• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beograd, 2. jul 1991.

Started by Izitpajn, 21-01-2010, 11:07:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

tihi, to ti je demokracija sto tako olako nazivas fasizmom. ne zelim te u hrvatskoj i to je moje pravo. platio bih ti da odes i poneses svoje fobije, lazi i podmetanja sa sobom.

Eriops

Ja i ne živim u Hrvatskoj, niti sam živeo niti želim.
Svakako je tvoje pravo. Takođe je i moje pravo da tebe smatram fašistom, a Hrvatsku fašističkom državom nastalom na genocidu i etničkom čišćenju.

angel011

Možeš da ga smatraš i ejlijenom...
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Problem je što Hrvatska posle WW2 nije bila kažnjena zbog genocida i ratovanja na strani Sila osovine. Štaviše, genocid se zbog "bratstva i jedinstva" gurao pod tepih. Zbog toga i nije čudo što Hrvati ne samo što ne osećaju nikakvu krivicu zbog počinjenog, nego (s obzirom na činjenicu da nisu ozbiljno kažnjeni) smatraju da posao treba i dovršiti i da su od strane Srba uvučeni u državu koju nisu želeli. Paradoks je u tome što ih je ta država (Jugoslavija, i prva i druga) dvaput zaštitila od odmazde posle svetskih ratova.

Zbog toga sada imamo 6000 spremnih za novi rat, zighajliranje na koncertu Maksimiru koji je prenosila državna televizija, ali su kamere skrenute sa dignutih ruku, zajebanta Zoska i večitog apologetu Anđelu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: John Reynolds on 23-01-2010, 13:29:04
Problem je što Hrvatska posle WW2 nije bila kažnjena zbog genocida i ratovanja na strani Sila osovine.

Ajd sto nije kaznjena Hrvatska, nego nije ni Austrija. Citala sam nedavno neki clanak u kome se dve drzave skoro nadmecu koja je od njih veca Nazi zrtva.   :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Quote from: John Reynolds on 23-01-2010, 13:29:04
Zbog toga sada imamo 6000 spremnih za novi rat, zighajliranje na koncertu Maksimiru koji je prenosila državna televizija, ali su kamere skrenute sa dignutih ruku, zajebanta Zoska i večitog apologetu Anđelu.

I predsjednika koji mandat završava tako što prijeti ratom.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 23-01-2010, 14:16:52I predsjednika koji mandat završava tako što prijeti ratom.

svoje prethodno predsednikovanje je okončao rečima: 'ono čime sam predsednikovao više ne postoji: ispunio sam svoj zadatak.'

prema tome, i ova prijava je u duhu njegovih predsedničkih (i ljudskih) kvaliteta.
https://ljudska_splacina.com/

David

Prilog za zaprsku: "Devet teza o Srbima u Hrvatskoj", Miloš Vasić

http://www.pescanik.net/content/view/4316/77/     
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Ghoul

Quote from: David on 23-01-2010, 15:36:06
Prilog za zaprsku: "Devet teza o Srbima u Hrvatskoj", Miloš Vasić

http://www.pescanik.net/content/view/4316/77/     

mnogo dugačko.

sačekaću da neko prema ovom textu snimi film - po mogućstvu iz serijala 'klasici u 10 sekundi'.

angel011

Mogu li tako i tvoji studenti da izađu na ispit, mrzi ih da pročitaju, pa umesto toga odgledaju film od deset sekundi? :evil:
We're all mad here.

Ghoul

čekaj, anđelija, oćeš reći da će ovaj text biti na nekom ispitu koji meni predstoji i da mu se moram u potpunosti posvetiti usred drugih važnijih radnji kako taj ispit ne bih pao?

angel011

Ne... xrofl

Govorim o čitanju uopšte (ja nisam ni kliknula na link :lol:).
We're all mad here.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 23-01-2010, 14:19:20
Quote from: Harvester on 23-01-2010, 14:16:52I predsjednika koji mandat završava tako što prijeti ratom.

svoje prethodno predsednikovanje je okončao rečima: 'ono čime sam predsednikovao više ne postoji: ispunio sam svoj zadatak.'

prema tome, i ova prijava je u duhu njegovih predsedničkih (i ljudskih) kvaliteta.

No argument there.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Eriops

Naravno, uvek postoji opravdanje za učinjene stvari, tipa : ma oni su divlji, varvari, nekulturni, antidržavni element, itd. I nacisti su govorili da su Jevreji sami krivi za svoj pogrom. S tim što između Nemačke i Hrvatske, ipak postoji ogromna razlika.
Nemačka je posle rata javno osudila svoju prošlost. Uključujući i najviše državne funkcionere. Dok su dva predsednika Hrvatske, Tuđman i Mesić, upravo obrnuto hvalili kontinuitet sa NDH, a Mesić čak isticao i da su bili pobednici i 41 i 45. Nikada nije, niti će biti donesena bilo kakva rezolucija o Jasenovcu, ili progonu u Oluji.
Ali zadatak nije obavljen. Uprkos slavljenju pobeda, i progonu stanovništva, granica na Dinari nije dovoljna. I dalje se plaše Srba. Sada bi granicu na Drini, Oluju 2 kojom bi proterali Srbe i iz Bosne. Sad su u NATO pa misle da je došao pogodan trenutak.

angel011

Nemačku su naterali da javno osudi svoju prošlost. Nemačku decu su godinama terali da u školi gledaju poučne filmove o tome kakvi su Nemci zlikovci.

Hrvatsku niko nije naterao ni na šta slično.

Plus, Nemci su pokolje vršili i van svoje zemlje (ne mislim time da kažem da je ubistvo unutar sopstvene zemlje opravdano, daleko bilo).
We're all mad here.

džin tonik

Quote from: Eriops on 23-01-2010, 13:15:13... Ja i ne živim u Hrvatskoj, niti sam živeo niti želim. ...

molim? nemoj sad da trazim gdje si napisao da si iz novog sada!

angel011

Na užas nekih, Novi Sad je u Srbiji... :lol:
We're all mad here.

džin tonik

ups, mali lapsus, oprosti tihi, novi sad je ipak jos pod srbijom. za danas.

lilit

Quote from: angel011 on 23-01-2010, 17:18:14
Plus, Nemci su pokolje vršili i van svoje zemlje (ne mislim time da kažem da je ubistvo unutar sopstvene zemlje opravdano, daleko bilo.

Da li ti je ovde argument da su Hrvati klali u okviru Jugoslavije, posto impliciras da su klali na "sopstvenoj teritoriji" ili hoces da kazes da to sto su klali po Bosni ne znaci da su ubijali van sopstvene drzave?  :mrgreen:

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

znate kako su se za vrijeme domovinskog rata strani diplomati obracali srbskim delegacijama umjesto pozdrava pri pregovorima?
"no historical bullshit"
i to vec samo po samoj logici, bez poznavanja povijestnih cinjenica van srbske propagande.

nachtrag:
gle slucajnosti. i danasnja srbska propaganda ima isti tretman.
http://www.vecernji.hr/vijesti/zapad-upozorio-borisa-tadica-da-un-u-ne-kritizira-mesica-clanak-83259

EKSTREMISTA

Quote from: Harvester on 23-01-2010, 04:28:15
QuoteŠta su Srbi, mazohistički nastrojeni retardi

Da.

Jašta.

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

asja

xyxya znas li kako se za sva vremena obraca kozosima?
brkice, ne bacaj brabonjke pred ljude. nece ih jesti. ne rasipaj svoju vlastitu hranu i ne napustaj svoj tor. izgazice te istorijske cinjenice.
ps - promeni fotku. brkovi su predugacki. znas kakvi ti vise prilice.javascript:replaceText(' xyxy', document.forms.postmodify.message);

angel011

Quote from: lilit_depp on 23-01-2010, 18:21:25

Quote from: angel011 on 23-01-2010, 17:18:14
Plus, Nemci su pokolje vršili i van svoje zemlje (ne mislim time da kažem da je ubistvo unutar sopstvene zemlje opravdano, daleko bilo.

Da li ti je ovde argument da su Hrvati klali u okviru Jugoslavije, posto impliciras da su klali na "sopstvenoj teritoriji" ili hoces da kazes da to sto su klali po Bosni ne znaci da su ubijali van sopstvene drzave?  :mrgreen:

Mislila sam na ono što se dešavalo u Hrvatskoj, u Bosni je svako svakog **** u mozak.
We're all mad here.

Eriops

Pa kakav je odnos hrvatske države prema zločinu dovoljno govori pomilovanje Rimca.
U obrazloženju odluke, Mesić navodi, kao valjda olakšavajuće okolnosti, to što je pokazao gde su tela pokopana, što su mu ujak i brat stradali u Vukovaru, i što se u međuvremenu- ovo me posebno ganulo, oženio i dobio decu. Pitam se da li će brižni otac, kad mu deca narastu, da im ispriča kako je učestvovao u ubistvu dvanestogodišnje devojčice ? Pošto je tako dobra, ispaćena duša, verujem da će imati puno toga da im kaže.

džin tonik

1. nije pomilovan vec mu je kazna skracena za 1 godinu
2. zlocin je pocinio sa 18 godina, kad
3. su mu u vukovaru ubijeni brat i ujak
4. a roditelji odvedeni u srbske logore
5. istovremeno, za 1 godinu smanjena je kazna zapovjedniku logora smrti u bileci, branku ljubisicu
6. kad lazes (= cim dotaknes tipkovnicu), probaj ukljuciti mozak, ovo citaju i ljudi

Eriops

To mu je opravdanje što je imo 18 godina ? Da je imo 25, onda ne bi bilo dobro ?
Može li iz tvojih usta makar jednom izaći rečenica NEKI HRVAT JE UBIO NEKOG SRBINA, DETE, DEVOJČICU, STARCA, a da za to ne tražiš opravdanje ? Da to što ćeš osuditi monstruma-pojedinca, ne znači da osuđuješ svoj narod ?
Ne, ti to ne možeš. Da se ti pitaš, ti bi ga oslobodio.
Fašista, nema druge reči za tebe. Ustvari, ima još jedna, počinje sa U.

džin tonik

coro, a gdje ja pravdam zlocin? pod 2. lijepo pise "zlocin je pocinio..."
a ostalo su okolnosti u kojima ga je pocinio. ne tvoje milosevic-formulacije. cini mi se kao da odgovaram pizza-boyu iz futurame. da te nisu zamrzli negdje 1993. i sad odmrzli?

a ja da bih ga pomilovao? ne bih. ja ga ne bih ni osudio. 18godisnjak (= djete) i okolnosti u kojima je pocinio zlocin su strahovita tragedija kako za njega tako i za zrtvu. poslao bih ga na zatvorenu psihijatriju. a racun za sve tebi i sanu.

ps. ustase nisu fasisti. jos uvijek to nisi naucio?

JasonBezArgonauta

Quote from: zosko on 23-01-2010, 22:20:57
poslao bih ga na zatvorenu psihijatriju.

A ne bi ga poslo iziju?
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

džin tonik

Eriops

Da, SANU je kriva za njegov zločin. Naravno , nisam ni sumnjao kako bi postupio.
Kad Hrvat učini zločin, za to uvek ima opravdanja, jel da ? Kako kaže Mesić, " upao je u društvo razbojnika ". Al se jadničak pokajao. Ubio je tuđe dete, pa će sad da vaspita svoje. Da je bio obratan slučaj, da je ubica Srbin, onda bi mu dao 40 godina zatvora.
Ne bi osudio čoveka koji je ubio dete, mislim da si zreo za ustanovu za mentalno obolele.  :shock:

džin tonik

gle, kad bih se ja tebi pravdao za domovinski rat, to bi bilo isto kao da se zidovi pravdaju njemackoj sto su neki prezivili.
dosli ste u pljacku, pocinili velika zla i sad ne cendraj.

JasonBezArgonauta

Quote from: zosko on 23-01-2010, 22:57:47
ne razumijem pitanje.

jbg, nije ni bilo neke šanse da razumeš, suviše je lokalna šifra, a odnosi se na upravnika Lore (zaboravih mu cenjeno ime).
Daklem, ne bi li tog veseljaka prvo poslao na gaženje/mučenje/maltretiranje, pa posle na psi'ijatriju?
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Eriops

Šta reći o biću koje pravda ubicu dece zbog nacionalnosti, zato što je Hrvat, a žrtva Srbin. Tu prestaje svaki dijalog. Da, i upravniku Lore je neko poginuo u Vukovaru. Uvek oni imaju opravdanja za zločine- poginuo brat, ujak, traumatično detinjstvo, dominantna majka, društvo razbojnika, Milošević, ubistvo Stjepana Radića, SANU, sve je to navelo nedužnog i miroljubivog hrvatskog građanina da ubija.

džin tonik

Quote from: JasonBezArgonauta on 24-01-2010, 02:18:43jbg, nije ni bilo neke šanse da razumeš, suviše je lokalna šifra, a odnosi se na upravnika Lore (zaboravih mu cenjeno ime).
Daklem, ne bi li tog veseljaka prvo poslao na gaženje/mučenje/maltretiranje, pa posle na psi'ijatriju?

ti si jos jedan dokaz onoga sto ste 90ih pokazali na terenu: jako se dobro znate izivljavati na djeci i nemocnima.
to me je najvise zgrazalo. a nekad davno mislio sam da su price iz 2ww poraca o krkanima koji teturajuci pijani vicu "dovedi mi tog malog svabu da ga zakoljem" izmisljene.

džin tonik

Quote from: Eriops on 24-01-2010, 10:08:31Šta reći o biću koje pravda ubicu dece zbog nacionalnosti, zato što je Hrvat, a žrtva Srbin. Tu prestaje svaki dijalog. Da, i upravniku Lore je neko poginuo u Vukovaru. Uvek oni imaju opravdanja za zločine- poginuo brat, ujak, traumatično detinjstvo, dominantna majka, društvo razbojnika, Milošević, ubistvo Stjepana Radića, SANU, sve je to navelo nedužnog i miroljubivog hrvatskog građanina da ubija.

sta reci? treba takve istrijebiti. zacepi, zgrabi pufku i u boj za vaskoliko svbstvo!

JasonBezArgonauta

Quote from: zosko on 24-01-2010, 10:20:26
jako se dobro znate izivljavati na djeci

Za obdanište spremni, takoreći.

džin tonik

Quote from: Izitpajn on 21-01-2010, 11:07:12"Masa na juriš zaposeda republički parlament sa zahtevom da se srpski vojnici u JNA povuku u Srbiju, i tako spreči rasplamsavanje rata."

Ima li tko kakve informacije o ovome, link na neke tekstove ili slično?

da se vratimo temi. nemam bas informacije koje trazis, ali ipak mogu posluziti. ne znam za tu masu koju spominjes, ali garantiram da ti srbski vojnici u jna nisu bili srbi, vec hrvati sa umjetna brada, koji su glumili srbe da izazovu rat. nema linka, ali ako hoces, napisem nesto, a ti me mozes citirati kao pouzdan izvor.

Eriops

Vidi hrabrog junaka, istrebljivo bi preko interneta  xyxy.
Dzaba to, vidiš da mu ustaška žica proradi kad tad, pre ili kasnije. Prvo pravda ubicu dece, onda bi malo istrebljivo. To je valjda porodično.
Zamisli tuge njegove, što se nije rodio nekoliko decenija ranije, i bio punoletan 41.
Crna uniforma, nož, puška, dozvola za ubijanje.. ostvarenje svih njegovih mračnih i vlažnih snova.. Bio bi prvi do Poglavnika..
Čisto da te pozdravim, pošto neću čitati tvoj odgovor, niti tvoje postove ubuduće. Nadam se da će ti u Njemačkoj pomoći, tamo ima puno visokokvalitetnih ustanova, gde se čak i monstrumi poput tebe koji opravdavaju ubicu dece, zato što je ubica Hrvat, a žrtva Srbin, možda mogu izlečiti..
Možda, nije sigurno, ali pokušaj..
Aj, bok  xyxy

angel011

Opet slike srboseka... :roll:

Nego, ti si beše bio u ratu? Jesi li nekog ubio? Je li neko od tvojih nekog ubio? zosko, koliko znam, ni u jednom ratu nije učestvovao, ni na koga nije pucao, niti je nekog ubio. Ne znam da li je neko od njegovih učinio nešto te vrste.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Quote from: angel011 on 26-01-2010, 15:48:27
Opet slike srboseka... :roll:

Da, stvarno. Umesto da gajimo bratstvo i jedinstvo, on tu kači neke srbosjeke i vraća nas u devedesete.  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

angel011

U devedesete ili u četrdesete?
We're all mad here.

Ghoul

Lord Kufer

Valjalo bi ih nabiti u Farmu, i četnike i ustaše, pa nek gleda narod... nebratstvo i nejedinstvo.

David

Staratz,
ovi su ti vala Ravnogovanci... Znam pouzdano. ;)

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?action=dlattach;topic=8678.0;attach=682;image

Edit: Al' ne'a veze sto si ih izmikso, isti su ratzq...

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

džin tonik

tihi, 'bem te tulavog, bas si lijepo poredao uzrok i posljedice! a koja ti je ono pevaljka sa ustaskom kapom?

slavko

Slažem se sa Zoskom da ne treba olako lepiti fašističku etiketu svima,pa ni ustašama.Tako neko može da pomisli da su oni neka filijala fašističke stranke ,a to nije istina.Takođe ustaše nisu samo "srbosjek" ima tu samosvojne ideologije ,ali i sveukupnih svetonazorskih projekata(jezik na primer).Takođe je tačno da sve ustaše nisu Hrvati.Ima tu Crnogoraca,Šiptara ...a o "cvijeću" i da ne govorimo.
Tako Srbi opet pokazuju neznanje.Valjda će mo više znati kada stvarno zažive projekti B92 i Pinka na ponovnom okupljanju.Sreća da sam prilično mator pa to to neću dočekati.

Albedo 0

Quote from: zosko on 23-01-2010, 22:20:57ps. ustase nisu fasisti. jos uvijek to nisi naucio?

pa da, to bi bila uvreda za fašiste.

nego, zajebavali se vi ili ne, nekima i nije smiješno.

ontopik, Srbijanci ništa drugo i nisu radili osim što su demonstrirali danima. U ratu BiH nisu ni učestvovali, sjedili kod kuće ili stajali u redovima za ulje i mlijeko. Vojne knjižice prazne, protestantskog staža imaju za tri penzije.

džin tonik

Quote from: Albedo 0 on 30-01-2010, 16:26:12
Quote from: zosko on 23-01-2010, 22:20:57ps. ustase nisu fasisti. jos uvijek to nisi naucio?
pa da, to bi bila uvreda za fašiste.

zlatne rijeci. a jesi vidio srbognjech? to samo skroz poremecheni um moze smisliti.

CorwinM

There are no desperate situations, there are only desperate people.