• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

E-čitači, audio-knjige, pocast i besplatne aleksandrijske biblioteke eSeFa...

Started by PTY, 24-07-2010, 14:10:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Nije da ti ne verujem, nego uvek polazim od pretpostavke da u Srbiji ništa nije kao u normalnom svetu,
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Usul

Quote from: nickname on 04-10-2010, 10:11:41
Kako ga puniš vestima, preko Calibre-a ili Amazon ima neki svoj feed?

Uglavnom Calibre. Ono sto amazon ima se placa.

Zato sam se i postarao da Calibre ima sve vesti koje me zanimaju :)
God created Arrakis to train the faithful.

Usul

Quote from: Nightflier on 04-10-2010, 11:23:59
Nije da ti ne verujem, nego uvek polazim od pretpostavke da u Srbiji ništa nije kao u normalnom svetu,

U ovom slucaju si bezbedan. Jedina zajebancija je ako imas kreditnu karticu koju amazon ne mirise, ali ako si vec sa njom kupovao papirne knjige onda je sve cool.

count_d

Quote from: Usul on 04-10-2010, 17:06:37

Kako, ako nije tajna :)

count_d

Quote from: count_d on 04-10-2010, 22:15:40
Quote from: Usul on 04-10-2010, 17:06:37

Kako, ako nije tajna :)

Sorry...nema potrebe, provalio sam. Svaka cast ako si ti to omogucio u calibre...thumbs up

Usul

Pa nema druge, da nisam ja uleteo u tu pricu sumnjam da bi se neko drugi pozabavio time bar jos neko vreme. A trebalo mi...

Usul

count_d

I stigao je Kindle pre tacno 10 dana. Zaista, genijalna naprava. Procitah Moorcock-ovog Elric-a, zabave radi (zapoceo sam jos stosta, ne znam sta cu pre :)). I da, odrali su me na carini, 50 juros, ali what the hell, vredi svaki evrocent. Jedino je malo teze citati kada je svetlost slabija, ali je to, naravno lako resivo. Prezadovoljan sam...

nickname

Tih 50€ uz poštarinu su ono što kvari zabavu.

Zato ja čekam priliku da neko dolazi iz USA da ga donese u prtljagu. Tek onda mi se isplati.

Nightflier

Danas sam u "Gigatronu" video osnovnu verziju ajPeda po ceni od 64k RSD.
First 666

count_d

nickname

Inače, kažu da se u Metrou pojavio iPad, osnovni model 16GB je 57000din.

Ja i dalje pravim kombinaciju za Kindle. Tj. čekam proleće da ga ptičica donese iz USA.

Nightflier

Quote from: nickname on 29-11-2010, 13:24:36
Inače, kažu da se u Metrou pojavio iPad, osnovni model 16GB je 57000din.

Ja i dalje pravim kombinaciju za Kindle. Tj. čekam proleće da ga ptičica donese iz USA.

Ima mesec dana kako se ajPed prodaje u Gigatronu po ceni od 64k RSD. Što se mene tiče, pošto sam imao prilike da se malo igram sa spravicom, vredi tolike pare, ali za najjaču verziju. Za sada koristim Sonijev čitač ekvivalent kindla i oduševljen sam. U načelu, e-reader i ajPed su različite naprave namenjene različitim stvarima. U suštini, vidim prostor i za laptop i za ajPed i za e-čitač.
First 666

Usul

Quote from: Nightflier on 29-11-2010, 13:29:56
Quote from: nickname on 29-11-2010, 13:24:36Inače, kažu da se u Metrou pojavio iPad, osnovni model 16GB je 57000din.

U načelu, e-reader i ajPed su različite naprave namenjene različitim stvarima. U suštini, vidim prostor i za laptop i za ajPed i za e-čitač.

To ja govorim celo vreme. Btw jesi li isprobao skidanje vesti?

Nightflier

First 666

Nightflier

Prestigio potpisuje stratesko partnerstvo sa ekspertom za Internet Tablet uredjaje - Archos

Limassol/Pariz. Prestigio, dinamicni internacionalni vendor za state-of-the-art IT i CE proizvode za potrosace koji vode racuna o stilu, danas je potpisao partnerski ugovor sa Archos, priznatim tehnoloskim inovatorom i liderom na trzistu prenosivih medija prejera i internet tablet uredjaja.

Prvi rezultati ovog partnerstva ce se ostvariti u februaru 2011. godine sa linijom Prestigio MultiPad internet tablet PC 7" i 10". Novi proizvodi ce biti spoj inovativnosti i tehnicke strucnosti Archos-a i Prestigio fokusiranosti na dizajn i zivotni stil potrosaca. Uprkos konkurentnim bencmark paramtetrima, novi Prestigio MultiPad ce ponuditi odlican odnos cene i performansi. Partnerstvo obuhvata region Centralne i Istocne Evrope kao i zemlje bivseg Sovjetskog Saveza.

"U kompaniji Archos smo pronasli savrsenog partnera za prosirenje naseg prodajnog programa. U mnogim zemljama smo na vodecoj poziciji sa GeoVision GPS navigacionim uredjajima i Prestigio eBook citacima. Tablet PC i MID uredjaji uz Prestigio izgled, stil i performanse su logican sledeci korak", rekao je Yuri Antoshkin, COO za Prestigio.

"Prestigio ce omoguciti Archosu da iskoriste svoje tehnologije na novim teritorijama!, navodi Loic Poirier, COO za Archos.

Prestigio MultiPad dolazi sa sirokom spektrom aplikacija i multimedijalnog sadrzaja, bilo da su unapred instalirani ili spremni za preuzimanje sa AppLib i Media.PrestigioPlaza.com

First 666

Spok Vulkanizer

Stigao i meni Kindle. Sjajna naprava. Sipaš i ne misliš :)

Sad ću polako da preselim Polarisov CD :) Ima li još neko od ovdašnjih SF izdavača nameru da prodaje nešto u elektronskom obliku?

Nightflier

Quote from: Spok Vulkanizer on 19-01-2011, 18:52:12
Stigao i meni Kindle. Sjajna naprava. Sipaš i ne misliš :)

Sad ću polako da preselim Polarisov CD :) Ima li još neko od ovdašnjih SF izdavača nameru da prodaje nešto u elektronskom obliku?

Možda. :) Prati Nightflier's Bookspace i možda ćeš otkriti u narednim mesecima... :)
First 666

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

First 666

zakk

http://www.mediabistro.com/galleycat/kindle-books-outsell-paperback-books-on-amazon_b22093

QuoteAmazon.com, Inc. announced its fourth quarter results today, hitting a major milestone: Kindle books are now more popular than paperback books on the bookselling website.

In addition, the company said it sold "millions of third-generation Kindles" during the quarter, keeping figures cloudy. eBookNewser has more about the company's multibillion dollar sales last quarter.

Here's more from CEO Jeff Bezos, from the release: "We had our first $10 billion quarter, and after selling millions of third-generation Kindles with the new Pearl e-ink display during the quarter, Kindle books have now overtaken paperback books as the most popular format on Amazon.com. Last July we announced that Kindle books had passed hardcovers and predicted that Kindle would surpass paperbacks in the second quarter of this year, so this milestone has come even sooner than we expected – and it's on top of continued growth in paperback sales."

xcheers

Nightflier

First 666

Perin

Sve više i više razmišljam da si kupim ovaj prestigio...Prijatelj je kupio, veoma je zadovoljan. 165 eura cena, negde u Novom Sadu.

tomat

Quote from: Perin on 01-02-2011, 22:36:00
Sve više i više razmišljam da si kupim ovaj prestigio...Prijatelj je kupio, veoma je zadovoljan. 165 eura cena, negde u Novom Sadu.

nekoliko ljudi iz mog okruženja je nabavilo kindle, i prezadovoljni su. toliko su ga nahvalili, da sam rešio da ga kupim, ali naravno da postoji problem carine pošto mi se ne daje 50 evra pride. e sad, dok se ne snađem za transport iz amerike do srbije, pokušaću da nađem objektivno poređenje ovog predstigia i kindla, pa možda promenim mišljenje i odlučim se za prestigio.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Što se mene tiče, odlučio sam se za prestidžio, ali ponajviše iz subjektivnih razloga. Kvalitet prikaza je više nego zadovoljavajuć, dok je kvalitet kućišta prilično lošiji nego kod, recimo, sonijevih čitača, čija su kućišta od metala. Ali dve stvari koje su prevagnule da donesem takvu odluku su a) nikoga ne moram da molim da mi donosi iz inostranstva, pa da mu dugujem uslugu i b) dobijam dvogodišnju garanciju; doduše, nije zanemarljivo ni c) to što ću ga platiti jeftinije. Naime, kada se uračuna carina povrh cene i transporta za kindl (koji je najjeftiniji), dobija se bar dvadeset eura veća suma nego za prestidžia.
First 666

tomat

Quote from: Nightflier on 02-02-2011, 01:58:32
Što se mene tiče, odlučio sam se za prestidžio, ali ponajviše iz subjektivnih razloga. Kvalitet prikaza je više nego zadovoljavajuć, dok je kvalitet kućišta prilično lošiji nego kod, recimo, sonijevih čitača, čija su kućišta od metala. Ali dve stvari koje su prevagnule da donesem takvu odluku su a) nikoga ne moram da molim da mi donosi iz inostranstva, pa da mu dugujem uslugu i b) dobijam dvogodišnju garanciju; doduše, nije zanemarljivo ni c) to što ću ga platiti jeftinije. Naime, kada se uračuna carina povrh cene i transporta za kindl (koji je najjeftiniji), dobija se bar dvadeset eura veća suma nego za prestidžia.

koji model si kupio? ima li ga u beogradu?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

zakk

Mene od Prestidžia odbija nedostatak ikakave bežične komunikacije. Mislim, ovako nasuvo, dok čitam specifikacije. Al opet, nisam držao u rukama, a trajanje baterije je impresivno - po deklaraciji makar.

tomat

Prestigio-PER5162B-W sa ovog linka što ga je Nightflier stavio ima vajerles, bar tako piše u specifikaciji.

zakk

Najzad se setili!

TECHNICAL SPECIFICATION

Dimensions 192 x 125 x 10.3mm
Weight 300g
Display Size 6" = 15.3cm
Resolution 800 X 600
Display Technology E Ink
Keyboard QWERTY
Rotation sensor G-sensor (nije esencijalno, ali lepo)
WIFI 802.11b/g (ovo je već bitno!)
Gray levels 16
Power Lithium Polymer Battery
Battery Life 1300mAh (eBook: <15,000 pages) (kolko manje? time will tell)
OS Linux (Što znači da ga mogu naterati da pušta mp3, mesto samo wma, ogg i wav-a)
CPU Samsung S3C2416 ARM 9 400MHz
Memory 2-in-1 chipset 128Rom & 128Ram
2GB microSD™ Card
Expansion Slots microSD™ up to 32GB
Other Interfaces Micro USB port, Earphone jack

tomat

Quote from: zakk on 02-02-2011, 12:34:12
OS Linux (Što znači da ga mogu naterati da pušta mp3, mesto samo wma, ogg i wav-a)

meni bilo čudno to što ne pušta mp3

divča

Native podrška za mp3 bi mu podigla cenu, zbog licence za kodek...
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Nightflier

Quote from: tomat on 02-02-2011, 12:12:12
Quote from: Nightflier on 02-02-2011, 01:58:32

koji model si kupio? ima li ga u beogradu?

Ima ih u Beogradu u "Gigatronu". Trenutno nameravam da kupim ovaj model: http://www.prestigio.com/products/eBook-readers/3-series/eBook-Reader-PER3362B - što će biti u maju, ako se u međuvremenu ne pojavi nešto novo, a bolje i/ili jeftinije.
First 666

Nightflier

First 666

PTY

Hm, tačno da je ovo samo još jedan on onih "when it hits home" priča, ali stvarno mi je sad totalno smradna ta amazonova politika kupovanja prava na čitanje knjige ali ne i same knjige. Prošle nedelje mi mašina bila na opravci i apgrejdu, sad je ko bonbonica i brza ko zmijček ali sam morala iznova daunlodovati sve aplikacije, pa tako i amazon za PC. I ne lezi vraže, sad ne mogu da registrujem taj daunlod, pa je cela moja lepa & savremena & pošteno kupljena biblioteka otišla u peršun.  :cry: Jazavci iz amazonovog onlajn-helpa mi šalju samo automated-response savete i niti jedan mi ne rešava problem, naravno, plus je to iz prve bila jedna straobalno frustrirajuća prepiska od one sasvim futurističke vrste u kojoj imate utisak da komunicirate sa faličnim robotom iz druge dimenzije, koji koristi iste reči kao i vi ali sa drugačijim značenjem. Kao rezultat, neke od mojih najnaj knjiga su mi sad nedostupne, dok su mi moji dragi besplatni pirati živi & zdravi i u calibre i u čitaču. Eto, pa sad ti budi pošten platiša...  :twisted:

Ali najgora mi od svega amazonova lelemudna "briga" za ovakve situacije; čovek bi pomislio da će bar imati specijalnu opciju za ovakve probleme, bez da mrcvare i frustriraju raju kroz automated trablšut blesavinje tipa da li ste proverili vase internet konekcije...  :x boga mi ako nisam strepila da će mi u nekom mejlu stigne i pitanje da li sam uključila komp...  :o enivejz, sad se postavlja pitanje ima li ikakvog načina da se skine amazonova enkripcija? Znam da calibre to ne može ali ima li štagod što može, pošto se amazon i ja ovde negde definitivno i zanaveke razilazimo?  :(

Nightflier

First 666

PTY

Pa vidi, to mi i jeste najgore od svega u ovom čabru... ja ti sad zapravo i ne znam tačno koje to sve njihove knjige ne mogu da nabavim u ... hm, kako da kažem, drugim verzijama. ;)  Recimo, znam definitivno za Redemption in Indigo i za Gejmanovu zbirku, kao i za onu najnoviju verziju Oxfordovog rečnika, i to mi je to, ovako napamet, danas... pošto ne mogu da otvorim biblioteku, ne znam ni šta sam sve tamo imala od unikatnog materijala... 
Danas moram da kopam po c/card istoriji, pa cu valjda znati tačne naslove do sutra. Ali, ako mi njihova ponuda "da ih nazovem, pa da to trablšutujemo" ispadne skuplja nego same te knjige koje imam unikatne na kindlu, onda neka slobodno tu svoju "ponudu" uguraju tamo gde im sunce ne sija, pošto ne nameravam da ih više 'ranim svojim paricama. Nek' sebi nađu druge budale.

PTY

Heh, zahvaljujući genijalnim hipster ortacima, smanjila sam ceo ovaj gubitak na nivo "podnošljivog",  jepijej, ali fakt ostaje da amazonu zaista ne bi trebalo verovati.

Zapravo, kad bolje razmislim, ne bi trebalo verovati ničemu osim stik-bekapu... sve ostalo je uglavnom nekakva sofisticirana varijanta neke vrste nigerijanskog skima. :(

Nightflier

Redemption in Indigo bi trebalo da ima, a ne znam o kojoj je tačno Gejmanovoj zbirci reč.
First 666

Usul

Quote from: LiBeat on 19-02-2011, 08:37:06
sad se postavlja pitanje ima li ikakvog načina da se skine amazonova enkripcija? Znam da calibre to ne može ali ima li štagod što može, pošto se amazon i ja ovde negde definitivno i zanaveke razilazimo?  :(

Ima ali ne valja o tome puno da se prica po forumima. Posle amazon ubija doticni sajt. proveri inbox.

PTY

Usule, hvala ti k'o burazu.

@Najtflajer: to je bila zbirka "Stories" koju su editovali Gejmen i Sarantoni, imam je sad. Indiga stvarno nigde nema ali šanse su da će se pojavi u idućih par nedelja, a sve ostalo sam uspela da sinoć nabavim, skoro tridesetak naslova. Nisu sve knjige bile amazonove, ali sam uvek kupovala verzije koje kindle može da otvori. Sreća pa su bar ti distributeri fer, jednom kad kupiš knjigu stoji ti na raspolaganju da je skidaš koliko te puta volja, i to u kom te formatu volja. Smashword, na primer.
Isto tako, sinoć sam provalila da imam dosta Guy Gavriel Kay naslova. Za to si garant ti "odgovoran", makar i posredno, pošto se i ne sećam kad sam i gde sve to nabavila...  :shock:

PTY

Nego, ima i par maleckih problema sa calibre konvertovanjem; iz nekog čudnog razloga, konvertovana epub verzija mi svuda ispusti po jedno iz svakog duplog "L", plus često duplira neke delove rečenica. Recimo, na svake dve-tri strane epub verzija naprasno izduplira deo rečenice, ali nikad ceo red originalnog teksta, nego tek nešto više od polovine. Isto tako, neke rečenice naprasno iscepka u redove, stavi po jednu reč u svaki red.

Doduše, to nije bio slučaj sa svim fajlovima, tek par njih (to bar koliko sada znam, nisam sve overila), i to onih koje sam konvertovala iz pdfa. Ne mislim da to popravljam, naravno, bilo bi to previše posla, ja ionako ukuckavam svu metadata info bez da to skidam sa neta, ali me samo zanima o čemu se radi?

Perin

Gaj Gavrijel Kej. Mislim da od njega valja pročitati "Tiganu", ostalo je...onako. Mada ne znam koliko će se to tebi Libe svideti - epska fantastika i tako to.

Što se konvertovanja tiče, vidiš, problem je u tome što kad prebacuješ iz formata u format, nikad ti tekst neće biti sređen, formatiran. To moraš sama da radiš - programi za konvertovanje samo prebacuju iz formata u format, a i to rade... bez nekog preteranog smisla i reda.

Ako ti trebaju naslovi u epub formatu, pošalji mi poruku ili email, pronaći ću, pa ću ti poslati :)

ljm

Ja umesto calibre koristim "stanza desktop". Cini mi se da se stanza dosta bolje snalazi u raznim konverzijama.

Usul

PDF je najgori moguci format za konverziju. Ako imas bilo sta u pdf-u ne konvertuj ga vec citaj takvo kakvo jeste. Svi e-readeri imaju podrsku za pdf koja je uglavnom pristojna. Ako pdf izgleda lose onda trazi knjigu u drugom formatu.

za epub ili mobi najbolji polazni format je HTML ili suvi tekst.