 13:44:21
Pink Elephants sam hteo da okacim sledecu. U stvari, mislim da mi je to najdraza Dizni pesma, uz poneke delove Alise u zemlji cuda.
Alisa i Pinokio su mi dva omiljena diznijeva al muzicki onako .Volim i Fantaziju redovno me uspava .Obozavam ona dva blesava psa iz Macki iz visokog drustva.

We are siamese if you please
poor innocent little angels

Vampirella

Satan my master.