• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

_________Hajka na Sala

Started by Boban, 27-07-2010, 04:57:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Okej, al sad ozbiljno, ne razumem, a želeo bih da razumem, više od svega na svetu... ČEMU SLUŽI ______________________________ LINIJA U NASLOVU TEME?

PTY

Quote from: mac on 28-07-2010, 23:27:11
Okej, al sad ozbiljno, ne razumem, a želeo bih da razumem, više od svega na svetu... ČEMU SLUŽI ______________________________ LINIJA U NASLOVU TEME?

O, kao da mi ne znamo da je to skroz trik pitanje, u stilu onog genijalnog 'a šta zapravo znači "znak sagite"???'

Pitaj zakka na PM, bogati, ekspeditivnije je...  :mrgreen:

PTY

Uf, još nedelju dana delenja sajta sa mehom Krljićem i... imaću fond od celih 300 italikovanih reči kojima ne znam značenje.  :|

dvab

Jos sam u pelenama na oba sajta( sf forum oko mesec dana, a ovde od juce) ali posto vidim da ovde postuju  i Sal i Dan nisam izdrzao da se ne priklljucim cirkusu.
Pitanja su za obojicu. Pravili ste nesto cetiri godine zajedno, koliko sam shvatio i u kafani provodili vreme zajedno, a onda doveli do ovoga?
Sal, nemoj pogresno da me shvatis, ti si jedan od retkih tamo koji se potrudio oko mene zasta sam neizmerno zahvalan, i osnovni razlog sto sam uopste poceo da razmisljan o drugom sajtu vezanom za fantastiku.Ali mozes li cista srca da mi kazes da nisi doprineo ovom glupavom sukobu, i da li si uopste probao da ga izbegnes?
Dan, kad sam dosao na sf forum, ucinilo mi se da sam nasao mesto pod suncem, a onda su razne politike pocele da se promaljaju sa svih strana.Bez Sala sajt gubi draz, i nerazumem zasto, ako ne zbog cetiri godine druzenja, onda zbog toga sto je sajt cinio zivim, nisi probao da sednes sa njim u tom kafancetu i to resis na drugarski nacin???

Nightflier

Quote from: dvab on 28-07-2010, 23:35:28
Jos sam u pelenama na oba sajta( sf forum oko mesec dana, a ovde od juce) ali posto vidim da ovde postuju  i Sal i Dan nisam izdrzao da se ne priklljucim cirkusu.
Pitanja su za obojicu. Pravili ste nesto cetiri godine zajedno, koliko sam shvatio i u kafani provodili vreme zajedno, a onda doveli do ovoga?
Sal, nemoj pogresno da me shvatis, ti si jedan od retkih tamo koji se potrudio oko mene zasta sam neizmerno zahvalan, i osnovni razlog sto sam uopste poceo da razmisljan o drugom sajtu vezanom za fantastiku.Ali mozes li cista srca da mi kazes da nisi doprineo ovom glupavom sukobu, i da li si uopste probao da ga izbegnes?
Dan, kad sam dosao na sf forum, ucinilo mi se da sam nasao mesto pod suncem, a onda su razne politike pocele da se promaljaju sa svih strana.Bez Sala sajt gubi draz, i nerazumem zasto, ako ne zbog cetiri godine druzenja, onda zbog toga sto je sajt cinio zivim, nisi probao da sednes sa njim u tom kafancetu i to resis na drugarski nacin???

Eh, na Sagiti su se pokačili ljudi koji se znaju decenijama i to oko trivijalnih stvari. Dešava se to u svetu internetske komunikacije. Ne pitaj me zašto. Inače, dobrodošao na ZS, ako te niko već nije pozdravio.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mica Milovanovic

mac, zar misliš da je ovo bolje?
===================

Amanda... stariš...
Mica

Džek

Quote from: Mica Milovanovic on 28-07-2010, 23:12:59
Sale, jedan dobar deo nas se poznaje već 20-30 godina, pa otuda i malo veća sloboda u obraćanju. Onaj ko nije u stanju da se na to navikne, pre ili kasnije ode odavde. Ali ono u šta možeš da budeš siguran, to je da ćeš ovde dobiti iskren sud o bilo kakvom obliku tvog delovanja.

OK, hvala Mico.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

PTY

Quote from: Mica Milovanovic on 28-07-2010, 23:38:39
Amanda... stariš...

Ma.
Samo roze/ljubičasto nastrojen levičarski šovinista može da učita starenje u ono što je, više no očigledno - recepcionistička kritika.  :!:

Džek

Quote from: Amanda Robin on 28-07-2010, 23:25:46
Quote from: Sal on 28-07-2010, 22:48:00
Ne kontam pitanje, pitanje intimne prirode?

Al ajd, nov sam ovde, pa da odgovorim, da ne ispadnem tralala-ista.

Imam dva sina, od 17 i 15 god.
Zadovoljna odgovorom?

sam si potencirao to o sopstvenoj deci... ja to sama nikad ne bih skontala, keve mi, iz tvojih postova sam, kao ono, ekstrapolirala da imaš negde od 15 pa do 17 godina.

Fakt da imaš decu tog uzrasta me duboko i istinski šokira.

Ako i jesam, nisam tebi. Tako da... šokiraj se koliko želiš. Meni ne smeta, be my guest.

Eriops

Dobrodošao, Dvab. Ne uzimaj sve ovo previše k srcu- iz nekog razloga kojeg još nisam uspeo dokučiti, ljudi su mnogo oštriji na netu, nego uživo, u RL.
Sukob je ispao oko generalno načina funkcionisanja sajta, ali da stvarno više to ne bistrimo, razvlačimo ko baba pitu.
Mene linija ___________________________ podseća na onaj crtani, kako se ono zvao, sa onim nacrtanim likom- linijom ?  :idea:

dvab

Hvala na dobrodoslici.....i u pravu si ,to je i onako zavrsena prica.
A sto se linije tice ..... podseca na onu koja se pojavi kad neko crkne.

Plut

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

mac

Vidi sad, skratila se linija...

Plut

Sad me vidiš - sad me ne vidiš! Čudo!

Boban

Mene samo zanima zašto svi rado naskaču na ove lelemudonjaste topike umesto da se bave pravim stvarima zbog kojih smo ovde.
Možda bih mogao da uvedem pravilnik da svako ko polemiše oko politike, morala, sporta ili se samo zajebava, ili je naprosto neaktivan gde treba a aktivan gde ne treba (procena bi bila naravno moja i odokativna) dobije radnu obavezu u vidu čitanja, postiranja i komentarisanja SF&F dela.
uzmimo ovog mac-a npr. čovek ima potencijal da svaku temu produhovi, ali njemu je do sitne zajebancije s igrama reči i tipfelerima. Rasipanje potencijala. Za svaku osudu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

PTY

Quote from: Boban on 29-07-2010, 01:43:47
... uzmimo ovog mac-a npr. čovek ima potencijal da svaku temu produhovi, ali njemu je do sitne zajebancije s igrama reči i tipfelerima. Rasipanje potencijala. Za svaku osudu.

Šteta što ti promiče Macov trezveno-moderatorski uticaj na mnoge zapaljive diskusije...

scallop

Quote from: mac on 28-07-2010, 23:27:11

Ne mogu da se uzdržim: Toliko mu je trebalo da smisli naslov. xrofl xrofl xrofl
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Quote from: Amanda Robin on 28-07-2010, 23:31:48
Uf, još nedelju dana delenja sajta sa mehom Krljićem i... imaću fond od celih 300 italikovanih reči kojima ne znam značenje.  :|

To što sam fakultetima omaškom otkucao kao fakulteteima ne znači da sam baš izmslio novu reč  :lol: :lol: Lomljavina je ovde zadužen za nove reči i super mu ide.

mac

Quote from: Amanda Robin on 29-07-2010, 08:59:43Šteta što ti promiče Macov trezveno-moderatorski uticaj na mnoge zapaljive diskusije...

Mac - moderator iz senke ladovine.

PTY

Ja sam to mrtvoozbiljno dobronamerno rekla, znaš. Primećujem da bar na mene tako pozitivno utičeš.

Meho Krljic

Primit ću svaki gram dobre volje usmeren na moju stranu sa osmehom i zahvalnošću.  :lol:

Franz Xaver von Baader

ne slažem se s Amandom Libeat
mac je previše ziheraški, nije sanjar te sukladno - ni na šta ne utječe. svijet prolazi mimo njega, dok on uredno ćelavi
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

mac

Ja sprečavam sanjare-mesečare da se strmeknu s mosta. Ne oduzimaj mi bar to...

PTY

Quote from: PingvinPatuljak on 29-07-2010, 14:28:08
ne slažem se s Amandom Libeat
mac je previše ziheraški, nije sanjar te sukladno - ni na šta ne utječe. svijet prolazi mimo njega, dok on uredno ćelavi

Pa vidi, nalazim da mi je nemoguće svađati se u njegovom virtuelnom prisustvu, zato mora da je nekakav kvalitet u pitanju. :)

Meho Krljic

To se stručno zove mirotočivost. Al tu reč sigurno znaš.

Franz Xaver von Baader

@ mac
ne oduzimam ti ništa
ti si uredan poslušan građanin i svaka bi te majka poželjela za zeta. problem je u kćerima koje biraju jahače divljih konja

PTY

Quote from: Meho Krljic on 29-07-2010, 14:39:54
To se stručno zove mirotočivost. Al tu reč sigurno znaš.

:lol: :lol: :lol:
da, kao za jedan od nekolicine meni potpuno apstraktnih pojmova...

Meho Krljic

Apstraktan ali intuitivno shvatljiv i na Macovom primeru više nego jasan.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Amanda Robin on 29-07-2010, 14:38:01

Pa vidi, nalazim da mi je nemoguće svađati se u njegovom virtuelnom prisustvu, zato mora da je nekakav kvalitet u pitanju.

možda baš tu činjenicu treba pobliže razmotriti
kvaliteta je biti. postojati. živjeti. da bi čovjek uopće bio, on se mora svađati sa objektima - jesti hranu možeš uzeti kao kritički odnos usta i želuca prema tim objektima: toliko se svađaš sa njima da ih mrviš i preoblikuješ.
već ta najtemeljnija činjenica postavlja se u opreku prema "milenome miroljubivom macu" i baca novo svjetlo na problematiku

mac

Quote from: PingvinPatuljak on 29-07-2010, 14:41:12ti si uredan poslušan građanin i svaka bi te majka poželjela za zeta. problem je u kćerima koje biraju jahače divljih konja

Joj, da znaš! To me je ranije ubijalo u pojam, ali ne može čovek protiv sebe samog. Uzdam se u onu staru narodnu "ko poslednji jaše najslađe jaše".

Ja lično imam trip da ljudi u mom prisustvu postaju malo više svesniji sebe, svojih mana, percepcije i osećanja drugih ljudi, itd. Ali to je samo trip, svi mi imamo neke svoje tripove zar ne. Zar ne?

No, dosta o meni, linija u naslovu još nije u potpunosti nestala, moramo ozbiljno time da se pozabavimo...

Meho Krljic

Dobr, ali nemojmo Macovo forumsko delovanje uzimati za totalitet njegovog postojanja niti karaktera. Možda je u stvarnom životu Mac jahač divljih konja i divljih ćerki. A ovde svoju funkciju shvata na ovaj način i savršeno je ispunjava. A funkcija je značajna za ovu vrstu zajednice.

Edit: argh, mac se sam objasnio.

mac

E vidiš, što meni ne padne na pamet takva izvlaka?? Jebiga, nazad u školu za loše momke...

Franz Xaver von Baader

pa nemojmo ni pingvinove opaske uzimati kao apsolut
one su tu da se problem sagleda iz što više kutova

Plut

Blablablablabla ratatatatatatata ta!

Džek

Plut, ti malo rock-uješ?  :|

Meho Krljic

Ja sam mislio da su Pingvinove izjave apsolut, bar iz njegovog kuta?

A inače je greška poistovećivati forumsku i "fizičku" personu. Kod nekih ljudi su one slične, kod nekih drugih su veoma različite, ali retko su sasvim podudarne. Meni je recimo Lilita svojevremeno rekla da je čitajući moje postove mislila da sam neki suvi, ozbiljni književni kritičar (ne znam zašto, ali eto...), a da je uživo videla da sam brkato spadalo (dobro, njene konkretne reči su verovatno bile bliže pojmu "teška budaletina"). Amanda Robin mi je uživo rekla da sam gnojava bubuljica, ali sa puno naklonosti, a na forumu joj tako nešto sigurno ne bi palo na pamet zato što je percepcija sasvim drugačija itd.

Franz Xaver von Baader

možda se radi o tome da 'uživo' glumiš brkato spadalo i prištavca, dok se tek ovdje otkriva tvoj najnavlastitija nutrina (suhoparni književni kritičar sumnjivog ukusa)

Džek

Meho, nešto slično sam i ja na sftim forumu napisao, u par navrata, pre nego me šerif najurio iz svoje male, harmonične, hipi komune... (kojoj toliko teži... i stvara...  xrofl)

lilit

Quote from: Meho Krljic on 29-07-2010, 15:02:38
Ja sam mislio da su Pingvinove izjave apsolut, bar iz njegovog kuta?

A inače je greška poistovećivati forumsku i "fizičku" personu. Kod nekih ljudi su one slične, kod nekih drugih su veoma različite, ali retko su sasvim podudarne. Meni je recimo Lilita svojevremeno rekla da je čitajući moje postove mislila da sam neki suvi, ozbiljni književni kritičar (ne znam zašto, ali eto...), a da je uživo videla da sam brkato spadalo (dobro, njene konkretne reči su verovatno bile bliže pojmu "teška budaletina"). Amanda Robin mi je uživo rekla da sam gnojava bubuljica, ali sa puno naklonosti, a na forumu joj tako nešto sigurno ne bi palo na pamet zato što je percepcija sasvim drugačija itd.

jao sto meni smeta sto se libeat prozvala amanda robin. nikako da se naviknem.  :lol:
sto se tice tebe, kakvo brkato spadalo, kap u prepunoj casi je bila analiza beverli hilsa.  :cry:  :lol: mislim da se posle toga nismo vise vidjali uzivo.  xfoht  :cry: xrofl
ziku sam promasila skroz, mislila sam da je stariji, kao i dzejk.
a pingvinove izjave su apsolut iz svacijeg kuta.  :mrgreen:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

Quote from: Sal on 29-07-2010, 15:00:54
Plut, ti malo rock-uješ?  :|

Hajkujem te Sal, i tebe i tvoj topic! A i ove velike umove.  xlove5

Džek

A? Šta ti je "hajkovanje", bona? Ono, u duhu naslova teme? Ili novi rep, trans, hip hp đuskenzi?

scallop

Jahači divljih konja dobiju žuljeve na dupetu. Mirotočivi se ne usmrde - oni se umirišu.

Hajkovanje = žipčenje
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Franz Xaver von Baader

Plut

Ovako to piše u mojoj gramatici: "Trajno nesvršeno vreme glagola 'hajkati', nastalo od imenice 'hajka'." znaika

Meho Krljic

Quote from: PingvinPatuljak on 29-07-2010, 15:09:12
možda se radi o tome da 'uživo' glumiš brkato spadalo i prištavca, dok se tek ovdje otkriva tvoj najnavlastitija nutrina (suhoparni književni kritičar sumnjivog ukusa)

Sasvim moguće. No, svejedno, "fizičke" i formske persone nisu (najčešće) iste a Mac je odabrao da obavlja ulogu ovde i obavlja je efikasno.

Quotesto se tice tebe, kakvo brkato spadalo, kap u prepunoj casi je bila analiza beverli hilsa.     mislim da se posle toga nismo vise vidjali uzivo.    

Beverli Hils je izuzetno podatan za analizu. Mnogo dubinskiju nego što sam ja u stanju da izvedem. Cripple, Žika, Will-o-the-wisp ili tako neko bi bio pogodniji. Ili Pingvin kada bi mu se dalo ili Albedo kada bi mu se dalo.

Meho Krljic

Quote from: Sal on 29-07-2010, 15:11:02
Meho, nešto slično sam i ja na sftim forumu napisao, u par navrata, pre nego me šerif najurio iz svoje male, harmonične, hipi komune... (kojoj toliko teži... i stvara...  xrofl)

Šta si napisao? Da je dan gnojava bubuljica? Dobroje da si se izvukao samo sa banovanjem  :lol: :lol:

Džek

Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem, Plut...   xbaby2

Džek

Quote from: Meho Krljic on 29-07-2010, 15:17:58
Quote from: Sal on 29-07-2010, 15:11:02

Šta si napisao? Da je dan gnojava bubuljica? Dobroje da si se izvukao samo sa banovanjem  :lol: :lol:

Ćut', dobro sam se izvuk'o...