• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

UEFA 2012 - naši izgubili razum!?

Started by Boban, 09-02-2010, 00:16:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Raduju se u jednoj od najjačih grupa.
Stvarno mi nisu jasne izjave da je super biti sa Italijom u grupi i da nam je to siguran prolaz. Plus Slovenija, plus Severna Irska, sve tri reprezentacije nam ne leže i vrlo ih teško pobeđujemo.
I dokle bre više ta Farska ostrva, statistički  moraju nam jednom uzeti bod.

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_qualifying
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Eriops

Ne mislim da je lagana grupa, ali nije ni bogzna kako strašna.
Italija je sigurno bolja varijanta od Španije, Engleske, Francuske, Holandije, iz tog najjačeg šešira, i ne vidim zašto se ne bi moglo biti ispred njih.
Slovenija je dobra selekcija, ali mislim da smo jači na svim mestima, i igrački, i što se
tiče trenera.
Severna Irska ima jednog dobrog igrača, Hila, ne sećam se da su skoro bili na kakvom
velikom takmičenju, tu računam na svih šest bodova, i tehnički i taktički smo bolja ekipa.
Farani su nam redovna mušterija, tamo smo već domaći na ostrvu, ko da igramo kod kuće  :).
Estonija je mina koje se moramo paziti, te baltičke selekcije mogu biti nezgodne.
Sve osim drugog mesta smatram neuspehom, a nadam se i prvom  :idea:.

Boban

ali napisi po novinama: "Azuri u strahu"; "Italijani drhte"... Gledaće nam u leđa" "Sigurno smo prvi"... su budalaštine.

Shozo Hirono

to su dnevne budalaštine.

najveće će uslediti narednih meseci, u nedeljama pred svetsko prvenstvo.

Boban

ali umišljaji ovog tipa su gadni; dakle, četvorostruki svetski prvaci italijani i nama ekstremno nezgodni slovenci nisu prepreka, ali estonija jeste.

Quote from: Eriops on 09-02-2010, 10:43:01
Estonija je mina koje se moramo paziti, te baltičke selekcije mogu biti nezgodne.

mac

Pa računa se da ćemo u četiri meča sa Italijom i Slovenijom dobiti nekih 5-6 bodova, a da u preostalih šest imamo minimum 14. Ako ne dobijemo bar 4 boda od Estonije onda može da nam se pokvari računica.

Eriops

Jes da nisu baltičke zemlje, al seti se Bobane kako su nam bodove znali uzimati Azerbejdžan i Kazahstan. Protiv Slovenije i Italije ćemo zapeti, a Estoniju možemo shvatiti olako, na to sam mislio.

Tex Murphy

Ja mogu odmah da potpišem da ćemo protiv Italijana imati dvije neriješene utakmice, a protiv Slovenaca pobjedu i neriješeno.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Svevid

Quote from: Boban on 09-02-2010, 11:13:06
ali napisi po novinama: "Azuri u strahu"; "Italijani drhte"... Gledaće nam u leđa" "Sigurno smo prvi"... su budalaštine.
будалаштине је преблага реч. идиотизам је, чини ми се, прецизнија. наши новинари су најгори од најгорих. ајде што ретко ко од њих познаје спорт, него што не знају да причају...
италија јесте тежак противник, и то ће бити занумљив меч, посебно кад буде у Београду. ми смо научили да пред утакмицу са јаким противником (Француска, Шпанија, Португал) наложимо народ како ће бити свега и свачега, а онда се храбро бранимо 90 мин. и добијеш да код куће водимо против француза 1-0, имамо играча више и бранимо се...срамота. хрватска игра много храбрији и лепши фудбал од нас. без обзира што се нису квалификовали за ј.африку.
Не волим југословене.

Eriops

Ta hrabrija i lepša igra, donela im je 9 golova u mreži od Engleza, u kvalifikacijama.
Antić zna igrati na rezultat, i to je ono što me hrabri kod naše reprezentacije.

Svevid

na rezultat je igrao i ilija petković, pa smo primili 6 od argentinaca. i da se ne zaboravi - ILIJA PETKOVIĆ JE PRIMIO 2 GOLA U CELIM KVALIFIKACIJAMA, pa je priča bila drugačija na mundijalu. meni je muka od našeg taktiziranja i gubitničkog mentaliteta. hrvati su na mundijalu protiv brazila igrali hrabro i izgubili minimalnim rezltatom. (da li ponovo da pomenem našu igru sa argentinom?) igra na rezultat ne pije vode u nokaut fazi SV-a. ako naiđemo na jaku reprezentaciju - gotovi smo. ali, ajde prvo da prođemo grupu.
Не волим југословене.

shrike

...da, ali Petković nije znao da igra na rezultat.
A apsolutno sve reprezentacije taktiziraju na prvenstvima.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Svevid

ma Petko je samo na rezultat i znao da igra. taktiziranje postoji, to niko ne spori, ali taktiziranje ne znači defanzivan fudbal.
Не волим југословене.

shrike

...ja pozdravljam defanzivnu igru kod onih koji to znaju da rade, npr. Italijani da su se otvorili protiv Nemaca dobili dva komada u regularnom toku.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Shozo Hirono

čekaj, čekaj, polako... raspašćemo se mi kad igrači vide da na računu nisu legle obećane premije za nerešen rezultat protiv Gane. doći će do pada morala, i onda će da nas napenale Nemci. :evil:

Shozo Hirono

ali, ne lezi vraže, engleski stručnjaci vele drugačije. :|

Boban

Petković je smešan, a Santrač je bio najgori. Trener koji izjavi da mu je svejedno da li u sledećem kolu igra protiv Meksika ili Holandije je običan imbecil.

Vij

Petković je pukao uoči Argentine zbog prozivki javnosti za defanzivnu taktiku(kojom smo i prošli kvalifikacije) i pozivanje sina.
Onda nam je pokazao šta se dešava kad igramo ofanzivno!!!

Eriops

Porediti Petka i Antića.. Antić je za njega Murinjo.

Svevid

Не волим југословене.

Tex Murphy

Možda, ali Antić je za Murinja Antić.
Genetski četnik

Svevid

šta smo ono rekli za Antića? haha, pa čovek ne bi znao da igra hrabro ni protiv petlića napredka... loš je trener, nema igru, i neću bristai post sve i da dobijemo nemce (što nema šanse)
Не волим југословене.

Alexdelarge

pa da, gde bi dosao jedan brazilac nego kod evropskih brazilaca. nas i brazilaca 200 miliona! :roll:

inace, gledao sam 3 do 5 minuta utakmice protiv farana i umalo nisam izdahnuo od akutne dosade. zapravo, moji ukucani su gledali mec, a ja kad sam cuo komentatora da kaze kako nas tim igra strpljivo, hteo sam da vidim kog djavla to znaci. ubrzo sam se uverio da kad komentator kaze za jedan tim da igra strpljivo, da je to eufemizam za dosadno, bezidejno, sporo, bledo, nezanimljivo etc.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Plottz

subota 14

Albedo 0

ja ne znam što se ljudi žale što je Kleo dobio državljanstvo, kada u privredi dobiju strane investicije slave na sve srane čak i kada od tih investicija nemaju nikakve koristi.

Kad dobiju stranu investiciju u našoj fudbalskoj reprezentaciji, onda se jadni ubiše od prevelikog patriotizma. Ja koliko vidim ovaj Brazilac će igrati bolje za Srbiju od ''pravih'' Srba.

Boban

ako je Cleo dobio državljanstvo, odmah ga treba staviti u državni tim... čovek je čudo.

Ja kao Zvezdaš ne mogu da shvatim da je neko u Zvezdi procenio da Cleo nema perspektivu i prepustio ga Partizanu.
Cleo je ta razlika koja čini Partizan superiornim timom u odnosu na ostale domaće dronjke.
Bojim se samo da će već sledeće sezone on biti u Milanu ili Realu.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Svevid

Није баш за Реал или Милан, али је јако добар. Звезда, са друге стране, је у расулу. Да је Клео једини - не би било толико страшно. Вујадин Савић - отишао за Џ и сад игра у првом тиму Бордоа (у првој утакмици је дао гол), онда ту је тај неки клинац за којег се предвиђа сјајна будућност (нови Видић)... Све је то Звездина школа, а све ће показати своју цену ван Звезде. То је добро. Овде их нико не би третирао онако како заслужују. Звезда има бољу тактику - довести пензионере - сјајног и полетног Коромана. Можда ће тражити од Пиксија или Савићевића да се врате из пензије и поново заиграју. Мало да освеже тим.
Не волим југословене.

Eriops

To je procenio Ivan Adžić, da Kleo nije za Zvezdu, ko bi drugi  :).
Da nije Klea, teško da bi Partizan prismrdeo LŠ.
Ono što mi se sviđa kod njega je brzina, reaguje u sekundi, nema suvišnih poteza s loptom, prava suprotnost u odnosu na Žigu i Panteliju.. pa i Lazovića.
Elem, Talijani su daleko od nekadašnje sile, jedva su izgurali Estonce. Na ruku nam ide i poraz Slovenije kući.

mac

Ako Kleo zaigra za reprezentaciju onda više nećemo moći da se podsmevamo drugim evropskim reprezentacijama sa pola crnaca u prvoj postavi. Well, you gain some, you lose some.

Eriops

Nije me iznenadilo saopštenje uprave Zvezde povodom Klea.
Od Đeneral Lukića i Adžića, drugo šta se i nije imalo očekivati.
Od nekad velikog kluba, postali su mali, zavidni klub, koji bunca o krađi u derbiju u kome nisu imali NIJEDAN šut u okvir gola! , bune se što će Kleo u reprezentaciju, pa će istisnuti njihove bivše igrače, koji svake prestupne daju gol u reprezentaciji, i dok Grobari javno razvijaju transparent podrške Vilotiću, Lukić-Adžić kuhinja je još jednom pokazala koliko je sitna dušom. Navode Kadua, da bolje zna srpski od Klea. Pa kad dotični da 8 golova u kvalifikacijama i zaradi Zvezdi 10 000 000 evra, onda može da se poredi s Kleom. Tužno je kakvi populisti i nesposobnjakovići vode danas Zvezdu.

Albedo 0

Quote from: mac on 05-09-2010, 15:55:45
Ako Kleo zaigra za reprezentaciju onda više nećemo moći da se podsmevamo drugim evropskim reprezentacijama sa pola crnaca u prvoj postavi. Well, you gain some, you lose some.

pa Kleo nije crnac... a mogli bi i jednog crnca da nađu

bolje da se podsmjevaju kad pobjeđuju, nego kad gube.

cutter

Eriops

Ovi naši iz FSS nisu normalni. Izgleda dovode Pižona za selektora  :shock: ?
Nisu mogli naći i platiti nikog stručnijeg ?

Tex Murphy

Genetski četnik

Petronije

Quote from: cutter on 08-09-2010, 21:19:17

Мислите о томе...

Mislim o tome kao potezu "strucnog" staba crvene zvezde koji je uvalio nekolicini shabana ovaj srceparajuci transparent. Nisam bas za to da Cleo zaigra za reprezentaciju ali trenutno njegov pasos treba najmanje da nas brine, imamo mnogo vecih problema. Riba smrdi...

Albedo 0

Opet veze i vezice, mada možda Pižon nešto i uradi. Antić se odavno pokazao možda ne kao varalica, ali prosto kao trener koji nije za vrhunske domete.

Ne zovu ga džabe krizni trener, on dođe u tim gdje je rasulo i napravi solidnu re-organizaciju, ali kad taj tim treba napokon dobro da zaigra, od toga nema ništa, jer Antić to ne zna da sprovede u djelo, tako da je dobar za udaranje temelja ali ne i za krov kuće.

Jedino što me plaši jeste taj novi vic da ćemo sa Pižonom igrati u formaciji 7-2-1.

Da je Antić imao kliker više, a nema ga kad mu je ćale Bosanac, odnosno još gore - Semberac, igrao bi 3-4-3 ili 3-5-2, najbolje smo igrali u takvoj formaciji, ona jeste rizična ali u tome i jeste stvar...

Plottz

Ima više od 10 tekmi kako nam je igra totalni krš,Mrđa ne igra,a Žigić je ne van forme nego kantastrofa.Prvi put sam u životu video kako onlika konjina uspeva onako dobro da se skrije ne ravnom terenu koji ni žbinja nema! xuss
subota 14

SIMERIJANAC

Quote from: Plottz on 14-09-2010, 19:42:30
a Žigić je ne van forme nego kantastrofa.Prvi put sam u životu video kako onlika konjina uspeva onako dobro da se skrije ne ravnom terenu koji ni žbinja nema! xuss
xrofl

Eriops

Pižon selektor.
Putuj Evropo..  :(

Svevid

Грозно. Јбт, грозно.
Не волим југословене.

SIMERIJANAC

Shozo Hirono

"Nikada neće biti zaboravljeno ono što je Antić uradio, što je narodu vratio veru u srpski fudbal. Ali, mišljenje struke je preovladalo, a naš Stručni odbor na čelu sa :x Slobodanom Santračem :x :x :xocenio je da ekipa nije dobro vođenja posle kvalifikacija za Mundijal i da je Antić odličan selektor, ali na kratke staze", kazao je Karadžić.

Shozo Hirono

Tex Murphy

Hehe, sjećam se jednog davnašnjeg opisa Kick Offa trojke iz Sveta kompjutera:

"Za razliku od Santrača, programeri Ancoa znaju da napadači loše igraju u odbrani i obrnuto."

:!:
Genetski četnik

Albedo 0

jeboga, uvijek se nekako dohvatimo tog Santrača, a čovjek je napravio najveći uspjeh sa reprezentacijom u zadnjih 15 godina. Žalosno je što su svi ostali bili još gori.

Eriops

Al najače s konferencije je bilo, kad je Tole počeo pričati kako
selektor ima mali ,, feler '' u komunikaciji s medijima  :), pa će se
sastaviti program rada s medijima, a ne da ga novinari zaskaču nepripremljena..
Ovo je prava smejurija. Antić je odlično počeo, uživao veliku podršku, ali se pretvorio u populistu koji beži od odgovornosti. Ok, tražimo novog, zar se nije zaradilo dovoljno da se može platiti iole ozbiljan selektor ?
Sad menadžeri ima da trljaju ruke. Ne bi me čudilo i da Jeftić zaigra u A timu.
Od Klea ništa - Žiga i Pantelija ima da igraju do penzije. Tragikomično, ne znam jel bi se smejo il plako.