• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAJBOLESNIJI film koji ste ikada videli

Started by Ghoul, 14-09-2003, 13:09:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

don_bastard

Pozdrav, relativno sam novi na ovom forumu, vec sam ga prije pratio, medjutim nisam nikad nista napisao  :)
Kako god, sto se tice bolesnih scena, meni jedna i jedina ostaje scena udaranja vatrogasnim aparatom u Irreversibleu. Onakva realisticnost, zvuk udaranja i vjerovatno najbolja maska ikad prikazana na filmu, me natjerala da prvi i zadnji put u zivotu premotam do naredne scene  :evil:
Inace na ovogodisnjem SFF-u sam imao cast da se upoznam i popijem koje pivo sa Gaspar Noeom, pri cemu sam ga pitao kao je ta scena napravljena. Ako sam ga dobro shvatio, koristio je dvije kamere poredane jedna pored druge, s posebnim objektivima da uglovi budu izboljeni, a koristio je dva tijela, poredano jedno pored drugog: zivog covjeka i tijelo lutke u koju je vatrogasni apoarat pravo udarao (inace, prije sam mislio da je iz vise kadrova snimljeno), dok se covjek iza micao i pravio grimase. Kasnije je u montazi izbaceno pola glave lutke i dodano pola lave covjeka i njegovo tijelo. Kaze da je bilo uzasno tesko da se napravi  xcheers
Sto se tice drugih filmova, vadjenje oka kasikom u Guinea pig dvici mi je takodjer neopisivo odvratna scena, Cannibal holocaust maltene citava druga polovica filma, o Salu da i ne pricam. To sto se tice gadnih scena. A da, i u novom Noeovom filmu 'Enter the void' ima vjerovatno njajbrutalnija i najrealnija scena saobracajke ikad snimljena u istoriji filma, prikazana iz perspektive djeteta koje sjedi na zadnjem sjedistu, a koja dolazi tako naglo i neocekivano da vam mozak pretvori u kashu. U Kinu definitvno nije preporucljivo gledanje, pogotovo zbog jakog subvufera, to me ubilo  xuss

Son of Man

Fala ticubra sto si ovo podelio sa nama.  :)

Tex Murphy

Da, ta scena razbijanja glave u Irreversible je zaista nešto posebno, mislio sam da će me proganjati do kraja života. Međutim, film je do kraja bio vrlo loš i dosadan.
Hvala za tip za Enter the Void, ja se inače ježim od saobraćajki (svojevremeno sam bio u jednoj) ali me uvijek fasciniraju na neki bizaran način.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

don_bastard

Da, u globalu se nije ni meni svidio Irreversible, mozda vise radi neke invoativnosti, pomjeranja granica i specificnog koristenja kamere. 'Enter the void' je po tom pitanju puno zanimljiviji ali i u cijelini mucniji. Da ne bi spojlao (sorry na spojler u gornjem postu, zaboravih staviti upozorenje), film je stvarno dobar (Void) i vrijedan gledanja, ono, Gaspar Noe ko Gaspar Noe, kontroverzan, brutalan i inovativan (opet ponajvise zbog kamere), ali ali i takodjer sposoban da isprica ljubavnu pricu u pozadini, dok se njegovi likovi nalaze u extremnim situacijama.

P

Irreversible je remek delo...A sto se tice najbolesnijeg filma, In a Glass Cage je ubedljivo number one  xuzi

Son of Man

Uh de me nadje, bas sam sinoc uvatio da ga gledam, al sam moro da zaustavim na pola, kontam da tek od polovine pocinje zabava  :D

Tex Murphy

Irreversible je remek-djelo taman kolko i Mamma Mia.
Genetski četnik

Ygg

Da, Irreversible je slab film, za razliku od takvih filmskih dragulja kao što su Hostel i Signs. xrofl
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Ne laprdaj jer ću da te banujem sa svake sljedeće filmske večeri. Da i ne spominjem da ti neću vratiti Trifid.
Genetski četnik

marduk

Quote from: Dust Devil on 09-08-2010, 21:43:17
Irreversible je remek delo...A sto se tice najbolesnijeg filma, In a Glass Cage je ubedljivo number one  xuzi

Tako je.

Tex Murphy

Genetski četnik

P

Quote from: Harvester on 10-08-2010, 00:03:56
Irreversible je remek-djelo taman kolko i Mamma Mia.
Gluvom Saban Saulic peva isto kao i Klaus Nomi. E samo sto ti nisi gluv, vec...

Ygg

Ko ti je taj Klaus? Ne vjerujem da je bolji od Šabana!!!
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Will-O'-The-Wisp

Inception. Ne zezam se. Ideološki najbolesniji film ikada.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Alex

Irreversible je evropski umetnički film koji bi da šokira gledaoca.

Ovo je, najčešće, definicija lošeg filma, mada Irreversible ipak nije loš film.

Neopravdana proglašavanja ovog filma za remek delo kod nekih ljudi, kao što je Harvester, izazivaju potrebu da idu u drugu krajnost.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Pa, ne, nisi u pravu. Mene je taj film iznervirao još dok sam ga gledao, a tad nisam imao pojma šta drugi misle o njemu. To što si reko bi prije moglo da se primijeni na Martyrs, koji redovno pljujem iako mi se pomalo i sviđa :-)
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteIrreversible je evropski umetnički film koji bi da šokira gledaoca.

Ovo je, najčešće, definicija lošeg filma

Ovo potpisujem.
Genetski četnik

Son of Man

Moze neko nabaci linkove il torent za Enter the Void , nidje ga nema ?

Shozo Hirono

Quote from: Son of Man on 10-08-2010, 10:08:33
Moze neko nabaci linkove il torent za Enter the Void , nidje ga nema ?
A da, voleli bi te linkove, ali njih nema... bolje ga štite no SF. ;)

Mark

Hands down, Santa sangre, mislim da sam to vec jednom pominjao ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

spy_vs_spy

Pozdrav, relativno sam novi na ovom iako sam ga prije s vremena na vrijeme posjecivao.

sto se tice najbolesnijih filmova prvi koji mi padaju na pamet bi bili Salo, Irreversible, Ichi the Killer... inace bih izdvojio Gummo, iako ne toliko nasilan koliko odvratan sa onim zoharima, white trash klosarima i nezaboravnoj sceni u kadi (prestao sam jesti spagete nakon nje).

Meho Krljic

Meni je najbolesniji film koji sam gledao bio Love Actually, ali moguće je da nisam kompetentan..

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ugly MF

ja se secam dasam hteo zbog Ramba Amadeusa da odgledam
" Slatko od snova"....

Od tad se lecim od narodnjaka, Pinka, Granda....sve sto ima asocijaciju na to izaziva u meni cudna peckanja po rukama, vratu..slepoocnicama...znojenje...brrrrrrrr

дејан

...barcode never lies
FLA

Franz Xaver von Baader

meni su najbolesniji filmovi ujedno oni koji su mi najbesmisleniji (u pravilu takve filmove ni ne gledam, jebi ga ljudi imam a priori Das Nos i nikome od vas ne dam tu filigransku spravicu koja zahvaća najtananije nijanse; tako da zapravo živim na svježem zraku -otuda mi toliko zdravog tkiva- te nisam upoznat sa boleštinama tipa crnačkih komedija, seks i grad, većinu tzv. žanrovskog o kome ovdje pišu, na žalost, dečki koji su obećavali, phillipe morrise i jednooke estete poput miikea)

igrom slučaja sam jednom počeo gledati Lars and the real girl; nakon nekog vremena sam se ustao i ugasio. ipak, ovo je najbolesniji film koji sam ikada vidio.
drugi bi bio Srpski film, ali ne iz razloga eksplicitnog nasilja (makar ono ne pomaže puno u smislenosti/zdravosti toga filma; no ono je samo odurno-ogavno kao što je to gledanje dreka u Pasolinijevom Salu); dakle, kako već napomenuh tamo na topicu, ono što SF čini bolesnim je obitelj od koje film polazi (a obitelj je aparat koji podržava određeno društvo te u konačnici svijet, što će reći da je obitelj eksponent 'životne filozofije'. prihvaćanjem te i takve obitelji, autori SF-a mi se raskrivaju kao tipovi kojima se popišam u juhu)

Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

RedSonja

Meni Pazolinijev Salo preseo i ogadio italijanski jezik na neko vreme, a naročito mi ogadio prehrambene proizvode braon boje.
Što me , moram da kažem, čudi, čitala sam čak i de Sada, pa ipak, boleščine kad se ekranizuju dobiju jednu novu dimenziju.

Tex Murphy

Genetski četnik

RedSonja

Ma nemam pojma, ja sam i preskakala neke scene, kliktala sam forward samo tako.

Džek

Ne znam jesam li promašio temu ili ne, o tome neka kompetentniji sude.
Elem, tema se zove ,,najbolesniji film", i sam taj naslov me povukao da napišem par redova o, po meni, jako bolesnom filmu sa komercijalno- bombastičnim naslovom ,,Twilight Eclipse"

Sad se vi pitate ,,šta sad ovaj Sal izmišlja i sere o patetičnom sumraku" a Sal vam odgovaram da je patetika u trećem delu te prenesene telemundo krmenadle sa importovanim horor  ikonama nešto najbolesnije za mlađanog gledaoca (teljke) što majka ljub ljub cirkusa iznjedri...

Elem, Stefani (nisam je čitao, dovoljno se na poslu naslušam piskavih glasića ,,deva",, supruga, i bivših stubova porodice  da i ne moram očima i umu da priuštim to njesra) ga je tako zglajzala sa tom patetikom da nije jadna ni svesna koliko je njen spisateljski dar (i to je diskutabilna tema-njen dar) dobio antikrila i završio u dubinama  punog slatkogorkih suza, koji su u kulinarstvu poznati kao švapski dinstani kupus, ono, šećer, so i kim, koji se kuvaju sa aspekta nekog rednek potomka (paz sad momenta, ćale joj brkati šerif, pun svojih emocionalnih sranja a samim tim kao čuvar zakona nesposoban kao proliv pred razjebanim hemroidima), naše junakinje koja bi da se jebe i sa vampirom, a i sa vukodlakom.

I sad uvertira u final patetiku je to što se ti klanovi ne mirišu stoljećima, a ona, još nejebana, ih pomiruje pred nadolazećom pretnjom... a kome pretnja? A? Uložite kviska, odgovor znate!!!

Pretnja (opet) NJOJ!!!

Jebte, tu sam pukao ko petarda.
Ona, koja bi malo kerećeg, a malo i ladnog mesa u sebi, odjednom postaje centralna figura, unprofor, između strastvenih jebaća vukova, i ohlađenih, al tehnički ispravnih vampira kojima se ne diže ako se ne nasisaju nečije krvi. I to krvi životinja, da se potare njihova priroda i da Stefani ne šokira 15 to godišnje devojčice kao što je hadžija Blejd šokirao svojim klanjem soja svoga.

Napravi vam ona cirkus, još u prva dva dela, da se bore za njenu pič...pardon, naklonost.
Ona, ona i ona.
Edvard ko papak pred kerinama, al ipak, toliko je voli da njegova mrtvost pobeđuje strastvenog crnomanjastog balkan mediterano boja. U snazi ljubavi.
Lavor je ispod mene, ako krene rigoleto.

Dalje, kerovi ko kerovi, voze krntije, žive u kolibama u sred šume i rade sve što kerovi rade.
A Edvard, beskrvni, živi u vili, pun keša, sa svojim jako intelektualno bogatim vampirima, čuvene stare loze vamp aristokratije.

I ona se nećka. A kao, više voli mlitavi beskrvni Edvardov, negoli strastvenog, toplog, zgodnog kera. Pa koji se moj onda nećka?
A opet u njojzi okolinom servirane dileme. Kao, voli obojicu. Kinki, bre... em što voli onostrano, em i suprostavljeno obostrano, em neće da ga pre svadbe primi....

Fuj, fuj i fuj.

Kasandra i Ljovisna da pozelene od muke. Zaista.

Ovo je moj subjektivni utisak, pardon, rigoleto na dati film, jer me neki đavo natera da ga pogledam... verovatno one sa posla koje spomenuh. Đavoli moji, đavolice.
Podvlačim paralelu između Twilighta i slepe Esmeralde, i čik ko nosi moje simpatije?
Esmeralda, naravno...

Mala maca Esmeralda od babe telemundo produkcije.
Stefni, zajebala si ih sve. Do daske.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pedjica

pedjica

Tex Murphy

Taj prvi nisam gledo, daj neke detalje. Calvaire si ubo, u pitanju je žešća boleština, koja možda tako ne zvuči na osnovu koncepta ("So what? Lik zaglavio u selu punom ludaka. Big deal!" reko bi neko neupućen), ali kako je sve to realizovano... uf...
Genetski četnik

NdZodiac

Jedan od onih koji me je baš šokirao, posebno scene pred kraj...

http://www.imdb.com/title/tt1029234/

Tex Murphy

Opet... :-(
Jedino što je šokantno kod tog filma je koliko je GLUP!
Genetski četnik

Third Eye

a glup je zbog...?

I da li pričamo o filmovima koje smo samo videli ili i pogledali? :D
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Josephine

Third Eye

Ok, glupo je ovo, glupo je ono....ali ZAŠTO?!?!?!?! Lako je nešto etiketirati glupim bez ikakve argumentacije.
Uostalom, kakve veze ima čak i da jeste glup? Da je šokantan, jeste.
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Tex Murphy

Ovo je prvi (i vjerovatno posljednji) put u istoriji da sam potpuno saglasan sa D.
Ja sam svoje mišljenje detaljno obrazložio na odgovarajućem topiku.
Genetski četnik

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 24-08-2010, 21:36:51
Dalje, kerovi ko kerovi, voze krntije, žive u kolibama u sred šume i rade sve što kerovi rade.
...
Fuj, fuj i fuj.

Ulažem oštar protest zbog nipodoštavanja Kerova!
Napominjem bez ikakve naznake pretnje da ću se obratiti Sudu nadležnom za Kereća prava u Strazburu!

Third Eye

Stipan

Pa jeste! Valjda i mi imamo prava na poštovanje i ravnopravnost.
U ovom i ovakvom društvenom uređenju ima i nas koji smo potlačeni...

Third Eye

Kereći ustanak sa sve Stipanom koji juriša na barikade.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Truman

xaxa, sad videh da sam filmu Dorćol-Menhetn dao keca. :mrgreen:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ghoul

Quote from: Truman on 09-05-2012, 20:26:59
xaxa, sad videh da sam filmu Dorćol-Menhetn dao keca. :mrgreen:

ja sam mu dao nulu - jer sam napustio bioskop, zgrožen, posle 15-ak minuta.
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Inače skidam Possession s Izabelom Ađani, nabasah na njega preko imdb-a dok sam gledao neke druge bolesničke filmove koje ste preporučili na ovoj temi. Nadam se da će biti dobro...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

celos

Mislim da niste spomenuli madjarski horor,ispravite me ako gresim.Film se zove Taxidermia(preparator)...pogledajte,pozdrav