• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SRAMOTA! ex-najveci ex-yu strip-sajt 100% komercijaliziran!

Started by džin tonik, 10-02-2010, 19:24:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

markos

marlowe

markose, bio si puno simpatičniji dok si skupljao Zagore, slikao police sa Zlatnom serijom i nevino se pitao tko je to Sandman i je li Alex Raymond muško ili žensko...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

džin tonik

Quote from: markos on 11-02-2010, 23:55:22Moras me uvjeriti da si u pravu.

cekaj, ja tebe moram uvjeriti da sam u pravu kad zabranjujem nakladi fibra d.o.o. rabljenje mojih osobnih podataka, trazim brisanje istih i potvrdu o brisanju?

dobro, danas sam izuzetno socijalan, evo, meni je zao sto ovo cita jos ljudi koji sigurno imaju istu brigu. ali to je tvoj problem.
http://www.azop.hr/default.asp?ru=120&sid=&akcija=&jezik=1
http://www.azop.hr/default.asp?ru=243&sid=&akcija=&jezik=1

džin tonik

prijava formalno stoji, ukoliko ima jos korisnika koji zele da im se account brise, neka mi se do utorka jave na pm.
inace, zahtjev za zastitu privatnosti osobnih podataka odnosi se na svih skoro 6000 naloga.

zgrazam se i nad ovim najnovijim primjerom:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36594

bas se uklapa u profil bahatog bezakonja i pojedinaca koji misle da za njih ne postoje pravila.

džin tonik

sinoc sam dobio poziv da se uclanim u neku facebook-grupu jednog strip shopa na 3 razlicite e-mail adrese. sve tri rabljene su na stripovi.com-u, od toga jedna skoro iskljucivo za neuspjelu registraciju na tom sajtu.
znaci li to da je pocela trgovina osobnim podacima?

jedino mjesto gdje su jos rabljene sve tri je stranica stomugromova.
http://www.stomugromova.com/

je li tko dobio slicne pozive?

markos

U prvi mah sam bio uvjeren da lažeš, jer prije par dana si napisao ovo "nema davno, jedan strip-shop nudio je dobar popust za aboniranje newslettera. grcevito su se trudili da formiraju kakvu-takvu bazu podataka stripofila u reklamne svrhe. tko nam garantira da naklada fibra d.o.o., cije je vlasnistvo postala cijela baza podataka stripovi.com-a i koja ima maltene sva moguca i nemoguca prava, nece shopovima prodavati bazu za direct-marketing?" i sad odjednom se to isto ostvaruje. Kakva krasna slučajnost, baš kad ti treba.

A onda, u drugi mah, otišao sam provjeriti i stvar je jasna već u startu.
Dovoljno je otvoriti www.stomugromova.com homepage i pogledati koja je prva vijest vezana za strip-klub palach. Buduci da je to jedina striparnica za koju znam da ima facebook profil i da si koristio te tri adrese na stomugromova, savršeno je jasno da su ti to oni poslali, a ne stripovi.com. Ali, to te, naravno, nije spriječilo da još malo ideš mutiti vodu, možda netko nasjedne? Više sreće drugi put.

džin tonik

a, ne, ne, necemo tako, to neka ustanove ustanove koje su strucne za to. ja mogu samo nagadjati tko se igra mojim osobnim podacima.
jedino sto znam je da ih naklada fibra d.o.o. nikad nije dobila od mene, a posto ih ima, mora ih brisati i meni o tome dostaviti potvrdu.

markos

Koji si ti seronja, prestrasno.
U svakom slučaju, što se mene tiče, nema nikakih problema, neka strucne ustanove ustanove.

Nego, nadam se da si im uspio objasniti kako je moguće da imaš tri (3) seta svojih osobnih podataka.

džin tonik

ako hoces vidjeti seronju, pogledaj sto ti radi zena dok si 24 sata na internetu, pa brzo u ogledalo. mozda prestanes mucati.

neka strucnjaci ustanove kako je neka tamo naklada fibra d.o.o. dosla u posjed mojih osobnih podataka. i nekoliko e-mail adresa. da.

džin tonik

tvoj zivot, sto ces, procitaj kojeg zagora, kao i svako usamljeno vece.  xbigok

džin tonik

@ pingvin, ako naleti, moze jedno kladjenje? tvrdim da king retard mora puci (=izgubiti TITULU) prije 01.07. preglup je cak i za moderatora na scumu. izbacit ce i svog narcisoidnog sefa ako ga ne zaustave.
u jednog aktualnog dd-a sa kioska?

Franz Xaver von Baader

znaš, zapravo je strašna pomisao da su takvi retardi instalirani na pozicije koje im daju moć odlučivanja. kakvu-takvu ali faktički moroni takvoga kova kroje nečije sudbine, u tamo nekim filijalama, na nekim zabačenim mjestima birokratske mašine. (Hitleri iz našeg sokaka)
čitava situacija i posljednje događanje na scomu je groteskno. i tragikomično.
ali, kao čovjek, istinski sam zgrožen posvemašnjom apatijom, nebrigom za bilo što osim za svoje dupe, prelaženjem preko nepravde okretanjem glave. onoga su inža izbacili bez ikakvog razloga, i nitko ni da zucne.
kada sam im stavio to pod nos, susret sa traumatskim je toliko zakrvavio oči onome markosu, da je naložio svome poltronu da me izbaci.
direktiva odozgo.
uostalom, što se mene tiče, otkuda da znam da su onaj mladjo ili kong uopće osobe? svo njihovo šablonsko postupanje, orkestralno odgovaranje, predvidljive reakcije upućuju na to da se radi o računalnim simulacijama. može biti da su to markosovi algoritmi, modeli na koje svaljuje prljav posao kako ne bi ispao otvoreno glup. kod nekih mu varka uspijeva, kod drugih ne.
i kako on sad nije Zla Korporacija, on i njegovi sateliti?

koji je razlog mog posljednjeg izbacivanja, to je jasno jedino budali kingu (drugim riječima markosu).
kad čovjek vidi takvo gnjezdo nenormalnih, kada prvak strip-scene instalira tri najbezveznija anonimusa istaknutih jedino po spamu da mu vode sajt, onda je svakako jasno zašto je Cameron protiv Markosa. ovaj je pokušao nešto pokrenuti nanovo, redizajnom a ovamo se otkriva kao vizionar-slijepac. barem će mu takvi tragikomični likovi poput kinga, brže odvesti sajt u pakao.

na žalost, moja dijagnoza je točna: strip-kultura trpi radikalno nasilje od strane jednog revizionista-slijepca koji se okružio retardima.

Cameron je ustao za Ispravnu Stvar. Zašto ne bi i ti?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

džin tonik

jos nisam uhvatio tok misli gospodina kinga. neki tok mora da postoji.
procitao sam camerona, ali nikako da shvatim upadice moderatora. ok, ocigledno je da nije u stanju shvatiti slozenu recenicu. ocigledno promatracu sa strane, bog zna sto se njemu u glavi slaze dok cita napisano. kako mu radi interpreter, mozda par-nepar, svaki drugi vokal, nikako da dokucim.
tako da u stvari te njegove nepovezane upadice u njegovom svijetu vjerojatno nisu upadice, vec imaju smisao.
sad, taj smisao pokusavam dokuciti. ali nije lako.

da, mozda je to ipak samo markosov bot, jako je upadljivo da izbacuju/e samo ljude koji ocigledno ne kupuju samo fibrine stripove.
svi izbaceni ili citaju i druge stvari ili su srbi!

Bimbo Sullivan

Haha, izbacilo opet pingvina, bez napomene, bez razloga, of course. Ako bi se igrao pogađanja, rekao bih da je to Kingovo djelo; njegov mozak je ipak najskučeniji. I to majka priroda rađa? Potpuna nevjerica, bez riječi sam (kao i ostali), preostaje nam samo da promatrmo jedan takav fenomen, kretenizam koji je toliko jedinstven na ovom svijetu da ga znanstveni krugovi još uvijek nisu uspjeli kategorizirati.

Izbacilo i onoga Inza, naravno, bez razloga. Onda pokušavaju navesti te razloge, pa na kraju samo potvrde da razloga za izbacivanje nije bilo. I kao da su bitna pravila i razlozi... Stvar je samo u tome da je Inzovo izbacivanje nepotrebno, pogrešno i zločesto kako god okreneš. Nikakvo dokazivanje ne može pobiti tu jednostavnu istinu. Osim toga, dokazuju i to da je Inz televizor u boji naspram njih.

Najjače je to što je novoformirana ekipa galamđija umislila podršku prešutne mase i da je ono što rade dobro i poželjno za forumsku zajednicu. Ne samo da ih ostali MRZE iz dna duše, već svojim ponašanjem samo još više dokazuju koliko su karakterne nule s promašenim pogledima na svijet i međuljudske odnose. Toliko su promašeni da nisu svjesni ovoga, a svjesni ne bi postali ni da im se stvari silom utuve u njihove glave. Da ovo nije istina, pazi li bi što trabunjaju, odnosno ne bi drugima, onako nesigurno i arogantno, spočitavali egocentrizam i tiraniju, karakteristike koje zapravo sami oni prezentiraju u svojim nastupima.

Po kojoj logici su tri najinferiornija forumaša stekla vlast, možemo nagađati. Činjenica je samo ta da je taj forum u kratkom vremenskom intervalu unakažen do neizdržljivosti i da svaki normalan čovjek neće trpjeti da s njime upravlja netko inferioran. Tu i tamo, letimično bacim pogled na forum. Potpuno šašavao, veštaćko i nezdravo okruženje. Kaj se može. :(
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Franz Xaver von Baader

Dobrotvor

@PingvinPatuljak jel si ti stinky sa s.com ako nije tajna?
Razum mora pobediti.

Franz Xaver von Baader

Franz Xaver von Baader

inače, odličan post kikyja upućen svim moronima sa scoma. usput i izvrstan portret onog Kinga.

Bimbo Sullivan

Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Alex

Gde je tamo ta rasprava, taj topik? Ne mogu da pronađem, nije valjda obrisano?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Franz Xaver von Baader

pdf prijedlozi, kritike, topic ZS 736 ili tako nešto
radi se o tome da su izbacili jednog člana (profesor-inž) bez ikakvog razloga, tj. zato jer im se ne sviđa kako on strasno govori o zagoru i sl.
malodušnost i apatija ostalih, ekipe mrtvaca sa scoma, bila je nepodnošljiva - ljudski je bilo reagirati.
ukazao sam na to dno, na gubitak ljudskog dostojanstva i ona se primadona, ona plačibebica markos smrtno uvrijedio - ali da ne ispadne glup, kao prava pička je naložio svom poltronu kingu da me izbaci. što je ovaj jedva dočekao (to mu je bio najsretniji dan u životu vjerojatno).

neki su rekli koju i ovaj ih je izbacio, sada već skroz paranoičan.

kiky mu je odlično sasuo (kada već ne mogu ja)

ah da, pretpovijest je što sam postavio topic Lepo lažu Lepa sela lepo gore i Cameron protiv Markosa i njemu sličnih. po ovome su ti genijalci zaključili da "mi je namjera posijati 'haos' na forumu i nacionalnu mržnju". tako što. ne shvaćaju da je taj 'haos' u njihovim glavama, gdje se ravnomjerno smjenjuje sa propuhom.

uglavnom, jedna tragikomična i otužna priča u kojoj trpi ljudsko dostojanstvo, razum i pravda.

Dobrotvor

Banovaše i kiky-ja izgleda. Baš me nasmejao njegov post.
@PP
Nego, jel tebe sad izbacili za stalno?
Razum mora pobediti.

Alex

Posle uvida u sve, mislim da moderatore treba promeniti, da se odmore.

Nema nikakve sumnje da zloupotrebljavaju "položaj".
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

džin tonik

dobar kiky, kad se samo sjetim koliko me je nekad znao napadati :)

ponasanje "moderatora" nimalo ne cudi. stripovi.com forum postao je forum izdavacke kuce fibra. nije to mjesto gdje ljubitelji stripa neobavezno caskaju, kao prije desetak godina, vec mjesto namijenjeno reklami, prodaji i politickoj preobrazbi, t.j. nekoj vrsti iskljucivog jugoslavenstva. nesto kao goli otok strip izdavastva.

i koliko god sterilno to mjesto postalo, svi stari korisnici foruma naviknuti na druzenje i caskanje, naviknuti na individualizam, moraju van. jer se ne uklapaju u novi koncept profitersko-politickog jednoumlja.

sad, sto ima budala da se zamjeraju ljudima kako bi fibra povecala prodaju, ne razumijem. ustvari, ma zasto bih morao razumiti budale.

Franz Xaver von Baader

džin tonik

tvoj cameron je izmedju ostalog bas lijepo privukao par najdebljih muha zunzara-govnara, steta sto ga je onaj retard zakljucao. iako vjerojatno po nalogu. ne vjerujem da bi se usudio sam to napraviti.

Franz Xaver von Baader

hehe
dobri su ti uvidi (kako sam dijagnozirao na topicu iracionalno nad racionalnim;)
što ćeš, muhe nisu očekivale da stinky jede djecu i briše patos sa svima koji ga kakti patroniziraju

džin tonik

Quote from: Cpt. Dickhead on 10-04-2010, 16:08:13... Po kojoj logici su tri najinferiornija forumaša stekla vlast, možemo nagađati. ...

ma po ideoloskoj pripadnosti. nema druge. pogledaj kako su ignorirali barinica kad se pojavio na forumu. mislim da drugovi jos i sad imaju nocne more sto je naisao neki domaci crtac.
http://barinic.blog.hr/

svo to glavno na fibrinom forumu, kao i sama fibra, je dio one stare usrane klike, samo sto sad kaze slusaj, puni nam dzepove i pridonosi nasoj velicini ili letis, a nekad je to bilo, dolazi na sastanke, radne akcije i prodonosi nasoj velicini ili neces dobiti preporuku za posao.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

gule ,zar se tako pridonosi ovoj diskusiji?a lijepo sam ti rekao ! nemoj ,posavjetuj se,napisi nesto korisno. ne igarj ses strpljenjem. za sve sam otvoren.

mac

Pazi se Ghoule, kad ti Supermen sa Zagorovim logoom na grudima kaže da je za sve otvoren na korak si od banovanja.

Ghoul

ne znam zašto neki misle da bilo koga ovde zanimaju njihove klinačke prepirke oko sličica, klikera i stripova - prepirke koje su se, btw, odigrale u nekom drugom dvorištu, sa dečacima koje većina ovde i ne poznaje niti želi da ih zna.
who cares?

markos

Moram priznati da sam razočaran nedostatkom mašte svojih obožavatelja. Ljudi koji se razmeću takvim intelektualnim kapacitetima bi trebali biti sposobni smisliti nešto jače od "stripovi.com je postao forum izdavačke kuće fibra" i kako je tu samo reklama i zarada bitna i kako se ja skrivam iza moderatora tako što im nalažem koga i kad da izbace. Dosadno je, ljudi, dajte nešto drugo.

Mada, mora se priznati da je moment u kojem se Kiky ovdje pojavljuje urnebesan. Eto, mozda je to dobar smjer?

džin tonik

dobro, moze li koja razmjena misljenja proci bez tvojih provokacija? kud se guras? sto hoces? izbacis ljude pa ih u stopu pratis i potezes za rukav.
a gazda ti lijepo rekao da smiris strasti...

Franz Xaver von Baader

@ghoul
prvo, to što tebe nije briga ne znači da je kod ostalih tako (ionako sam sebe pobijaš svojim javljanjem ovdje)
dakle, zoska je zanimalo, kao i alexa, todorka, dickheada, mene te ostale koji se iz ovog ili onog razloga ne javljaju

drugo,
ulijećeš u nešto što ni najmanje ne razumiješ ali svejedno zlobno sereš. uostalom, tko si ti da propišeš čime će se neki zaokupljati: stripovima, sličicama ili možda horrorom? misliš da svi dijele tvoje oduševljenje tom vrstom eskapizma? možda je mnogima to potpuno besmisleno, irelevantno i djetinjasto, zar ne?

treće,
vidiš, na ovakvim stvarima se otkrivaš kolika si stipsa. pazi, ti si tip koji je onako teatralno proglasio kako napušta ovaj forum. nitko ti to nije turao pod nos, mislim to da se radi o djetinjastom ponašanju - imaš pravo na svoje muhe i slabosti.
nisi li zatim teatralno priopćavao svoj privatni slučaj što se tiče radnog odnosa? neki su ti uviđavno skrenuli pozornost da se to tako ne radi u svijetu odraslih (mića milovanović npr), ali se nisu posrali po tebi, jer si se osjećao povrijeđenim (npr, ja). ni sada ti ne želim soliti pamet, iako mislim kao i gdin mića. ali prije ovog mišljenja, da se ponašaš pogrešno u vezi te stvari, stavljam LJUDSKO OSJEĆANJE: pogođen si nepravdom (kako ti to osjećaš) pa ti stoga ni ne upadam budalaštinama tipa "to su djetinjarije".

četvrto,
nisi li se ti hvalio kako se uzdižeš iznad osobnih animoziteta? kako si ljudski i objektivan? međutim si se ovdje javio samo zato što sam te, tu i tamo, bocnuo pa se osjećaš dužan revanširati.
a ne radi se ni najmanje o nekim tamo stripovima već o NEVIĐENOJ NEPRAVDI. o najcrnjem mraku razuma i ljudskosti.
za razliku od tebe, mene je briga za takve stvari koj mi se događaju pred očima.
ovaj licemjer markos i njegova ekipa primjenjuju dvostruka mjerila. tretiraju neke kao građane drugog reda. čovjeka su izbacili potpuno bezveze; on se ponašao kao i svatko drugi na tom forumu - ni većina ostalih ne piše doktorske disertacije, spamaju uglavnom o sportu i ostalim najobičnijim ljudskim djelatnostima. pa naravno ako je dozvoljeno drugima pisati takve neobavezne postove (forumaši sa južne pruge npr, i 95% topica), da to onda ljudi vide i prilagode se: pišu i oni neobavezno, ali o onome što njih zanima. mislim da to nije nikakav problem - većina foruma su takvi.

ali kaže taj licemjer markos NE! ti ne možeš.
istovremeno dozvoljava tipu koji mu čini sav promet na aukcijama da brutalno vrijeđa one koje misli da treba vrijeđati. većina foruma se zgraža nad tom politikom, ali kako su ljudi uglavnom ovce, inertni i tromi i bez elana, puštaju da stvari teku svojim tokom.

dakle, radi se o groznoj NEPRAVDI i onoga koji je čovjek je to BRIGA. nepodnošljiv je taj zadah poltronstva i licemjerja.

da, markos, ti si jedan gnjusan lažov i manipulator. da si čovjek, prihvatio bi ovakvu kritiku, pogledao se u zrcalo i progutao govno: "pogriješio sam, pa dobro, probat ću popraviti". ali ne, ti si primadona koja ustraje u tvrdoglavosti i na svu silu želi prikazati drugima da nije tako i da si u pravu. NISI. pogriješio si sa moderatorima, koji nisu sposobni za odlučivanje, koji vrijeđaju članove kada ih izbace i zaključaju topik. tako se radi? jesi li reagirao kada su me tvoji poltroni sto puta bezrazložno vrijeđali? (nije da mi to nešto znači, ali, ako već želiš izigravati finog gospodičića, poštivatelja zakona, onda si trebao tako postupiti).
ne reče li ti, licemjeru, da te zabavlja onaj post. da sam ja primjer kako se na tvom forumu može reći "Fibra je bezveze"? koji je onda razlog izbacivanja?
reći ću ti: to što si se ti SMRTNO UVRIJEDIO godinama prije što nisam javno pohvalio tvoj način i tvoja izdanja. to je čitava povijest tog našeg kakti sukoba.
e pa, ja ne trebam hvaliti tvoja izdanja; jednostavno zato jer mislim kako su bezveze - imam svako pravo tako misliti, ne?

gnjusan si čovjek, markos, neviđeno zlobna i uvredljiva osoba.

a i ti ghoule se redovito otkrivaš u tom smjeru.

@markos
valjda si zadovoljan ovakvim običnim rječnikom, svima razumljivim, eto bez "preseravanja" filozofije i kvazifilozofije. dovoljno ti je maštovito?

Franz Xaver von Baader

Quote from: Kong Warrior on 11-04-2010, 13:25:26
dobro, moze li koja razmjena misljenja proci bez tvojih provokacija? kud se guras? sto hoces? izbacis ljude pa ih u stopu pratis i potezes za rukav.
a gazda ti lijepo rekao da smiris strasti...

ma radi se o NEVIĐENOM  licemjeru
kako uopće puštaju takve pacijente da se bave javnom djelatnošću?
izbacuje svakoga tko mu ne podilazi, A ONDA IH PRATI U STOPU POPUT PSA I TOBOŽE SE 'RASPRAVLJA'.
ako ti smetaju na tvom forumu, licemjeru, ako tamo nije mjesto za priču, ŠTO ONDA PRIČAŠ NA TUĐEM? kakav tip, za ne povjerovati

Ghoul

patuljče (intelektualni, i svakakav drugi), žali se učiteljici.

ako si ovde došao da cviliš o nepravdi tražeći razumevanje, saučešće i utehu - na pogrešno si mesto došao.

Franz Xaver von Baader

ma kakvi
ovdje sam jer i tu ima nepravde. recimo, ti počesto sereš drugima, a igraš na dernjavu i halabuku pa se oni koji nisu previše hrabri, povuku i progutaju knedlu.
ali, DEČKO, napokon si sreo svog UČITELJA.

Boban

ghoulu, koji je znatan deo svog intelekta utkao u ovaj forum, neprihvatljivo je da postoje rasprave koje protiču mimo njega.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Franz Xaver von Baader

i ja mislim da ga je to pogodilo
to što postoji slučaj gdje on nije ni u epizodnoj ulozi, a kamoli glavnoj

JasonBezArgonauta

Quote from: PingvinPatuljak on 10-04-2010, 19:39:14
ne shvaćaju da je taj 'haos' u njihovim glavama, gdje se ravnomjerno smjenjuje sa propuhom.

Vej aj si, nema tu ni p od promaje, samo žabokrečina, vas nekoliko baš zapeli da talasate po istoj i eto pičvajza.
Sa haosem i promajom još i možeš izaći na kraj, žabokrečina in d hed je zajebana stvar, tu nema pomoći.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Alex

Za razliku od PingvinPatuljka, ja mislim da je Fibra na dobrom putu da postane strip izdavačka kuća broj 1 u ex-yu. Uprkos tome što nije velika firma sa puno zaposlenih, uprkos malim tiražima (doštampaće se šta treba da se doštampa), ono što se sad objavljuje i što se najavljuje, obećava takav razvoj događaja, uz kvalitet i cene koje nisu neadekvatno visoke.

S druge strane, to ne znači da moderatori na stripovi.com nisu počeli da se iživljavaju i sprovode diktaturu izbacajući ljude na najmanji znak tona koji im se (potpuno subjektivno) ne dopada. Pri tome oni to rade prema ljudima koji su već u sukobu sa markosom i koje je već sam izbacivao, pa pošto znaju da mu nisu simpatični, osećaju da imaju (imaju li?) markosovu podršku, u svakom momentu. Nekoliko ljudi tu nije zrelo za moderatore i već ispoljavaju sindrom iskompleksiranih šefova po preduzećima koji maltretiraju radnike.

Profesor-inz jeste iritantna osoba, on iritira svojim neznanjem i duhovnom ograničenošću, ali to nije razlog da se prema njemu ponaša sa totalnim nipodaštavanjem. Ne može se neko diskriminisati jer nije dovoljno pametan, čak šta više, takvima najpre treba pogledati kroz prste. Nisam čitao svaki od njegovih trilion postova, ali dovoljno da vidim da je reč o prostodušnom tipu, koji zlo ne misli. Dozvoljavam sebi da grešim jer nisam čitao sve, ali otprilike je tako.

Franz Xaver von Baader

Quote from: JasonBezArgonauta on 11-04-2010, 15:26:14

Vej aj si, nema tu ni p od promaje, samo žabokrečina, vas nekoliko baš zapeli da talasate po istoj i eto pičvajza.
Sa haosem i promajom još i možeš izaći na kraj, žabokrečina in d hed je zajebana stvar, tu nema pomoći.

to što razni imaju razne intelektualne kapacitete i preference, nije problem. to je tako, nema pomoći, kao što kažeš.

druga stvar je BRUTALNO kršenje ljudskih sloboda.
pazi, ako je tebi normalno da se čovjeka izbaci, a topic zaključa, zato jer je komentirao izbore (javno i legitimno društveno događanje), onda se moram priupitati je li s tobom sve u redu.
reći da je film Lepa sela srpski proratnički mitski film nije ništa sporno. ništa podzemno. je li to govor mržnje?
reći da su fibrina izdanja bezveze je pravo svakog pojedinca da se etički ili kako god odredi. mislim, ovaj ih javno prodaje, reklamira, nudi - dakle, traži nekakvu povratnu informaciju. ona može biti afirmativna ili negativna. ni to nije ništa sporno.

tolerirati sirovi nepatvoreni spam po čitavome forumu, a zamjerati nešto takvo samo pojedincu je -  nedosljednost. i licemjerno.
tolerirati najogavnije ispade i vrijeđanje drugih od strane kućnog inkasatora (prodavača koji donosi profit na aukcijama), a izbacivati druge zbog bezazlenijih upadica je - licemjerno. odvratno.

zbog ovoga se treba pobuniti i reagirati. potrebno je 'talasanje'. olako prelaženje preko takvih stvari je put u fašizam (vidi npr. Masovna psihologija fašizma, W.Reich).

naposljetku, i Cameron je ustao za Ispravnu Stvar. Zašto ne bi i ti?

Franz Xaver von Baader

Quote from: Alex on 11-04-2010, 15:28:34
Za razliku od PingvinPatuljka, ja mislim da je Fibra na dobrom putu da postane strip izdavačka kuća broj 1 u ex-yu.

samo ispravak
ja uopće nikad nisam ni spomenuo je li ili će biti fibra izdavačka kuća broj 1. ona to može biti (što pak dovoljno govori o strip-sceni)

jednostavno kažem da su mi izdanja fibre bezveze. a markos mi nikada nije bio pretjerano simpatičan (premda podnošljiv godinama prije). ali sada, nakon ovakvog odnošenja, i intervencija, on mi je odvratan.
ali to nije nikakav problem, pa čak ni razlog da me neprestano izbacuje i zaključava topike - ta ne mogu ga svi gladiti perom po guzici. jednostavno, to je legitimno.

markos

Stinky, ovo je već bolje. Mada, repertoar i dalje prilično ofucan. Licemjer, lopov, gnjusan lažov, manipulator, sve smo to već to puta čuli. Ajde, ajde, možeš ti to i bolje. Malo više pjene, mozda? Mada, pohvalna je zamjetna količina insinuacija i podvala koju prodaješ kao činjenice na kojima gradiš napade. To se traži!

džin tonik

Quote from: Alex on 11-04-2010, 15:28:34... mislim da je Fibra na dobrom putu da postane strip izdavačka kuća broj 1 u ex-yu. Uprkos tome što nije velika firma sa puno zaposlenih, uprkos malim tiražima (doštampaće se šta treba da se doštampa), ono što se sad objavljuje i što se najavljuje, obećava takav razvoj događaja, uz kvalitet i cene koje nisu neadekvatno visoke.

S druge strane, to ne znači da moderatori na stripovi.com nisu počeli da se iživljavaju i sprovode diktaturu ...

ne vjerujem bas da je fibra na putu da postane izdavacka kuca #1; mozda #1 po stvaranju antipatije prema stripu.
apsolutno smijesni su tirazi koje izdaje. ocigledno to ne kupuju ni svi drugovi koji su izravno involvirani, iako je gromoglasno hvale.
jos kad se uzmu u obzir fasisticke metode kojima je preuzela kontrolu nad jednoj bezazlenoj strip-zajednici i njenom dugogodisnjem trudu, kako je upregla one naivnije, te podrsci koju ima kroz svoje ideolosko okruzenje, rezultati su krajnje ocajni.
tako da vecina ljudi stvari dozivljava ovako: kupiti fibrin strip znaci posrati se sam po sebi.

Franz Xaver von Baader

Quote from: markos on 11-04-2010, 16:01:59
Stinky, ovo je već bolje. Mada, repertoar i dalje prilično ofucan. Licemjer, lopov, gnjusan lažov, manipulator, sve smo to već to puta čuli. Ajde, ajde, možeš ti to i bolje. Malo više pjene, mozda? Mada, pohvalna je zamjetna količina insinuacija i podvala koju prodaješ kao činjenice na kojima gradiš napade. To se traži!

ja uvijek mogu bolje od tebe. a što je najbolje, i ti to znaš.

insinuacije i podvale?
pa obori ih lažove.
možeš se ti tu cinički kesiti, ali ti se dupe stislo. i sam si svjestan da glumataš i da se foliraš. ne možeš se ni pogledati u zrcalo.
kolko traje ova sapunica? 7 godina? 8? 10? stogodišnji rat?
u međuvremenu si oćelavio. a ja sam i dalje veseo i čio. to ti je poetska pravda. pa ti sad vidi.

džin tonik

marko, lijepo ti je gazda rekao da mu ne proviris iz dupeta, da je to pametnije, a ti opet pravis budalu od sebe.

markos

Quote from: Alex on 11-04-2010, 15:28:34
S druge strane, to ne znači da moderatori na stripovi.com nisu počeli da se iživljavaju i sprovode diktaturu izbacajući ljude na najmanji znak tona koji im se (potpuno subjektivno) ne dopada. Pri tome oni to rade prema ljudima koji su već u sukobu sa markosom i koje je već sam izbacivao, pa pošto znaju da mu nisu simpatični, osećaju da imaju (imaju li?) markosovu podršku, u svakom momentu. Nekoliko ljudi tu nije zrelo za moderatore i već ispoljavaju sindrom iskompleksiranih šefova po preduzećima koji maltretiraju radnike.

Profesor-inz jeste iritantna osoba, on iritira svojim neznanjem i duhovnom ograničenošću, ali to nije razlog da se prema njemu ponaša sa totalnim nipodaštavanjem. Ne može se neko diskriminisati jer nije dovoljno pametan, čak šta više, takvima najpre treba pogledati kroz prste. Nisam čitao svaki od njegovih trilion postova, ali dovoljno da vidim da je reč o prostodušnom tipu, koji zlo ne misli. Dozvoljavam sebi da grešim jer nisam čitao sve, ali otprilike je tako.
Aleks, ti, za razliku od ovih, ipak zasluzujes normalan odgovor, pa ćeš ga i dobiti.
Moderatori su ljudi, sigurno da mogu pogrijesiti. Ne slazem se uvijek s njihovim odlukama, ali ne mogu od njih tražiti da postupaju iskljucivo onako kako bih ja postupao. Npr. ja mislim da se ovaj zadnji stinkyjev topic (http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37081) nije trebao zakljucati, niti njega izbaciti. Stvarno sam došao u tu fazu da mi pljuvanje jednog stinky-ja nista ne znaci. Misim, čovjek stripove ne čita zadnjih x godina, a ionako je sve što čita samo i iskljucivo bonelli, pa njegove tvrdnje da su Fibrina izdanja bezveze, iako nijedno nije pročitao, doslovno smijesne. Jos kad tome dodaš verbalnu diareju, urnebes. Mislim da ćemo se složiti da sam pokazao kako prilično dugo mogu trpiti pljuvanje, pa zašto bi ovaj put bio iznimka? Uostalom, sve sam ja te likove vratio prije par mjeseci na forum, s redizajnom sajta, prešavši preko svega meni izrečenog. Jesam li to morao napraviti? Bi li mi to uštedilo bar malo ove pljuvačke? Sigurno da bi. Ali, eto, napravio sam to, pružio sam svima ruku i dao drugu šansu. Koliko bi to ljudi napravilo? Primijeti da je npr. jedan Marlowe, koji me sigurno mrzi više od ove trojice skupa i koji ne propušta nijednu priliku da usput pljune na mene, i dalje tamo. Zašto? Zato što je Marlowe bar malo pametniji od ovih. Zna granice. Zna da ce vise napraviti ako svako malo malcice pljucne na mene nego da sve potroši u jednom šutu. S druge strane, radi na, u mojim očima, vrijednom projektu objavljivanja starih stripova, pa je to što time doprinosi strip sceni i zajednici važnije od našeg antagonizma, i zato ću prijeći preko tih sitnih uvreda (pa čak i laži - ako se sjećaš onog nedavnog topica o Chabouteu, mogu linkati ako treba). Tako da su ti napadi da na s.com vlada jednoumlje i da ne prihvatam kritiku smiješni. S druge strane, svi su se moderatori složili da stinkyja strip i stripovi ne zanimaju, da on nije tu da raspravlja o ovome ili onome autoru ili junaku, on je tu isključivo u osobnoj fatvi protiv mene . I kazem, meni to i nije tako strašno, ali oni su ga odlučili izbaciti. I vjerojatno su u pravu, ja sam previše popustljiv.

Što se profesora-inza tiče, sam si rekao, iritantan lik koji je napisao trilijun postova. Da si pročitao sve, vidio bi da je u dobar dio njih izazivao i provocirao moderatore. Trpjeli smo ga koliko smo mogli. Koliko sam ja pričao s ljudima, većina se slaže da je to bilo predugo.

Na kraju, moderatori su samo ljudi i naravno da mogu pogriješiti. Ali, ići ih javno provocirati, psovati i ponižavati sigurno nije način na koji se te greške mogu ispraviti ili ukloniti. A niti namjera onih koji to rade. Briga stinkyja za Fibrine stripove ili profesora inza. Njemu samo treba povod.