• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Taken

Started by eric cartman, 05-09-2003, 16:09:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eric cartman

Ne znam da li je iko imao priliku da gelda ovu mini seriju (premijerno prikazana porslog porljeca na SciFi Chanel a krajem Septembra se reprizira (Ghoul iskoristi svoj boravak u Us i pogledaj ovo ako vec nisi).
Serija periodicno vodi kroz sva znacajnija UFO zapazanja od WWII do danas, i mada je fiktivna , dogadjaji u njoj su opisani kako su se navodno dogodili.(Susreti NLO i americkih aviona u WWII , Rosewell incident,itd...svi smo o tome nekad citali , siguran sam )Mislim da je Spilberg konacno popstigao ono sto je cijelog zivota zelio(super -dugacak , sveobuhvatan film o malim zelenim)
Uvijek je govorio da su filmovi prekratki da bi mogao detaljno opisati njegovo misljenje o vanzemaljcima.
Mislim da je dobro odradjen posao.
Evo site-a

http://scifi.com/taken/index_main.html
Screw you guys I'm goin' home

Spider Jerusalem

Odgledao sam bio prve cetiri epizode i zesce se smorio. Prica nema fokus iako pretenduje da ima, cak i serija Dead Zone je imala skoncentrisaniji ritam, a Tobe Hooper bi trebalo da prestane da pokusava da se proturi u mejnstrim kao Spilbergov pulen jer nista time nece postici: covek polako postaje senjor SpilBergu ono sto je Mick Garris za Stephena Kinga (s tim sto Garris pokusava i da pise kao King, iako mu ne ide bas nikako). Zalosno.

Moram priznati da me je Taken ipak iznenadila. To je prva serija o vanzemaljcima koju sam gledao gde sam uspeo tako temeljno da se smorim. (Takodje serija cija pilot epizoda ima scene borbe avionima iz WWII - koje su dosadne!)

To ni Rosewell nije uspeo da mi uradi.

phuzzy

Tjah, pa kad se radi o sapunici, a ne X-Filesu. Vanzemaljci su tu cisto kao zvezda vodilja radnje, a sve okolo je klasichna shpanska serija na americhki nachin.

Sto, doduse, ne znaci da je lose, ali znaci da covek lako moze da se smori jer ne dobije sta je ocekivao.