• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bizaran problem sa Wordom

Started by Tex Murphy, 11-03-2010, 01:10:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Pokušam maloprije da otvorim jedan Word fajl, kad me dočeka neprijatno iznenađenje. Poruka: "Word cannot start the converter mswrd632". Kliknem na OK (jedina opcija) i to se ponovi nekoliko puta i onda on "otvori" fajl, s tim da su se svi znakovi pretvorili u malene kvadratiće. Čini mi se da je veličina fajla, naime broj strana i karaktera i tako to, nepromijenjena. Samo što su se svi karakteri, ko što rekoh, promijenili.
Šta da radim? Ima li nade da se selvidžuje ovaj dokument? U pitanju je moj spisak filmova za gledajne (TM), EKSTREMNO važan dokument u koji sam godinama bilježio preporuke raznih ljudi i linkove s kojih mogu da skidam odlične filmove :cry:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mr. Hyde

Word cannot start the converter mswrd632.wpc

This error is cause because of f the security update for Windows XP, Windows 2000, and Windows Server 2003 on December 8, 2009.

You may experience mail merge issues write files are parsed but no message is shown.

To fix this, a registry change has to be done. Although you might have tried steps from KB973904 which states

To resolve this issue, an affected user can unregister the mswrd632 converter by editing the registry as follows

Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.

Locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Text Converters\Import\MSWord6.wpc
On the Edit menu, click Delete.
Click Yes.
Exit Registry Editor.

This change will effectively unregister the converter and disable it for third-party applications and for Microsoft Office. Microsoft Office will use its own text converters to open these kinds of files.

You can also fix this issue with applying the registry fix, but less secure.

Tex Murphy

Sproveo sam postupak i sad više ne javlja eror, ali fajl je i dalje demoliran :-(
Genetski četnik

Mr. Hyde

A da ti meni pošalješ taj fajl na mejl pa da ja probam to da sredim?

Tex Murphy

Šaljem ti čim se vrnem s posla. U međuvremenu mi proslijedi e-mail adresu na PM.
Genetski četnik

Tex Murphy

Naravoučenije - čak ni redovno sejvovanje fajla nije garant da vam se kompletan tekst neće naprasno pretvoriti u kvadratiće. Depresivno, zar ne?
Genetski četnik

mac

Moguće je da se samo font zeznuo. Ako si kucao u ćirilici i/ili u nekom čudnom fontu, i nešto se desi sa fontom onda ćeš videti samo kvadratiće.

Tex Murphy

Kucao sam, nažalost, u Times New Roman. Kvadratići su ostali u fajlu iako nisam kliknuo na save. Pokušavao sam da prebacim u drugi font, ali ništa. Otvorio sam fajli u NOtepadu++ i on javlja samo null-null-null-null...
Genetski četnik

mac

Da li je uglavnom null ili je ama baš sve null?

Druga strategija bi bila da pretražuješ čitav hard disk po ključnim rečima iz fajla. Binarni editor HxD (besplatan, a odličan mališa) tu može da ti pomogne. Teorija je da je možda u nekom kutku zaostalo neko parčence fajla u kome ima korisnih podataka. Otvoriš logički disk (Extras > Open disk), ideš na Find, uneseš neku ključnu reč, uključiš opciju Unicode string (ovo je tricky, možda treba, a možda i ne treba, ponovi postupak s obe opcije), i sačekaš par sati.

Tex Murphy

Hvala, probaću i ovo!
Inače, u fajlu je sve null.
Genetski četnik