• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bozza Vampir iz Zemuna

Started by DeHickok, 10-06-2010, 22:19:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DeHickok

Jel' neko citao ovaj blog ? Slucajno sam pre par nedelja naleteo na njega i posteno me je nasmejao. U pitanju je nekakav kvazi horor serijal o dobrom vampiru koji je vise superman nego vampir u zemlji  Srbiji.
Nisam citao to ranije ali koliko sam mogao da zakljucim ovo postoji bas dugo i blog mu je samo mesto gde je lik sakupio sve svoje price (google search je bas cudo :) ). Nisam sve procitao i u pocetku malo stucaju price ali posle je sve bolje i bolje, bar za sada. Kapiram da je to sve od Bozze vampira jer ne vidim da se autor bas nesto pretrgo poslednjih par godina. U svakom slucaju preporuke za one koji vole pulp u najboljem/najgorem smislu reci :)
Link je http://bviz.mojblog.rs a na njega sam naleteo preko search-a "vampir klub vukodlak" (ne pitajte zasto sam to otkucao :) ) Google je kao sto rekoh zakon
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Savajat Erp

Quote from: DeHickok on 10-06-2010, 22:19:14
a na njega sam naleteo preko search-a "vampir klub vukodlak" (ne pitajte zasto sam to otkucao :) )

Откуцао си то јер играш Bitefight, али те је срамота да признаш! :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

zakk

Kuku, taj se još bavi time? AKO! Čitao sam to, ma ima sigurno više od 6 godina O.o i to ne tu već, ako se ne varam, na nekoj news-grupi... Bilo mi je neizmerno zabavno. Tad. Sad ne smem da kliknem :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

definitivno yu.forum.scifi
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DeHickok

Quote from: zakk on 11-06-2010, 01:59:46
Kuku, taj se još bavi time? AKO! Čitao sam to, ma ima sigurno više od 6 godina O.o i to ne tu već, ako se ne varam, na nekoj news-grupi... Bilo mi je neizmerno zabavno. Tad. Sad ne smem da kliknem :)
Definitivno je ovo dosta staro. Postoje objasnjena pred svaku epizodu i ako zanemarimo autorova(Biograf nick) "izivljavanja" :) moze se zakljuciti da je Bozza krenuo negde 1999 godine i epizode su uglavnom pisane u doba kada su i datumi u njima...sto znaci da se Biograf bas i nije pretrgao sa pisanjem poslednjih decenija (otprilike jedna epizoda godisnje :) ). Zanimljivo mi je da se pokusam setiti u kom kontekstu je svaka epizoda korespondirala sa tadasnjom "divnom" stvarnoscu, ali priznajem bas mi i ne ide.Verovatno sam potisnuo losa secanja :(. Inace, vidim da je poslednja iz 2006 godine i nema nastavka :( sto znaci da cu verovatno proci kao u Lost-u...nijedna "velika misterija" nece biti razjasnjenja :). Upravo sam zavrsio prvu epizodu "drugog serijala" i priznajem ovo mi se stvarno svidja. Dakle zakk slobodno klikni na link :). Btw. sta je to yu.forum.scifi ? Ne mogu da ga pronadjem na net-u

zakk

yu.forum.scifiction, da budem precizan, je jedna od newsgrupa na yu usenetu. Pre deset godina uglavnom sam tamo visio

Arhiva dostupna na http://groups.google.com/group/yu.forum.scifiction/about
Eh kakva me nostalgija 'vata :)

DeHickok

Quote from: DeHickok on 11-06-2010, 20:32:17
Quote from: zakk on 11-06-2010, 01:59:46
Definitivno je ovo dosta staro. Postoje objasnjena pred svaku epizodu i ako zanemarimo autorova(Biograf nick) "izivljavanja" :) moze se zakljuciti da je Bozza krenuo negde 1999 godine i epizode su uglavnom pisane u doba kada su i datumi u njima...sto znaci da se Biograf bas i nije pretrgao sa pisanjem poslednjih decenija (otprilike jedna epizoda godisnje :) ). Zanimljivo mi je da se pokusam setiti u kom kontekstu je svaka epizoda korespondirala sa tadasnjom "divnom" stvarnoscu, ali priznajem bas mi i ne ide.Verovatno sam potisnuo losa secanja :(. Inace, vidim da je poslednja iz 2006 godine i nema nastavka :( sto znaci da cu verovatno proci kao u Lost-u...nijedna "velika misterija" nece biti razjasnjenja :). Upravo sam zavrsio prvu epizodu "drugog serijala" i priznajem ovo mi se stvarno svidja. Dakle zakk slobodno klikni na link :). Btw. sta je to yu.forum.scifi ? Ne mogu da ga pronadjem na net-u

Moram da ovo izvadim iz naftalina ali Bozza Vampir se izgleda vratio jer mu je blog preaktivan. U junu ima vise postova nego za poslednjih nekoliko godina zajedno, jedino sto nema jos nove price. Mada ima nade, mozda stvarno napise i nastavak...samo da ne bude kao u Lost-u svi su mrtvi i sve je bio samo san i sl. :) p.s. ne mogu da verujem da jos uvek moram da pominjem taj prokleti Lost, izgleda da se necu oporaviti od njegovog kraja do kraja mog zivota :)

Savajat Erp

Лост се тако завршава?! Нисам га одгледао до краја...Damn.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

DeHickok

Quote from: Savajat Erp on 13-06-2011, 08:23:16
Лост се тако завршава?! Нисам га одгледао до краја...Damn.
Pa dobro, ne zavrsava se bas tako, vec vise se taj deo poruke odnosi na ono "i sl.". Ustvari zavrsava se tacno onako kako smo svi nakon prve sezone mislili da ce se zavrsiti  ali su nam producenti-kreatori tu "teoriju" odlucno demantovali i govorili "Majke nam, nije tako..." :)

Biograf

Postovanje svima. Ja sam Biograf, autor Bozze Vampira iz Zemuna. Na ovaj forum sam se uclanio iz sasvim jednostavnog razloga. Reklame  :lol: Naravno, da bi moje spamov...ugh..pardon, reklamiranje bilo u nekim dobrim domacinskim okvirima i standardima koje su ovde koliko vidim utemeljili Ulicni i Bata, necu se siriti van ovog topika. Takodje, zamolio bih autora istog(topika) cenjenog Dehickoka da mi ga  sada prepusti. Dobrovoljno  xuss  :lol: .  A kao sto je i red, da zapocnemo ovo druzenje pesmom...

-"Ovo nije letovanje koje se pretvorilo u horor, ovo je horor letovanje. Agencija Mančester i N.N. u saradnji sa BVIZ LTD vam sa ponosom predstavljaju novu epizodu serijala Bozza Vampir iz Zemuna "OPERACIJA EGIPAT" cija je premijera zakazana 15.08.2011"-  
BVIZ III ep.2 - Operacija Egipat

Biograf

Objavljen je prvi  deo epizode 2. "Operacije Egipat  part I - Vampirski let"
evo inserta:
,,Kako početi ? Nije mi bilo lako ovih par meseci od kada sam izašao iz grobnice za Božidara Drakulića. Naročito što sam kopajući rupu promašio pa sam ustvari izašao iz one susedne, grobnice za Filipa D., te sam morao da posle krpim rupe i zakopavam oba grobna mesta. Ne želim da primete da me tu više nema. Naročito On, onaj prokletnik On.
A šta reći za moju kuću. Nema je više...Nemam je više. Podigli su ovu groznu zgradurinu na njenom mestu i prodaju stanove u njoj. Ne mogu da verujem da me je moja mama tako izdala. Dobro, fino me je sahranila i sve to okej...ali, zar nije mogla moj dom da pretvori u neku vrstu muzeja. U podrumu izložen moj kovčeg u kom sam spavao, par trofeja koje sam pokupio od ljutih protivnika poput zuba od mađarskog vampira  grofa DeGulaša, ili preparino vime od one krave Meri, krema za bubuljice Harakiri Hakera, čačkalice ljudoždera Tutamute Kongkinga, i razne druge suvenire. Ali ne...morala je sve da proda i da moje stvari ko zna gde ostavi.
     Na sreću, izgleda da je opet nekakva kriza u mojoj dragoj Srbiji pa ove stanove niko ne kupuje. A dobro mi je došlo što sam igrom slučaja skinuo za glave i ona dva investitora vampira koju su sadašnji vlasnici. Više nisu... ni vlasnici a ni sadašnji."

ostatak na :http://bviz.mojblog.rs/p-operacija-egipat--part-i--vampirski-let/179869.html

DeHickok

Quote from: Biograf on 12-08-2011, 00:12:22
Postovanje svima. Ja sam Biograf, autor Bozze Vampira iz Zemuna. Na ovaj forum sam se uclanio iz sasvim jednostavnog razloga. Reklame  :lol: Naravno, da bi moje spamov...ugh..pardon, reklamiranje bilo u nekim dobrim domacinskim okvirima i standardima koje su ovde koliko vidim utemeljili Ulicni i Bata, necu se siriti van ovog topika. Takodje, zamolio bih autora istog(topika) cenjenog Dehickoka da mi ga  sada prepusti. Dobrovoljno  xuss  :lol:

Vidi lopova :). Ako si ti pravi Biograf, manijak koji stoji iza Boze Vampira :), dobrodosao. Ako i nisi opet dobrodosao ;)
p.s. topic mozes preuzeti samo ako svecano izjavis da je serija Lost najgora serija u istoriji televizijskih serija ;)

Biograf

Quote from: DeHickok on 21-08-2011, 01:13:59
Quote from: Biograf on 12-08-2011, 00:12:22
Postovanje svima. Ja sam Biograf, autor Bozze Vampira iz Zemuna. Na ovaj forum sam se uclanio iz sasvim jednostavnog razloga. Reklame  :lol: Naravno, da bi moje spamov...ugh..pardon, reklamiranje bilo u nekim dobrim domacinskim okvirima i standardima koje su ovde koliko vidim utemeljili Ulicni i Bata, necu se siriti van ovog topika. Takodje, zamolio bih autora istog(topika) cenjenog Dehickoka da mi ga  sada prepusti. Dobrovoljno  xuss  :lol: .  

Vidi lopova :). Ako si ti pravi Biograf, manijak koji stoji iza Boze Vampira :), dobrodosao. Ako i nisi opet dobrodosao ;)
p.s. topic mozes preuzeti samo ako svecano izjavis da je serija Lost najgora serija u istoriji televizijskih serija ;)
Zahvaljujem :) p.s. nisam gledao Lost ali ne sumnjam u  tvoje reci  xcheers

Biograf

Dok neki (bar jedan od ukupno 3 citalaca moga bloga  :)) sa nestrpljenjem cekaju novi nastavak epizode, red je da za vas koji ce ga mozda prvi put citati skrenem paznju na nekoliko stvari.
Onaj ko krene od pocetka da ovo bistri, od prve sezone,  naicice verovatno na uzasne stvari. Od gramatike do stila, vizuelno-jezickog uzasa i terora koji ce svakog iole normalnog naterati da pobegne glavom bez obzira. Ipak, oni hrabri (i manje normalni :) ), ako preguraju prve 3 epizode, sticice do 'blaga'. Ne, nije serijal od cetvrte epizode nista bolji (a gori ne moze biti :) ) ali barem  od te cetvrte on postaje vizuelno sredjeniji, konceptualno doteraniji i definitivno citljiviji. I zato, u Bozzi za pocetnike (ili ako bi to preveli na engleski Bozza for dummies ;) )
evo dva linka:
http://bviz.mojblog.rs/p-bozza-vampir-iz-zemuna-retrospektiva-prvi-deo-od-2/178215.html

http://bviz.mojblog.rs/p-bozza-vampir-iz-zemuna-retrospektiva-drugi-deo--neprijatelji/178431.html

Biograf

Objavljen je nastavak sage o Egiptu, Operacija Egipat part II http://bviz.mojblog.rs/p-operacija-egipat--part-ii--sarm-sarma-/180418.html

a uskoro ce i treci, zavrsni deo...
U tu cast, prikazujemo i promo spot Operacije Egipat ali ovog puta sa nikada neobjavljenim fotografijama...special edition
Operacija Egipat (take 2 )

Biograf

Danas je premijerno emitovan treci i zavrsni deo egipatske sage. U dosada najzanimljivijem trecem delu u istoriji Bozze Vampira mozete pogledati:

Situacija u Šarm El Šeiku tih dana bila je veoma napeta. Šeik jelMuradi, gost jednog od mnogih hotela u Šarmu, bio je posebno napet i to je prethodne noći veoma šarmantno pokazao u svom haremu. Situacija se naročito iskomplikovala u toku jutra jedanaestog dana boravka naše dvojce pregalaca Božidara i Nenada. Iz bolnice u kojoj se lečio jedan od najvećih sinova egipatskog naroda i bivši predsednik a sadašnji optuženik, Hosting Ugarak, stigla je vest da Ugarak Hosting  nije više tamo. Nestao je. Za tili čas specijalno odeljenje vojske Egipta (SOVE)  podignuto je na noge i odmah je otkriveno da svi Hostingovi putevi vode ka Rimu. Ali takođe i prolaze kroz Hajat Plazu. Već negde oko 09:00h čitav hotelski kompleks bio je zatvoren.

U Hajat više ni muva nije mogla ući.

(malo pojašnjenje za one koji ne znaju: Hosting Ugarak je bivši predsednik pikado saveza Egipta, optužen za malverzacije, proneveru i zloupotrebu položaja prilikom organizovanja pikado turnira po kasarnama širom Egipta. Pošto je Hosting visok preko 210 cm on je jedan od najviših sinova egipatskog naroda)

ostatak epizode na http://bviz.mojblog.rs/p-operacija-egipat--part-iii--povratak/180548.html

DeHickok

Quote from: Biograf on 15-09-2011, 16:47:22
Danas je premijerno emitovan treci i zavrsni deo egipatske sage. U dosada najzanimljivijem trecem delu u istoriji Bozze Vampira mozete pogledati:

Situacija u Šarm El Šeiku tih dana bila je veoma napeta. Šeik jelMuradi, gost jednog od mnogih hotela u Šarmu, bio je posebno napet i to je prethodne noći veoma šarmantno pokazao u svom haremu. Situacija se naročito iskomplikovala u toku jutra jedanaestog dana boravka naše dvojce pregalaca Božidara i Nenada. Iz bolnice u kojoj se lečio jedan od najvećih sinova egipatskog naroda i bivši predsednik a sadašnji optuženik, Hosting Ugarak, stigla je vest da Ugarak Hosting  nije više tamo. Nestao je. Za tili čas specijalno odeljenje vojske Egipta (SOVE)  podignuto je na noge i odmah je otkriveno da svi Hostingovi putevi vode ka Rimu. Ali takođe i prolaze kroz Hajat Plazu. Već negde oko 09:00h čitav hotelski kompleks bio je zatvoren.

U Hajat više ni muva nije mogla ući.

(malo pojašnjenje za one koji ne znaju: Hosting Ugarak je bivši predsednik pikado saveza Egipta, optužen za malverzacije, proneveru i zloupotrebu položaja prilikom organizovanja pikado turnira po kasarnama širom Egipta. Pošto je Hosting visok preko 210 cm on je jedan od najviših sinova egipatskog naroda)

ostatak epizode na http://bviz.mojblog.rs/p-operacija-egipat--part-iii--povratak/180548.html
Evo da ne bude da te niko ne cita :) pohvaljujem ovu epizodu tj. ovaj treci deo. Na par mesta umirao sam od smeha. Nekako mi je lakse pao i ovaj poraz nasih kosarkasa, hvala Bozzo ;) btw. i kad vec pominjem kosarkase u onom "jelovniku" iz epizode zaboravio si na balkansku kosarkasku silu, Makedonce ?

Biograf

Bozza Vampir pod istragom !!!!

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOMPANIJE BVIZ LTD   

Petak, 23.09.2011, 14:00h

"

Cenjeni gledaoci, upravo smo obavešteni da se Bozza Vampir iz Zemuna nalazi pod istragom. Dok ne utvrdimo da li je u pitanju istraga sa ciljem njegovog pronalaženja i spasavanje od okrutne vampiruše Ikone (što kompanija BVIZ LTD apsolutno podržava), ili je u pitanju istraga Bozzinog lika i dela i eventualno hapšenje njega, njegovih pomagača i simpatizera, privremeno prekidamo program i emitovanje ove epizode...

Ostatak ove sokantne vesti zbog koje sam dao otkaz u kompaniji BVIZ LTD zajedno sa dokazima istrage mozete pogledati na linku :
http://bviz.mojblog.rs/p-bozza-vampir-pod-istragom-/180720.html

Nadajmo se da ovo nije kraj Bozze i da ce se nekako sve vratiti na svoje mesto (a i ja u direktorsku fotelju uz koju sleduje i besplatna markica GSP kao i pravo na topil obrok (u officu imamo mikrotalasnu pa sve sto donesemo od kuce mozemo podgrejati) )

Biograf

Nije me bilo dosta dugo a na blogu ciji sam nekada bio urednik desile su se ozbiljne i katastrofalne promene.
Sve je krenulo sa novom high conept epizodom o nasem drugu Bozzi http://bviz.mojblog.rs/p-akcioni/180719.html da bi se sve zakuvalo istragom o kojoj ste bili informirsani u prethodnom post.
Nakon toga, a pod ogromnim pritiskom, prakticno je izvrsen puc u BVIZ LTDu
Blog se pretvorio u mesto gde se pojavljuju prilozi o virslama ili danasnji skandalozni prilog sa golom Leni .
Ipak, postoje jos male grupice obozavaoca Bozze Vampira koji pruzaju otpor  ali poprilicno su nemocni pred silom kojoj su se usprotivili.

Ukoliko se vise ne pojavim na ovom mestu znajte da su sile mraka i bezumlja odnele pobedu i da za nas vise nema ni nade. Mada, nada poslednja umire...sem ako je koknu na pocetku

Biograf

Saga o Bozzi Vampiru se ipak nastavlja  :shock: . Trenutno je u toku lista 10 omiljenih ljubavnih pesama koje Bozza Vampir ne voli da slusa  :-| . http://bviz.mojblog.rs/p-10/181512.html

Stigli smo do broja 7. Za tacno toliko dana pojavice se i nastavak Bozze Vampira. znaika

Biograf

Quote from: Biograf on 18-10-2011, 16:40:37
Saga o Bozzi Vampiru se ipak nastavlja  :shock: . Trenutno je u toku lista 10 omiljenih ljubavnih pesama koje Bozza Vampir ne voli da slusa  :-| . http://bviz.mojblog.rs/p-10/181512.html

Stigli smo do broja 7. Za tacno toliko dana pojavice se i nastavak Bozze Vampira. znaika
Kao i mnogo puta do sada prevario sam moje verne citaoce oko termina novih epizoda. Na blogu je u toku potresna ispovest koja potresno otkriva mnoge tajne iz proslosti i pomocu koje, apelujuci na ljudske najnize i najdublje emocije poput sazaljenja i samilosti, pokusavam da objasnim koliko je tezak proces kreativnog stvaranja i da su za vrhunska dela, kao sto je naravno i saga o Bozzi Vampiru, potrebno ne dani, meseci, godine...potrebne su decenije.
Evo ovde delice prvog dela te ispovesti:
"....Tada nije bilo foruma, blogova a internet je bio sasvim drugačije mesto (da ne pominjem da smo tada imali maksimalne brzine od oko 28 KB u sekundi zahvaljujući čudesnom uređaju koji se zvao modem). Tada u to zlatno doba interneta postojale su news konferencije nešto što je sada veoma teško objasniti. Pokušajte današnjoj deci objasniti da ste nekada mogli gledati samo jedan TV kanal i to uz pomoć crno belog televizora. U svakom slučaju, te priče su  slučajno-namerno zalutale na jednu od tih news groupa (yu.humor.vic) i legenda je nastala... i umesto da tu bude kraj  bio je to samo početak (koga interesuje nešto više neka slobodno klikne na link...."
  ostatak na http://bviz.mojblog.rs/p-sto-te-nema-part-i/183337.html

Biograf

U nastavku moje ispo(s)vesti otkrivaju se dalji tajni detalji o projektu koji je zapoceo pre 13 godine ali realno gledano mozde je sve vec pocelo i pre 20 godina. Tu je i Kurtonmen !

Biografs naked and ugly truth about (cats and Dilejas) part II

http://bviz.mojblog.rs/p-sto-te-nema-part-ii/183515.html

Biograf

Sa zaljenjem moramo da saopstimo da je projekat-serijal Bozza Vampir iz Zemuna na sajtu www.mojblog.rs suocen sa nepremostivim preprekama. Vec nekoliko dana, citav sajt kao i blog (www.bviz.mojblog.rs) nije dostupan i nemamo nikakvu informaciju da li ce i kada biti ponovo u funkciji. Posto na te okolnosti ne mozemo nikako da uticemo ovim putem se izvinjavam svim vernim citaocima (njih ukupno 3) i molio bih da ovu informaciju rasire i putem drugih medija (narocito pri tome mislim  na golube pismonose ako ih neko od vas poseduje...inace po golubarnicima su odredjeni delovi Zemuna i prepoznatljivi).
Ali kao sto u svakoj nesreci ima malo i srece ovog puta te srece ima i previse.
Kao prvo, poslednja epizoda o Bozzi Vampiru je emitovana u septembru prosle godine pa i nije neka steta sto su verovatno propali svi kasniji update-i na blogu (sve epizode su naravno arhivirane i spremne za riezdavanje).
Kao drugo, u kompaniji BVIZ Ltd uvek postoji plan B.
Kao trece, jedna alternativa se pokazala kao dobra perspektiva ali vise o tome uskoro.
I kao cetvrto, pozivam sve zainteresovane clanove ovog (a i slicnih) foruma koji bi zeleli da saradjuju na novom projektu o Bozzi da mi se jave na mail biograf2000@yahoo.com .
Svim buducim saradnicima (a jedini preduslov je da umeju da pisu i citaju) garantujemo besplatno objavljivanje na buducem najposecenijem blogu na net-u ciji adresu jos uvek ne zelimo javno da saopstimo.
Garantujemo takodje da ce citanost vasih tekstova biti enormna jer ocekujemo da se odmah po javnoj objavi novog bloga broj poseta poveca za citavih 100% (sa jednog na dva citaoca). Planiran rast i bruto citanost do kraja godine projektovan je u okvirima  dozvoljenih granica kretanja inflacije citalaca pa cemo samim tim zabeleziti verovatno i najveci skok u Evropi i to za citavih 500 % sto znaci da ocekujemo do kraja godine i citavih 10 redovnih citalaca.
Sem slave i ulaska u istoriju svim nasim saradnicima garantujemo i besplatno koriscenje vazduha ali i sopstvene (njihove) inspiracije do kraja saradnje bez ikakvih taksi i skrivenih troskova u skladu sa propisima Narodne Banke Srbije.
Dakle, ako volite film, TV, muziku, knjizevnost i stripove i spremni ste da besplatno redovno, stalno, svakodnevno, visecasovno bezuslovno da budete posveceni tome u vidu pisanja kritika,osvrta, eseja,novela,tomova itd. koje cemo objavljivati na sajtu onda je novi blog pravo mesto za Vas.
Sem osnovnih preduslova poput toga da morate imati izmedju 7 i 77 godina ili da umete da pisete i citate sva slova (ovo je izuzetno vazno) morate takodje smatrati da je Bozza Vampir iz Zemuna najgenijalniji super heroj  ciji ste dozivljaje imali priliku da citate i da je Bozza , da iskoristimo reci naseg cenjenog kantkoldplejautora Zeljko Joksimovica, "nesto vanvremenski" nesto originalno i nastalo "jednog jutra oko pola sest " kada je cenjeni Biograf izlazio iz toaleta.

Cekamo vas...cekajte nas.... izbori (za saradnike) su raspisani...

citat sa nedostunog bloga (u kome vec otkrivamo postojece saradnike cijem timu cete biti prikljuceni):

"...zadužene da ovaj blog učine i dalje živim dok ne stignu nove epizode.  I naravno, niko bolje od mrtvih ne može da učini nešto živim te su naši saradnici postali:
GIMITRIJE VERZIĆ čuveni duh sa plavim okom, propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj  epizodi "Bioskop Sloboda"  Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Drugi saradnik je PECA KRAMER JANATKOVIĆ čuveni zombi koji je to postao još davno (na Hajdučkoj česmi). Iz njegovog oštrog pera leteće perje i biće zadužen za muziku na ovom blogu. Sa nestrpljenjem očekujemo njegove tekstove posvećene pre svega rock muzici a sa osvrtom i na folk i na pop...."

Biograf

Od prvog aprila zvanicno (a moze i odmah nezvanicno) blog o Bozzi Vampiru se seli na http://bviz.blogspot.com/
Povodom odlaska posle sedam godina sa portala mojblog.rs napravljen je ovaj spot...

....nazdravite drugovi samnom i sa tugom, otisao je Bozza u zagrljaj drugom.... :)

Oprostaj Bozze Vampira sa mojblog-om

Biograf

Na http://bviz.blogspot.com/  od 1 aprila i zvanicno se nastavlja saga o Bozzi Vampiru. Sem sto sada blog o Bozzi izgleda vizuelno impresivno (narocito kada se poredi sa starim blogom) novi blog nam donosi i  nove razlicite sadrzaje zahvaljujuci radu mojih novih saradnika
Tako je danas objavljen i prvi autorski tekst naseg cenjenog filmskog kriticara Gimitrija Verzica koji je do susreta sa Bozzom Vampirom iz Zemuna bio poznat kao duh sa plavim okom. Posle sudbonosnog susreta sada je poznatiji kao duh sa dva plava oka. Pruzite podrsku Gimitriju i pogledajte njegovu recenziju filma Dead Hunt
http://bviz.blogspot.com/2012/04/death-hunt-1981.html

Ovde prenosimo i prve komentare na njegovu kritiku. Jedan (od ukupno 2 citalaca) u privatnoj poruci upucenoj meni, izmedju ostalog, kaze: "...vidi se da je Gimitrije gledao ovaj film..." i dodaje "...odlicno je kako razlikuje ko je Charls Bronson a ko je Li Marvin...".

Uskoro, na novom blogu, ocekujemo i prvi tekst uglednog muzickog poznavaoca i prega(l)oca Pece Zombija.

Biograf

U svom najambicioznijem tekstu do sada nas Gimitrije je izneo svoje misljenje o seriji Touch :
"
Svi pravi ljubitelji Džeka Bauera biće razočarani serijom Touch koja je na američkom Fox TV krenula pre nešto manje od mesec dana 22. marta. Ovde Džek (Kiefer Sutherland)  u dosadašnje četiri epizode ne da nikoga nije mučio nego ni pištolj u ruci nije držao. Nije sprečio nijednu eksploziju atomske bombe niti je uspeo da spase još jednog američkog predsednika. U stvari, ovde se Džek i ne zove Džek već mu je ime Martin, udovac sa dvanestogodišnjim autističnim sinom koji naravno ima i neke nadprirodne moći
"
ostatak na ...http://bviz.blogspot.com/2012/04/touch-2012.html

Biograf

Interesuje vas da li će se vaša omiljena serija vratiti na jesen ili biti ukinuta ? Onda je ovaj tekst pravo mesto za vas, o sudbini 25 serija (Fringe,Awake,Ringer,Touch...) svoja poslednja saznanja otkrivaju svima nama Gimitrije i Peca

http://bviz.blogspot.com/2012/04/preziveti-majtv-serije-koje-necemo.html

DeHickok

Quote from: Biograf on 17-04-2012, 14:12:38

Interesuje vas da li će se vaša omiljena serija vratiti na jesen ili biti ukinuta ? Onda je ovaj tekst pravo mesto za vas, o sudbini 25 serija (Fringe,Awake,Ringer,Touch...) svoja poslednja saznanja otkrivaju svima nama Gimitrije i Peca

Vidim da si uveren da ce Fringe ipak preziveti secu. Ajd da se nadam da su tvoji pajtosi zombiji i duhovi pogodili :) Fringe zasluzuje bar jos jednu sezonu

Biograf

Quote from: DeHickok on 18-04-2012, 00:44:15

Vidim da si uveren da ce Fringe ipak preziveti secu. Ajd da se nadam da su tvoji pajtosi zombiji i duhovi pogodili :) Fringe zasluzuje bar jos jednu sezonu

Fringe sigurno dobija novu sezonu !
btw. o seriji The River http://bviz.blogspot.com/2012/04/river-2012.html

DeHickok

Quote from: Biograf on 24-04-2012, 16:21:50

Pozdravi svoje prijatelje vampire duhove i zombije, pogodili su. Fringe ce imati petu sezonu, ajd' ziveli  xcheers

Biograf

Quote from: DeHickok on 28-04-2012, 01:20:53
Quote from: Biograf on 24-04-2012, 16:21:50

Pozdravi svoje prijatelje vampire duhove i zombije, pogodili su. Fringe ce imati petu sezonu, ajd' ziveli  xcheers
xcheers

Biograf

KONAČNO:
Bozza Vampir iz Zemuna u devetom ali ne i poslednjem delu treće epizode trećeg ciklusa "Akcioni 9.dan" http://bviz.blogspot.com/2012/05/akcioni-9-dan.html Imamo i specijalnog muzičkog gosta na kraju epizode. U ovom nastavku saznaćete kako je završilo čudovište iz Loh Nesa na privremenom radu na Adi ali i ko je budući predsednik. Takođe očekuje vas fenomenalna pesma iz repertoara Bozze Vampira "O vampirima i cveću"...i mnogo,mnogo drugog a i prvog....

Odlomak iz Akcioni 9. dan
"Dame i gospodo, dugo sam krio ovu informaciju koju ću vam sada saopštiti. Naš kandidat i budući predsednik je čovek koji je završio naše najcenjenije škole i kurseve, čovek dugo pripreman u inostranstvu i u zemlji a u mnogim prilikama i pod zemljom, čovek na pravom mestu u pravo vreme, zvezda vodilja i zenica našeg oka, naš čovek iz naroda i u narodu ali i na narodu, šampion koji koristi najbolji šampon, sigurni pobednik u danu kada će jaganjci utihnuti. On na žalost nije mogao večeras biti sa nama ali verujem da svi znate na koga mislim. Njegovo ime je ... "

p.s. posto se ova epizoda emituje u "kontinuitetu" od septembra  prosle godine za one koji su zaboravili a i za one koji nisu savetujemo da procitaju svih predhodnih osam delova (http://bviz.blogspot.com/p/sezona-3.html) jer je to neophodno da bi ste razumeli svu genijalanost i majstorstvo ovog nastavka. Vrhunski dometi ove a i bome gotovo svih epizoda serijala o Bozzi Vampiru mogu se jedino porediti sa kreativnim vrhuncima Bacic Alimpicevke, Milojkovicke Simonide i Radusinovicke Vesne. Da se ovde ne bi javili neki borci za zenska pisana prava takodje odgovorno tvrdim da su Bozzine avanture i na nivou Ulemekovih remek dela tj. bar jedan njegov roman je po kvalitetu dostignut i u Bozzi (ostala cetiri su ipak nedostizni), a takodje informativni su poput Lucic Dejanovih antizaverenicko konspirativnih masterpisova.
I tako sve dok se ne pojave neki bolji tj. dok Keba ne objavi svoj roman, Bozzine avanture  s pravom nose titulu  najboljih prica o Bozzi Vampiru ikada napisanih.

Biograf

Posle 6 meseci konacno je zavrsena i treca epizoda treceg ciklusa.
Finale sa sva 3 epiloga mozete naci na
http://bviz.blogspot.com/2012/05/akcioni-10-dan.html
a ovde emitujemo samo jedan insert:
   "Istraga koju smo sproveli dovela nas je do liste od pet osumnjičenih.
1.Profesor pevanja Mitar Kitić, bio je u vezi sa pet od osmoro ubijenih, mrzi pse.
2.Profesor književnosti Simon Radusinović Biograf, nemamo dokaza da je bio u vezi ni sa jednim od osmoro ubijenih, bio je u vezi sa jednim ubijenim psom, mrzi mačke 
3.Vanredna profesorka na novoosnovanoj katedri za pesništvo i muštuluk  Karina Mucaković, nije bila u vezi ni sa jednom od žrtava,  voli i pse i mačke i gotovo sve životinje 
4.Biznismen Sale Vampir (to mu je nadimak) jedan od dva vlasnika instituta ,,Braća Popović", bavi se sumnjivim poslovima i veruje se da koristi institut za pranje novca. Vlasnik je i uspešne praonice veša ,,Zvezdane tange" koji je izrasla iz njegove prve praonice ,,Talenti u tangama". 
5..Željana Joksimović, bivša supruga Mitar Kitića sa kojim ima dvoje dece, sadašnja supruga Jovana Joksimovića poznatog  tajkuna koji je početno bogastvo ostvario preprodavanjem falš robe iz Azerbejdžana. Inače Željana je i rođena sestra Saleta Vampira i drugi vlasnik Instituta za talente ,,Braća Popović".  "

Biograf

Mada postoje neke sanse da se pojave nove epizode Bozze Vampira,
gospodin Gimitrije Verzic aka Duh sa dva plava oka, gotovo u potpunosti je preuzeo blog i tamo se raspisao o TV i filmovima.
Dok cekamo Godoa tj. Bozzu mozete citati i

O seriji Internat:

http://bviz.blogspot.com/2012/05/el-internado-laguna-negra-aka-internat.html

O Grimm-u:

http://bviz.blogspot.com/2012/08/grimm-2011.html

o filmu Our Idiot Brother

http://bviz.blogspot.com/2012/09/our-idiot-brother-2011.html

ili napr. o Live Wire

http://bviz.blogspot.com/2012/09/live-wire-1992.html

ili seriji Criminal Minds

http://bviz.blogspot.com/2012/09/criminal-minds-2005.html

pa cak i o filmu El crimen del padre Amaro

http://bviz.blogspot.com/2012/09/el-crimen-del-padre-amaro-2002.html

Na zalost, o Bozzi Vampiru nema nista...

Biograf

Nazalost ovaj moj blog se pretvorio u nekakvo kvazi filmsko/tv 'pisanije' (po kvalitetu teskstova pre bih rekao pishanije). O Bozzi Vampiru za sada ni traga ni glasa.
Ipak, tamo, mozete procitati veoma 'kvalitetne', 'strucne' i pre svega 'objektivne' tekstove o nekakvim filmovima i serijama...i to kada se moji 'saradnici' dosete da nesto napisu (otprilike jednom u mesec,dva).
Ali, dok ima nade (topcagic) vise bas i nema vere (Ivkovic) da ce se na tom mesto konacno pojaviti jos neka storija o zasluznom i pocasnom gradjaninu Zemuna,  Bozzidaru Drakulicu aka Bozzi Vampiru iz Zemuna.
Dotle, ako jos to nekog uopste zanima, tamo mozete procitati i ovo :

O serijama

Hostages (2013-?)

http://bviz.blogspot.com/2013/09/hostages-2013-epizoda-1.html

Top of The Lake (2013)

http://bviz.blogspot.com/2013/08/top-of-lake-2013.html

ili napr.

The Following (2013)

http://bviz.blogspot.com/2013/03/the-following-2013.html

a tu ima nesto i o napr. ovim filmovima

El Cuerpo (2012)

http://bviz.blogspot.com/2013/06/el-cuerpo-aka-body-2012.html

Loft (2008)

http://bviz.blogspot.com/2013/06/loft-2008.html

Biograf

O previse dobroj oceni za jedan prosecan film
Los ojos de Julia (2010)
http://bviz.blogspot.com/2013/11/los-ojos-de-julia-aka-julias-eyes-2010.html

O debiju Argentea u prvi tim (mada sada igra u zonskoj ligi)
http://bviz.blogspot.com/2013/11/luccello-dalle-piume-di-cristallo-aka.html

O tusiranju Edwige Fenech
http://bviz.blogspot.com/2013/12/tutti-i-colori-del-buio-aka-all-colors.html

i jos ponesto...ali, kao i uvek, bez Bozze  :-x

Biograf

Novi clan autorske ekipe, TutaMutaKamon, poduhvatio se prilicno nezahvalnog posla u vidu analiziranja najgledanije serije Ravna Gora.
Analiza prve epizode se pojavila pre neki dan a analiza druge nas ocekuje vec sutra. Posto sam vec imao uvida u taj drugi tekst moram otkriti da je tu ovaj tezak zadatak jos temeljnije odradjen ali o tome mozemo suditi tek nakon objavljivljanja. Takodje, TutaMutaKamon mi je u poverenju rekao da ima izvesnih problema sa  trecom epizodom jer mu ona zapravo i nije bila tako losa, sto znaci da mu i nije bila bas  zabavna.
http://bviz.blogspot.com/2013/12/ravna-gora-napad-epizoda-1.html

Biograf

Posle pauze od gotovo dve godine, emitovana je nova, ovog puta specijalna, epizoda o Bozzi Vampiru iz Zemuna "Dedamrz".
Epizoda  prati desavanja oko doceka nove 2014 godine, sa osvrtom na probleme u zemlji Dedamraziji:
insert br.1

"...Projekcijom budžeta uz upotrebu statističkih modela upravljanja menadžmentom srednjih, dužih i malih preduzeća po metodologiji obračuna ,,kod o.k. korala" verujemo da ćemo dobiti i nove kvalitetnije ljude na terenu. Ne nameravamo mi samo da otpustimo 11 miliona Deda Mrazova, naša je namera da zaposlimo deset hiljada Deda Mrazova...."

tu su i problemi sa Zhivanom i izvesnim chajom
insert br. 2:
"...Dok je patrolirao zemunskim parkom (zbog strašnih događaja o kojima ćemo vas izvestiti nešto kasnije), Božidar je,  u mraku, pod svetlošću bandere, naleteo na nju, na svoju prvu ljubav, na ženu kojoj joj je bila posvećena pesma "Znam zam" ali i pesme poput "Crni krvavi sneg", "Ptica rugalica" i  "Neću da budem kao veš mašina" iz tog trećeg toma neobjavljenih ali zato sabranih ljubavnih pesama. Naišao je  na onu nikada prežaljenu a ni sahranjenu..."

ali ipak centralni deo ove specijalne epizode zauzima sudbina pomocnika Deda Mraza Milorada,
prica o Jovanci Kaludjerovicu

insert br.3:
"...Jovanče je početkom 2011, kada je shvatio da ne može pronaći drugi posao, prihvatio ponudu za rad u rudniku nikla. Radio je u onom rudniku u Trsteniku. Nije to bio nešto dobro plaćen posao, patuljci su tu imali najviše plate, ali imao je uvek krov nad glavom. Tačnije, zemlju nad glavom. ...."

direktan link ka prvom od ukupno tri nastavka specijala "Dedamrz"
je ovde: http://bviz.blogspot.com/2013/12/bviz-specijal-br-3-dedamrz-part-i.html

Sto se tice ostalih desavanja na blog-u, TutaMuta se pokazao kao veoma vredan saradnik i pogledao je vec cetiri epizode Ravne Gore (zrtvovao se za vece dobro)
http://bviz.blogspot.com/2013/12/ravna-gora-slom-epizoda-2.html
http://bviz.blogspot.com/2013/12/ravna-gora-sunovrat-epizoda-3.html
http://bviz.blogspot.com/2014/01/ravna-gora-pukovnik-epizoda-4.html

ali ipak, najfascinatniji njegov prilog je onaj (ne racunajuci priloge o Dedamrzu) o autorima muzike za Ravnu Goru.
Da li ste znali da Ravna Gora u stvari i nema kompozitora ?
detaljnije na: http://bviz.blogspot.com/2014/01/muzika-u-ravnoj-gori.html

Sto se tice redovnog serijala o Bozzi Vampiru, koji je stao sa objavljivanjem negde u prolece 2012 godine, na redu je epizoda "Odiseja Dileja"... kada ce ona biti emitovana, nemamo pojma, ali moz biti da ce to (voren) biti ove godine

p.s. umalo da zaboravim
Srecna svima Nova Godina !!!!  xcheers

Biograf

I tako se Boza Vampir blog pretvori u pre svega filmski blog. Ipak, rezultati od juce, daju nadu (topcagic..ups, vec koriscena fora...ali hvala Bogu, naraod ovde brzo zaboravlja) da ce se, sasvim moguce, Bozza Vampir iz Zemuna nanovo aktivirati. I onako je bio najaktivniji na prelazu iz mracnih 90-ih u divne 2000-ite i cini mi se da ce taj primitivni humor koji je, moramo svi priznati, u osnovi svakog vampira ovde, pa bio on iz Zemuna, postati ponovo mejnstrim...ukoliko je uopste ikad prestajao da bude.
Veoma brzo vreme ce nam dati odgovore na sva ta pitanja, jer i onako, duzni smo da konacno zavrsimo 'Odiseju Dileju' (koja ce nam doneti kraj jednog od najdrazih junaka ovog serijala, pa nam njeno objavljivanje pada jos teze).
Dotle, na samom blogu ima gomile nekakvih filmskih recenzija, pa ko je rad, neka cita:

Play (2011) http://bviz.blogspot.com/2014/03/play-2011.html
Red (2010) http://bviz.blogspot.com/2014/02/red-2010.html
Don Jon (2013) http://bviz.blogspot.com/2014/03/don-jon-2013.html
Lokalni vampir (2011) http://bviz.blogspot.com/2014/02/lokalni-vampir-2011.html
Marcia Trionfale (1976) http://bviz.blogspot.com/2014/02/marcia-trionfale-1976.html
i jos dosta toga...i to dzabe...
i glavu gore... bice bolje...

:-x   :-x   :-x :-x :-x

Biograf

Na novom mestu sa originalnim web nazivom www.bozzavampir.com
nakon vise od 2 godine sinoc je objavljena i nova, premijerna i PRVA reboot-ovana epizoda o Bozzi Vampiru iz Zemuna (i to skoro 17 godina od kada je ovaj nesretni ali genijalno pametni vampir zaziveo na ovim prostorima).
Za neke stvari kazu da je najbolje da ostanu u proslosti i to duboko zakopane i ova je definitivno jedna od njih.
Na zalost, pokazalo se da je Bozza suvise zilav momak i da mu nikada nije dosta blamiranja.
I zato samo zbog njega (a malo i zbog vas)

BVIZ epizoda br. 1 "Bozidar Drakulic"--->

http://www.bozzavampir.com/2016/10/25/bviz-ep-1-bozidar-drakulic/

Evo uvodnog dela iz jucerasnje epizode koji mnogo toga objasnjava onima koji nisu nikada culi za njega a najvise onim (ne)sretnicima koji mozda i jesu:

"Postoje dve uvrežene i uvažene škole mišljenja o Božidaru Drakuliću aka Bozzi Vampiru iz Zemuna. Prva, stara i do pre koju godinu i jedina postojeća, zasnivala se na tome da je ovaj, ne baš inteligentan mladić, davne majske prolećne noći leta gospodnjeg 1999 godine doživeo preobraženje, izazvano strašnom traumom, koje ga je pretvorilo u vampira.

Druga, aktuelna i trenutno zvanična (potvrđena i na skupštini* ali i na nekoliko prethodnih izbora*) zasniva se na tom da je ovaj, ne baš inteligentan mladić, davne majske prolećne noći leta gospodnjeg 1999 godine doživeo preobraženje, izazvano strašnom traumom, koje ga je pretvorilo u ludaka...

Zajednička tačka ove dve teorije je događaj od pre 17 godina kada je Božidar šetao svog kućnog ljubimca pored hotela Jugoslavija. Istovremeno, to je i tačka razmimolaženja."