• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

AVeGe blokira Pajretbej!

Started by Tex Murphy, 17-02-2010, 17:50:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Kad pokušam da otvorim Pajretbej, umjesto njega izleti AVG i kaže sljedeće:

The page you are trying to access has been identified as a known exploit, phishing, or social engineering web site and therefore has been blocked for your safety.

i još nešto napriča.

Jel ovo normalno, dešava li se još nekom? Jel Pajretbej stvarno ribarski sajt ili nešto slično? Ili je AVG načisto prolupao? Ili, još gore - da im neko nije platio da se pridruže pravednoj borbi MPAA i ostalih protiv tih piratskih gadova?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Shozo Hirono

from TPB:

everyone of you who have AVG let me just tell you this: your crappy little protection doesn't work, change that mottafucka and be happy in stealing & downloading pirate files!

scallop

Quote from: Harvester on 17-02-2010, 17:50:07
Kad pokušam da otvorim Pajretbej, umjesto njega izleti AVG i kaže sljedeće:

The page you are trying to access has been identified as a known exploit, phishing, or social engineering web site and therefore has been blocked for your safety.

i još nešto napriča.

Jel ovo normalno, dešava li se još nekom? Jel Pajretbej stvarno ribarski sajt ili nešto slično? Ili je AVG načisto prolupao? Ili, još gore - da im neko nije platio da se pridruže pravednoj borbi MPAA i ostalih protiv tih piratskih gadova?

not fishing...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

http://en.wikipedia.org/wiki/Phishing

Uzgred, bilo neko testiranje raznog anti virusnog softvera i AVG je na počasnom poslednjem mestu po broju neotkrivenih pretnji, sa brojem koji je za red veličine veći od pretposlednjeg mesta. Na grafikonu su AVG-ovu "letvu" (bar) morali da skrate da bi stala u sliku. Prvi na listi je NOD32.

Tex Murphy

Ako sam dobro razumio, to je nešto protiv AVG?
Genetski četnik

Tex Murphy

A ima li NOD32 kakvu free varijantu?
Genetski četnik

mac

Da, loše, lista je bila sortirana od najmanjeg broja; broj virusa koje AVG nije otkrio nije mogao da stane u grafikon. NOD32 nema besplatnu varijantu, ima samo 30-days trial. Avira je najbolji besplatan antivirus.

EDIT: Avast! je tu odmah za Avirom (i upravo ga skidam i menjam trenutni COMODO, onaj deo što je za antivirus).

akhnaton

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Usul

Avast je slab antivirus. Imao sam placenu verziju istoga i jednog dana mi je uleteo virus i ojadio mashinu. Par dana kasnije u firmi ghde radim koja je u to vreme takodje koristila avast uleteo je neki drugi virus i ojadio vise masina.

Od tada nista od tih free dzidza. Samo nod32 ili kaspersky
God created Arrakis to train the faithful.

zakk

Da li znaš kako su se inficirale mašine?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

akhnaton

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Melkor

verovatno sve to sto pricate ima nekog smisla, ali kako odoleti ovome

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

shrike

Šta fali "narodnoj" verziji NOD-a? Apdejt radi kako treba, pronalazi viruse bes-po-muke... Avira je najbolji besplatni antivirus, ali i NOD je "besplatan".
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

scallop

Danas je Microsoft pokušao da me ubedi da mi je NOD32 otkazao i da će ga zameniti sa Firewall. Onda sam jedno sat vremena ubeđivao NO32 da mi nije otkazao i sad je opet sve u redu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Usul

Quote from: zakk on 19-02-2010, 14:21:44
Da li znaš kako su se inficirale mašine?

Neko je kliknuo na attachment u mesindzeru a avast nije reagovao
God created Arrakis to train the faithful.