• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DARK HORSE - Dvadesetpetogodisljica postojanja! Za ljubitelje Konana pre svega!

Started by mikoza, 12-04-2010, 13:44:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikoza

Obzirom da im se priblizava dvadesetpetogodisljica postojanja, Dark Horse je odlucio da pokrene neke nove serijale o Konanu (i ne samo o njemu). Ovde imate najavu, a i mozete glasati sta biste zeleli da vidite od novih serijala (naravno, prvo treba da se registrujete). Napomena: mozete glasati za vise opcija:

http://www.conan.com/invboard/index.php?showtopic=8008&st=0

Kazu da imaju velike planove za Konana, tako da sam ja glasao za Ongoing serijal o Belit i malo to obrazlozio. Ovo bi mozda bila i dobra prilika za neke nase crtace ;)...Ajmo Bane, Mirko...

Gil-galad

Na leto kreće reprint King Conan (od #20 - Conan the King) serijala.
http://www.darkhorse.com/Books/13-396/King-Conan-Volume-1-TPB

Nakon toga bih voleo da vidim Conan the Adventurer (14 epizoda, najranije varvarinove avanture), što mi se čini i kao logičan izbor. Time bi Chronicles bile upotpunjene.

A od novih bi mogli da pokrenu Belit, to bi bilo fenomenalno, ali bez da se ona susretne sa Conanom. Ne bih podneo da vidim novu strip adaptaciju priče Queen of the Black Coast, jer je prva savršena. I ovo dobro zvuči: Age of Conan Series (Non-Conan Stories in Hyborian Age), ali nipošto još jedan serijal o samom Conanu, osim ongoing Conan the Cimmerian. Meni ni to nije ništa posebno, osim predivnog story arca Born on the battlefield.

mikoza

QuoteA od novih bi mogli da pokrenu Belit, to bi bilo fenomenalno, ali bez da se ona susretne sa Conanom.

Pogledaj ovde moj predlog...u stvari vise neki grubi sinopsis za Ongoing serijal o Belit (treci post odozgo):
http://www.conan.com/invboard/index.php?showtopic=8008&st=20

A sta kazes na ovo - stize pocetkom septembra...Jedva cekam :D!

CONAN: THE NEWSPAPER STRIPS VOLUME 1

Roy Thomas (W), Doug Moench (W), John Buscema (A), Ernie Chan (A), Alfredo Alcala (A), Rudy Nebres (A), Pablo Marcos (A), Alan Kupperberg (A), and Tom Yeates (A)

From September 4, 1978, until April 12, 1981, thousands of readers across the country thrilled to the daily adventures of everyone's favorite barbarian, Conan! Now Dark Horse Comics is proud to present the Conan newspaper strips collected for the first time in a handsome hardcover volume. Readers will once again enjoy the talents of Roy Thomas, Doug Moench, John Buscema, Ernie Chan, Alfredo Alcala, Rudy Nebres, Pablo Marcos, Alan Kupperberg, and Tom Yeates as they artfully unfold the continuing saga of Conan in these daily comic strips!

280 pages, $34.99, in stores on Sept. 8.

Gil-galad

Quote from: mikoza on 13-04-2010, 22:08:36
QuoteA od novih bi mogli da pokrenu Belit, to bi bilo fenomenalno, ali bez da se ona susretne sa Conanom.

Pogledaj ovde moj predlog...u stvari vise neki grubi sinopsis za Ongoing serijal o Belit (treci post odozgo):
http://www.conan.com/invboard/index.php?showtopic=8008&st=20

Nije uopshte loshe, druze! :) Samo, rekoh i u prethodnom postu, ne bih voleo da se opet radi Conan/Belit saga. Meni je ona medju najlepshim stripskim prichama, pa stoga, do ovde - moze:

"Belit, then (proclaimed by all tribes), becomes the queen of the Black Coast], and shortly after that meets Conan..." - mozda samo da tako neshto bude zavrsheno tek kratkim pojavljivanjem Simerijanca, uz oslanjanje na Howardovu (proznu) prichu. ;) Nije joj sudjeno da prezivi, u svakom sluchaju...

Gil-galad

Quote from: mikoza on 13-04-2010, 22:08:36A sta kazes na ovo - stize pocetkom septembra...Jedva cekam :D!

CONAN: THE NEWSPAPER STRIPS VOLUME 1

Roy Thomas (W), Doug Moench (W), John Buscema (A), Ernie Chan (A), Alfredo Alcala (A), Rudy Nebres (A), Pablo Marcos (A), Alan Kupperberg (A), and Tom Yeates (A)

From September 4, 1978, until April 12, 1981, thousands of readers across the country thrilled to the daily adventures of everyone's favorite barbarian, Conan! Now Dark Horse Comics is proud to present the Conan newspaper strips collected for the first time in a handsome hardcover volume. Readers will once again enjoy the talents of Roy Thomas, Doug Moench, John Buscema, Ernie Chan, Alfredo Alcala, Rudy Nebres, Pablo Marcos, Alan Kupperberg, and Tom Yeates as they artfully unfold the continuing saga of Conan in these daily comic strips!

280 pages, $34.99, in stores on Sept. 8.

Savrsheno!!! :D

Ovo nikad nisam chitao, pa ce mi biti veliko zadovoljstvo da se toga dochepam! :!: I hvala za info, nisam ni znao da izlazi, nema ga medju upcoming releases u Conan zoni na DH-ovom sajtu.

Meho Krljic

Bilo je to na parčence objavljivano i kod nas, u nekoj od verzija velikog Marvela ili Conana ili Conan Sage. Nisu ti novinski stripovi baš vrhunski, ali naravno da se i ja radujem njihovom okupljanju. Samo me brine ovo Volume 1  :lol:

mikoza

QuoteSamo, rekoh i u prethodnom postu, ne bih voleo da se opet radi Conan/Belit saga.

Na zalost, ili recimo (usudicu se reci) moju radost, radice se sigurno, i to krajem ove ili pocetkom sledece godine sudeci po hronologiji REH-ovih prica koje za sada prati i (barem po meni licno) odlicno adaptira i povezuje Tim Truman. Dobro, tu i tamo sa nekim fill-inovima i pastisima - flesbekovima, ali jeste cinjenica da nije bas lako pojedine price hronoloski i smisleno povezati. Brate, ne volim da vidim Konana u krznu, pa to ti je :)! To nikako nije ono kako ga je REH opisao u, BTW, i meni omiljenoj prici sa Belit. Ostaje da vidimo kako ce to ispasti, ali ne verujem da ce to biti previse rastegnuto kao kod Roj Tomasa, jer se T. Truman (barem do sada) striktno drzao sadrzaja prica bez nekog velikog razvodnjavanja. Ovaj Konan koji sada ide je mnogo (ako se tako moze reci) realniji sto se tice samog prikaza kompletnog galimatijasa opreme, odece, naoruzanja, oklopa itd. u Hiborijskom dobu koje je i samo vise oslonjeno na nasu stvarnu istoriju, nego na neku epsku fantaziju, sto je i bila Hauardova namera. Dobro, sa primesama magije, sto je i razumljivo za to vreme radi privlacenja sto sireg kruga citalaca u ta krizna vremena (30-te u USA).
Sto se tice crteza, licno mislim da Tomas Giorello sve vise napreduje. Pocevsi od ne bas dobrog u "Simeriji", preko boljeg u "Crnom Kolosu" pa do trenutnog u "Kozacima", koji je do sada njegovo najbolje izdanje. Posle "Kozaka" ide obrada "Gvozdenih senki pod Mesecom" i jedva cekam da ga tu vidim na delu. Tako da mislim da ce biti odlicno ako on bude crtao "Kraljicu Crne Obale", mada za taj story arc mozda ubace i nekog proverenog veterana.

mikoza

QuoteBilo je to na parčence objavljivano i kod nas, u nekoj od verzija velikog Marvela ili Conana ili Conan Sage.

Taj Konan je kod nas izlazio, ako se ne varam, u onom novinskom izdanju Spunk Novosti. Najbolji su prvih pedesetak kaiseva koje je radio John Buscema (i olovka i tus), a posle toga jos mi se jedino (donekle) svidja Ernie Chan koji je i nastavio odmah posle J. Busceme. Ne znam ni ja zasto "Volume.1" kad bi tu trebalo da je obuhvacen kompletan novinski Konan. Jedino ako su ovo samo "Dailies" a "Sundays" ce ici u drugom delu. Mada je interesantno da se u "Sundays" tablama, u stvari nalazio kratak size prethodni sest dnevnih kaiseva, i one su bile u koloru a dnevne u c/b. Bitno je i koliko ce kaiseva ici po stranici.
To je ovo:

Dnevni kaisevi:

Nedeljna tabla:

Alex

U Spunk Novostima je izašlo sve od Busceme i prešlo se na Ernija Čejna. Ta godina kad su izlazile SN je bila legendarna za strip kod nas.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Gil-galad

Quote from: mikoza on 15-04-2010, 12:18:53

Na zalost, ili recimo (usudicu se reci) moju radost, radice se sigurno, i to krajem ove ili pocetkom sledece godine sudeci po hronologiji REH-ovih prica koje za sada prati i (barem po meni licno) odlicno adaptira i povezuje Tim Truman. Dobro, tu i tamo sa nekim fill-inovima i pastisima - flesbekovima, ali jeste cinjenica da nije bas lako pojedine price hronoloski i smisleno povezati.

Mene su recimo odushevili flashbackovi sa Konanovim dedom u "Simeriji", koje je crtao Corben! (Iako nisi na to mislio... :!:) Nisam upoznat sa njegovim radom, dodushe, chak mi je na prvi pogled to delovalo kao najgore nacrtani Konan kog sam video... Medjutim, na drugo chitanje, zaista prija kontrast izmedju njegovih rasterecenih, "laganih" (letnjih) kvadrata i "teshkih" prikaza same Simerije Giorella i Villarrubije.

"Land of darkness and deep night..." ;)

Quote from: mikoza on 15-04-2010, 12:18:53

Sto se tice crteza, licno mislim da Tomas Giorello sve vise napreduje. Pocevsi od ne bas dobrog u "Simeriji", preko boljeg u "Crnom Kolosu" pa do trenutnog u "Kozacima", koji je do sada njegovo najbolje izdanje. Posle "Kozaka" ide obrada "Gvozdenih senki pod Mesecom" i jedva cekam da ga tu vidim na delu. Tako da mislim da ce biti odlicno ako on bude crtao "Kraljicu Crne Obale", mada za taj story arc mozda ubace i nekog proverenog veterana.

Ne znam... Ja sam diehard Buscemin fan i bash-bash ne bih voleo da to ugleda svetlost dana, ali se slazem da ce sigurno biti vernije samoj Howardovoj prichi i znatno krace od Thomasovih 40-ak epizoda - ko god da bude crtao.

Quote from: Alex on 15-04-2010, 19:42:40
U Spunk Novostima je izašlo sve od Busceme i prešlo se na Ernija Čejna. Ta godina kad su izlazile SN je bila legendarna za strip kod nas.

A koja je to godina? :oops:

:!:

mikoza

mikoza

QuoteNe znam... Ja sam diehard Buscemin fan i bash-bash ne bih voleo da to ugleda svetlost dana, ali se slazem da ce sigurno biti vernije samoj Howardovoj prichi i znatno krace od Thomasovih 40-ak epizoda - ko god da bude crtao.

Evo, delimicno (ali samo delimicno :)) ti se ispunila zelja. Naime, najnovije vesti kazu:

Legenda Roj Tomas se vraca pisanju Konana u Dark Horsovom story arc-u Kralj Konan - Put Kraljeva, koji ce imati 12 brojeva i pocinje posle Konana Simerijanca br. 25. Zakljucno sa ovim brojem serijal (Konan Simerijanac) se prekida, da bi se nastavio posle godinu dana - najverovatnije pricom "Kraljica Crne Obale" koju ce raditi tandem Truman-Giorello. Vise o ovome na: http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=25812
Crtac koji ce se pridruziti Roju ce biti Mike Hawthorne, koji trenutno radi zavrsnu pricu "Fear Agenta". Evo nekih njegovih skeceva Konana, a ovde je njegov blog:
http://mikehawthorne.blogspot.com/
Nije los, mada se meni licno ne svidja kako crta Konanovo lice, suvise mi je nekako "cartoonish". Mada...o tom-potom, videcemo kada procure slike prvih tabli u javnost.

Meho Krljic

Da, Hawthorneov stil malo podseća na ono kako je Konana radio Nord kad je DH ributovao franšizu pre nekoliko godina. Nord je zanimljiv crtač, ali bez tuširanja umelo je to povremeno da sklizne u haos & bezumlje. Giorello je za moj novac to radio zaista vrlo dobro i mislim da su o i Truman sjajan par. No, lepo je videti da se i Roy Thomas vraća - s obzirom da u Marvelu u poslednje vreme radi samo adaptacije klasika (omladinske) literature, ovo je taman po meri.  :lol:

...

Uf, volim Konana i to, ali zasto zaboga Dark Horse mange kostaju (crno bele) oko 10 dolara ????
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

mikoza

@ ...
Stvarno ne znam...najbolje bi bilo da pitas na njihovom zvanicnom forumu.

mikoza

Ima li na forumu nekog od strip-crtaca, jer bi stvarno voleo da cujem njihovo profi misljenje o ovom wraparound coveru Geof Darrow-a za zavrsni broj Konana Simerijanca (25)? Naime, na www.conan.com glavni editor Philip Simon ga je bas nahvalio, dok smo ga vecina nas fanova bas popljuvali (medju njima i ja :lol:). Covek je cak ubacio i cetiri skrivene macke na crtez, jer ih urednik Philip Simon obozava  :o :roll:!

Link za najavu: http://www.conan.com/invboard/index.php?showtopic=8096&st=0

Naslovnica:

P.S. Sad mi pade na pamet...zasto na ovom forumu nema Baneta Kerca? On bi ovo bas lepo izanalizirao...

mikoza

I jos samo jedna ispravka:
Novi story arc Roy Thomas-a od 12 nastavaka ce se zvati "Konan - Put Kraljeva", a ne "Kralj Konan" jer nece imati nikakve veze sa tim periodom Konanovog zivota, vec ce biti prequel za "Kraljicu Crne Obale". U medjuvremenu ce (sada odlican) tandem Tim Truman-Tomas Giorello uraditi prvi mini-serijal o Kralju Konanu - Skerletna Citadela (jos uvek se divim fantasticnoj obradi te REH-ove price od strane Roy Thomas-a i Frank Brunner-a u SSoC #30). Sve u svemu, najverovatnije nas uskoro ocekuju dva izdanja Konana mesecno. Super vesti!
Ja u medjuvremenu (sa jos par fanova) lobiram na Dark Horsovom forumu a i na conan.com-u, da umesto Mike Howthorna dovedu Staz Johnson-a i Benito Gallego-a koji fantasticno crtaju Konana i njegovi su veliki fanovi (Benito cak crta skoro isto kao i veliki John Buscema koji je obojici bio uzor). Staz mi se cak i javio na DH forumu!
Ako nekog zanima, evo i linka ka tome sa nekim starim Stazovim skecevima Konana (pogledajte pri dnu):
http://www.darkhorse.com/Help/Boards/viewtopic.php?t=16497&postdays=0&postorder=asc&start=0

Link ka Stazovom sajtu i blogu: http://www.stazjohnson.com/
http://stazjohnson.blogspot.com/

To je za sada to. Izvinite ako sam vas smorio sa svom ovom pricom.

Alex

Ovaj gore cover je nešto najglupavije što sam video od Geof Darrowa. A vrhunac je taj idiotski digitalni kolor gde se boji kao da tama i senke ne postoje.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

cutter

cijenim da onda nisi ni jose rypov fan. htedoh da kažem da mi stil tog čoveka postaje sve nesnosniji, ali ako je darrow u pitanju, onda to za rypa i dalje stoji.

Meho Krljic

Ryp je kao Darrow kad ima baš baš baš loš dan. Darrow je meni bio super sa Millerom, ali ti stripovi su bili zasnovani na hipertrofiranosti pa je i njegov preterano detaljni crtež imao smisla. Ova naslovna... meh, što bi rekli mladi. Jedan je Frazeta...

Gil-galad

Kako je samo fenomenalan posao uradio Darick Robertson na pochetku one shota Weight of the Crown - neki od ovih kvadrata bi komotno mogao da ide i kao naslovna, u poredjenju s ovim gore...

Stvarno je jezivo loshe.

Meho Krljic

A Darik je meni baš ono NE-akcioni crtač. Ali ume kad zapne.

mikoza

Slazem se sa Mehom, plus, ovakav mac kako ga je Darick nacrtao nikako ne ide uz Konana. Pre uz neku epsku-herojsku fantaziju tipa "Gospodar Prstenova".

mikoza

CONAN VOLUME 9: FREE COMPANIONS

Timothy Truman (W/A), Tomás Giorello (A), Joe Kubert (A), and José Villarrubia ©

On sale Oct 20
FC, 184 pages
$24.99
HC, 7" x 10"

Legendary artist Joe Kubert's very first sequential Conan work and illustrations by Cary Nord, Justin Sweet, and Joseph Michael Linsner highlight this latest collection of stories from Dark Horse's ongoing Conan the Cimmerian comic-book series. In his short career as a mercenary, young Conan has impressed both Princess Yasmela and military leader Lord Amalric, but an ambitious rogue prince arrives in Khoraja and blindsides Conan out of the comfortable, courtly situation he's found himself in. Not only is Conan's love affair with Yasmela going south, but rebel Prince Julion immediately challenges Conan's headstrong impulses and military plans, causing a rift between the battered-but-proud forces of Khoraja and Amalric's army of colorful mercs.

• Collects Conan the Cimmerian #14 and #16-#21.

mikoza

THE CHRONICLES OF CONAN VOLUME 20: NIGHT OF THE WOLF AND OTHER STORIES

Michael Fleisher (W), John Buscema (W/A), Gary Kwapisz (A), Ernie Chan (A), Steve Leialoha (A), Bob Camp (A), and Rudy Nebres (A)

On sale Oct 13
FC, 200 pages
$18.99
TPB, 7" x 10"

Conan confronts some of his most difficult challenges yet when he faces down a werewolf who is being protected by the same tribe that it aims to destroy in "Night of the Wolf," and he finds a hidden Cimmerian valley filled with the vestiges of an ancient war in "Vale of Death." The wandering barbarian will also have to keep his wits about him if he is to keep from becoming a statue in a madwoman's collection in "The Cauldron of Doom!"

• This volume collects Conan the Barbarian issues #151-#159, now with new colors, all of the original series covers, and a foreword by Ernie Chan complete with a brand new pinup!

Gil-galad

Biće mix c/b tabli (daily) - 2 horizontalna kaiša po strani, i onih u koloru (Sunday)... Znači, ostaje kao u originalu.

Piše unutra:

THE NEWSPAPER STRIPS
September 4, 1978 - December 23, 1979, a kako su te table izlazile do aprila '81., očigledno je materijal podeljen u dva toma. :D