• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Odluka MSP-a o Kosovu

Started by Truman, 22-07-2010, 22:40:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ma, ti vidiš samo delić srpstva. Ja najozbiljnije mislm da ovo jeste jedna od velikih boljki Srba svih nacionalnosti i veroispovesti a pogotovo pravoslavaca, da to ima velike veze sa pravoslavljem i načinom na koji je ono oblikovalo našu kulturu i da nas to u mnogome koči u preduzimanju korisnih koraka i pravljenju konkretnih planova. Mi uvek svaku odluku kao da merimo u odnosu na večnost i sud istorije, što, kako rekoh svojoj ženi pre neki dan, može da bude uberplemenito kad je u pitanju čovek ali je više nego pogubno kad je u pitanju nacionalni program/ državna politika/ društvena orijentacija.

Джон Рейнольдс

Quote from: PingvinPatuljak on 30-07-2010, 16:02:41
ta srpska bolest je i dalje aktualna
i dan-danas može se vidjeti mitomane na forumu znakasagite npr.

Mislim da sam već jednom morao da reagujem na ovo. Nije mi jasno zašto vi, Hrvati, ističete srpsku mitomaniju, kad imate svoju. Verovanje u stare hrvatske države, recimo. Ili verovanje da ono malo države što ste imali, od NDH pa do sada, nema mrlje u svojoj kratkoj istoriji.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ali, njihova mitomanija, za razliku od naše daje rezultate, dakle, sa ravni mita prelazi u ravan praktičnog. Tu je linija razdvajanja.

Franz Xaver von Baader

ništa ja ne ističem
vi sami se furate na mitove. što se kočoperiš na tu činjenicu? ono što pojedinci ovdje pišu jesu upravo pamfleti i mitomanija.

a što se tiče vjerovanja u države, ta ti je tek dobra. naime, ništa mi ne vjerujemo: imamo Hrvatsku, reče dr. Franjo Tuđman. a pogledaj si kak stoji situacija kod tebe doma. npr, kako se zove ovaj topic?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 30-07-2010, 16:19:25
Ali, njihova mitomanija, za razliku od naše daje rezultate, dakle, sa ravni mita prelazi u ravan praktičnog. Tu je linija razdvajanja.

Nesumnjivo. I ne samo to, ma šta mi mislili o njoj, Hrvati imaju ozbiljnu nacionalnu strategiju i dosledno je se drže. Ona je i dalje u velikoj meri zasnovana na srbofobiji, ali čak se i to sprovodi i ne vidim da se iko buni. Naravno, nije srbofobija jedina dimenzija, ali mislim da jeste efikasna odskočna tačka. Po nekom mom svetonazoru, Hrvati to rade za desetku.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

I marketing im je za 10.
Pa cak i Pingvin koji ne veruje u pola onog sto sam pise na ovom topiku, ne odustaje.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

:lol: :lol: Istorija ipak pamti samo rezultate tako da se to u nekom objektivnom smislu sasvim može ceniti kao legitimna strategija (kao i naša Albanofobija, kad bi bila uspešna). Naša mitomanija, međutim, nema praktičan benefit za naciju, ona nema ovozemaljsku korist za građane Srbije, zato što je utemeljena na ekonomiji koja u obzir uzima onostrano. Basara se dosta igrao ovom idejom u Biciklistima/ Gralu i imam utisak da je prilično dobro ubo. Mi i dalje rado dajemo carstvo ovozemaljsko jer smo ubeđeni da će na kraju nama pripasti carsko nebesko pošto se držimo transcedentnih principa časti, istine itd. Naravno, niti hoće, niti mi kapiramo šta je zaprao čast kada se meri ovozemaljskim merilima.

Razume se, ovo su samo moje generalizacije i poizdaleka obrazloženja, ne treba sad ovo čitati kao nekakvu strogu naučnu tezu.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 30-07-2010, 16:39:58
Razume se, ovo su samo moje generalizacije i poizdaleka obrazloženja, ne treba sad ovo čitati kao nekakvu strogu naučnu tezu.

:lol:

Da, tim više što može da se ispostavi da su pravoslavci u pravu i da nas gore zaista čeka Carstvo. Buh-rate! Ala bi u tom slučaju bilo iznenađenih. U tom si slučaju izabrao pogrešnu veru, razmišljaš li nekad o tome?  :)

#Τζούτσε

Meho Krljic

Nikad. Islam ne može da pogreši jer je izgrađen na sedam vekova grešaka koje su činili Hrišćani i još par milenijuma grešaka koje su činili Judaisti, tako da je očišćen od protivrečnosti i slabosti starijih, nesavršenih modela monoteizma.

varvarin

Meni se dopada onaj deo, o devicama koje u raju  sleduju mučenicima...

Джон Рейнольдс

Svašta pričate. Valhala je ideal svake muškarčine.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Garth Ennis je u svom stripu Chronicles of Wormwood pokazao da taj deo sa devicama može da bude kletva maskirana u blagoslov. Evo, pomenuo sam Ennisa dva puta u dva minuta na ovom forumu. Moja je misija ispunjena.

A uzgred, koji seksualni sladokusac želi da ima posla sa 72 device za redom?? Ajde da razumem da je nekome defloracija posebno drag fetiš, ali posle određenog vremena vas zamore sva ta ubeđivanja, suze, zagrljaji, pitanja da li će da boli i posttraumatske reakcije. Tako da, za islam su te sedamdesetdve device tek metafora čistote & moralne nevinosti.

varvarin

Da li tom Enisu ponekad tepaju Urac ??   xrotaeye

Franz Xaver von Baader

eh lilit,
što ja vjerujem i koje su moje želje, opsesije, strahovi, nadanja itd. je potpuno nebitno za OVU vrstu priče koja se proteže po topicu i koja prosijava kroz diskutante
tu se jedino uklapa da sam se našao u određenom trenutku na određenom mjestu, da me to nadilazi u svim pogledima, pa zašto ne onda amor fati? dakle, amor fati a na forumu to čini sa stilom

Meho Krljic

Quote from: varvarin on 30-07-2010, 17:00:07
Da li tom Enisu ponekad tepaju Urac ??   xrotaeye

Ako bismo hteli da očuvamo konzistentnost onda bi bilo "Urrac". Ali, ne. Ne tepaju mu. Irci su pravi muškarci i ne tepaju jedni drugima.

---

ma jeste li vi upravo došli do toga da srbi mogu biti u pravu, pod uslovom da postoji carstvo nebesko? ne širite lažne nade međ narodom.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Alexdelarge

Quote from: Meho Krljic on 30-07-2010, 16:56:49

A uzgred, koji seksualni sladokusac želi da ima posla sa 72 device za redom?? Ajde da razumem da je nekome defloracija posebno drag fetiš, ali posle određenog vremena vas zamore sva ta ubeđivanja, suze, zagrljaji, pitanja da li će da boli i posttraumatske reakcije. Tako da, za islam su te sedamdesetdve device tek metafora čistote & moralne nevinosti.

:|

nije sto si drugosrbijanac i turcin, al' stvarno si djenije. :!:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Meho Krljic

Ja drugosrbijanac??? Er... to je nešto Lomljavina pomešo. Ja radim na uništenju obe Srbije.

Meho Krljic

Quote from: Zika Kisobranac on 30-07-2010, 17:17:28
ma jeste li vi upravo došli do toga da srbi mogu biti u pravu, pod uslovom da postoji carstvo nebesko? ne širite lažne nade međ narodom.

A i ovo je vredno razmatranja. Ja hrišćansko obožavanje onostranog i budućeg vidim pre svega kao simbolički eksersajz koji treba da oplemeni ovo ovde i sada, ne kao stvarnu, materijalnu buduću nagradu. Dakle, transendencija treba da se događa u našem duhu sada a ne na nedefinsanoj tački u budućnosti. To je za mene taj neki smisao života u Hristu, jedno trajanje blaženstva koje je interiorizovano u smislu uživanja i eksteriorizovano u smislu oplemenjivanja okruženja, ne udaljena nagrada za dobro vladanje. No, svestan sam da se teolozi možebiti ne slažu sa mnom.

lilit

Quote from: PingvinPatuljak on 30-07-2010, 17:01:25
eh lilit,
što ja vjerujem i koje su moje želje, opsesije, strahovi, nadanja itd. je potpuno nebitno za OVU vrstu priče koja se proteže po topicu i koja prosijava kroz diskutante
tu se jedino uklapa da sam se našao u određenom trenutku na određenom mjestu, da me to nadilazi u svim pogledima, pa zašto ne onda amor fati? dakle, amor fati a na forumu to čini sa stilom

ma Nice ce ti doci glave jednog dana. :lol:

@meho,
ako nastavis s ovolikim palamudom, cak i ja cu prestati da te citam.  :lol: :lol: :lol:

džin tonik

kad se razmotre svi argumenti namece se zakljucak da su bosanci izgubili rat jer srbijanci ili su pobjegli ili su se dali navesti na ustaski metak. kako koji.

džin tonik

Quote from: Albedo 0 on 30-07-2010, 11:33:43...
Moj ćale, stric, tetak su bili više od tri godine na frontu, ...

a jesu se negdje naprasili prasetine, janjetine, kobasica, sardina iz konzerve i piva. tri godine. mogao je taj rat jos da potraje.

---

e, lilit, meho je počeo i moje zajebancije da razmatra filozofski. odlepio je od air conditiona, nema druge.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

SIMERIJANAC

Quote from: lilit_depp on 30-07-2010, 18:05:51
@meho,
ako nastavis s ovolikim palamudom, cak i ja cu prestati da te citam.  :lol: :lol: :lol:
Meho na zadnje dve strane ovog topika briljira.Pogotovo je ovde ubo suštinu.

Quote from: Meho Krljic on 30-07-2010, 16:07:00
Ma, ti vidiš samo delić srpstva. Ja najozbiljnije mislm da ovo jeste jedna od velikih boljki Srba svih nacionalnosti i veroispovesti a pogotovo pravoslavaca, da to ima velike veze sa pravoslavljem i načinom na koji je ono oblikovalo našu kulturu i da nas to u mnogome koči u preduzimanju korisnih koraka i pravljenju konkretnih planova. Mi uvek svaku odluku kao da merimo u odnosu na večnost i sud istorije, što, kako rekoh svojoj ženi pre neki dan, može da bude uberplemenito kad je u pitanju čovek ali je više nego pogubno kad je u pitanju nacionalni program/ državna politika/ društvena orijentacija.

Taki smo ti mi,ne možemo da budemo zli kao onaj narod za kog Dućić reče da se ničega ne stidi,pa čak i kad nam opstanak od toga zavisi. A na žalost, za nas je to jedini put.

"Поштујући снагу, сирову силу зла, они су нас, своје млађе научили да имамо право да се боримо, и да у тој борби користимо сва средства. Ако је потребно да будемо гори и од самог зла... Само тако ћемо у времену које долази избећи, да уместо нових темеља за куће поново копамо властите гробове. Ми морамо да опстанемо, ми морамо да пројектујемо своју будућност. Тек онда ће историја схватити да смо решили да се сачувамо, и једном за увек, ДИЋИ РУКЕ ОД НАС!"

Što se devica tiče,pa potvrdu Mehovih mudrih reči možemo naći u žalopojkama jednog našeg poznanika(bubnjar S),koji nam se svojevremeno žalio kao nema sreće sa devojkama jer stalno nailazi na device.  :cry:

lilit

Quote from: Zika Kisobranac on 30-07-2010, 18:35:22
e, lilit, meho je počeo i moje zajebancije da razmatra filozofski. odlepio je od air conditiona, nema druge.

ma dobro, to je nas mehan, a ja valjda imam povremenu potrebu da nekog majcinski opaucim (nema gula da to eksesajziram na njemu, pa nasradaju nevini). izvinjavam se.  :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: Zika Kisobranac on 30-07-2010, 18:35:22

Jes vala. I zasro je topik. :lol: Hteo sam da se vodi rasprava o tome kako bi bilo super da se ispostavi da je ono plejn and simpl viđenje srpskog pravoslavlja tačno, da odeš gore i tamo ti kažu: "Gde si, Ivane/Nikola/Uroše/Vladimire/(upišite još neko srpsko ime), Srbine! Ti si kao pripadnik nebeskog naroda ovde obezbedio te-i-te privilegije, evo ti sad smeštaj u apartmanu u Paradajz hotelu sa deset zvezdica itd itd itd". I onda se preminuli Srbin raduje kako je i njega konačno ubo džekpot i to neočekivano, posle zaustavnog vremena. A oni koji su se debelo zeznuli, prodali veru za večeru, umesto da deflorišu device, odu da se peku sa Hrvatima koji se ovde na Zemlji super snalaze al kad odu kod Petra - prc!

A onda pročitah razmišljanje o smislu života u Hristu, pa mi je za trenutak došlo da se bacim kroz prozor i prečicom odem da vidim kako gore stoje stvari. Evo baš sad na najjače slušam Lycanthropy (obrada GBH u izvjedbi Rebel Hell) da se smirim malo.

#Τζούτσε

Albedo 0

Pingvin Patuljak i dalje fura svoju mitologiju, onu bartovsku.

Quote from: PingvinPatuljak on 30-07-2010, 16:21:55
ništa ja ne ističem
vi sami se furate na mitove. što se kočoperiš na tu činjenicu? ono što pojedinci ovdje pišu jesu upravo pamfleti i mitomanija.

potpuno pogrešno. Niko živ se ne fura na mitove. Kada pokušaju da se furaju to izgleda izvještačeno. Preveliki smo anarhisti da vjerujemo u razna Međugorja.

Ne samo zato što niko ne vjeruje u njih već ni što Kosovo nije mit. Svaki put kada pokušaju da od njega naprave mit propuštaju suštinu Kosova. Geopolitiku.

Bolje da posmatraju Kosovo kao ono što ono stvarno jeste - arhimedovska tačka za jebanje majke. U potpuno materijalnom a ne duhovnom ili mitskom smislu.

----------------------------

Kosovo je ključno ne od 1389. već i ranije.

Niko se nije zapitao zašto su srpski kraljevi gradili crkve i manastire baš tamo a prije 1389. godine?

džin tonik

kako nije, ja o tome razmisljam vec 8 godina.

Albedo 0

džin tonik

od svih teorija na koje sam naisao i svih svjedocenja etc. najvjerodostojnije mi je ono da su srbski kraljevi bili osmanski placenici koji su po zadatku rusili vizantijsko carstvo i za nagradu poslije bili oslobodjeni danka.

Franz Xaver von Baader

albedo,
kaj te muči njofra?

Albedo 0

ništa, stvar je obrnuta - mrkva je kod mene.

džin tonik

imas mrkvu, sad jos nabavis curu i zaboravis na 5 minuta 1376.

Albedo 0

da, u pički je zaborav...

džin tonik

brzo ucis, sad si na tragu srbskih kraljeva prije 1342.

Meho Krljic

Opet ste odvukli topik u niže regione duha i... tela.

džin tonik

Albedo 0

ne poMIĆUJEM Hrvate ugodnim razgovorima....

zanimljivo mi je da mrkva Zekoslava Mrkve u stvari nije - mrkva, već organ srpskih kraljeva.

Franz Xaver von Baader

srpski kraljevi uopće nemaju organe
oni su sublimna bića

džin tonik

Quote from: Albedo 0 on 30-07-2010, 21:12:10... nije - mrkva, već organ srpskih kraljeva.

brrrrmbrrrrmmmmbrrrmmmbrmmm

scallop

Komitet za svetsku baštinu Uneska odložio za godinu dana usvajanje odluke o stanju konzervacije srednjevekovnih spomenika na Kosovu (manastir Dečani, Gračanica, Pećka patrijaršija, Bogorodica Ljeviška) sa liste svetske baštine u opasnosti.

Ovo nije politička odluka, iako glasanje tako izgleda (11:6 - 3 uzdržani). Kviz pitanje bi moglo da glasi: Možete li da pretpostavite ko je bio za, a ko protiv?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

slavko

Nije to ništa politički,nego računaju da će do sledeće godine moći da na duže staze sklope aranžmane sa Zavodom za zaštitu Kosova na duže staze.Ako uspostavimo "dobrosusedske odnose" biće tu mesta i za naše učešće.

scallop

Ako to tebi nije politički...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

zavisi šta znači to ''u opasnosti''.

slavko

Scallope,nespretna upotreba crnog humora s moje strane,naravno da je politički i narvno da je samo jedna od posledica"neobavezujućeg mišljenja".
"U opsnosti"znači da je u dogledno vreme više neće biti,da li je to dovoljno opasno?

varvarin

http://www.politika.rs/pogledi/DJordje-Vukadinovic/Nove-linije-starog-fronta.sr.html

Ђорђе Вукадиновић
Нове линије старог фронта

...Сада се опет чују гласови како је српски предлог резолуције лош. Врага је лош. Да је лош не би се толико упињали да га измене, не би толико претили и не би се толико ускомешале локалне медијске и политичке агентуре. Укључујући и оне квазипатриотске, задужене за дизање панике, ширење дефетизма и позиве на ,,Трећи српски устанак" по интернет-форумима. Па једни кажу да резолуцију сместа морамо повући да не бисмо љутили наше западне пријатеље и остали без Европе, а други, опет, да треба да одустанемо зато да, с обзиром на вероватноћу пораза, не бисмо запечатили губитак Косова.

...Несумњиво благ и мало рогобатан, српски предлог гађа тамо где је већина чланица Генералне скупштине најосетљивија – у принцип суверенитета, неповредивост граница и осуду једностране сецесије. А то итекако има одјека. Поготово тамо, широм Африке и Азије, где су међудржавне границе лењиром повлачили колонијални господари. Многе од тих држава није, разуме се, превише брига ни за Србију ни за Косово, али су итекако заинтересоване и забринуте за могућност да би, на трагу косовског преседана, сецесионистичка мечка могла заиграти и пред њиховом кућом. Те земље ће бити изложене великом, не само дипломатском притиску да не гласају за српску резолуцију, сем уколико она претходно не буде ,,усаглашена" са Бриселом, то јест, потпуно обесмишљена и обезубљена. И ако попусте нећемо им моћи превише замерити.

Али зато ми попустити не смемо. Ако у последњи час пристанемо да резолуцију мењамо, целом свету ће бити јасно да смо то учинили под притиском и уценом и са каквим правом ћемо онда уопште касније моћи да очекујемо од било кога другог да одоли притиску за признање косовске независности? Зато је, дакле, кад смо се већ нашли ту где смо, боље ризиковати пораз који неће бити наша брука него се упуштати у сумњиву и нечасну трговину зарад, у овом тренутку, ионако магловите и неизвесне ,,европерспективе".

Albedo 0

Đorđe šlajfuje u mjestu...

varvarin

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Karpenter-Srpska-rezolucija-iritira-SAD-i-EU.sr.html

Карпентер: Српска резолуција иритира САД и ЕУ

Србију би могло да задовољи када би губитак Косова надоместила обједињавањем са Републиком Српском, сматра потпредседник вашингтонског Кејто института

Предлог резолуције Србије о Косову упућен Генералној скупштини Уједињених нација иритира САД и водеће земље Европске уније, оценио је потпредседник вашингтонског Кејто института Тед Карпентер, напомињући да америчке дипломате ,,раде прековремено" у покушају да осујете ту резолуцију...

...У таквој ситуацији Србија се неће суочити са претњом војним акцијама, прецизирао је Карпентер, али су САД довољно утицајне да ,,учине живот врло тешким" било којој земљи која се супротстави америчкој политици.

...Надам се да ће ЕУ размислити о бројним мерама, додао је Карпентер, које укључују и ,,прилагођавања граница", како у погледу Косова, тако и остатка Србије. Мислим да је то императив за мир између Београда и Приштине, оценио је Карпентер, напомињући да то ,,прилагођавање граница" подразумева и Босну и Херцеговину. Карпентер мисли да би Србе могло да задовољи када би Србија губитак Косова надоместила обједињавањем са Републиком Српском.

varvarin

http://www.politika.rs/pogledi/DJordje-Vukadinovic/Pred-utakmicu-koje-nece-biti.sr.html
Đorđe Vukadinović danas ima nekoliko neodoljivih misli.

Ђорђе Вукадиновић
Пред утакмицу које неће бити

...Уколико, међутим, српског предлога резолуције не би било или уколико би он био тако промењен и разводњен да за њега могу гласати и они који су признали косовску независност, тријумф би био комплетан, ,,међународноправна" фаза битке за косовску независност победнички окончана, а Србија толико понижена и компромитована у међународним дипломатским круговима да ће убудуће било каква њена иницијатива или спољнополитички потез деловати комично и потпуно ирелевантно.

...Разуме се, све што је на било каквој вези са било каквим западним структурама, а таквих и те како има и на ,,патриотском" и на ,,европском" делу политичког спектра, дало је и даће све од себе да Србија од свог предлога резолуције одустане. Рећи ће да нас, под један, такав предлог резолуције ,,удаљава од Европе" и да нас, под два, у случају вероватног неуспеха, дефинитивно лишава Косова.
С друге стране, ,,националном" делу политичке сцене такође савршено одговара такав развој догађаја. Дефинитивно се ,,раскринкава" издаја Косова од стране Тадића и Јеремића и, што је још важније, спречава непријатан упад овог последњег у патриотско бирачко тело. Они ће да кажу како је предлог резолуције ,,млак" и ,,капитулантски", да власт намерно хоће да још једном изгуби, не би ли тако добила алиби за ,,прихватање реалности" и потпуно одустајање од борбе за Косово.

Циљ је очигледан и, случајно или не, потпуно у складу са интересима страног фактора – да се актуелној власти одсече свака, па и најмања могућност вођења колико-толико самосталне спољне политике и заборави прича о ,,равноправним спољнополитичким стубовима" која је у последњих годину-две прилично иритирала западне амбасаде и прозападни део домаће јавности, да се Тадић дефинитивно гурне у наручје Јовановићу, Јеремић принуди на оставку или остави у безваздушном политичком простору, а она мало националнија половина бирачког тела препусти или већ увелико ,,припитомљеним", или, пак, осведочено неспособним ,,десним" странкама. И свима супер. А онда лепо сви на ,,демократске изборе" – па нека ,,победи бољи".

scallop

Почиње да ми се допада овај Вукадиновић. А и Franz Tugeman ми је постао блискији. Кад је он говорио "ни педи хрватске земље" дотерао је до краја. Наши ће да бране само сопствене привилегије. Добро је Албедо цитирао Змај Јову Јовановића - народе који пузе сви редовно гузе.