• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Poker

Started by Truman, 23-07-2010, 00:25:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Ima li na forumu ljubitelja ove igre? Preferiram texas hold'em.
Internet poker je veoma popularan, a planiram u najskorije vreme krenuti da igram i uživo.
Texas hold'em je igra jednostavnih pravila, ali teška za dostizanje majstorstva. Čitanje knjiga i tekstova nije na odmet...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

mac

Nije problem u knjigama nego u j*** igračima lotoa koji stalno zalutaju u moju partiju.

Truman

Da, ali dugorocno posmatrano ako igras dobro imaces profit i od tih sto igraju sa 25 pa im 25 dodje na flopu...

mac

Pa imam ja profit, sad sam na $3M, ali smaraju brate neviđeno. Ubijaju radost igre, da tako kažem.

Truman

A, ti igras u playmoney. A na kom softveru? Ja igram PKR i FTP, ali vecinom freerollove. Do sada nisam uplacivao depozit.

mac

Čuo sam da svi poker sajtovi imaju nameštenu raspodelu karata da bi igra bila dinamičnija, da bi naveli ljude da kupuju čipove. Ja igram na fejsbuku, i tu očigledno ima neuobičajeno više kenti i fleševa. I verovatno imaju dimenziju "sreće" vezanu za igrača pa kad vidiš da te krene onda možeš da računaš i na pobedu u riveru. Ali šta da se radi, kad znaš za foru možeš da prilagodiš svoju igru.

Джон Рейнольдс

Dok sam imao društvo voljno za to, dosta sam igrao poker. Oldskul srpsku verziju - zatvoren, sa 32 karte, bez zavrtanja (tj. jedan krug licitacija), tri igrača. I, naravno, poker je dosadan kad se ne igra u lovu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Ja osećam pravi gubitak kad izgubim virtuelne čipove, tako da mi prava lova i ne treba. Mozak je čudo.

Джон Рейнольдс

Meni je virtuelni poker besmislen. Sam kažeš da izgleda da je namešten i verujem da jeste jer ono malo što sam igrao nije imalo veze s mozgom. U grupi je igra koja bukvalno guta. Igrali smo u jednom kafiću koji se zatvarao u dva (mi smo obično počinjali oko jedan, ako gazda dozvoli); izlazak napolje uvek je bio pravi šok - debelo jutro, osam, devet, deset sati. Jednom smo igrali do podne (pojavila se dnevna smena). Postoji i još jedna zanimljivost koju ne znam kako da objasnim. Što igra duže teče, izlaze jače ruke. Znam da je to po zakonima verovatnoće nemoguće objasniti i verovatno je reč o nekom psihološkom procesu, ali kakvom - bogte pita.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Izlazile su one i ranije, ali na početku svi igraju konzervativno pa često svi flopuju na prvo dizanje, i tad ne vidiš šta je ko imao. Kad malo proteče partija ljudi se opuste i više rizikuju, i onda se vidi šta ko ima. Drugo objašnjenje je moguće slabo mešanje karata. Kad igramo poker često grupišemo karte (što premeštanjem u ruci, što odbacivanjem jednih da bi dobili druge). Ako se karte slabo izmešaju onda ne dobijamo homogenu raspodelu.

Truman

Ne znam da li je namešteno jer su to zapadne onlajn sobe koje podležu strogoj zakonskoj regulativi jer je u vezi sa novcem. Kad bi to bilo tako neko bi mogao da ih tuži...

Truman

za pocetnike koji ne zele ili ne mogu da uplacuju depozite ( u koje i sam spadam ) preporucujem pkr.com

Truman

Je l igra neko uživo?

Truman

U poslednjih desetak dana intenzivnije igram na fejsu i stigoh do blizu milion. Mislim da se najvise isplati igrati sit and go turnire pa onda shootout ( tri kruga ). Tzv. cash game ne preporucujem, moze mnogo da se izgubi.

mac

Moja strategija je da sednem prvi na običan sto. Obično imam 10 rundi sa prvim gostom. Igram brzopotezno da bih imao više rundi pre nego što navale drugi gosti. Kad igraš jedan na jedan imaš više šanse da uđeš čoveku u glavu. Kad dođu drugi gosti onda procenim kad je vreme da odem na drugi prazan sto. Više od 3 protivnika nije preporučljivo. Više od jednog koji igra na sve takođe nije preporučljivo. Treba povesti računa i o strategiji, što ima više protivnika to moraš igrati konzervativnije.

Truman

Tu može dosta da se osvoji samo ako igraš u velike uloge, tj. na velikim stolovima. A ja sam ti više turnir igrač, to mi je veći izazov nego da igram cash games...

Inače, petkom na eurosportu imate snimak nekih turnira...uz komentar Anabele Basalo. Pa ko voli...;)

Truman

Jupi! Konacno su mi sa pokerstrategy prebacili 50$ na racun, doduse morao sam da otvaram nov na pokerstars-u. Blistava pro karijera upravo pocinje!  :|

Truman

Ne znam koliko pratite on-line poker scenu, ali zli FBI je zabranio američkim igračima da cepaju poker preko neta. Zbog ovog bi mogla izbiti i revolucija!

Truman

Odlican tekst, samo sto nije bas sve u matematici. Ima dosta i psihologije.