• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Walking Dead

Started by Nightflier, 31-03-2010, 01:26:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cutter

Ode Darabont! Ali serija je još tu. Za razliku od Terriersa. Ili Party Down.

Kunac

Ne verujem da će trajati duže od 3 sezone...
"zombi je mali žuti cvet"

Biograf

Ni prva sezona mi nije ostavila neki utisak, pa ajde da vidimo sta ce doneti promene.

Meho Krljic

Još malo pa kreće druga sezona serije. Evo intervjua sa Robertom Kirkmanom u to ime:

http://www.newsarama.com/comics/kirkman-the-walking-dead-comic-novel-show-111007.html

cutter

Taj strip već duže vreme ide nikuda. Em su se zaustavili u gradiću Pejtonu em Kirkman dosta slabije tempira međuljudske odnose nego ranije, karakterizacija je slabija i ima dosta prežvakavanja. Barem ja pri tim predasima u putovanju i zapletu više ne osećam tenziju, a i kada pokuša da izazove šok prštanjem mesa to ispadne nebulozno (Karl, koma).

Petronije

Pristavljeno, bice za po' sata (720p) pa prenosim utiske.
Arm the Homeless

Kunac

Pogledao sam prvu epizodu druge sezone... Wow, odavno nisam video toliko razvalčenja u seriji ovog kalibra. 40 minuta od sat grupa je na jednoj jedinoj lokaciji, posle malo u šumi, pa u napuštenoj crkvi. Sam početak je okej, fino se nadovezuje na kraj prethodne sezone, ali kako vreme odmiče sve je jasnije koja je taktika. A i mnogo se priča u seriji... Baš mnogo. Svako malo zastanu da se ispričaju.

Nije mi jasno zašto epizoda traje 65 minuta, kada su mogli da je skrate na 45 i da bude bolja. Zar nisu toliko trajale epizode u prvoj sezoni (osim pilota)?

Kunac

Što se gledanosti tiče, S02E01 je razvalila. Preko sedam miliona. Značajan porast u odnosu na prethodnu sezonu. Plašim se samo da će to uskoro splasnuti kada gledaoci primete zombije od stiropora.

Alex

kad kreće na fox-crime?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Jbt sutra u 2:30 ujutru. Call me crazy, ali imam zakazana pametnija posla u to vreme. Repriza je u subotu u 23:20. I dalje ne baš optimalan termin... Dalo bi se pomisliti kako Fox ne računa previše na ovu seriju.

Alex

Grrr, bila je večeras!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Ajoj, pa što niko ne priča te važne stvari? Ja ne gledam TV dovoljno da bih hvatao najave. Znači ponedeljkom u 22:30 je premijera.

DeHickok

Pogledao sam tu prvu epizodu druge sezone upravo na Fox Crime. Moram reci da mi je vreme prosto proletelo...kao kada gledas epizodu Srecnih ljudi Sinise Pavica. Dosadnoooo !!!  :wink: Jos ako pocnu da koriste Sinisine fazone pa da jedan dogadjaj traje 15 epizoda (napr. kako piju kafu na radnickom savetu ili u ovom slucaju traze neku Sofiju :)) mislim da cu prestati da je pratim...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Kunac

Kada krene da pada gledanost, biće kuku-lele. Ali sami su krivi. Kada su nogirali Darabonta.

shrike

Ali Darabont je radio prvu sezonu koja je, blago rečeno, slaba.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

M.M

Onda samo možemo da naslutimo kakav će promašaj biti druga sezona. Nemam, ama, baš nikakvu želju da nastavim gledanje serije.
Nijedan poraz nije konačan.

mac

Ne znam zašto se svi žale i šta zapravo očekuju, ali meni je prva epizoda u skladu sa prvom sezonom, koja je u skladu sa onim šta ja očekujem od post apokaliptične zombi serije.

Karl Rosman

Izgleda da je i Stiven King odustao od najavljene saradnje na trecem serijalu.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Kunac

Uh, bre... Druga epizoda druge sezone je... PRIČAONICA! Gotovo da se ništa nije dogodilo. Ono što su mogli da smeste u 15-20 minuta, razvukli su na 42. U prvih 37 minuta se pojavio jedan jedini zombi, tek na samom kraju imamo dobru koncetraciju šetača.... Ali i tada se malo šta vidi... Zombiji u daljini, u polumraku, izvan fokusa... A onda, akcija u poslednja 2 minuta...

DeHickok

Quote from: Kunac on 24-10-2011, 21:33:10
Uh, bre... Druga epizoda druge sezone je... PRIČAONICA! Gotovo da se ništa nije dogodilo. Ono što su mogli da smeste u 15-20 minuta, razvukli su na 42. U prvih 37 minuta se pojavio jedan jedini zombi, tek na samom kraju imamo dobru koncetraciju šetača.... Ali i tada se malo šta vidi... Zombiji u daljini, u polumraku, izvan fokusa... A onda, akcija u poslednja 2 minuta...

Mislim da je ipak potrebno proveriti da nije Sinisa Pavic radio na scenariju za drugu sezonu :).
Samo me interesuje koliko epizoda ce onaj RV biti parkiran na istom mestu... xuss

Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Karl Rosman

Ovo je ispod Sinisinog nivoa.  :x

E, a taj RV mi je interesantan iz vise razloga. Zasto koji moj ne uzmu neko od mnogih kvalitentijih vozila koja su razbacana svuda unaokolo? Aj kapiram da ova nova kompjuterski nastrojena cuda prosecan covek ne moze da popravi u sred neke pustare, ako kojim slucajem zastane, je l te, ali opet, onaj krs... wtf?
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Petronije

Meni su ok prve 2 epizode, u smislu da su brzo prosle. Jeste da nema puno akcije ali mi je nekako zanimljivije od vecine epizoda prve sezone. Verovatno sam ocekivao katastrofu jer sam prvo procitao komentare pa tek onda odgledao 2 u cugu.
Arm the Homeless

Karl Rosman

Da ne gresim dusu, i ja mislim da su ove dve bolje od vecine iz prve sezone.

Alex

Nisam gledao drugu, još, ali prva nije bolja od epizoda prve sezone. Zapravo, nema napretka, ni nazadovanja - to je to, tj ono što je bilo.

mac

Pa to je suština priče sa zombijima: nema napretka, nema nazad, sedi si di si...

Petronije

Treca isto klasika, dosta prazne price uz malo vise patetike nego u prethodne 2 (logicno, zbog povredjenog klinca) uz par zanimljivih dogadjaja od kojih je najzanimljiviji, kao sto to obicno biva, na samom kraju epizode.
Arm the Homeless

Mark

iSKRENO RECENO, PRIBOJAVAO SAM SE DA CE KRENUTI NAZIVO SECIRANJE (zaboravih capslock) onog klinca ...   

inace se slazem sa iznetim kritikama i prikljucujem se konsenzusu da je premalo akcije a previse price. Morali bi da se maknu vec jednom! Ali drago mi je sto se polako na jedan bolji nacin definise antagonista u prici. Jos od Day of the dead znamo da su u zombi apokalipsi preziveli ljudi sami sebi  najveci neprijatelji. Nadam se da ce se ici u tom pravcu da se ovi i bez zombija medjusobno tamane ...

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Alex

Meni Fox Crime puče na pola epizode. Valjda ću odgledati ostatak.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Petronije

Ovu seriju treba odmah ukinuti. Za 45minuta jedna delimicno kul scena cepanja debele spodobe na pola i to je sve. Cak ni seks sa simpaticnom farmerovom kceri nije prikazan kako dolikuje.  xuzi
Arm the Homeless

Alex

Završena sezona, a?

Kunac

Ovo je kraj 1/2 polovine druge sezone. 2/2 kreće 12. februara 2012.

Alex

Dobro - malo je samo ovo (koliko ih je bilo - 6 ili više?).

Kunac

Sedam. Još šest u drugom delu sezone. Ukupno trinaest.

mac

Šta se to danas desilo na Foxu? Ponedeljkom u 22:30 ide Walking Dead. Danas je ponedeljak, a nema epizode. Idu prve dve epizode Dekstera, šesta sezona.

Kunac

Piše ti tri posta gore.

mac

Hm. Učinilo mi se iz priče da postoji poslednja epizoda koju nisam video, ali sad vidim da se to ne spominje. My bad.

Petronije

Ova 7. najbolja do sad po meni.
Arm the Homeless

Karl Rosman

Quote from: Petronije on 07-12-2011, 00:31:22
Ova 7. najbolja do sad po meni.

Vala bas. Retko se desava da mi pet (12) minuta kompenzuje godine (sate) utracenog vremena...  :)

Nightflier

Krenulo je malo nabolje u poslednjoj epizodi. Ovaj tempo im je nametnut zbog smanjenog budžeta, što se i vidi, ali mora se priznati da su scenaristi učinili napor da se izvuku iz tog tesnaca - i to za sada solidno funkcioniše. Da su imali pare, WD bi verovatno bila najbolja SF serija svih vremena, ali i ovako ne mogu da kažem da sam nezadovoljan.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

mac

Čekaj, šta niko nije pretpostavljao da starosedeoci znaju šta je s malom? Bilo je u jednom trenuku u jednoj od prvih epizoda sezone kad pričaju o Sofiji, kako joj eto ne znaju sudbinu, a Megi se upitno okrene Heršelu, a Heršel neprimetno odmahuje glavom u stilu "ne pričaj ništa". Kad su posle otkrili ambar nije mi ni palo na pamet da Sofija nije u njemu.

Milosh

To za klinku se moglo pretpostaviti. Međutim, meni je sam kraj epizode super jer nakon pola sezone pune iritantnog dramljenja, kvazimoralisanja i sličnog smaranja, kad je Šejnu konačno pukao film u potpunosti sam saosećao sa njim i navijao sam da ih sve pobije! (ne samo zombije)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Karl Rosman

Quote from: mac on 07-12-2011, 01:33:39
Čekaj, šta niko nije pretpostavljao da starosedeoci znaju šta je s malom? Bilo je u jednom trenuku u jednoj od prvih epizoda sezone kad pričaju o Sofiji, kako joj eto ne znaju sudbinu, a Megi se upitno okrene Heršelu, a Heršel neprimetno odmahuje glavom u stilu "ne pričaj ništa". Kad su posle otkrili ambar nije mi ni palo na pamet da Sofija nije u njemu.

Iskreno, ja sam propustio ove detalje...  :-x Pri tom na mestu odaklen' sam skidao epizodu nalazio se identican spojler tako da sam ostao uskracen za ovakvo uzivanje.  xjap         

Boban

Tu je glavno pitanje kako je klinka dospela u ambar; da li je odlutala, pa ztombifikovana i oni je uhvatili i ubacili u ambar; ili su je možda oni ubacili zombijima kao hrana, a ona uspela da povređena pobegne u nedostižan deo ambara i pretvori se u zombija.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Nightflier

Boban je potpuno u pravu. Nemoguće da nisu znali za dete u ambaru. Ja bih sada onom matorom seronji prosvirao glavu zato što me je zavlačio tri epizode.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

mac

Eh Bobane, neljude su ostavili za nastavak. Heršel smatra da su zombiji samo bolesni, i prikazan je kao dušebrižan. Da li bi iko normalan dao bolesnoj osobi živog čoveka za hranu? Cenim da je razlog što je sakrio informaciju taj što se plašio da će grupa da pobije sve zombije. Strah mu je bio opravdan.

Boban

Heršel da, ali njegovi ukućani. Možda je nekome bilo zanimljivo da vidi šta će biti, a možda je mladić silovao devojčicu pa da bi prikrio zločin ubacio je u ambar.
Daj bre, mac, malo mašti na volju, ne veruj u sve što ti serviraju.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kunac

Svaka čast na strpljenju. Fascinantno mi je da WD još uvek neko prati. :)