• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

THE EXPENDABLES

Started by Ghoul, 18-03-2010, 13:07:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Iako sam nedavno denunciran iznošenjem činjenice da sam poznat kao Lundgrenov fan, ja ipak moram da naglasim da on uopšte nije naivan personality actor i da od njega uvek treba dosta očekivati. To što igra u filmovima mahom ispod svojih mogućnosti je potpuno drugo pitanje...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Alex

Odličan je bio Lundgren u Johnny Mnemonic.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Jeste. I to je odličan film uprkos Keianu Rivsu u glavnoj ulozi.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

...jesam uživao gledajući THE EXPENDABLES, ali mi se dpao manje no što sam se nadao...dobio ssam bučnu, raspojasanu,  retro popcorn crowd pleasing fiestu, svu zasnovanu na simplifikacijama, gotovim rešenjima i neumerenostima, i to je vrlo dobra vest, ali očekivao sam (my wrong!!!) metafilm na temu starovremensko-rezurektovanih hiperakcijaša (što mi je THE UNDISPUTED 3, recimo, isporučio)... ono što je na širem planu daleko važnije, 6XPAND sala beogradskog Koloseja na toj pretpremijernoj projekciji u u utorak veče je bila krcata (raznim demografskim profilima kojima je teže dijagnostifikovati zajedničke imenitelje (osim ljubavi prema Stalloneu i/ili ovakvim filmovima), a publika ekstatično-navijački raspoložena...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

The Expendables 2010 DVDSCR XviD-PrisM

Kunac

Već se pojavip DVDSCR?!?! Wow - that was quick.

Ako je verovati skrinovima i uzorku: slika je odlična!

"zombi je mali žuti cvet"

lilit

odgledah placenike i mislim da se jos od 2012. nisam bolje zabavila gledajuci neki film.  :lol:
nedostajali su mi jos dzeki cen i stiven sigal, a mogli su i andji da daju neku ulogu.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kunac

Anđelija je preskupa. Još nije toliko propala pa da bude pogodna za Plaćenike. Možda za sledeći deo obezbede Toma Kruza... Mislim da mu je cena baš pala u poslednje vreme.

Nego, Plaćenici najbolje funkcionišu kao film nostalgije zato što u sećanje lepo prizivaju (pre svega zbog glumaca, ali i zbog pristupa akciji) akcijaše iz naše mladosti. (Ovo pod uslovom da ste 1965-1980 godište).

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ginger toxiqo 2 gafotas

The Expendables R5 XViD-xR5

Size: 700.95 MB

ginger toxiqo 2 gafotas

...i jos jedno R5 izdanje...

The Expendables 2010 R5 XviD AC3-ViSiON

Size: 1.45 GB

ginger toxiqo 2 gafotas

...i još jedan...

The Expendables R5 AC3 XViD – IMAGiNE

Size: 1.38 GB

ginger toxiqo 2 gafotas

...pojašnjenje:

"IMAGiNE bringing you another release..... The Expendables

Here we are with a nice R5 this time. Right first off we we're sent these
files this morning and have been working on a few other projects so sorry
for the delay on getting this out.
Work done on this one was we made some subs and hardcoded them for all non english parts....
Then we made it brighter,lowered the chroma,slight change in rgb colours,white balance,sharpen,crop and resize.
Audio is from the DVDSCR that was released by iND and about 30 seconds from the R5 beginning to make it full audio
as the iND release was missing audio for that part.

Enjoy folks"

ginger toxiqo 2 gafotas

i još jedan R5...

The Expendables R5 Studio LINE(READ INFO) XviD AC3-FLAWL3SS

Group notes

Here we go with our version of The Expendables.I know their are plenty of R5s and the
screeners.But i have to admit the R5 looks better then the screener.So we opted to do
the R5 and used IMAGINES audio thanks guys.We did our normal stuff to it.We brighten
the movie along with saturation,contrast,denoiser and finally a sharpen filter
to it.And for added entertainment we made audio 6 channels and hard coded the subs.
Many thanks to EleKtriKa and IMAGINE.Hope you all enjoy from team FLAWL3SS

Mark

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 26-08-2010, 09:01:11
...jesam uživao gledajući THE EXPENDABLES, ali mi se dpao manje no što sam se nadao...

Same here. Nije los film ali ja sam se nadao da ce Expendables biti bar na nivou filma Rambo iz 2008.  koji mi se jako dopao (jednostavan zaplet, bez puno filozofiranja i emocionalnosti, da bude krvi do kolena, i da bude veliki body count...)  Iako su tu skoro svi sastojci, hemije nema. Narocito me je razocarao Miki Rurk! 
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

...i opet...

The Expendables 2010 R5 XviD-Noir

Size: 701.55 MB

ginger toxiqo 2 gafotas

...i jos dva...

The Expendables 2010 PROPER R5 XViD-iLG

The Expendables 2010 R5 XviD-PrisM

Right plenty of relases out of this so....anyway for a start spent a couple hours making the subs, for the subtitles
i used the DVDSCR as a template to get ORIGINAL proper subtitles....so i went through the r5 get the times to the exact MS
and same with DVDSCR and making a .srt....all together theirs 52 lines of subtitles....so this you getting the proper
translation of them :), the previous releases only have 39-40lines of subtitles, missing the part at the begining...
down the the release...it's pretty nice video, colors were pretty nice, quality better than the dvdscr by a bit..
so made a avs script, to fix the brightness and contrast...increased brightness a fair spark and touched the contrast
used a sharpness script aswell but didn't sharpen to much because in fast action scenes it can cause blockyness so i
steered away from too much :D, now the colors seemed pretty ok, bit too much yellow, and a touch to much blue...so
lowered the yellow and the red slightly, and lowered the chroma. Also used a slight denoise filter so theirs not much
noise on the video :), Audio, we used the audio from the dvdscr which is pretty sweet....for 99% of the movie, but
for the start we used the russian audio...theirs no talking so it's no problem...overall it's a nice release with
full subtitles....Enjoy awesome movie //prism

Petronije

Pojavio se i neki 720p upscale koji odlicno izgleda.

The.Expendables.2010.720p.R5.XviD.AC3.ViSiON

Kunac

Stalone je, očigledno, pumpao usne.

Kunac

Ugly MF

I ja odgledo!
Miki Rurk je izgovorio Sljivovica i ...
...najbolju pusku od svih dosada vidjenih u filmovima ima crnja!
Predvidjam joj svetlu buducnost u buducim filmovima!

kikec

Expendables je poseban film. Kada je glavni glumac ujedno i redatelj i ko-scenarist, onda ti je odmah jasno da se ovome ostvarenju pristupilo, između ostalog, i sa značajnom dozom nostalgije, nostalgije nad jednim pomalo iscrpljenim filmskim žanrom, te nostalgije na najblistavije momente vlastite karijere izgrađene upravo ovakovim ulogama. Normalno (i pošteno), Sly nije uzeo ovaj projekt kao posvetu samo sebi, već je samim "staro-zvjezdanim" (he, he) castingom okupio (jednoć) najbolje igrače. Podjela uloga nije mogla biti bolja, bez obzira što večina odabranih, starih akcijskih zvijezda i dan danas nije naučila pošteno glumiti... ali njihovi mrki pogledi i tjelesna spremnost, kao u najboljim danima, dovoljno govori sama za sebe.
Scenarij ima itekako duha; glumci su sjajni u svojevrsnom "repriziranju" svojih nekoć največih uloga; Lundgren je efektan kao izopćenik, Eric Roberts kao zlikovac, Jet Li "samoparodiran" sa komplexom inferiornosti zbog vlastite "veličine", a Miki Rurke, kao i obično, briljira kao čovjek koji je digao ruke od svega, lamentirajući nad izgubljenom dušom  (emotivna scena sa "schljivovichom" je svojevrsni hajlajt filma). Motivacija, a posebno Staloneova lika, je korektno razrađena; isprva drven, motiviran prvenstveno novcem, on biva zapanjen (općinjen) ustrajnošću, odlučnošću  i idealima otočke ljepotice, te odlučuje da uradi pravu stvar, ovoga puta ne zbog novca, tako da je sve od tog trenutka i svojevrsna katarza, i to ne samoga sebe, nego i svojih kompanjona.
signature

Kunac

Plaćenici na Popboksu. Kliknite ovde za rivju.
Ocena: 7/10

crippled_avenger

Pogledao sam THE EXPENDABLES i jedina stvar koja me je obradovala u celom filmu jeste to što sam na kraju video ime Johna Reynoldsa (da bar neko koga znam ima koristi od ovog smeća) i provalio da se Slyov dubler preziva isto kao moj dragi prijatelj.

Sve ostalo što nam je prikazano je zaista jezivo na svim zamislivim nivoima, da citiram Bobana. Nisam očekivao da će EXPENDABLES biti neki naročito ozbiljan film, nisam očekivao ni da će biti na nivou starih akcijaša (koji su, iako je mene lako diskreditovati kao fana Dolpha Lundgrena, ipak bili, fuck it, dobri filmovi uglavnom) i bio sam pripremljen za neku osrednjost.

Međutim, ono što je rezultat EXPENDABLESa je čemer i jad, u glumačkom, scenarističkom, rediteljskom, i što je najpotresnije - elementarnom tehničkom smislu.

Kad je o glumcima reč, prvo treba reći da im je dat nezahvalan zadatak da iako im je akcija primaran vid izražavanja moraju da glume u ogromnoj količini jezivo napisanih dramskih scena. Tu se svako snalazi kako zna - Statham je personality actor, ima šarma, pa se to nekako proguta; Sly je u stanju raspadanja, izgleda kao posrnuli izduvani roid rager; Jet Li je dosta indisponiran, umoran, neubedljiv čak i onda kada radi poteze koje će verovatno moći da izvede i sa osamdeset godina; o podeli mladih roid ragera i potpuno raspadnutom Mickey Rourkeu čiji je simpatični comeback počeo da se pretvara u jednu perverziju ozbiljnih razmera najradije ne bih ni govorio - kao njegov fan iz vremena dok je još bio upotrebljiv, ne mogu da kažem da mi nije drago što Holivud ispravlja nepravdu koju mu je naneo, međutim, mislim da se sad već malo preteralo sa ispravljanjem te nepravde.

Jedini glumac koji je u ovom filmu uspeo da napravi kakvu-takvu kreaciju je Dolph. Njegov lik je prvo jedini među njima koji se ponaša iole uverljivo - on je umoran od ubijanja, navučen je na džank i želi da se iživljava nad protivnicima jer mu je sve dosadilo. To je jedna logična, prirodna emocija, jedini vid promišljanja pozicije stare akcione zvezde u EXPENDABLESu koji je upravo trebalo da bude baziran na tome.

Lundgren i inače u poslednje vreme bolje može da prođe kao izopačeni negativac nego kao akcioni heroj i to mu daje taj spook faktor i u US3: REGENERATION i u EXPENDABLESu, a tragovi toga sežu do Ivana Draga, naravno.

Međutim, Stallone i ostatak ekipe u suštini imaju isti attitude kao Stalloneovi likovi iz osamdesetih, koji doduše jesu patili od istog problema kao pesme Bojana Marovića - junak je bio premlad da ga život toliko samelje. Kako god bilo, Sly, Statham, Rourke, Lundgren i Li su u istom stadijumu samlevenosti iako, nisu baš istih godina. Dakle, što se karaktera tiče, izuzev Lundgrenovog Gunnera, svi ostali su potpuna uravnilovka, bez ikakvih ličnih obeležja.

To bukvalno repliciranje rešenja iz osamdesetih bi moglo proći da nema dve velike razlike u odnosu na tadašnje filmove. Prva razlika je u tome što Slya u to vreme nije bilo degutantno gledati a danas zaista jeste (mada ima i jedan tužniji prizor - Arnie, to je prava tuga) a druga je u tome što su te filmove režirali opasni reditelji, tipovi poput George Pan Cosmatosa, Mark L. Lestera pa čak i Peter MacDonalda.

U ovom filmu međutim imamo glumce koji izazivaju mešavinu gađenja i sažaljenja, a bez ikakvih naznaka da je to namera autora kao recimo u WRESTLERu, i rediteljski koncept koji je mešavina najgeneričnijih savremenih pristupa inscenaciji akcije, dakle brze i efektne tuče po uzoru na rad Jeffa Imade u BOURNE SUPREMACY, pokušaj stvaranja realizma kroz pseudodokumentarne pokrete kamere kao kod Greengrassa inače, sa nekim kao old school set-pieceovima koji su jednolični.

Krvi ima, to je činjenica, ali se na kraju to sve pretvara u jednu CGI grotesku sa kidanjem tela koje ne stvara osećaj bola i frakturama kao stalnim asortimanom borbe čime se gubi moć takvih rešenja da posluže kao akcenat. Setimo se scene kada u filmu RAMBO 3, naslovni junak pogodi sovjetskog vojnika nožem u vrat. To mu je jedini takav kill i zato je tako efektan jer je postavljen kao akcenat. Ovde svaki kill pokušava da bude akcenat, maltene svaka tuča podrazumeva frakturu, amputaciju ili oba, i to na kraju gubi svoj efekat. Licemerno bi bilo da kažem da se žalim što je tako jer iako je akcija mahom slabo realizovana, ona je jedino što me je držalo relativno budnim tokom filma, ali care for what you wish - ako sam ikada želeo da svaki kill bude tako efektan, sada se ispostavlja da to ipak ne ide.

Glavni negativci su Eric Roberts i David Zayas. Zayas je direktno ridikulozan kao latinoamerički diktator. Takve diktatore je eliminisao još Chuck Bronson početkom osamdesetih. Eric Roberts s druge strane, a na osnovu serije ENTOURAGE znamo da je u izvrsnoj formi, ne dobija priliku da se fizički razračunava, iako je on imao svoje oktagonske nastupe u serijalu BEST OF THE BEST. dakle, izuzev Gary Danielsa i Steve Austina koji neupečatljivo stradaju, negativci u ovom filmu su ili upadljivo nemoćni kao Zayas ili neiskorišćeni kao vitki i snažni ER.

U tom smislu EXPENDABLES ni ne pokazuje borbu nego prilično nezanimljivi demolition derby u kome grupa slabo simpatičnih do antipatičnih likova maltretira desetine nekih slabića čiji je jedini claim to evil baziran na dve i po scene u kojima šikaniraju istih desetak statista u ritama.

Nažalost, kada se sve uzme u obzir, teško je biti na bilo koji način zadovoljan filmom u kome je jedini kvalitet mahom nameravana a u manjoj meri ostvarena svirepost akcionih scena pošto ga to svodi na tvrdnje onih koji su se bavili klevetanjm akcijaša osamdesetih i daje im za pravo.

* 1/2 / * * * *

crippled_avenger

crippled_avenger

Tex Murphy

U nastavku Expendablesa obavezno da se pojave Džeki Čen, Ričard Norton i Čak Noris!
Genetski četnik

Albedo 0

e moj Harvestere, znaš li zašto Čak Noris nikad neće glumiti u Expendables?

Zato što nije expendable!

kikec

U odnosu na kripla, ja sam "ležernije", "opuštenije" pristupio filmu; percipirajući ga kao mock-u-film, s jedne strane kao sentimentalni omaž cijelom jednom filmskom žanru, jednoj karijeri i desetljeću u kojemu je ono bilo najplodnije i najizraženije. S druge strane, kao redateljeva sposobnost da na sve to gleda kroz prizmu parodije i sposobnosti da se onako pošteno našali na svoj, i tuđi račun. Smatram da mi za pravo tako promatrati film daje upravo cameo nastup Ahrrrnolda Švarcenegera i njegov "verbalni" obračun sa Stalloneom, dvije veličine koje su jednom bili "na istoj strani". Od Arnoldovog "božanskog" ulaska kroz vrata crkve, do međusobnog (zdravog) prepucavanja sa Slyem upadicama tipa "dajte njemu zadatak, on se voli igrati u đungli" do "ovome je ambicija postati predsjednik"... a sve to uz neskriveni obostrani respekt.

Tko zna, možda je baš taj trenutak suština filma.
signature

Ugly MF

Ma Stalone se ovde breee, maximalno opustio...
Omaz samom sebi govori sve...Hajde da snimimo sve sto sam nekad radio...
...Zagleda se u obicnu curu i o'ma ce je zeni i bije se zbog nje...Roki 1....
...Auto koji vozi maaaltene ko onaj u Kobri...
..itd....
Jedino mi neocekivana uloga Lundgrenova....taman da reprizira U.Soldiera....
kad ono, ziv, zdrav i dobar.. na kraju.. hehehe...
I film je tacno ono zasto se i snimaju filmovi kao ovaj...Zabava za jedno vece...
... ili plus nastavak pa budu dve veceri !

..ali zato ona puskica....jaoj...kako je dobra!

Kunac

Rekao bih da je kikec shvatio stvari kako i treba, dok CA, po običaju, komplikuje. Gledao sam Plaćenike u prepunoj sali u zaista uživao. Plaćenici nisu film pogodan za ozbiljniju analizu zato što bi podrobnija analiza bila kao prelazak preko minskog polja, ali zato jeste film-događaj. Uz to - i film nostalgije. Napisao sam to negde, ne sećam se gde - ovo je film za one rođene u periodu 1965-1980. Za one koji su odrasli na akcijašima Slaja i Švarcija, eventulano Vilisa. One kojima Lundgren nije nepoznato lice, koji su navikli da vide Robertsa kao negativca... Čak i tada je potrebna ozbiljna suspenzija neverice ali u punoj sali film funkcioniše. Bar je meni funkcionisao. Ne kažem da je to veliki i važan film, ali jeste relativno uspela nostalgična fusnota, epitaf za talas akcionih filmova 80-tih i početka 90-tih. Ne mogu se Plaćenici meriti sa Bornom. Akcija je danas znatno uznapredovala u dramaturškom, produkcionom i glumačkom pogledu. Opet, za mene akcija "starog kova" još uvek ima svojih draži. Volim stare filmove bez obzira na njihovu naivnost, a Plaćenici uspevaju da zarobe nešto od one stare magije. Jeste tužno gledati Slaja u današnjem stanju, ali čovek ima 64 godine - nije njemu lako.

crippled_avenger

Cripplov problem je u tome što su njemu ti filmovi stvarno omiljeni, stvarno dobri i stvarno je uz njih odrastao. Pa je shodno tome i očekivano da Cripple očekuje da se taj neki nivo koji je ranije postojao barem elementarno ispoštuje.

Kunac

Osamdesete su prošle i neće se vratiti. Ništa više nije kao pre, pa u tom smislu Plaćenici predstavljaju određeni kompromis, dosta se tu balansiralo - da bude i vuk sit i ovčice na broju. Previše je likova, film je pretpan - a slab scenario popušta i propušta pod bačastom. Opet, meni je sve to držalo vodu. Prijalo mi je i više nego što je trebalo, više nego što sam kavalitet filma zavređuje. Takođe - bio sam potpuno svestan i medijske manipulacije sa Švarcijem i Vilisom, ali i tu sam legao na rudu. Ipak su po prvi put podelili veliki ekran, meni to nije mala stvar - pa čak i da su samo sedeli i gledali u kameru. Priznajte, maštali ste si o tome - posebno kad su Švarci i Slaj u pitanju.

Da se ne lažemo, ovaj film je i snimljen da bi zaradio. Ali isto važi i za sve drage nam akcijaše 80tih. Uz to, vratio je dostojanstvo Lundgrenu, a to za mene nije baš mala stvar.

crippled_avenger

Trćea dobra stvar vezana za ovaj film jeste da ga narod dosta rado gleda u Srbiji. Već je na 16 330 gledalaca. Biće gledaniji od INCEPTIONa. :)

Ugly MF

...i niko ne voli puskicu?

crippled_avenger

Ja nikada nisam bio fan tih poluatomatskih oružja velikog kalibra, ali u svakom slučaju mi je draži onaj Barret s kojim se puca u MIAMI VICE, SMOKIN ACES i HURT LOCKERu. Stallone ima opsesiju tim velikim kalibrima i kidanjima mesa na njima insistira i u RAMBU.

Ugly MF

Ma i meni je najdraze cedo sto Jesse Ventura nosi u Predatoru, ali to je vec fantastika.Ali ovo je ok za 21 vek gde su blad'n'gore sve neminovniji na svim poljima...

Kunac

Quote from: crippled_avenger on 02-09-2010, 20:11:41
Trćea dobra stvar vezana za ovaj film jeste da ga narod dosta rado gleda u Srbiji. Već je na 16 330 gledalaca. Biće gledaniji od INCEPTIONa. :)
Znači, imamo hit. Vole, bre, naši ljudi kad neko uzme automatsku pušku i pokoka 100 duša u jednom cugu.

Ugly MF

Ih kad se setim Svarcija u Komandosu....
coek sa mpobije ostrvo ljudi...Prajsles!

Tex Murphy

Ajl bi bek, Benet!
Genetski četnik

Ugly MF

Flaj or daj!
Kolko je to bilo guilty pleasure tad!

Kunac

Evo i onog Rurkovog monologa o Bosni, Srbima i šljivovici. Biće zanimljivo ako budu radili prikvel...

http://www.youtube.com/watch?v=-OXwVxIN_kA

mac

A Sergej Trifunović da ih vija po Bosni da nad njima snima snuff...

Meho Krljic

The Expendables je kao kada bi Cartoon Network na dva sata otišao na R rejting. Baš me je razgalio svojim očiglednim parodiranjem žanra i njegovih arhetipova.

ginger toxiqo 2 gafotas

Brian Tyler – The Expendables OST-2010-CRUELTY

http://www.fileserve.com/file/ZwXk25p

anabel

Sad posle svih iznetih misljenja, bez straha kazem:uzivala sam u filmu! Smejala se i zabavljala. Vecina mojih omiljenih glumaca na jednom mestu,dijalozi kao u stripu...ludak general...ma sve mi se dopalo.  xrofl

Васа С. Тајчић

Мени је невјероватно да се филм овако брзо појавио у Русији у специјалном издању (Blu-ray + DVD + неки бонуси?) па отуд ова поплава дивекса и богами и матрошке.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Savajat Erp

класична акција, онако за једнократну употребу...баш се види да је Слај одртавео, посебно кад трчи и сл.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Alex

The Expendables

r: Sylvester Stallone

Danas, mnogi su skloni idealizovanju i glorifikaciji Staloneovog doprinosa filmu, delimično opravdanim njegovim otelotvorenjem poznatih filmskih likova, ali 80-ih je Stalone bio sinonim za drugorazredni akcioni (i dr.) film. Za kombinaciju vrhunski zabavne akcije sa ozbiljnijim filmskim kvalitetima, imali smo Švarcenegera.

Ne bih ovde i sada o celokupnoj Staloneovoj filmografiji, već o The Expendables. Plaćenici su pravi bioskopski film - efektana nepretenciozna razbibriga. Ideja  okupljanja poznatih imena akcionog (u širem smislu) segmenta filmske istorije je dobra i uspešno realizovana. Podela uloga je zadovoljavajuća; možda u nekom nastavku bude drugačija i obuhvati i neke druge omiljene face, ali ova ekipa OK funkcioniše (Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke...).

Obzirom da cilj nije previsoko postavljen, skoro je dostignut. Priču o grupi plaćenika poslatih u ostrvsku državicu da ubiju diktatora, malčice je pokvario sam reditelj Sylvester Stallone, za koga odavno znamo da je prosečan režiser (Rocky II, III, Staying Alive). U želji da bude moderan, brzom režijom i montažom akcionih scena, iste je napravio pomalo konfuznim i nepreglednim, samim tim, nedovoljno upečatljivim. Da se držao klasičnijeg pristupa, kao u Rambo (4 iz 2008.), rezultat bi bio nešto bolji. Takođe, rutinski scenario je odmogao mogućnosti da ovo bude bitnije žanrovsko ostvarenje.

I ovako, The Expendables je kao novokomponovana pop pesma u fazonu 80-ih - zanimljivošću odskače od savremene pop/filmske/ produkcije.

5+/10
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

ginger toxiqo 2 gafotas

The Expendables 2010 DVDRip XviD-RUBY