• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tornado u Somboru!

Started by Mark, 13-05-2010, 22:13:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

JasonBezArgonauta

Za dve godine će da poraste :!:
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

scallop

Amerika se učlanjuje u Sjedinjene države Srbije.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mark

Ko bi rek'o. Ali dobro je dok su ovako mali ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

scallop

Pogledaj kuće. Šta ti misliš koliki je tornado?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Mark

Quote from: scallop on 13-05-2010, 23:09:25
Pogledaj kuće. Šta ti misliš koliki je tornado?

Tek sad vidim RTV prilog... Mada nije odneo te kuce, kao sto to bude u Americi.
E NES NI TI U BECEJ!

Boban

to je zato što su američke kuće montažne, a ovde se zida sa pravom ciglom i dobrim malterom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

JasonBezArgonauta

JasonBezArgonauta

Izgleda da se i Kina učlanjuje u SDS

Tornado na jugozapadu Kine usmrtio 23 osobe

06. maj 2010. | 08:34 | Izvor: Tanjug
PEKING - Najmanje 23 osobe izgubile su život rano jutros, tokom udara tornada na jugozapadu Kine.
Zvanična novinska agencija Sinhua prenela je da je više od 150 lica povređeno, a dosta kuća srušeno, tokom velikog nevremena i tornada koji su oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu pogodili grad Čongćing.

U saopštenju se navodi da bi broj žrtava mogao da bude i veći, jer izveštaji iz opustošenih okruga Dianđiang i Liangping još uvek nisu kompletni.

scallop

Ima nas sve više. Jeeeeeeeee!

Mica Milovanovic

U poslednje vreme tornado je redovna pojava u Rumuniji... Ne znam što se kod nas ne bi javio...
Mica

scallop

Boban

A izgleda da će Vojbvodina da uđe prva.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

JasonBezArgonauta

Tornado odneo krov Doma zdravlja
   15. maj 2010.
   - pre 46 мinuta

Nakon poplava, pre nekoliko meseci, Požegu je u popodnevnim satima u subotu pogodio i tornado.

Opštinske komisije sutra će izaći na teren, kako bi se sagledale prave razmere štete. Samo par trenutaka bilo je dovoljno da tornado skine polovinu krova Doma zdravlja u Požegi. Tako je ugrožen rad specijalističke, internističke i ambulante fizikalne medicine.

Kiša, koja se najavljuje mogla bi da pričini još veću štete i to ne samo kada je u pitanju arhiva, koja je sada ostala pod otvorenim nebom, kaže direktorka Doma zdravlja dr Vera Matović.

"Ugroženi smo zato što su elektroinstalacije na samom krovu, tako da ukoliko dođe do pojave kiše, može da razmera štete bude još veća. Da ne dođe do kratkog spoja, da se zapali krov koji je ovako izložen direktnom dejstvu spoljašnjih zbivanja", upozorava ona.

U deliću sekunde Milomiru Milovanoviću pričinjena je šteta na kući u koju se ulaže već decenijama. Koliko je jak bio tornado, on je osetio i na svojoj koži i to u trenutku kada je bio u plasteniku.

"Počelo onako pomalo da pirka u plastenicima i samo odjedanput ja odem uz ogradu i nemam vazduha, 'oću da izdahnem. Bacilo me ovde za ogradu. Stariji sin mi oprema kuću, 'oće da se ženi, da se useli. A ovo kako će ja ne znam. Ja sam u penziji, žena ne radi, deca ne rade nijedno. On radi u Crnoj Gori, nadničar ... ma nemojte me pitati ništa", kaže Milovanović.

Predsednik opštine Požega Milovan Mićović kaže da je će iz opštinske kase morati da se obezbede sredstva i za one kojima je tornado naneo štetu.

Opštinske komisije sutra će na terenu izvršiti procenu štete, pa će se nakon toga znati i prave razmere razornog destva tornada, koji je pogodio Požegu.

scallop

Quote from: JasonBezArgonauta on 16-05-2010, 00:33:39

Kiša, koja se najavljuje mogla bi da pričini još veću štete i to ne samo kada je u pitanju arhiva, koja je sada ostala pod otvorenim nebom, kaže direktorka Doma zdravlja dr Vera Matović.

Šta sve neće ovi naši da izmisle samo da zametu tragove! I ta Vera Matović, što ne peva nego zamajava po domovima zdravlja?

Eriops

I dvoje ljudi nestalo u bujici, na jugu Srbije.
Tornado nam se odomaćio, hvala bogu bar vulkana nemamo..

stakmen

priroda ode u 100 materinih,bice sve jachih tornadosa  ,lazu meteorolozi da je toga ovde i bilo pre---nije gari,ovo je sad prva 2 puta,a kad neki najveci dokachi NS ili BG  sta li ce nam onda reci meteorolozi,,,,

scallop

Bilo. To se naški zove - pijavica.

Savajat Erp

можда дуго очекивани смак света дође раније него што смо мислили?  :idea:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

stakmen

boki77

Quote from: Savajat Erp on 16-05-2010, 13:53:09
можда дуго очекивани смак света дође раније него што смо мислили?  :idea:
xrofl xrofl

дејан

какав монструм!

The tornado touched down in the Dallas-Fort Worth area of Texas, carving a path of destruction as it churned through neighbourhoods.
Aerial footage showed a massive funnel of grey barrelling down on various counties, whipping up debris and tearing down trees and taking off roofs.
The video of the tornado and the subsequent destruction wrought followed a "tornado emergency" declared by the National Weather Service, which warned of two tornadoes in the area.
"Two tornadoes are currently affecting the DFW metroplex. Take cover now!" said a warning on their website
...barcode never lies
FLA

scallop

Ispod Dallasa, na stazi od Corsicane ka Angusu, kuda je ova olujčina prošla, je ranč roditelja mog zeta. Bio sam tamo.

дејан

надам се да није прошла преко његове земље, застрашујуће изгледа.
...barcode never lies
FLA

scallop

Na ranču je kuća (meni izgleda čvrsto, jer je zidana) gde živi porodični prijatelj, a na ranču su samo konji (quarters) i goveda. Postoji i zasad pecan oraha. Sigurno je išlo preko njih, jer je sa druge strane puta rezervoar Richland (nekako uvek zaobiđe vodu). Sinoć smo razgovarali sa ćerkom u Oklahomi i tamo je padala samo jaka kiša.

дејан

дупли торнадо у небраски (шта ће сад брус спрингстин дуради)

а ево и снимка

http://youtu.be/S1VltRGqHS8
...barcode never lies
FLA