• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kolt 15 GAP (Jovan Jovanovic, 1971)

Started by namsey, 21-04-2010, 17:17:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

namsey

Kupim Otpatke Lizem Tanjire 15 Godina Aktivno Pasivno

U ovom filmu glavnu i jedinu ulogu igrao je grobar kapitalizma, marksista, metalostrugarStanoje Ćebić, čovek koji je promenio 150 preduzeća i 180 zaposlenja u zemlji i inostranstvu, suprostavljajući se eksploataciji.

,,Kolt 15 GAP" je nastao posle filma ,,Mlad i zdrav kao ruža". Film je na klasičnoj Jovanovićevoj liniji iz tog perioda: analiza kontradikcija jugoslovenskog puta u socijalizam i jugoslovenskog društva toga vremena.

KOLT

Ghoul

analiza?

ANALIZA?!

idemo okolo sa drmavom kamerom i zapitkujemo neke fizikalce znaju li ko je marx i da li su zadovoljni platom - a oni uglavnom i neće da odgovore, ili gde nešto i kažu - to nije relevantno ni za šta.

i to je ANALIZA?!

wow, preseko ih je uzduž i popreko!
https://ljudska_splacina.com/

namsey

Na festivalu u Makedoniji je sa ovim ostvarenjem dobio tri nagrade i to novinara, kritike i rudara. Svi znamo kakvo je onda vreme bilo i kakav je ziri bio. Na svecanoj veceri posle prikazivanja filma, naravno prisutni su bili i rudari, bez kojih Joca nije hteo da sedne za sto, iako su ga organizatori ubedjivali da je bolje bez njih, Joca nije hteo da popusti. Kada je seo, Joci se obratio jedan od rudara i kaze: u pochetku smo bili jako ljuti na tebe, ali kako se film blizio kraju uvideli smo da ti nisi protiv socijalizma, vec si nash covek!

crippled_avenger

Jocu je žestoko pregazilo vreme. Klasičan primer freakshow dokumentarca koji je kroz decenije besomučnog hajpa stekao status klasika...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam