• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

E-čitači, audio-knjige, pocast i besplatne aleksandrijske biblioteke eSeFa...

Started by PTY, 24-07-2010, 14:10:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nickname

Posle par meseci druženja sa Kindle-om, a naročito sada posle deset dana godišnjeg, kada mahnito gutam knjige, mogu reći da mi je ovo jedna od pametnijih investicija.

Poneo sam i laptop, al on služi da klinci gledaju Brzog Gonzalesa i Duška Dugouška. Mene zanima samo Kindle. Možda jednog dana nabavim i tablet (pre ću da tražim službeni), ali Kindle će ostati tu trajno i funkcionalnost mu se ne preklapa ni sa jednim od ovih uređaja koje imam ili ću imati.

Melkor

my preciousssss

samo sto nas jos uvek deli nekoliko hiljada kilometara... ali neka.. ne, nije mi tesko... :cry:

Elem, sta sam hteo da pitam, tj. zamolim. Moje iskustvo sa Androidom je ravno nuli, pa bi bilo lepo da mi neko preporuci najbolje/najkorisnije aplikacije - free or not - za isti.. Ono sto me najvise interesuje su readeri za knjige i stripove (svukao sam 15ak GB knjiga sa neta u toku ove nedelje ali tu je takva papazjanija formata da pojma nemam sta da ostavljam, sta da brisem) i na sta bi tu, eventualno, trebalo obratiti paznju. U pitanju je Honeycomb 3.1, dakako  :lol:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Heh, i moj stiže sutra (nadam se)...trebao je početkom meseca, ali lik nikako da donese, bem li mu repu. Doduše, moj je made in China, ali za te pare koje sam dao, vredi :) Ovako izgleda:

tomat

Quote from: Melkor on 23-09-2011, 00:20:49
my preciousssss

samo sto nas jos uvek deli nekoliko hiljada kilometara... ali neka.. ne, nije mi tesko... :cry:

Elem, sta sam hteo da pitam, tj. zamolim. Moje iskustvo sa Androidom je ravno nuli, pa bi bilo lepo da mi neko preporuci najbolje/najkorisnije aplikacije - free or not - za isti.. Ono sto me najvise interesuje su readeri za knjige i stripove (svukao sam 15ak GB knjiga sa neta u toku ove nedelje ali tu je takva papazjanija formata da pojma nemam sta da ostavljam, sta da brisem) i na sta bi tu, eventualno, trebalo obratiti paznju. U pitanju je Honeycomb 3.1, dakako  :lol:

ja na mom telefonu koristim Aldiko čitač električnih knjiga. šta ja znam, meni je OK. ako se dobro sećam, besplatan je.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Prvo reci koji je to uređaj? Neki Samsung?

Trebalo je da uzmeš Asusa, pre svega zbog ekstremno boljeg ekrana.

Evo šta je kod mene na tabletu:

Kindle - (skineš sa Amazona Kindle za PC i tu se registruješ, pa ga onda skineš sa Android marketa na tablet. Preporučujem da na tabletu smanjiš osvetljenje na 40-50% i da Kindl prebaciš u night mode, to jest da ti budu bela slova na crnoj pozadini. Tako je daleko ugodnije za čitanje. Meni je transformer na 40%, ali on ima IPS ekran.)
Aldico - (ovo ti treba za knjige u epub formatu, mada ja sve što mogu prebacujem u mobi. Votermarkovane pdfove koje su mi slali iz Pyra nisam probao da prebacim, ali i to ću ovih dana)
Android Comic Viewer i Perfect Viewer - čitaju i cbr i cbz, ali umeju da jebavaju na nekim fajlovima iz misterioznog razloga, pa kad neštš neće da otvori jedan, hoće drugi.
Adobe Reader - ima i boljih pdf čitača, ali ja nemam neku veliku potrebu za čitanjem pdfova na tabletu, pa ništa drugo nisam ni tražio. Pdfove sa mnogo slika (za RPGove i slično) i dalje čitam preko laptopa.
Evernote - veoma korisna beležnica, koja se usaglašava sa svim uređajima na kojima je instalirana.
Dropbox - virtuelni hard drajv. Takođe se usaglašava sa svim mašinama na kojima ga imaš instaliranog.
Pulse - odličan agregat vesti. Možeš da dodaješ izvore po želji, uključujući i blogove i slično.
Blic - instalirao sam samo zbog Blic stripa.
IM+ - instant mesendžer koji može da objedini više naloga: FB, Windows Live, Gtalk itd.
Tema Viewer - kontrolišeš svoj računar preko tableta. Još nisam isprobao.
IMDB - zgodba aplikacija. Pre svega koristim da vidim šta ima novo od serija.
YouTube
Tapatalk - olakšava kucanje po forumima. Nisam još probao.
Plants vs. Zombies - jebeš Angry Birds.

Plus razne Googlove zajebancije.

Pitaj šta te zanima, a ako hoćeš - možemo i da se vidimo negde, pa da ponesem tablet i da vidiš kako sve to izgleda.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Melkor

Ovo: Samsung Galaxy Tab (10.1-Inch, 32GB, Wi-Fi), trebalo bi da se po kvalitetu kolje sa IPad2. I strasno mu nahvalise ekran.

Hvala T & N. A mozemo da se vidimo, najbolje kad mi stigne tablet, sto bi trebalo da bude negde pred sajam. Taman da me natera da malo ustedim. A mogao bi i da mi iskopiras kolekciju.  ;) Placam u naturi  xcheers

Inace, gledajuci ovo sto sam svukao primetio sam da je bas dosta, pogotovo starijih (2009 i tako to  :)), knjiga u PDFu. To se, pretpostavljam, konvertuje u neki zgodniji format?

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

Isprobavao sam i Galaxy Tab i iPad pre kupovine mog tableta. IPS ekrani su ipak najbolji. Dakle, to su za sada ajPedovi i Asusovi tableti. Naravno, to ne znači da si pogrešio prilikom kupovine. Meni su oči postale preosetljive, pa sam zato kupio tablet sa IPS ekranom. Dapače, verovatno ću u dogledno vreme da promenim i monitor da kupim novi sa IPS panelom.

Nego, najzgodnije ti je da preko Calibrea konvertuješ stvari u mobi, pa da čitaš preko kindl softvera.

Starijih stvari na netu nema u mobiju, ali doslovce sve što novo izađe - pojavi se u mobi formatu. Ima izuzetaka. Na primer, Pyr kasni sa izbacivanjem elektronskih izdanja, zbog piraterije. Meni šalju na rivju u nekim pdfovima koji su toliko votermarkovani da mi je mrsko da ih čitam.

Ali što se ostalih izdavača tiče - imaš šta hoćeš. Najbolje ti je da ne skidaš džumlej - nego traži tačno određene knjige koje te u datom trenutku zanimaju.

Instaliraj WhereIsIt i pogledaj moj katalog sa knjigama:

Edit: dići ću na Mediafire.
First 666

Melkor

@Perin Sta je to? Uostalom, sve je Made in China, zar ne?

@N sad sam video edit. Znaci, savetujes mobi. Nista epub, lit?

Inace, kod mene ne funkcionise to: potrazi sta ti se cita. Ja i ovako pre no sto se odlucim za sledecu knjigu browsujem sopstvene police bar pola sata ako ne i mnogo vise.

Nightflier

Mobi zato što Kindl ima opciju belih slova na crnoj pozadini. Tako se oči manje zamaraju. A lit ne možeš da otvoriš na tabletu, tako da svejedno moraš da prebaciš u neki format. Ako ti ne bude smetala standardna bela pozadina, čitaj u formatu koji nađeš.

Samo pazi - tablet je neupotrebljiv za čitanje na prirodnom svetlu. Zato sam naručio i pravi kindl sa e-inkom. Daleko je najprijatniji za čitanje. (I njega sam isprobao.)

Postaviću ovde link čim mi se aplouduje katalog. Težak je 80 mega, pa traje.
First 666

Perin

Nightflier

First 666

PTY

Quote from: Nightflier on 23-09-2011, 01:17:49
Samo pazi - tablet je neupotrebljiv za čitanje na prirodnom svetlu. Zato sam naručio i pravi kindl sa e-inkom. Daleko je najprijatniji za čitanje. (I njega sam isprobao.)

Ne razumem baš najbolje tu opasku po pitanju upotrebljivosti pri prirodnom svetlu, pošto je ideja da tableti što je moguće više liče na pravu knjigu, a to znači da se mogu čitati jedino u uslovima prirodnog svetla, baš kao i prave knjige. Isto tako, pozadina ekrana tableta nije bela, nego varira u sivim nijansama, tako da maksimalno liči na papir. Doduše, ja preferiram beli papir i u knjigama, pa me taj kontrast crnih slova na sivkastoj pozadini ekrana tableta skroz asocira na jeftina palp izdanja.  :lol:

Mica Milovanovic

QuoteDoduše, ja preferiram beli papir i u knjigama, pa me taj kontrast crnih slova na sivkastoj pozadini ekrana tableta skroz asocira na jeftina palp izdanja

A pošto svi obožavamo palp, onda je to sasvim OK...  :)
Mica

lilit

Quote from: TonkicaPalonkicaFrrrr on 23-09-2011, 10:49:07

Ne razumem baš najbolje tu opasku po pitanju upotrebljivosti pri prirodnom svetlu, pošto je ideja da tableti što je moguće više liče na pravu knjigu, a to znači da se mogu čitati jedino u uslovima prirodnog svetla, baš kao i prave knjige. Isto tako, pozadina ekrana tableta nije bela, nego varira u sivim nijansama, tako da maksimalno liči na papir. Doduše, ja preferiram beli papir i u knjigama, pa me taj kontrast crnih slova na sivkastoj pozadini ekrana tableta skroz asocira na jeftina palp izdanja.  :lol:

ja samo da potpišem tonkicu, upravo sedim napolju na dnevnom svetlu i nemam problem sa citanjem.

@melkore,
iPad i samsung tablet su neuporedive stvari. samsung bi, za ono sto nudi, ne sa stanovista slobode vec estetike citanja :), morao biti mnogo jeftiniji nego sad. imam oba kod kuce, veruj mi da znam o cemu pricam. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

nickname

Ma E-Ink i ekrani na tabletima ne mogu da se porede. Mora da se vidi da bi se skontalo.

Ili, držite odštampan papir pored ekrana računara i uporedite. Otprilike je takva razlika. "mogu ja da čitam i sa ekrana računara" reći ćete... mogu i ja, ali E-Ink je MNOGO dobra stvar. Zato sam i rekao da se Kindle po upotrebljivosti ne preklapa ni sa jednim drugim uređajem, tabletom, laptopom ili telefonom.

Melkor

Hteo ja da uzmem IPad2 ali se u medjuvremenu pojavio Galaxy Tab. I sad, kome cu se privoleti carstvu? Isto kostaju, performanse, hardver... Na kraju sam se odlucio zbog velicine ekrana i zato sto (nemoj se ljutiti, molim te) duboko u sebi, godinama, Apple uredjaje dozivljavam kao ultimativno pozerske.  :?:

Nightflier

Quote from: TonkicaPalonkicaFrrrr on 23-09-2011, 10:49:07

Pa nije to ideja tableta, zapravo. Tableti su multimedijalni uređaji i čitanje knjiga je samo jedan od njihovih aspekata.

Kada se tablet iznese na prirodno svetlo, čak i oni sa najboljim ekranima - dakle ajPed 1 i 2 i Asusov Transformer, postanu refleksivni kao ogledalo. Svaka čast kome to ne smeta. Možda je reč o individualnom osećaju, šta ga znam. Doduše, imao sam prilike da vidim kako to izgleda samo na IPS panelima (ajPed i Transformer), tako da je možda moguće da postoji neka bolja tehnologija prikaza slike na prirodnom svetlu.

Ali, budući da sam takođe imao prilike da isprobam nekoliko e-ink čitača (sa Perl ekranima) odgovorno tvrdim da ništa drugo ne može ni da se uporedi sa Perl e-inkom.
First 666

Nightflier

Quote from: Melkor on 23-09-2011, 13:03:54
Hteo ja da uzmem IPad2 ali se u medjuvremenu pojavio Galaxy Tab. I sad, kome cu se privoleti carstvu? Isto kostaju, performanse, hardver... Na kraju sam se odlucio zbog velicine ekrana i zato sto (nemoj se ljutiti, molim te) duboko u sebi, godinama, Apple uredjaje dozivljavam kao ultimativno pozerske.  :?:

Ja imam užasan problem sa ajTjuns. Sloboda koju pruža android vredi gubitka na kvalitetu izrade, IMHO.
First 666

Melkor

Dobro da, ima tu jos stvari koje su uticale na odluku (i ITunes izmedju ostalog) ali ih nisam navodio da ne bih otupeo ostricu poente  :)

Nightflier

Potpuno delim Melkorov stav prema Eplovim uređajima.

Ima tome jedno mesec dana kako sam išao u prodavnicu i na pločniku ispred sebe video klinkicu koja nije mogla da ima više od deset godina - kako razgovara sa drugaricom (pošto sam čuo razgovor) preko ajFona 4 sa zlatnim obrubom. To sranje, da prostite, košta oko 800 eura u Srbiji!

A dovoljno je da odete u neki šoping centar - ja zbog bioskopa često idem u Ušće - pa da se nagledate sponzoruša & sponzora. Doduše, spozorušice sada mahom nose Nokije E klase - one sa širokim qwerty tastaturama - i to belo-zlatne boje (koji će moj njima poslovni simbijan telefon?), a njihovi dvostruko stariji mladići svi do jednog ajFon četvorke. Da ti se život smuči.

Što se mene tiče, android FTW.
First 666

nickname

Mene najviše nervira Apple-ov podje*ački odnos prema svojim klijentima. "Ne znate vi šta vam treba, mi ćemo da vam kažemo". Ne treba vam BT transfer, ne trebaju vam melodije, ne treba vam izmenjiva memorija, ne treba vam MMS, folderi na fajlsistemu ... spisak je podugačak.

A onda jednu po jednu stvar uvode i kunu se kako je to revolucija ne znam kakva.

Perin

Ja sam imao priliku da uzmem (imam je i sad, doduše) nov IPad 2 za 500-600 maraka. Ipak sam izabrao onaj pomenuti kineski tablet. Zašto?

Pa, prvo, iako dobijam iPad2 u pola cene, opet mi je to previše. Drugo, IPad 2 nema usb ulaz, Najvažnije, Ipad2 ne podržava flash!!!

Nightflier

Pa, ajPed ima minimum 16 Gb memorije, a to što ne podržava flash može da se zaobiđe 3P aplikacijama.

S druge strane, ajPed ima najbolji kvalitet izrade na tržištu i do skora je bio jedini tablet sa IPS panelom, što je ooooggrroooomnaaa prednost u odnosu na ostale tablete. Dapače, nikako mi nije jasno kako ja Asusu pošlo za rukom da nabavi dovoljno panela za svoje tablete, kad Epl sve kupuje godinu dana unapred.

Prednost tableta sa hanikombom (android 3.0) je što pruža daleko veću funcionalnost u odnosu na iOS. Na primer, prošlog vikenda sam zakačio prijateljev kindl na svoj tablet i prebacio mu knjige. Moj transformer je prepoznao kindl kao eksterni uređaj i to je bilo to. Takođe, hanikomb omogućava da se na tablet zakači eksterni HDD neograničene veličine. TO nisam isprobao, ali jesam isprobao USB stikove od 16 Gb. Štrika bez ikakvih problema. Dakle, rešen problem proširenja memorije unedogled.

Asusa sam kupio iz dva razloga, pored hanikomba: Najbolji ekran na tržištu i najbolja tastatura na tržištu. Naime, transformer dolazi sa eksternom tastaturom u kojoj je i dodatna baterija, tako da može da menja netbuk. Evo kako to izgleda:

http://www.asus.com/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad_Transformer_TF101/
First 666

Perin

Pa, i ovaj P7 ima Android 2.1 kao operativni sistem, s naznakom da će se u oktobru moći apgredjovati na 2.2.  Nisam baš uzeo potpuno sranje :)

USB ulaz mi je i trebao zbog eksternog diska; imam eksterni disk od terabajt i po :) Možda možeš flash zaobići u Ipad2, ali nije to - to. A 16gb internog diska nije ništa. :)

Nightflier

Nemoj me shvatiti pogrešno - nisam pljuvao tvoj uređaj :)

Samo što nisam siguran da ćeš moći da koristiš svoj HDD uz njega.

Prvo, pitanje je da li je on dovoljno jak da snabdeva eksterni drajv strujom. A drugo, podrška za eksterne drajvove veće od 64 Gb dodata je tek u 3.0.
First 666

Perin

Paaaaaaaaa....vidiš, nisam to znao....

Ma, nema veze - kakav god da bude, vredi tih para. Kasnije, kad se dovoljno oparim, razmišljaćemo o nečemu boljem :) Mada mi je sad prioritet Kindle. :)

lilit

Quote from: Melkor on 23-09-2011, 13:03:54

Hm, pa da, pozerka sam i tim se dičim. Samo još da nađem kakvog sponzora da ne moram sve sama da finansiram. :lol:
Jbt, koji ste vi licemeri. Ili vam je prosto loša argumentacija. :lol:

Znači, ja čekam e-ink poslednjih 20 godina i pratim sve što je izašlo o tome. Kupih kindle, lepa stvarčica, koristim je, ali prosto mi nije dovoljna. Samusng tablet (moram da ti nađem šta sam pisala mom drugu Džonu pre nekoliko meseci o tome :lol:) je samsung tablet: freedom, linuks, operativno, između milion stvari dobar i kao hot-spot, ali brate spor, spor (i ružan) u odnosu na iPad.
iPad2 je ubedljivo najbolja stvar na tržištu koju sam držala u rukama. Ajde što ima brajtnes koji podešavaš kako hoćeš nego za vas pikantne ima i ovih stvari koje potpuno ubijaju refleksiju:
Moshi iVisor AG for iPad 2 - Bubble Free Screen Protector

Naravno, svakom svoje, razumem individualne potrebe i težnje, ali malo objektivnosti ne bi bilo na odmet. :mrgreen: :lol:

Nightflier

Pa nisam neobjektivan, mislim.

Više puta sam napomenuo da je ajPed po kvalitetu izrade najbolji tablet na tržištu - s tim da ne pravim razliku između keca i dvojke. Takođe, ako ćemo pošteno, iOS radi sasvim glatko, za razliku od nekih stvari u androidu, što je posledica Eplove stroge kontrole nad aplikacijama.

A za skrin protektore koji ubijaju refleksiju nisam znao. To bi mi baš koristilo - samo što ne znam da li bi pasovali na moj tablet. Iako mu je ekran isti kao na ajPedu, drugačiji je odnos stranica.

Hmm... kupiću jedan na poklon prijatelju koji ima ajPed, pa ću da vidim kako izgleda kod njega...
First 666

Perin

Htedoh da idem qute, i onda upropastih svoj post od ranije. Elem:

QuoteJa sam imao priliku da uzmem (imam je i sad, doduše) nov IPad 2 za 500-600 maraka. Ipak sam izabrao onaj pomenuti kineski tablet. Zašto?

Pa, prvo, iako dobijam iPad2 u pola cene, opet mi je to previše. Drugo, IPad 2 nema usb ulaz, Najvažnije, Ipad2 ne podržava flash!!!

Dakle, da li tvoj IPpad podržava flash i ima li usb ulaz? To su objektivne stvari isto, koje su meni lično mnogo značajne :) Nemoj da zboriš da nismo objektivni :P

angel011

@Nightflier: koliko si platio Asus i koja bi bila najpovoljnija varijanta za nabavku? I koliko je izdržljiv - recimo, može li da stoji uključen ceo dan i da radiš na njemu, i tako svaki dan, i da mu ništa ne fali od toga?  :lol:
We're all mad here.

Melkor

Pa nisam nista ni argumentovao, pricao sam o impresiji.  8-)

Btw, ti to o starom Galaxy Tabu ili o novom, posto bi razlike trebalo da budu drasticne?

PTY

Quote from: Nightflier on 23-09-2011, 13:09:14
Pa nije to ideja tableta, zapravo. Tableti su multimedijalni uređaji i čitanje knjiga je samo jedan od njihovih aspekata.

U pravu si, sve ono što ja tamo navodim se zapravo odnosi na e-čitače, ne na tablet. Kod čitača je ta refleksija zaista minimalna - koliko već može da bude kad je bilo kakav ekran u pitanju – i to bez svih ovih fensi-šmensi pikanterija sa kojima Lilit majstoriše...  :shock: :lol:

PTY

Quote from: Mica Milovanovic on 23-09-2011, 10:51:58
QuoteDoduše, ja preferiram beli papir i u knjigama, pa me taj kontrast crnih slova na sivkastoj pozadini ekrana tableta skroz asocira na jeftina palp izdanja

A pošto svi obožavamo palp, onda je to sasvim OK...  :)

Boban mi je jednom rekao da sam snob po pitanju boje knjiškog papira...   :cry:

Nightflier

Ja sam ga platio skuplje, zato što sam ga dobio u kompenzaciji za neke prevode, pa me je izašao 600 eura - ali pošto nisam davao pare iz džepa, odgovaralo mi je. Inače je varijanta sa tastaturom 520 eura, a bez jedno 100 eura manje. Pošto su USB portovi na tastaturi, možeš da se oprostiš od eksternih HDDova bez nje, a meni je bila potrebna i za kucanje.

Najbolja je kupovina u Gigatronu, pošto je uz učešće od 30% ostatak deljiv na 6 rata bez kamate. Garancija je dve godine. Opet, ja nisam dobio sve papire zbog toga što je to kupljeno preko firme, ali - kao što rekoh - nisam dao žive pare, pa me to ni ne pogađa nešto posebno.

Baterija drži skoro deset sati, a ako se zakači na tastaturu dobija se još nekih osam sati. Naravno, sve zavisi od onoga što radiš na njemu. Wi-fi puno srče, pa sam ja podesio da se automatski isključuje kada je monitor isključen. Ako je wi-fi sve vreme isključen, onda baterija baš dugo traje. Opet, ja ga ne koristim za gledanje filmova i igranje, već samo za surf i čitanje.

Isključim da kad se setim. Obično mi stoji na stend-baju, to jest - samo je ekran isključen. Kada se stavi na punjenje, automatski se uključi, inače, tako da ga retko isključujem ako ne idem na neki put, pa neću da ga koristim kada ne moram, da bih što više pričuvao bateriju. Obično ga stavim da se puni preko noći, mada ga po potrebi dopunjavam na kratko tokom dana.

Inače, kada se tablet zakači na tastaturu, baterija u tabletu se puni onom iz tastature, tako da nakon nekog vremena možeš da skineš tablet sa nje i da ga koristiš normalno.

Jedini problem koji za sada imam je to što eksterna tastatura još ne podržava srpski, a softverska tastatura podržava samo ćirilicu - ali to je do Gugla, a ne do Asusa. Gugl, kao i Majkrosoft, podrazumeva da je naše standardno pismo ćirilica. To mi otežava korišćenje tableta za prevođenje, recimo, ali verujem da će se i to vremenom srediti.
First 666

Nightflier

Quote from: TonkicaPalonkicaFrrrr on 23-09-2011, 14:10:05
Quote from: Nightflier on 23-09-2011, 13:09:14

U pravu si, sve ono što ja tamo navodim se zapravo odnosi na e-čitače, ne na tablet. Kod čitača je ta refleksija zaista minimalna - koliko već može da bude kad je bilo kakav ekran u pitanju – i to bez svih ovih fensi-šmensi pikanterija sa kojima Lilit majstoriše...  :shock: :lol:

Ma da. Dedicated e-reader je way to go za čitanje knjiga. Zato sam i naručio kindl preko neke rodbine iz Kanade. (To jest, moja draga je dobila novac za rođendan, ali specijalno namenjen kupovini kindla, tako da će to biti njen gedžet.)
First 666

lilit

Quote from: Melkor on 23-09-2011, 14:07:20
Pa nisam nista ni argumentovao, pricao sam o impresiji.  8-)

Btw, ti to o starom Galaxy Tabu ili o novom, posto bi razlike trebalo da budu drasticne?

Ja o ovom od 10 incha, stari ne bih ni da opisujem pošto je vanredno smeće. :evil:

Šalu na stranu, volim ja moj galaxy phone i toliko o Samsungu. :)

Btw, znam da će moja reputacija pozerke posle ovoga još više porasti,  ali moram da prikačim ono što ti obećah malopre. :lol:
Dear John,

With all its closed approach and everything bad you can think of Apple and their products and services, looking at this piece of  out-of-this-world beauty just makes me go week in the knees and lower my protective field. This is pretty, pretty, pretty, preeee-TAY good ;) (a wink at "Curb your Enthusiasm")
http://www.engadget.com/2011/03/02/live-from-apples-ipad-2-event/?sort=newest&refresh=0
And given all the price points of recent android tablets I can say that Android tablets can blow it.  Also, let us not forget Apple's supply chain. This is going to be insane.

Personally, having used an android phone, and the iOS devices (also an iPhone 3GS), I can not even start to tell you what a feeling of  joyous freedom you get when using an android device. But, alas, that  won't matter one tiny teeny weeny bit when compared to sexy.
Sexy always wins :). And if sexy is at the same price point or even lower  than FREE - Sexy reigns supreme. Those (HP, Motorola, Samsung and the rest) poor schmucks have no chance.
AND this is why I think RIM got that figured out correctly and is  targeting solely enterprise with their pad. The rest are going to be  smoking a bing bong... made out of shreds of their, so called, pads. Serves them right. They should have targeted 250-300 price point and  would have had sold like crazy by now (with loss, of course, but hey,  we are talking here about the war for the market share).
If Google wants to see android tablets around the planet they will  have to pull something out of their sleeve (subsidize them already  a-holes) and have the manufacturers start selling those devices for some seriously lower prices to even come close to be considered  instead of iPad2. Android tablets need to be max 300$ and be of a  similar, not necessary same or better specs... I can hardly see this
happening this year.
For one (sorry, have to do it), I welcome our new iPad2 overlords.
One pad to rule them all. :lol:

CorwinM

Kindle je zakon za čitanje, ali moj je crkao za 2 mjeseca. Što i nije strašno za one koji žive u normalnim zemljama jer im je customers support fenomenalan. Moj problem je taj što mi država nije baš najnormalnija. Morao sam po drugi put špediteru da platim 30 EUR za uslugu "oslobađanje od plaćanja carine" za uređaj koji vrijedi 90 EUR, za koji mi je Amazon ljubazno na paketu naznačio da košta 0 EUR i da je u pitanju zamjena pokvarenog uređaja.
Tako da se za ovaj novi najiskrenije nadam da će trajati duže, imajući u vidu da me svaka zamjena košta 30 EUR minimum.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

angel011

We're all mad here.

Nightflier

Quote from: angel011 on 23-09-2011, 15:48:12
@Nightflier: Hvala!

Kako rešavaš problem sa prevođenjem?

Laptop i desktop :)

Za sada još nisam imao neke preke potrebe da prevodim na tabletu. Kucao sam neke priče na engleskom kada sam bio na putu, a morao sam da ih pošaljem mom spisateljskom kružoku - ali ipak mi je netbuk tastatura neudobna za duži rad. Kada sam letos bio na (radnom) odmoru, nosio sam i tablet i laptop, pa sam sa tableta čitao tekst a prevodio na laptopu.

Da se razumemo, i dalje ništa ne može da zameni puni laptop - ni netbukovi ni tableti. Opet, sve zavisi od ličnih sklonosti i potreba.
First 666

angel011

Hvala.

Izgleda da za sada ostajem na desktop varijanti, uz stari netbuk ako treba da radim dok sam na putu.  :lol:
We're all mad here.

Nightflier

Bojim se da se tablet ne može opravdati poslovnim potrebama - ako ne prevodiš stripove. :D To je jedino što mi umiruje savest.
First 666

Usul

Već skoro mesec dana posedujem Motorola Xoom  i veoma sam zadovoljan. Radi sasvim pristojno sve što mi treba a ima i odličnu kameru spreda i pozadi za snimanje vidoje i foto uradaka. Baterija traje oko 8 h. Za pregledanje web strana, pošte stripova i pokojeg videa u krevetu dušu dalo. Jedino što fali igara... a i nije toliko upeglan kao iOS ali pošto mrzim itunes android nema alternative.
God created Arrakis to train the faithful.

Perin

PTY

Quote from: Perin on 24-09-2011, 18:15:27
Stig'o tablet, upravo ga isprobavam!!!!!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Pa, sad se više nećeš moći izvlačiti na fore tipa "ostala mi knjiga kod kuće", jer će ti cela biblioteka biti u džepu.  :mrgreen:

Perin

Quote from: TonkicaPalonkicaFrrrrr on 25-09-2011, 10:49:58
Quote from: Perin on 24-09-2011, 18:15:27
Stig'o tablet, upravo ga isprobavam!!!!!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Pa, sad se više nećeš moći izvlačiti na fore tipa "ostala mi knjiga kod kuće", jer će ti cela biblioteka biti u džepu.  :mrgreen:

Jašta! :) Čitav dan se igram s njim, instalirao sam neke fazončiće, kul stvar skroz! Dužina 20cm, širina 12cm (kako to samo kinky zvuči!) :D Ima Wi-Fi, programčić za čitanje knjiga po difoltu je ubačen (mada sam ja instalirao ovaj što je nightflier pominjao, bolji je), od brouzera sam instalirao Dolphin Browser a kao Mesindžer koristim IM+ :)

Ma kul čoveče, kul kul kul!

Iskreno, mislio sam da će ovaj tablet biti njesra, ali nisam zažalio pare što sam dao, super je. Vredi sigurno 150-200 evra. :)

Ma, prezadovoljan sam i baš sam happy :D

PTY

Elem, i dalje mi je konvertovanje problem. Kalibar konvertuje pdf u epub, ali, svako malo formatovanje popusti i ceo pasus se razvuče u jedan jedini red, pa moram da skrolujem. Isto tako, a valjda i zbog toga, poremeti se totalno numerizacija strana, pa ni bookmark funkcija ne radi kako bi trebalo... ima li Kalibar dodatnu opciju formatovanja, osim one za koju ima ikonica u databazi pojedine knjige, jer ta ionako ne radi ništa...  :(

lilit

verovatno postavljam potpuno glupo pitanje, ali zar ti ne koristis iBooks za pdf?

Nightflier

I još gluplje pitanje - zašto ne instaliraš kindl softver?
First 666

PTY

Sad story, po oba pitanja...  :cry:

Za kindle sam pre par meseci cvilela baš na ovom topiku, kad sam prilikom jedne od havarija na kompu izgubila profil i natezala se nedeljama sa amazonom, ko zadnji šmak, da bi mi na kraju vratili profil, ali samo sa knjigama kupljenim preko amazona. Izgubila sam tu masu ne-amazon knjiga i ne, nisu sve bile pirati (mada je bilo ohoho takvih :oops: ) nego je tu bila masa naslova koje sam revnosno skupljala po sajtovima kao fribije, sve ih skidajući u mobi formatu baš zbog PCkindla, crko dabogda, a bilo je i dosta fer & skver kupljenih knjiga van amazonove prodaje. E, tu smo se razišli, verovatno zanaveke, pošto sam užasno zlopamtilo. Istina, imam ga još, sa sve tih 20 naslova, ali za svaku tu knjigu imam i piratski bekap u kalibru, zlu ne trebalo. :evil:

A iBooks čeka dok se ne oporavim od gubitka muzičke biblioteke, kad sam stari iTunes omaškom sinhronizovala sa praznim na novom meku... sačekaću bar godinu-dve da odrastem, pa ću tek onda krenuti sa prčkanjem po novim aplikacijama...  :(

Usul

Ja sam ti lepo rekao i ranije da ne konvertujes pdf u epub. rezultati ce skoro uvek biti sranje. pdf citaj takav kakav je. Ako se ne varam ipad ima podrsku za pdf tako da ne vidim nikakav smisao konverzije.

pdf je apsolutno najgori moguci format za konverziju u bilo sta drugo.
God created Arrakis to train the faithful.