• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Naš svet, drugi svetovi (Grupa autora)

Started by zakk, 06-07-2010, 19:53:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Bojan Žikić (urednik),
Naš svet, drugi svetovi
Antropologija, naučna fantastika i kulturni identitet,

Odeljenje za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta i Srpski genealoški centar,
Etnološka biblioteka, knjiga 47,
Beograd, 2010.

Mek povez
272 strane

Sadržaj:
Dejan Ognjanović - Propast sveta nije šteta: Motiv katastrofe u romanima Dž. G. Balarda
Gordana Gorunović - Ostrvo dana sutrašnjeg: književna fikcija kao kulturna kritika
Ilina Jakimovska i Dragan Jakimovski - Tekst kao laboratorija: naučnofantastična književnost kao antropološki misaoni eksperiment
Ljiljana Gavrilović - O robotima i ljudima: imaju li roboti dušu?
Zlatko Knežević - O nečemu ni iz čega i pozitronskim dušama: antropologija, naučna fantastika i tehnologija
Vladimir Ribić - Svemir kao američki imperijalni prostor
Ivan Đorđević - ,,Nacionalni heroj" u domaćoj naučnofantastičnoj književnosti
Bojan Žikić - Mi smo Ja, oni su Roj. Individualni i kolektivni identitet kao relaciono svojstvo ljudi i tuđina u naučnoj fantastici
Danijel Sinani - The Great Gig in the Sky. Kratka istorija NLO fenomena i ljudske opsednutosti ,,vanzemaljcima"
Iva Nenić - O (ne)poslušnim kćerima. Žene i rod u diskursu naučne fantastike

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Lepo zvuci. To ima kod vas u ducanu?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Mislim da poznajem jednu od autorki... Ako je to ista osoba, bili smo zajedno u Petnici na etnologiji.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mme Chauchat

Nightflier

Quote from: Jevtropijevićka on 09-07-2010, 10:27:52
Iva Nenić? Ona je etnomuzikolog. ;)

Aha. Baš sam je preko FB pitao gde knjiga ima da se kupi.
First 666

zakk

Meho Krljic

Stiglo vam je? Vidimo se ovih dana!!!

Nightflier

First 666

Nightflier

First 666

zakk

Pa ono, za knjižičicu tog obima, jeste, za sadržaj, nije.

Nightflier

Quote from: zakk on 14-07-2010, 22:37:36
Pa ono, za knjižičicu tog obima, jeste, za sadržaj, nije.

Pa da. Naročito me zanima Ivin tekst, pošto sam mislio da spremim predavanje za jesen o protagonistkinjama u savremenoj fantastici. Možda bi mogli da je pozovemo da ona drži predavanje? Šta misliš?
First 666

zakk