• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

Started by Loni, 25-06-2010, 14:43:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Najbitnije je da nije bilo no fly zone u Oluji.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

Galant: Rat Izraela u tri faze

QuoteIzraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će rat Izraela protiv Hamasa biti podeljen tri faze. 

Dodao je da su ciljevi eliminacija te terorističke grupe uništavanjem njenih vojnih i infrastrukturnih kapaciteta, kao i potpuno uklanjanje svake odgovornosti koju Izrael ima nad Gazom stvaranjem novog "bezbednosnog režima" u Pojasu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će rat Izraela protiv Hamasa biti podeljen u tri faze, a da su ciljevi eliminacija te terorističke grupe uništavanjem njenih vojnih i infrastrukturnih kapaciteta, kao i potpuno uklanjanje svake odgovornosti koju Izrael ima nad Gazom stvaranjem novog "bezbednosnog režima" u Pojasu. 

(...)

izrael stoji pred teskom odlukom. nije nimalo bezazleno fizikalno uci u satanisticko leglo. satanisticka legla kapilarno su parazitski povezana na pola planete. nato je onomad odustao od ulaska u srbiju, zanima sta ce sad izrael.

dark horse

Ipak, mnogo manje kapilarno povezana nego judeo-masonska fašistička gamad.  :!:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truba

Quote from: Labudan on 20-10-2023, 15:08:31
Najbitnije je da nije bilo no fly zone u Oluji.

Jaka pvo je bila
Nema potrebe
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

Jeste, nema potrebe za poštenim standardima kad možemo licemjerno srat na Sagiti :)

džin tonik

Izraelski ministar nagovestio prve dugoročne planove za Gazu

QuoteMinistar odbrane Joav Galant prvi je zvaničnik koji je danas pričao o dugoročnim planovima Izraela, rekavši da jednom kada unište Hamas, prekidaju svaku vezu sa Gazom.

ovi su bolje prenijeli no b92.
neobicno je da izrael najavljuje poteze; no ovo se moze citati i da tocno znaju da ulaze u satanisticko leglo.

austrougarska nije imala tu spoznaju kad je usla u srbiju, austrijanci su uvijek predstavljali posebnu telad. najmanji je problem uci u leglo. no tko udje, ako 100% ne zna gdje je i sta mu je ciniti, moze se samo zaraziti i unistiti svoju drzavu. jedna pukotina, kakvo tele na pogresnoj odgovornoj poziciji, jedan jedini izipanj, i gotovo. a urnebesna paljba planetarnih domacina parazita legla se podrazumijeva.

slicno austrougarske bi se provela hrvatska da je usla u banja luku, iako mnogi zale zbog stopiranja. da nije stala, danas ne bi postojala hrvatska drzava.

izrael je u opasnosti sto je zadnjih desetljeca primio ca. milijun naroda sovjetskog saveza, medju kojima su mnogi mucki. zaraza je otisla do te mjere da je poceo korumpirati us-americke diplomate, njuskati se sa vulinom i srboturskim mitovima po sumskoj, ugradjivati u sjecanje na holokaust srboturske podvale, sinkronizirati se sa rusoturskim svetom. meni je nejasno sta su ocekivali, da ih rusoturski (pojam turski ukljucuje arape) svet ne bi pokusao unistiti?

ako su tu korupciju stvarno doveli pod kontrolu i ako su svjesni kud ulaze, izrael bi mogao zaci u leglo, ako ne, a zadju, slijedi propast.

Truba

Quote from: Labudan on 20-10-2023, 17:42:26
Jeste, nema potrebe za poštenim standardima kad možemo licemjerno srat na Sagiti :)

da ste se držali ko palestinci cijeli svijet bi bio na vašoj strani
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

ne znam kako je to odgovor na moj komentar... dakle, da bi se zaštitili civili uvedeno je no fly pravilo

ono je prekršeno od strane Tuđmana, koji i jeste najveći degenerik i psihopata devedesetih

moraću to češće da ponavljam da bi skonto

Truba

Mozes samo biti ljubomoran na tvorca hrvatske neovisnosti

dark horse

Ja sam najviše ljubomoran što ste se Tuđmana tako brzo i lako oslobodili. :cry:

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Black swan on 20-10-2023, 20:30:40
Mozes samo biti ljubomoran na tvorca hrvatske neovisnosti
Osloboditelja hrvatske zemlje i mora tako što ih je prodo strancima? :)

dark horse

Inače, zar nikom nisu čudne lokacije na kojima trenutno sve pršti?

Zemlje Hazara i Jevreja. Slučajno my ass.

mac

Nisu bitni Hazari, to nas Pavić prevario. Bitni su Romi. Čekamo zaplet u Kašmiru.

dark horse

Prevario nas je Pavić jedino u smislu što je ostavio otvoreno ko su Hazari.

Kad ono Jevreji, i to ovi na vlasti, najbitniji. Dok su ovi iz Izraela manje bitni.

džin tonik

a nitko, koliko god se crtalo, ne dovodi u vezu propalo pokretanje rata na balkanu (upad kosovo docekan u zamku, ugaseno u zacetku), pa vulinovo (postar) njuskanje u izraelu dje je zaboga zapelo, tko je "zakazao", tko nije bio posteno korumpiran, pa pokretanje brutalne agresije na izrael nevidjenih razmjera?

dark horse

Ko o čemu, hrvati o srbima i rusima. Vidite nas i noću, dok idete na pišanje.

džin tonik

ne moram ti ni odgovarati, dovoljno da se pozovem na trukija, prakticno!

Quote from: Truman on 19-10-2023, 23:56:21
Moglo bi u skorijoj budućnosti doći do sukoba između Izraela i Rusije:
https://twitter.com/NOELreports/status/1715080585998160115

U tom slučaju sam za Izrael.

dark horse

Pa dobro. U suštini, i moja teorija vrti se oko rusa. Hazari, vladari iz senke oslobađaju svoju drevnu teritoriju, a rusi da bih ih sprečili potplatili Hamas da im udari na postojbinu.

Uklapa se čak i u delu sa Vulinom.  :)

Truman

Quote from: džin tonik on 20-10-2023, 22:53:34
ne moram ti ni odgovarati, dovoljno da se pozovem na trukija, prakticno!

Quote from: Truman on 19-10-2023, 23:56:21
Moglo bi u skorijoj budućnosti doći do sukoba između Izraela i Rusije:
https://twitter.com/NOELreports/status/1715080585998160115

U tom slučaju sam za Izrael.

Ne znam koliko mi ide u prilog što se ti pozivaš na mene.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

džin tonik

nimalo. mogao bi ti buda poslati zloceste zrake ako tako nastavis.

100.000 ljudi na ulicama Londona

QuoteOko 100.000 ljudi demonstriralo je danas u centru Londona, zahtevajući hitan prekid vatre u Gazi.

Skandirajući "Slobodna Palestina", noseći transparente i mašući palestinskim zastavama, demonstranti su se na kraju okupili kod Dauning strita, gde je zvanična rezidencija britanskog premijera Rišija Sunaka, preneo je Rojters. 

(...)

ima li ljepse investicije od investicije u idiote? satan lajks dis. :lol:

džin tonik

Skup potpore Palestini u Sarajevu

QuoteOko dvije tisuće ljudi okupilo se u nedjelju u Sarajevu na skupu potpore Palestini koji je organizirala palestinska zajednica u BiH. Na platou ispred sarajevske Vijećnice okupljeni su nosili zastave Palestine, transparente na kojima su bili izrazi potpore Palestincima i osude nasilja u Gazi uključujući uvrede na račun Izraela koji je uspoređivan s nacistima.

Među sudionicima je bila i sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić koja je kazala da se ovim okupljanjem svrstavaju na pravu stranu povijesti.

(...)

2000, to je upadljivo malo. kao da bosansko-muslimanska uzp-pseta vec njuse propast sponzora. njuse li? :cry:

lijepo se jaharilo vise od 20 godina na valu od strane arapa korumpiranog otpada: od hr-jugokomunista, preko zapadnjacke "ljevice", "socijalista", pa i dijela centra, do opcenitog drecanja ustase, ustase (kruna bisera) i svojevrsnog takmicenja, nadmetanja sa srboturskom kreacijom "istine", "stvarnosti" i "istorije", te propagandom o hrvatima i crtanjem meta (i kriminalizacijom grba). tko ce gluplje i ludje.

Meho Krljic

U Beogradu je bilo ja mislim oko 1000 ljudi kad sam ja danas prošao Trgom Republike.

dark horse

Izraelci gube ovo vojno, ti mitinzi podrške su nebitni koliko i sva cirkuska "čuda" koja je "izvodio" papa Vojtila.  :roll:

Počela prva bitka u Gazi: Vojska beži

QuoteBorci Hamasa sukobili su se sa izraelskim trupama unutar Pojasa Gaze, saopštili su danas iz Hamasovog vojnog krila - Al-Kasam brigada.

U pitanju je, kako se čini, jedan od prvih sukoba između dve strane na kopnu unutar Pojasa Gaze otkako je izbio rat 7. oktobra, preneo je Si-En-En.

Iz Hamasovog vojnog krila su poručili da su iz zasede uništili dva izraelska vojna buldožera i tenk, nateravši izraelsku vojsku da se povuče u Izrael bez svojih vozila.

"Vojnici cionističkih snaga koji su upali u zasedu kod Kan Junisa ostavili su svoja vozila i pobegli istočno od ograde, trčeći", tvrde Al Kasam brigade na društvenim mrežama. Izraelske odbrambene snage (IDF) su samo navele da su "hici ispaljeni ka njima kada su prolazili na zapadu, kod ograde sa Pojasom Gaze, u oblasti Kisufim".

"IDF tenk je napao terorističku ćeliju koja je pucala na vojnike", dodao je IDF. Kibuc Ksufim u Izraelu se nalazi istočno od Kan Junisa. IDF je potvrdio Si-En-Enu telefonom da su njihove trupe vršile operaciju unutar Gaze tokom incidenta.

Ovo nije prvi put da je IDF potvrdio da je vršio operacije unutar Gaze od početka napada Hamasa 7. oktobra, s obzirom da je IDF 13. oktobra saopštio da je izveo racije unutar Gaze, dodaje američka televizijska mreža.

džin tonik

Šokantna izjava Tajipa Redžepa Erdogana

QuoteHamas nije teroristička organizacija, izjavio turski predsednik, dodajući da je Hamas "patriotska organizacija koja brani svoju teritoriju i ljude".

"Oni su ratnici", rekao je Tajip Redžep Erdogan.

U obraćanju poslanicima svoje stranke u parlamentu, Erdogan je rekao da je Izrael iskoristio dobre namere Turske i da neće ići u Izrael, kako je ranije planirano, prenosi Rojters.

"Nismo dužni Izraelu. Ali Zapad jeste", rekao je turski predsednik i dodao: "Neću posetiti Izrael."

Erdogan se prvi put sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u septembru u Njujorku. "Rukovao sam se sa tim čovekom", rekao je Erdogan, dodajući da je Izrael iskoristio dobre namere Turske. On je dodao da su "odnosi mogli biti drugačiji, ali da do njih, nažalost, neće doći".

"Nećete naći nijednu drugu državu čija se vojska ponaša tako nehumano", rekao je turski predsednik povodom odmazde Izraela u Gazi nakon krvavog napada Hamasa 7. oktobra, prenosi Frans pres.

"Kada sutra nestane pomoć na koju se danas oslanjaju, prvo mesto na kome će izraelski narod tražiti poverenje i milost biće Turska, kao i pre 500 godina", zaključio je Erdogan.

(...)

velika je dreka oko potencijalnog ulaska u leglo.
zamislimo, korumpira se razni zapadnjacki otpad koji upravlja poreznickim parama i usmjerava ih u leglo, kad ono nadje se neka vojska drndati oko legla bas u najljepsem cvatu bizmisa. a ljudi se samo malo zaigrali rata, ratnicka dusha... :cry: 

kad se sagleda smo ovo jedno leglo, jasno je da su sverceri narkoticima spram islamislickih satanista obicni luzeri.
mirnodopskih 500 kamiona dnevno pomoci leglu. svaki dan 500 kamiona koje su od islamislicke gamadi korumpirani zapadnjacki politicari izvukli od poreznika, a primjer kap u moru. tu se od poreznika izvlace i trpaju u dzep milijarde, sverc narkoticima je goli kurac za "humanitarnu pomoc" raznim leglima.

ali dobra je ova, oni su ratnici. zbrini ti svoje bule i svoju djecu svojim radom, ne ih ovako parazitski prikaciti covjeku, pa ti budi ratnik. zbrini, pa se koti, pa ako ostane vremena za ratovanje...

sve su to pojave koje od kad je svijeta zive od pljacke. samo se mijenja forma.
nekad si upao opljackati zlato iz hrama susjednog naroda, danas korumpiras otpad da zakaci tvoj nakot na tudji narod, na porezni kopanj, nema vise hrama u tom smislu. uvijek prisutan parazitski obrazac.

džin tonik

Mickey Mouse i bumbar koji pozivaju na džihad: Kako je Hamas širio propagandu na djecu?

QuoteNa Bliskom Istoku i dalje traju borbe između Izraela i palestinske militantne skupine Hamas, čije ime znači predanost. Ova organizacija od 2007. de facto samostalno upravlja Pojasom Gaze. Kada je preuzeo vlast, Hamas se posvetio i indoktrinaciji djece kroz tv emisije i crtiće u kojima se često poziva na nasilje prema Izraelcima, ali i osvajanje Zapada.

Hamas je osnovan 1987. na početku palestinske pobune (intifada) protiv izraelske vlasti u Gazi i na Zapadnoj obali, a od 2007. samostalno vlada pojasom Gaze. Kako navodi Enciklopedija, Hamas "zagovara rat do poraza Izraela, uspostavu palestinske države temeljene na islamskim načelima te borbu za arapsko i islamsko jedinstvo".

Dvojnik popularnog miša koji poziva na nasilje

Kada je preuzeo vlast, Hamas je svoju propagandu počeo nametati i onim najmlađim kroz programe prilagođene njima. Najpopularniji bio je show Tomorrow's Pioneers (Pioniri sutrašnjice) koji se emitirao 13. travnja 2007. do 16. listopada 2009. Emitirala ga je televizijska postaja Al-Aqsa TV povezana s Hamasom.

Show su vodili djevojčica u hidžabu Saraa Barhoum i kostimirani lik Farfour, koji je zapravo verzija popularnog Mickeya Mousea. Kroz emisiju su se najmlađim uzrastima propagirale teme antisemitizma, islamizma i općenito antizapadne teme.

Tako u jednoj od emisija Farfour govori:

"Da, mi, sutrašnji pioniri, vratit ćemo ovoj naciji njegovu slavu, i oslobodit ćemo Al-Aqsu, Allahovom voljom, i oslobodit ćemo Irak, Allahovom voljom, i oslobodit ćemo muslimanske zemlje, napadnute ubojicama. Pobijedit ćemo, Busha! Pobijedit ćemo, Sharona (bivši izraelski premijer, umro 2006.)! Ah, Sharon je mrtav. Pobijedit ćemo, Omert! Pobijedit ćemo! Pobijedit ćemo, Condoleezu (bivša američka državna tajnica)!"
Hamas Mickey Mouse Farfour teaches Palestinian children Islamic world domination

U show su se telefonski mogla javiti djeca te raspravljati o nekim temama. Najčešće su to bila djeca u dobi od 9 do 13 godina, iako su emisiju pratila i puno mlađa djeca. No, po dobi, vjerojatno je da upravo ta djeca danas ratuju u redovima Hamasa.

Poziv na džihad i borbu za Allaha

Farfour je u emisiji redovno iznosio kontroverzna stajališta i pozivao na "vraćanje islamske zajednice na njenu nekadašnju veličinu".

U epizodi 103, on simulira pucanje iz AK-47 i bacanje granata, navodi se na Wikipediji. Do kuda ide Hamasova propaganda najbolje pokazuje epizoda 105, emitirana 22. lipnja 2007., u kojoj su Izraelci na smrt pretukli Farfoura jer je htio dobiti ključ i vlasništvo nad "Tel al-Rabi", izmišljenim palestinskim naseljem koje su okupirali Izraelci i preimenovali u Tel Aviv.
Hamas Mickey Mouse Teaches Terror to Kids

Farfoura je potom zamijenio Nahoul, njegov rođak bumbar koji redovno izražava terorističke stavove i poziva na džihad. U jednoj od emisija govori: "Oslobodit ćemo Al-Aqsu od prljavštine zločinačkih Židova", kao i "Krenut ćemo u džihad kad narastemo."

Kada tek dolazi u emisiju Nahoul najavljuje borbu protiv Allahovih neprijatelja.
Nahoul the Bee Replaces Farfour - Hamas Mickey Mouse

Ovaj program i uzimanje lika Mickeya Mousea za širenje ovakve propagande 2007. oštro je osudila kći Walta Disneyja Diane Disney Miller nazvavši Hamas "čistim zlom".

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 18-10-2023, 20:15:27
Žižek opširno o Izraelu i Palestini:

https://youtu.be/-YXU9iFzeFI

Žikson takođe opširan u eksplikaciji. Neki bi rekli nepotrebno, al pošto živimo u vremenu intelektualnog povlačenja pred politikom sile, možda i potrebno:

Slavoj Žižek za Danas: Zašto je moj govor u Frankfurtu bio prekidan?

džin tonik

pravo pitanje je: zasto nije prekinut prije najmanje 20 godina? tko je dozvolio da se jugokomunisticki idioti i korumpirani salonski leftardi pretvore u "perjanice demokracije"?

Mobs break into the Makhachkala airport, in Russia's north Caucasus, looking to lynch Jews after rumors spread about the arrival of Jewish refugees from Israel.

dark horse

Quote from: džin tonik on 30-10-2023, 15:12:23
tko je dozvolio da se jugokomunisticki idioti i korumpirani salonski leftardi pretvore u "perjanice demokracije"?

Pa, ima li u Hrvatskog ijednog ko nije jugoskomunistički idiot i korumirani salonski leftard? Uključiv i hrvatsku dijasporu i tebe lično, naravno...

I sa Slovenijom je isto. Ne može se proizvesti neki kadar koji ne postoji. Na tome je i Đinđić pukao.

džin tonik

naravno da ima solidnog kadra, tek je rusoturski svet sto izravno, sto preko agentura (pa i "zapadnjackih") podigao jugokomunisticke retarde, dobre sluge. ultra-korumpirana kvazi-ljevica nam 20 godina glumi i objasnjava demokraciju i mic po mic doslovno razara sustav. pa da se upisas od smijeha. da mi je netko rekao prije 30 godina, poslao bih ga na snimanje glave.

kakav jebeni zizek. moze u politikinom zabavniku pisati kakve gluposti pod zanimljivosti za djecu i hraniti golubove u parku. dovukli idiota da otvara knjizevni sajam. mislim, ima li kraja?

Meho Krljic

Kako Žižek i sam kaže: "šta što sam rekao nije tačno?".  :lol:

džin tonik

pogresno. pravo pitanje glasi: zasto zizek misli da bi bilo tko normalan poslusao i dvije recenice zizekove mentalne dijareje?
ili svjedoka zarka ili svog tog jugokomunistickog salonskog otpada cijepljenog od integriteta, doticaja sa stvarnoscu, morala i mozga a koji se uzdigao na arapskim parama prodavati pamet.
sva ta ekipa je samo otpad, dokazano, na djelima.

biljezili smo: genocid nad svom opozicijom, masovna pljacka naroda na svim razinama, periodicno dodavanje nula na valutu, unistavanje cijelih narastaja, sve do krvavog raspada, te uskrsnuce na rusoturskim ili konkretno arapskim parama u sluzbi kuhanja europe za invaziju.

mislim, zagazili smo u trece desetljece 21. stoljeca i demokraciju, pamet, moral i humanizam ce nam prodavati - zizek? stvarno, moze li gluplje? :cry:

dark horse

Zagazili smo u treće desetljeće 21. stoleća, i izgleda je licemerje (slušaj ko kaže, a ne šta kaže, i da li je to tačno) osnovni reper.  :x

Lepo što si naveo da ima solidnog kadra Zole, ali s obzirom da nisi naveo i na koga referišeš imenom i prezimenom, biće da ipak nema dovoljno solidnog i neupitnog.  :cry:

džin tonik

kako nema, covjece, sta se tu ima imenovati, zar nije jasno i prejasno.
pa ne moze gore od ovih dokazanih idiota. da se postavi prva baba sa placa, misko traktorista ili dule zidar na bilo koju uzvisenu funkciju imali bi bolje rezultate. ovo samo zdere, krade poreznika i bogu dane, putuje i laprda bez dodira sa stvarnoscu ili po narudzi kakvih arapa i partije. pazi, filozof zizek, pizda mu materina masna neobrijana. treba obicni zdrav razum. vise razuma i integriteta, manje kvazi-folozofa.
traze se rjesenja, prakticna, funkcionalna, jednostavna, jos u ovom tisucljecu.

dark horse

Quote from: džin tonik on 31-10-2023, 00:33:01
da se postavi prva baba sa placa, misko traktorista ili dule zidar

Imam ja jednog mnogo boljeg od te fele. Ne, nije Joža bravar, mada je blizu: Zole forumski kenjator.

Bre, imaš rešenje za sve, samo tebe takvog sposobnog čekaju, ti si taj solidni kadar. Imaš iste kvalitete ko baba sa placa, misko traktorista ili dule zidar, ili svi ovi što su sad na vlasti: svi ste od reda jugokomunistički retardi nesposobni da se uhvatite za bilo šta, sem da kenjate. Nesposobnost vam je jedini zajednički imenitelj. :cry:

Ajde, ne moj sediti ovde i trošiti svoje dragoceno vreme sa nama. Za solidnim kadrom je velika jagma. Nemaš ti vremena za nas, od silnih problema koji samo tebe čekaju da ih rešavaš.

džin tonik

bih ja, ali neka su cudna vremena; nista se ne nudi. nema zlata, tamjana, kurvi, nista, ni sendvic (sa salamom, sa pekmezom nije sendvic). mislim, alo.

dark horse

Nesposoban, znači, a alav. Nije u stanju da se izbori da bude jedan Žižek, a kamoli neko bitniji.  :cry:

Kad mu čovek zatraži da bude kreativan, njegovo jedino rešenje da dovede nove bravare i slične ološe da vode državu. Koji su nas i upropastili. Komunjara, za bolje ne zna. Streljati po kratkom postupku! :roll:

Meho Krljic

Meho Krljic

Boško Jakišić kod Galeba Nikačevića, o Izraelu, Palestini itd.

https://youtu.be/UlV-g4luvOU

Meho Krljic

džin tonik

uvijek isto kad se nadju mrzitelji zzidova i socijalisti...

Zaoštrava se stanje na njemačkim ulicama, islamistički skupovi s elementima pobune

QuoteSve brojniji propalestinski prosvjedi u Njemačkoj imaju sve više elemenata islamizma, a u Essenu su prosvjednici zahtijevali uspostavu islamskog kalifata.

Prosvjed u petak u Essenu s oko tri tisuće sudionika bio je prijavljen kao skup podrške pučanstvu Gaze, ali ondje su palestinske zastave bile tek rubna pojava.

Umjesto njih, prosvjednici su nosili zastave i transparente s islamskim znakovljem koje podsjeća na simbole "Islamske države" i Talibana, uzvikivali "Allahu akbar", tražili bombardiranje Izraela i uspostavu islamskog kalifata u Njemačkoj.

Nemoć i krive procjene njemačkih vlasti

Pojedini prosvjednici, među njima i žene pokrivenog lica koje su na skupu hodale odvojeno od muškaraca, držali su uzdignut kažiprst, znak islamskog jedinstva.

Skupovi otkrivaju nemoć njemačkih vlasti, jer policija i sigurnosne službe očito nisu dovoljno dorasli tim izazovima i sve češće se pokazuje da su njihove procjene netočne.

Sličnih skupova sve je više, vlasti uglavnom paze da ne dođe do otvorenog nasilja i protužidovskih akcija, dok istodobno takva okupljanja sve više poprimaju karakter radikalnog islamizma koji otvoreno prijeti njemačkom društvu.
Une manifestation

Njemačke vlasti najprije su objavile kako je prosvjed protekao mirno i bez kršenja zakona, ali u međuvremenu je objavljeno da je služba za zaštitu ustavnog poretka pokrenula istragu zbog mogućih protudržavnih aktivnosti.

Predsjednik vlade Sjeverne Rajne-Westfalije Hendrik Wüst u međuvremenu je prosvjed nazvao neprihvatljivim.

Predsjednik vlade: Prijeđena je granica

"Na propalestinskim prosvjedima prijeđena je granica. Potpuno je neprihvatljivo da se islamski ekstremisti na ulicama naših gradova zauzimaju za svoje ciljeve i zahtijevaju kalifat. To nećemo dopustiti", poručio je Wüst.

Nakon prvotnog smirivanja situacije, policija je u međuvremenu otkrila da istražuje moguća kaznena djela u okviru prosvjeda te da je ustanovljeno da je propalestinski prosvjed bio samo krinka za islamistički skup.

Istražuje se također jesu li transparenti sadržavali zabranjene sadržaje. Prema nekim informacijama, među prosvjednicima su bili i članovi zabranjenih organizacija.
Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Westfalije Herbert Reul najavio je provjeru snimaka s prosvjeda.

Sumnja na pobunu

"Ako nađemo dokaz, načinit ćemo zahvat. Ali moramo to dokazati", rekao je Reul, dodavši kako državno odvjetništvo pretpostavlja da je skup imao elemente poticanja na pobunu.
Demo unter

Essen je samo jedno od poprišta skupova u Njemačkoj koji izazivaju pozornost sigurnosnih službi. U Berlinu je najavljen skup za koji se sumnja da bi mogao imati slične elemente.
Na sličnom skupu u Frankfurtu policija je uhitila nekoliko sudionika.

Istodobno, slično kao nedavno u Zagrebu, u Njemačkoj je propalestinske skupove pokrenula i lijeva radikalna scena.[/url]

džin tonik

ali koji naslov - na njemackim ulicama islamisticki skupovi sa elementima pobune.

nevjerojatna vremena, napredni idioti protiv idiota iz broncanog doba. ti istocnjacki autokrati rusoturskog sveta koji vode igru bas imaju smisla za humor. :cry:

jos njemacki poglavica upravo rece da narod mora pokazati gradjansku hrabrost i ne dozvoliti antisemitske ispade. valjda ono kad narod desetljecima placa porez da bi korumpirani idioti razgradili sustav, pa bi se netko pozivao na gradjansku hrabrost. :lol:  babe bi rekle, ono, jebali mater svoju poremecenu, jebite se sad vi sa islamistickim kretenima. sve sa woke, feminizmom, leftardima i transpederima.

fun fact: pri ovim islamisticko-ljevicarskim demonstracijama zene tako lijepo stupaju odvojeno.
bonus-pitanje za mehu: mehane, sta da u toj koloni sad radi zena koja se osjeca kao muskarac? kako da ostvari svoja, hm, manjinska prava? :lol:

džin tonik

Haos u Gazi: Tenkovi stigli ispred bolnice; "U potpunoj smo blokadi"

QuoteIzraelske snage stigle su danas tenkovima do kapija bolnice Al Šifa u gradu Gaza.

Zbog prekida pružanja usluga u bolnici Al Šifa, u protekla tri dana preminula su najmanje 32 pacijenta, među kojima tri prevremeno rođene bebe, javlja Al Arabija pozivajući se na osoblje.

"Tenkovi su ispred bolnice. U potpunoj smo blokadi. To je potpuno civilno područje. Samo bolnički objekat, bolnički pacijenti, lekari i ostali civili koji borave u bolnici. Neko bi ovo trebalo da zaustavi'', rekao je jedan od hirurga u bolnici Ahmed El Mokalalati.

Al Arabija navodi da je najmanje 650 pacijenata i dalje je u bolnici i očajnički traži da ih primi Crveni krst ili evakuiše neka neutralna agencija u drugu medicinsku ustanovu.

"Bombardovali su rezervoare vode, bombardovali su bunare, bombardovali su i pumpu za kiseonik. Bombardovali su sve u bolnici. Tako da jedva preživljavamo. Svima govorimo, bolnica više nije bezbedno mesto za lečenje pacijenata. Mi štetimo pacijentima time što ih držimo ovde", rekao je El Mokalalati.

Izrael tvrdi da se bolnica nalazi na vrhu mreže tunela u kojoj se nalazi štab palestinske militantne grupe Hamas, kao i to da su pripadnici Hamasa krivi za nevolje bolnice jer je navodno koriste kao ljudski štit.

zgodno. bolnica im vise nije sigurno mjesto za lijecenje pacijenata, vec, dapace, stetno?
ako sad izrael nastavi raketiranjem, bombardiranjem i opsadom jos mjesec, dva, taman ce im bolnice ispuniti sve uslove za prijem u eu.
ovo je vec skoro eu-standard, samo da im bolnice jos postanu rusevnije, trosnije, i da se razbjezi sve kvalificirano osoblje sa mozgom i integritetom, ostanu tek idioti i nehajni. :cry:

džin tonik

Uhvaćeni Hamasovci bit će optuženi za silovanje? Nekoliko svjedoka vidjelo je grupna silovanja i strašna ubojstva

QuoteIzrael razmatra hoće li optužiti borce Hamasa za silovanje nakon što su neki svjedoci govorili o slučajevima masovnog silovanja na mjestu održavanja festivala Supernova.

Istražitelji iz izraelske nacionalne jedinice za kriminal Lahav 433 prikupili su dokaze o seksualnim prijestupima nad ženama koje su počinili Hamasovci tijekom smrtonosnog napada 7. listopada, izvijestili su u srijedu izraelski listovi Haaretz i Maariv.

Jedna sudionica festivala koja je preživjela masakr na glazbenom festivalu svjedočila je da je, dok se skrivala od terorista, vidjela kako grupno siluju mladu ženu, a potom je ubijaju.

"Dok sam se skrivala, krajičkom oka vidjela sam kako je naoružani napadač siluje", kazala je. Kako je rekla, istu je ženu kasnije silovao i jedan drugi Hamasovac, a nakon toga su joj pucali u glavu i unakazili njezino tijelo.

Drugi svjedok koji se skrivao na istom mjestu, kazao je da silovanja nije vidio, ali je o njima čuo od ostalih preživjelih te je obavijestio istražitelje. Članovi grupe Zaka, koje su prve stigle na mjesto masakra i skupljale tijela ubijenih na festivalu i u kibucima, također su kazali kako su vidjeli tijela mladih žena s tragovima zlostavljanja. Izraelske vlasti, vjeruje se, u zatočeništvu drže stotine osumnjičenih koji su sudjelovali u Hamasovom napadu.

Izraelske vlasti prethodno nisu službeno izvijestile o bilo kakvim slučajevima silovanja. No hamasovi militanti paradirali su ulicama s golim ženama koje su uzeli za taokinje.

Najpoznatiji je slučaj Shani Louk, izraelsko-njemačka djevojke koja je bila na festivalu. Njeno unakaženo polugolo tijelo Hamasovci su vozali uokolo u kamionetu. Kasnije je potvrđeno da je mrtva nakon što su pronađeni fragmenti kostiju koji odgovaraju njezinoj DNK.

Krsta Klatić Klaja

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ovo možda nema istu težinu kao kad su Nemci nama bombardovali biblioteku 1941. godine ali namera, makar simbolička je verovatno ista:

Gaza's main public library has been destroyed by Israeli bombing.

Meho Krljic

Enivej, znate kako je ovih dana po medijima dosta potencirano kako su srpska deca na PISA testovima demonstrirala zabrinjavajuće rezultate i opadanje u njima i da su po rezultatima slabija od dece iz OEBS zemalja? Dok je to sve tačno, zanimljivo je videti rezultate za čitav OEBS. A znate da slika govori više od hiljadu reči:

Dakle, prosečni rezultati u zemljama OEBS u tri oblasti koje se prate su za poslednjih deset godina vidno opali. Tekst primećuje da 30% učenika govori o tome da im "digitalne naprave" odvlače pažnju. I dok je to verovatno samo deo razloga, svakako je interesantno videti da uspon smartfounova i društvenih mreža prati ovako oštar pad u, jelte, učeničkom znanju.

džin tonik

Napadnut umirovljeni pomoćni biskup u Njemačkoj

QuoteNikolaus Schwerdtfeger (75), umirovljeni pomoćni biskup Hildesheima, napadnut je na kućnom pragu svog doma u blizini Hannovera, piše IKA. Zadobio je teške ozljede te se oporavlja u bolnici na odjelu intenzivne njege. Prema riječima samog Schwerdtfegera, 16. prosinca navečer otvorio je vrata čovjeku koji je prvo pozvonio kao molitelj za pomoć. No tada ga je izvrijeđao i žestoko udario po licu. Schwerdtfeger je pao i slomio dva rebra. Zašivena mu je i rana na licu.

(...)

iako se jos nitko nije izjasnio o pocinitelju, ovo je prilicno simptomaticno za problem koji jos vise no ilegalne migracije zapadno drustvo gura pod tepih: renesansu ljevicarskog terorizma.

dok koordinirana imigracija relativno u tisini ceka da joj trulo drustvo padne u krilo kao zrela kruska, da na izborima preuzme vecinu i vlast, ljevicarske agenture sponzora ilegalnih migracija su daleko agresivnije i plodnije.
vrlo potisnuto u medijima, a svakodnevnica.

primjer kluba slovenskih studenata u becu (ksssd) za koji poneke stranke (nazalost tek sa desnog spektra, sto bi inace bio posao za centar) sve cesce isticu da se radi o ultra-ekstremistickoj ili teroristickoj organizaciji i podnose zahtjeve za ukidanje financiranja. malo sam ispratio tu slovensku ekstremno-ljevicarsku teroristicku ozrganizaciju. od huskanja protiv katolika, hrvata, preko organizacije raznih ekstremistickih manifestacija, sve do uzdrzavanja huskackih sajtova.

odgovorno tvrdim da bi jos prije 30 godina cjelokupno vodstvo kluba slovenskih studenata u becu bilo osudjeno na visegodisnje robije zbog udruzivanja u teroristicku organizaciju, poticanja na terorizam i organizacije istog. kako se je sústav srozao do te mjere da jedna teroristicka organizacija, austriji cak strana, slovenska nelustrirana, godinama manipulira naivnom djecom, cak podrzana javnim sredstvima, pri cemu tek u zadnje vrijeme krecu zahtjevi za ukidanjem financiranja i zabranom, mislim, nevjerojatno. dalje se postavlja pitanje kako sloveniju doslovno nije sram i kako prepusta djecu nevjerojatno razornoj i agresivnoj kampanji teroristicke organizacije pod firmom studentskog kluba i brige za studente.