• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BUAHAHAHAHAHA, PUNY EARTHLINGS, TREMBLE!!!

Started by johnson bronson, 23-09-2003, 17:47:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

johnson bronson

Jel, znate da moze da se napravi film sa najjacim horror ugodjajem, bez glumaca, bez naracije, bez slike, samo boje i ton! Takav film bi uticao na najstarije delove mozdane kore i proizvodio direktno lucenje enzima, koji bi, opet, proizveli osecanja i utiske dosad neiskusene u standardnom narativnom filmu. A pri tom ne mislim na one glupe video artsy fartsy radove dzanki ekipe!

Aha, sta mislite o tome, ljubitelji price!?

iNCUBUs

Što, da ne poseduješ možda tako nešto?
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Spider Jerusalem

Odlicno. (I jako passe.) Napravi film, pa da vidimo ko ce da ti ga gleda.

Mis'im...  :roll:

johnson bronson

poenta je da telo moze da reaguje na spoljasnje nadrazaje samo preko cula zvuka i sluha i tako mozak prozivi ISTINSKI horor, a ne maniristicko voajersko izivljavanje u kome vecina vas (naizgled) uziva. uostalom, vecina diskusija ovde dobro ide dok neko ne skrene paznju da se nekoj glumici sise vide na tri frejma ako gledate na pause/still i onda sve ode u dz.  ako vam je to bitno gledajte njave a ne tzv. horor filmove.

Truba

ako nema sisa
nema ni kupovine karata :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Spider Jerusalem

Sve je to jako zanimljivo.

I Karlheinz Stockhausen je uzasno puno eksperimentisao sa psihoakustikom, pa je nasao odredjene zvukove koji izdejstvuju psiho-somatske reakcije u slusaocu. (Sto nije nista novo: Tesla je nasao frekvenciju mosta - pa ga srusio.)

The point?
Film je film je film. Ali nakon sto smo se navikli na samo iskustvo da gledamo nesto tako, vise niko nije zeleo da gleda snimke ljudi koji setaju, pecaju, hodaju, vezuju pertle i ostre nozeve. Ubaci ti subliminalne zvuke, frekvencije koje ce da ti thoroughly sjebu alfa-talase, strobove i posebne vrste osvetljenja (postoji i citav - jedan od top 10 horor romana ikada napisanih - roman koji se bavi ovim na neverovatno paranoidan nacin - ali je ROMAN, i ima narativni impuls). Ali to je provaljeno. I retko koji hick hoce da izigrava pokusnog kunica. Ali daj tom pokusnom kunicu flesh sisa, i vracace se na reprizu!
Probaj sa komunjarom, mozda ce tad shvatiti da je smorio sa pricanjem istog vica po dvadeseti put na isti nacin.

Truba

obojica ste otkrili toplu vodu...

meni (a vjerujem i većini pučanstva) ne trebaju tesline sublimarne frekvencije da bih se uplašio i poludio

dovoljno je da komšija uključi blekendeker i ja popizdim i dobivam samoubilačko narativno impulsivni poriv :o

znači samo da je glasno i već je strašno

ps. a te sublimarne poruke mislim da su protiv zakona a grudi nisu :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Plavi Skaut

Quote from: "johnson bronson"samo boje i ton!

Mozda si mislio i na svjetlo?

I podrzavam akciju "dole sise" al samo na forumu :evil:
The Four Winds

johnson bronson

Onda da uzmemo Bleckanddecker, kod komunjare u kraj, pa da snimamo dokumentarac. Ili neki snuff.

johnson bronson

subliminalni delovi su zabranjeni u propagandnim spotovima i ostalim marketinskim devijacijama. A i sise su tu zbog subliminalne reakcije. Horor je na ulici i u knjigama, film se nazalost srozao. Zato treba pribeci radikalnim merama.

Truba

Quote from: "johnson bronson"Onda da uzmemo Bleckanddecker, kod komunjare u kraj, pa da snimamo dokumentarac. Ili neki snuff.

nix snuff

samo realistična gluma :lol:

johnson bronson

licna legendo!

daj da snimimo kako te obuzima nagon za ubijanjem dok tvoj komsija busi li busi. Ustajes, lomis vrata, oduzimas mu b&d i izbusis ti njega. jel to horor ili samo b. de palma akcija.

phuzzy

Quote from: "komunjara"dovoljno je da komšija uključi blekendeker i ja popizdim i dobivam samoubilačko narativno impulsivni poriv :o

Hmm, cekaj, i ti imas istog komsiju? Imamo ga i ja i moja devojka, a ne zivimo zajedno. Deluje mi to sumnjivo, da nema jos neko tog komsiju?

Truba

ma to je urbana legenda
baš sam pratio to...

svaki moj prijatelj ima stan u nekoj do većih zgrada
i svi imaju bar jednog  blekendeker zaljubljenika :x  :x  :x

još ako je profić kao ovaj kod mene :o  :x

phuzzy

Hmmmmm, meni se cini da je to sve jedan te isti lik. Gde god da sam slusao koncert za black&decker i dleto zvucao je identicno. I proizvodio identicnu emotivnu reakciju. It's a conspiracy.

Boban

Ja sam svojevremeno gledao neki horor film (trscanski festival sredinom osamdesetih) gde smo prakticno svi pre kraja filma pobegli iz sale. Radnja se bazira na tome da je tip otkrio zvuk koji ljudski um ne moze da podnese, a proizvodi se tako sto ulovis gomilu zaba, pa ih zatim doslovno gnjecis i njihova umiruca zalopojka, obradjena na specijalni nacin direktno udara u mozak... Tip je sa tako snimljenim zvucima krenuo po gradu (diskoteke, kafici, koncerti...) da pusta to kako bi proverio svoju hipotezu.
Nisam otisao prvi iz sale, ali ni poslednji...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truba

druže Bobane
svaka ti zlata vrijedi
ali nema imena

stoga imena druže :lol:  koji film 8)

Spider Jerusalem

Sve mi jebeš ako ovo nije najsmešniji topik ikad napravljen i ispraćen na sajtu nam. Check this shit out, svačija replika je smešnija od prethodne...  :lol:

Ali izjava godine, u komijevom hay-dayu, definitivno je:

Quotedovoljno je da komšija uključi blekendeker i ja popizdim i dobivam samoubilačko narativno impulsivni poriv

Pritom, posle ovoga sam saznao da ne želim nikakve veze da imam sa Džej Bijevim snimanjem slešera ako bih da preživim:

QuoteHoror je na ulici i u knjigama, film se nazalost srozao. Zato treba pribeci radikalnim merama.

Ghoul

Quote from: "Boban"Ja sam svojevremeno gledao neki horor film (trscanski festival sredinom osamdesetih) gde smo prakticno svi pre kraja filma pobegli iz sale. Radnja se bazira na tome da je tip otkrio zvuk koji ljudski um ne moze da podnese, a proizvodi se tako sto ulovis gomilu zaba, pa ih zatim doslovno gnjecis i njihova umiruca zalopojka, obradjena na specijalni nacin direktno udara u mozak... Tip je sa tako snimljenim zvucima krenuo po gradu (diskoteke, kafici, koncerti...) da pusta to kako bi proverio svoju hipotezu.
Nisam otisao prvi iz sale, ali ni poslednji...

JEBO TE BOG KAKAV JE OVO LUD TOPIK!!!! :!:
https://ljudska_splacina.com/