• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Veštice, istorija i mitologija :: Maršal Ričard

Started by Alexdelarge, 14-03-2010, 14:25:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Tema veštičarenja opčinjavala je ljude od postanka ljudskog roda, pa sve do današnjih dana. Od raspomamljenih menada i rogatih bogova iz klasičnih grčkih legendi, do savremenih pripadnika poktreta vika, svet veštica je mračna strana naših snova. Budući da su magijska umeća, kao i strah od njih, bezvremeni i sveopšti, istraživanja u ovoj knjizi pokrivaju sve kontinente i obuhvataju period od biblijskih vremena, pa sve do danas.

Bogato ilustrovano drvorezima, grafikama, retkim fotografijama i delima visoke umetnosti
Mitovi, legende i narodne priče iz celog sveta
Dirljivi izveštaji o žrtvama iz ere spaljivanja veštica
Moderni oblici veštičarenja

- Bogato ilustrovano drvorezima, grafikama, retkim fotografijama i delima visoke umetnosti

-        Mitovi, legende i narodne priče iz celog sveta

-        Dirljivi izveštaji o žrtvama iz ere spaljivanja veštica

-        Moderni oblici veštičarenja

Dodatak – Veštice u narodnom verovanju Srba, sa originalnim ilustracijama
http://www.orfelin.info/indexa.htm

znas li nesto o ovome? vredi li?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

zakk

Imam u knjižari al veruješ da nisam stigao da pogledam  :oops:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alexdelarge

ajd kad se setis pogledaj valja li to cemu, mada, cijena od 3240 din. je zaista, paprena. :?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

ako je tolko presoljena, onda gotovo sigurno nije vredna tih para.

imaš u platou finu knjižicu o vešticama od nekog španca, na engleskom, za 700 din: zamalo da je kupim, ali onda shvatih da imam već previše knjiga o tome i da mi još jedna baš i nije neophodna.
https://ljudska_splacina.com/

Nightflier

Preko tri soma RSD za 170 stranica? Za te pare mogu da unajmim živu vešticu pa da je žrtvujem letnji dan do podne! Nisu normalni!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

Tvrd povez, zaštitni omot, kolor, 22x28 cm, 176 strana i da, 3k2 je previše. Zašto? Zato što je to u suštini hrvatsko izdanje, sa tim dodatkom o vešticama u Srba. A cena ostala kao za Hrvatsku. Jbga.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

ja pre nekolko meseci u UTOPIJI kupio VEŠTICA I VILA U NAŠEM NARODNOM PREDANJU by tihomir đorđević za 200 din.
200, a ne 2000.
i još toliko dao za rad istog autora o VAMPIRU.

a ovo ovde mi smrdi po slikovnici a ne studiji...
https://ljudska_splacina.com/

Melkor

Nije slikovnica. Pazario sam je Jeleni na proslom ili na sajmu 2008. za, recimo, 1600 dinara, i samo ovlas prelistao. Stekao sam utisak da vredi tih para (1600  ;)) a sadrzaj bih okarakterisao kao naucno-popularan. Rekao bih vam vise, ali nisam siguran gde se tacno nalazi moj primerak  :oops:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."