• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Svetsko prvenstvo 2010

Started by Truman, 04-06-2010, 13:26:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vij

Tužno je to Ella(ako si žensko )šta tebe zadovoljava u životu!

Shozo Hirono

šta, sad kao niko nije očekivao potop? 8-)

navukli smo lošu karmu onim rušenjem kuće rajevcu. :)

Vampirella

Quote from: Vij on 13-06-2010, 19:42:21
Tužno je to Ella(ako si žensko )šta tebe zadovoljava u životu!

A pogotovo me vesele komentari poput tvoga. Touchy, aren't we? :evil:
Satan my master.

scallop

Luković je genije. Umalo nije čoveka za ruku odveo kući. A Kuzmanović! Samo je falilo da Stojković odbrani penal. Opet sam gledao igru sa nabacivanjem preko srednjeg reda. Ne razumem...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Shozo Hirono

to je stari patent miljana miljanića.

Loni

Kakvo šitovanje. Kentiram se beliviti!

Nije fer!
Ganci su koristili metafizička sredstva, koje loše utiču na protivnike! Em što su angažovali vračeve em što imaju semaforski raspored na zastavi.
Čim vidis crveno, žuto, zeleno bilo gde, a kamoli u tolikoj količini (milion zastava i odeće navijača na jednom mestu) podsvesno ti se u mozgu ucrta semafor. Kako onda da kreneš u napad?

džin tonik

Quote from: scallop on 13-06-2010, 20:01:39Luković je genije. Umalo nije čoveka za ruku odveo kući. A Kuzmanović! ...

kornelije reagiraj!

SIMERIJANAC

Od ovog gore ne može.Jedini dobar igrač popije crveni zbog bespotrebnog faula.Žigić i Pantelić bandere.Nije Kuzmanović kriv već Antić što ga je ubacio.I sad mora sa Subotićem od početka protiv švaba.
Ali jebiga sad bar ne mogu da kalkulišu kao kurve protiv Gane do isključenja već prsima na švapske bajonete pa il neslavan poraz il slavna pobeda.Nadam se da smo šesticama protiv Holanđana i Argentine okajali sve grehe i da ako izgubimo,bar neće da nas masakriraju.

Ali najjača je Antićeva izjava-Sad nam je najteže jer moramo u obe utakmice da idemo na pobedu. :lol:

Shozo Hirono

ja sam čuo kako je rajevac poslao one gance-duvače da našima sviraju izgubljeno jagnje na vuvuzelama. xrofl

Shozo Hirono

Quote from: SIMERIJANAC on 13-06-2010, 20:08:41

Ali najjača je Antićeva izjava-Sad nam je najteže jer moramo u obe utakmice da idemo na pobedu. :lol:

Nije to Antić, to je duh Miljanića. :evil:

Cornelius

Quote from: Josipovitch Broznjev on 13-06-2010, 20:06:23
kornelije reagiraj!

Nisam mogao da gledam utakmicu. Reagiracu kada budem video utakmicu hrvatske reprezentacije na SPu. Protiv koga oni igraju?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Rile

Quote from: Cornelius on 13-06-2010, 20:12:09
Quote from: Josipovitch Broznjev on 13-06-2010, 20:06:23
kornelije reagiraj!

Nisam mogao da gledam utakmicu. Reagiracu kada budem video utakmicu hrvatske reprezentacije na SPu. Protiv koga oni igraju?

Zar nisi znao da tamo igraju fudbaleri? Nogometaši to prate putem TV prijemnika malih ekrana

Truba

sad bih napisao nešto ali bojim se da ne ureknem ispadanje francuske u prvom kolu :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

Quote from: Rile on 13-06-2010, 20:18:30Zar nisi znao da tamo igraju fudbaleri? ...

ova je najbolja! xrofl

boki77

Srbija - Gana 0-1. Sramota. Ne samo za rezultat, nego i za igru. A izjave "plavih" i naših famoznih novinara nisu za komentar. "Previše smo respektovali protivnika", kaže Deki. Je l smo mi jedina reprezentacija sa dovoljno velikim emotivnim kapacitetom za respekt? Jer, čini mi se da to više niko ne radi tako kao mi...

scallop

Igraju i nogometaši. Samo, oni pobeđuju sa 1:0.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

SIMERIJANAC

Ево једна поприлично тачна анализа са Трибине
Quoteovako vecina igraca su igrali kao picke i cini mi se da Kuzmanovic decko nije kriv...
Stojkovic-Moze se reci da nije ni bilo nista kriticno po gol
Vidic-delovao je kao muva bez glave
Ivanovic-Igrac koji zna ali balvani oko njega... 
Lukovic-odlican i pored kartona...Jedan od retkih koji se borio
Kolarov-Solidan mada nekako je i on bio izgubljen..
Stankovic-nas kapiten koji je svojim ,,fantasticnim loptama''pokazao kvalitet...Jebem ga u usta
Jovanovic-nije lose igrao mada je moglo i bolje...Trudio se...
Krasic-PEDERCINA ona,isti je Milan Stankovic... 
Milijas-Nije se ni video...
Pantelic-KRETEN
Zigic-trudio se ali je malo promasio profesiju...
Kuzmanovic-se trudio ali stvarno nije kriv...
Lazovic-sasvim solidan i borben...
Subotic-decko je bio neprimetan sem stajling koji im se istakao...

Paranoid

Drago Ćosić na HTV-u, kraj utakmice: "Gana voli Milovana!"  :|

Kakav retard.

Poraz "favorita iz sjene" me nije nimalo iznenadio.

džin tonik

Quote from: Cornelius on 11-06-2010, 00:40:42Sudbina ovog prvenstva će se odlučiti izmedju četiri najjače ekipe: Španije, Argentine, Brazila i Srbije. Druga četvorka su Italija, Nemačka, Engleska i Holandija. Ostali su za ukras.

u petak susret jedne od "cetiri najjace ekipe" i jedne iz "druge cetvorke". :mrgreen:

Eriops

Kako god, danas je Srbin pobedio  :). Ako i ne prođemo dalje, navijaćemo za Ganu..
Kontam zašto drže Žigića, uvek postoji šansa da makar iz kornera da gol, ali mi nikako nije jasno, zašto Pantelija ima prednost u odnosu na Mrđu i Lazovića. Njemu trebaju tri utakmice da uđe u šansu, a kad uđe, treba mu jedno deset šansi da da gol. Ne vraća se nazad, bukvalno beskoristan, igrač manje na terenu.
Kreacija potpuno zavisi od Krasića. Ako njega uštopuju, ili ima loš dan, mrka kapa za našu igru.

Tex Murphy

Moram priznati da sam nakon današnjih utakmica (Nijemci trenutno vode samo 4:0, ali nije isključeno da će da padne još koji dok ovo otkucam) malo manje optimističan pred naš meč u petak.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Bimbo Sullivan

Nemački stroj melje sve pred sobom. I ne vidim potrebu za strancima, kad su i bez njih opasni.
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Agota

Fudbaleri jos jednom opravdali ocekivnja. Moja.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

Nije valjda da se neko sekirao zbog utakmice sa Gancima? Svašta. Pa ko je zaista mogao da misli da ćemo uraditi nešto sa Žigićem i Pantelićem napred? Zvezdine su to zvezdice, dakle - dno.  :mrgreen:

Jataganac cirko dupli konjak s Gigom
Pantelić Marko kombinuje s Žigom

Jes, moram priznati, malo mi je krivo što se ustaše raduju, ali jbg, every dog has it's day.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Boban

Nažalost, Antić se i ovde opredelio da oda počast igračima koji su izneli kvalifikacije umesto da zaista uzme najbolje.
Žigić i Pantelić su neupotrebljivi.
Jebiga, sada moramo da dobijemo Nemce, a to nismo nikad uspeli na fudbalskom terenu; dakle, vreme je za radikalni rez.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

džin tonik

sad, kad je prosla prva euforija, rekao bih da ce srbija izgubiti protiv njemacke normalnom igrom bez dodatnog truda. ne vjerujem da ce biti posezanja rukom za loptom u kaznenom prostoru. mozda opet protiv australije koja je mozebitno toliko slaba da ni srbima ne moze dati gol bez pomoci.
moguca je i koja varijacija, neki radikalni faul u kaznenom prostoru, autogol, nesto novo.

boki77

Gana bez najboljeg igrača, Esijena, Nemačka bez najboljeg igrača, Balaka. Mi u punom sastavu i opet ne valjamo. Ali - šta je tu novo? Francuzi su nas razbili u Beogradu sa 10 igrača na terenu.

EKSTREMISTA

Quote from: John Reynolds on 14-06-2010, 14:47:11
Jes, moram priznati, malo mi je krivo što se ustaše raduju, ali jbg, every dog has it's day.

:lol:

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Shozo Hirono

Realno, ovo je Antićev poraz, jer je izgubio od Rajevca, koji iza sebe nema titule ni u domaćem takmičenju, a o vođenju Španskih velikana da i ne pričamo.

Ako ga neko menja posle prvenstva, onda bi pošteno bilo da prvi pik bude Milovan.

Da li je veća sramota za Srbiju to što je Rajevac pobedio Antića, ili je Antić samog sebe zakopao izjavom jesenas, po kojoj je predvideo da neće menjati sastav koji je izvojevao plasman, bez obzira na posledice? A posledice su vidljive i slepom čoveku.

I, umesto da pokaže muda, i počne tekmu sa Lazovićem, a ne Žigićem; da stavi u prvu postavu Kačara ili Kuzmanovića umesto Milijaša; da ubaci u sredinu možda i Tošića, ne, Antić kreće sa istim timom od pre godinu dana.

Prividno smo krenuli ofanzivno sa 2 napadača, ali...

Rajevac zalepi 3 igrača na polovini terena, i okruži već ionako spore i nekreativne Milijaša i Dekija. Onda naši bekovi preskaču sredinu, i kreće bunarenje.

Antič posle pola sata primećuje propust i viče Žigiću da se povuče. Ovaj dobija žuti karton zato što je trom. Doduše, i izvojevao je suparnički.

Taman kada smo pomislili da će Rade konačno shvatiti što mu je činit, on kao prvu izmenu bira Kuzmanovića. To je Rajevac predvideo, i do momenta u kome će Lazović zameniti Žigića, stvari će krenuti nepovratnim tokom...

Rade ne stiže ili ne želi da izvuče užasnog Krasića i ubaci Tošića (a morao je plavokosu da menja još na poluvremenu). Posle crvenog kartona menja Laneta :x Krasić promašuje zicer, a pre toga Pantelić loptu! :x :roll:

The rest is history... pravo pitanje je šta se to dešava sa našim ljudima kada odu na veliko takmičenje?

To jutro smo na jutarnjem programu mogli da vidimo Peđu Milinkovića kako uživa u afričkim specijalitetima, i usput nas obaveštava da je Jovan Medvedović otišao na safari! :x Zašto su njih dvojica uopšte tamo? :roll:

A ponekad se po jutru dan poznaje...

Listajući istorijate naših učešća na Svetskim Prvenstvima, nemoguće je ne nasmejati šta se sve nama dešavalo. Koren problema ili simbolika kreće još 1950. u Brazilu. Tada su brazilski novinari naplašili njihove fudbalere pričom o Evropskom Brazilu i velikom Rajku. Taj isti Rajko famozno iseče glavu prilikom izlaska na teren u tunelu, ne nastupi, i naši ladno izgube sa 2:0. :lol:

Nažalost, možda po prvi put naša javnost je pomislila da su se kockice posložile, da mi imamo odličnog autoritativnog trenera i da u timu nemamo nabeđene zvezde. Međutim, ne trebaju nama zvezde, da ne bi imali kolektiv.

Pre nego što sramno puknema od Nemaca, valja istaći u prvi plan statistiku koju vispreno izbegavaju naši analitičari i komentatori: naši su, u poslednjih 25 godina, pobedili svega 3 puta reprezentacije koje predstavljaju svetski fudbalski vrh. Od toga dva puta istu: Španiju na SP 90, i u kvalifikacijama za SP 98, i Francusku 3:2 u kvalifikacijama za SP 90. Mi nismo pobedili (a u petak nam je neophodna pobeda, a ne nerešen rezultat!) ni Nemačku, ni Italiju, ni Portugaliju, ni Holandiju, ni Rusiju, ni Brazil, ni Argentinu, ni Englesku, ni Španiju u kvalifikacijama za SP 06, čak ni Francusku u prethodnom ciklusu... :roll:

Pa sad kladioničari neka vide što im je činiti.  

Franz Xaver von Baader

je li srbija ikada pobijedila nekoga na SP-u?
sjećam se da su ih mnogi nestvarno razbijali... što mi nije bilo ni najmanje krivo
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Franz Xaver von Baader

mac

Ova utakmica je prva utakmica Srbije ikad na SP. Ostalo su bile kvalifikacije, a na prethodnom SP smo bili Srbija i Crna Gora.

džin tonik

a na sljedecem? kosova i srbija?

Perin

Lazović je trebao od početka, kao i Kuzmanović ili Kačar; samo, ja bih Lazovića umesto Pantelića stavio, pa onaj čovek ne zna ni lopte šutnut'...

Shozo Hirono

Quote from: PingvinPatuljak on 14-06-2010, 17:18:22
ja pitam za srbiju

Mnogo se ti praviš blesav. Svejedno, oni Crnci i dalje ne valjaju. :evil:

Franz Xaver von Baader

misliš?
a meni izgleda da su crnci naguzili srbe... u njihovom prvom nastupu na SP-u

Shozo Hirono

Srbi su naguzili sami sebe, kao i uvek. A na suparničkoj klupi je bio drugi Srbin.

Eriops

1930 pod imenom Jugoslavija, ali faktički Srbija, jer su ,, braća'' bojkotovala odlazak na prvenstvo. Pretpostavljam  iz protesta što se igralo u Montevideu, a ne u Berlinu  8-).
Lično, pobede ili porazi nad Ganom, Nemačkom, Turskom, Rumunijom, Francuskom, ne znače mi toliko da bi ne znam kako pizdio. Moja sportska radost do kraja života je obezbeđena Kecmanovom trojkom u Zagrebu. Kad mi je teško zbog nekog poraza, samo odem na net, pogledam trojku, i kad vidim izraz  Perasovićevog  lica kad lopta ulazi u koš, odmah se bolje osećam.  xjap

džin tonik

Eriops

0, 6 još do kraja..  :D

džin tonik

budimo ozbiljni. u petak igrate "protiv" njemacke. bilo bi dobro da se pripremite. najbolje uz stare utakmice.
prvo pravilo: nogomet se igra nogama. ne rukama. nogama.

Croatia - Germany WM 1998 - Viertelfinale

Franz Xaver von Baader

eriops, dobar vam je onaj rukadžija
samo što je odigrao jedan teh. elemenat iz odbojke. tzv. prebacivanje lopte jednom rukom - kuhanje.
pa objasnite mu to sljedeći puta, da je ovo svjetsko prvenstvo u nogometu. čemu vodite odbojkaše?

mac

Naši fudbaleri su svestrani, i vole da se iskazuju u svim poljima. Jesi li video koliko je Kuzmanović posle kukao zbog sudijske odluke, pa zar mu performans nije za Oskara?

Eriops

Evo ga i navodni filozof se javio. Pa zar nisi pričao kako vas mi ne zanimamo, kako ne dolazite na naše sajtove, kako vas baš briga za naše rezultate i slično ? Otkud sad tebe zanima meč Srbija-Gana ? Ajde da igra Srbija-Hrvatska, ili Partizan-Cibona, pa da i svatim. Ja mečeve Hrvatske uopšte ne gledam, niti me zanimaju.
Vidim po gradu džinovske bilborde koji nas pozivaju na vaše rajsko more. Izgleda da na srpske pare niste gadljivi..

džin tonik

ja sam svjetski covjek. volim nepristrano pogledati sve utakmice. cak i srbske, iako su nasmrt dosadne. nisu na nivou takmicenja, no dobro, uz nesto za citanje da se izdrzati.

Franz Xaver von Baader

daj nemoj biti naivan, eriops
naravno da me ne zanima utkamica srbija-gana, ali dobro dođe da te mogu ovako laganini zajebavati. mislim, do toga si mogao i sam doći.

a ti golemi plakati su zapravo da draže takve kao što si ti: tipove kojima šum hrvatskog rajskog mora kljuca u mozak gore nego u najklaustrofobičnijoj atmosferi ikada viđenoj. kljuc, kljuc, kljuc pa se eriops napije pive razmišljajući zašto su crnci naguzili nebeski narod...

Eriops

Naravno, ali čekam da ti to kažeš. Samo izigravaš filozofa, u suštini si obični nacionalista.
A za tvoje more, znaš kako me zaboli.. ima toliko divnih mora u svetu, samo sam ga spomenuo da ti pokažem koliko ste licemerni, ovamo stalno nešto serete ali nas zovete da vam ostavljamo pare..
Imaš mahanje od Kecmana  xyxy

Franz Xaver von Baader

a kako sebe vidiš? svoju suštinu?

boki77

Najteža ekipa za savladavanje u našoj grupi jeste Srbija. Najteža za nas, naravno.