• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pitajte Nightfliera

Started by crippled_avenger, 02-08-2010, 14:33:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

@Elrond

Ti kao da si išao po mojim spiskovima za čitanje. :)

Elem, R.Scott Baker,  Prince of Nothing imaš u hrvatskom prevodu, koji može da se nađe na internetu, koliko sam obavešten, tako da je mrka kapa da će ga neko objavljivati kod nas. Za sve ovo ostalo, izgledi su veoma slabi. Doduše, Denijel Ejbraham će biti objavljen kod nas - ali prvi naslov u sf serijalu, koji piše zajedno sa jednim za sada neafirmisanim piscem. Što se ostalih naslova tiče, tokom poslednjih nekoliko godina trudio sam se iz sve snage da promovišem neke od tih pisaca kod domaćih izdavača i veoma mi je drago ako sam makar malo doprineo tome da Ejbraham bude objavljen kod nas. Ne bih rekao da će izdavači ulaziti u nezavršene serijale, kojih na tvom spisku ima podosta, ali mislim da su najrealniji izgledi da Brajan Rakli bude objavljen.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Elrond

Baš to sam i radio,priznajem.To je rezultat višemesečnog praćenja između ostalog i tvojih postova(nadam se da će ovi iz CIA,BIA i ostali prepoznati moj talenat). Mislim da bi IK-e trebale više da slede tvoj njuh po ovom pitanju.Ali,nije tu kraj.Imam ja jos pitanja.
   Navukao si me na Dresden-a i šta sad da radim? Osećam se kao riba na suvom. Bilo bi lepo i za nas čitaoce i za izdavače da neko nastavi da ga objavljuje (ne znam kakva je situacija sa pravima).
Da li će neko nastaviti Gregory Keyes-a? 
Da li će biti uskoro toliko hvaljeni Daryl Gregory?
Šta je sa mnogim starijim imenima kao što su Philip K. Dick,Stephen Donaldson,Poul Anderson? Mislim da za njih uvek ima interesovanja.

Anomander Rejk

Princ ničega u hrvatskom izdanju Algoritma ima da se kupi i kod nas, makar u knjižari Solaris, a ako ima tamo, verovatno ima i u BG.
Međutim cena jedne knjige je 2200din, a da dam za trilogiju 6600 nešto ne bih, pa makar bila i u tvrdom povezu, tako da, što se mene tiče, Bejker će sačekati neke bolje dane.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

Quote from: Anomander Rejk on 01-05-2012, 17:48:13
Princ ničega u hrvatskom izdanju Algoritma ima da se kupi i kod nas, makar u knjižari Solaris, a ako ima tamo, verovatno ima i u BG.
Međutim cena jedne knjige je 2200din, a da dam za trilogiju 6600 nešto ne bih, pa makar bila i u tvrdom povezu, tako da, što se mene tiče, Bejker će sačekati neke bolje dane.

Na novobeogradskom sajmu knjiga svi naslovi su bili po 1200.
First 666

Perin

Ja sam kupio to ima par godina....nastavili su i sa sikvelom, ali to još nisam pazario :lol:

Nightflier

Quote from: Elrond on 01-05-2012, 17:25:30
   Baš to sam i radio,priznajem.To je rezultat višemesečnog praćenja između ostalog i tvojih postova(nadam se da će ovi iz CIA,BIA i ostali prepoznati moj talenat). Mislim da bi IK-e trebale više da slede tvoj njuh po ovom pitanju.Ali,nije tu kraj.Imam ja jos pitanja.
   Navukao si me na Dresden-a i šta sad da radim? Osećam se kao riba na suvom. Bilo bi lepo i za nas čitaoce i za izdavače da neko nastavi da ga objavljuje (ne znam kakva je situacija sa pravima).
Da li će neko nastaviti Gregory Keyes-a? 
Da li će biti uskoro toliko hvaljeni Daryl Gregory?
Šta je sa mnogim starijim imenima kao što su Philip K. Dick,Stephen Donaldson,Poul Anderson? Mislim da za njih uvek ima interesovanja.

1) Jedini izdavač koji bi se toga prihvatio bila bi Čarobna knjiga, a oni nisu pokazali interesovanje za tako nešto. Nažalost. Meni je Hari kudikamo draži od Suki, ali HBO nije krenuo da snima seriju po "Drezdenovim dosijeima". Urbana fantastika (odnosno, paranormal - kako to sada svi zovu) kod nas nema čitaoce.

2) Za sada ne. "Kralj trnja" još može da se kupi u Vulkanu i kojekude. Sad, da li su so piratski doštampavani primerci, ili je zaista reč o zaostalom tiražu - ne znam. Pokojni IPS mi je ostao dužan pare za taj prevod, ali bez obzira na to bih voleo da se tetralogija zaokruži i čak bih bio spreman da je prevodim za manji honorar nego inače. Međutim, izgledi da će se sa tim nastavljati veoma su slabi sve dok ima neprodatih primeraka prvog romana. Srećom, "Kralj trnja" potpuno funkcioniše kao zaokružena celina.

3) Ne znam da ijedan izdavač planira Gregorija.

4) Trenutno nijednog izdavača ne zanimaju reprinti starih izdanja. Doduše, Dika objavljuje beogradski Algoritam, s mene pa na uštap, Donaldson van "Domaje" nema posebnog potencijala, a Andersonu na našem tržištu nedostaje faktor nostalgije, koji ga čini trenutno prodavanim i značajnim piscem u SAD. Mislim da od tih starijih trenutno ima mesta za Murkoka i Hauarda.
First 666

Dr00d

Nightflieru jel si čitao možda Vitez i Čarobnjak od Džin Vulf-a? Valja li čemu?

Sad videh mail od Čarobne knjige, imaju neku akciju 50% popusta za 37 naslova, a među njima je i Džin Vulf.

Ima li još šta da valja među ovim naslovima?

(ova pitanja važe i za ostale, samo mi ovde bilo najzgodnije da postujem)

Mada popusti na sajtu i ova akcija nemaju baš poente kod Čarobne Knjige kad sa poštarinom izađe isto kao u knjižari (jer šalju samo post ekpresom  :roll:), jedino ako naručiš gomilu naslova. A nemaju ni predstavništva kluba čitalaca po gradovima kao Laguna...  :x
There's no saint like a reformed sinner.

Джон Рейнольдс

А по мом искуству, чак и ако се региструјеш и наручиш, то не значи да ћеш књиге добити. А спамовање мејловима се наставља, па ти треба неколико риквестова не би ли спамовање било прекинуто.

Нећу више никад да улазим ни у какве онлајн акције са "Чаробном књигом".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Nightflier

Vulfa jako volim, ali mi se ove dve knjige nisu posebno dopale. Međutim, ne verujem svom utisku - pošto sam davno pokušavao da ih čitam i nisam im se vraćao. U svakom slučaju, mislim da ih vredi imati - naročito sa tim popustom. Valja napomenuti da se poštarina ne plaća po knjizi, već po pošiljci.
First 666

Dr00d

Quote from: Джон Рейнольдс on 09-05-2012, 16:27:47
А по мом искуству, чак и ако се региструјеш и наручиш, то не значи да ћеш књиге добити. А спамовање мејловима се наставља, па ти треба неколико риквестова не би ли спамовање било прекинуто.

Нећу више никад да улазим ни у какве онлајн акције са "Чаробном књигом".

Pa ne znam, ja sam naručio par knjiga od njih i stigle su bez problema.

EDIT: A kakav si ti tačno problem imao sa njima?

Quote from: Nightflier on 09-05-2012, 16:31:39
Valja napomenuti da se poštarina ne plaća po knjizi, već po pošiljci.

Znam to, ali gledam za ove dve; drugu navodno ne možeš od njih da poručiš, a prva sa poštarinom ispada kao cena u knjižari, u tom slučaju mi je lakše da se prošetam do knjižare nego da se cimam sa online kupovinom i da čekam dok stignu. Ok je za više naslova, a opet ne kontam što ne otvore predstavništva kao Laguna, ovako je popust neupotrebljiv.

A jel znaš možda za Sapkovskog i Witchera, ove dve što sad treba da iazđu se direktno nastavljaju na one dve od IPS-a? I hoće li te dve (Poslednja želja i Mač sudbine) biti objavljene u Čarobnoj Knjizi opet? U principu čekam da objave sve pa da upakuju u kutiju kao Asimova..

Dr00d

Quote from: Dr00d on 09-05-2012, 17:04:28
A jel znaš možda za Sapkovskog i Witchera, ove dve što sad treba da izađu se direktno nastavljaju na one dve od IPS-a? I hoće li te dve (Poslednja želja i Mač sudbine) biti objavljene u Čarobnoj Knjizi opet? U principu čekam da objave sve pa da upakuju u kutiju kao Asimova..

Kontam da ti je promaklo  :)

Tellamon

Pozdrav. Uzeo sam od drugara Hronike Ambera (on ima knjige iz edicije Znak Sagite) a nasao sam na internetu i alnarijevo izdanje

http://www.limundo.com/kupovina/Knjige/Fantastika/Hronike-Ambera-5-knjiga-u-jednoj/5180983

Koje bi po tebi bilo bolje za citanje?

Nightflier

Izvinjavam se, bio sam na putu i nisam bio u prilici da sedim za računarom. Elem,

@Drood

Prvobitni plan je bio da objave najpre treću i četvrtu, pa da ponove prvu i drugu - međutim, nešto se tu podešavalo. Pretpostavljam da imaju problema sa kašnjenjem prevodioca. Znajući Čarobnu knjigu, to mi deluje kao najizvesnije.

@Telamon

To su doslovce identična izdanja što se prevoda tiče.
First 666

Dr00d

Nightflier

Teško je reći. Pretpostavljam da će do kraja godine objaviti i prva dva dela, naročito ako bude velikog oktobarskog sajma. Odnosno, nekog sajma će biti, to svakako - samo ostaje da se vidi kada, gde i u čijoj organizaciji. Elem, da sam ja izdavač, verovatno bih gađao oktobar za objavljivanje prve dve knjige i pakovanje u kutiju. Iskreno, nisam siguran da će objavljivati petu ako se ove ne bude prodavale u dovoljno dobroj meri da to opravda dalja ulaganja.
First 666

Dr00d

Realno, ne znam kako će im proći prve dve, jer mislim da su ljudi pokupovali IPS-ovo izdanje (jel to isti prevod i ostalo, pa samo oni preštampavaju ili su uradili sve ispočetka?).
Bolje da objavili nastavak serijala, pa onda prve dve opet...

Ja čekam kutiju od svih 6-7 knjiga il koliko ih već ima, dotle ne kupujem ništa  :mrgreen:
Pročitao sma prvu, ali je moram čitati opet jer sam zaboravio, pa da ne bih stalno dolazio u tu situaciju rekao sam da nema čitanja dok sve ne bude izašlo  :)

Truba

sta je s ovim

Stormlight Archive
1. The Way of Kings (2010)

hoće li se prevoditi ima li zainteresiranih
jel iko čitao?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Nightflier

Quote from: Black swan on 24-05-2012, 12:24:31
sta je s ovim

Stormlight Archive
1. The Way of Kings (2010)

hoće li se prevoditi ima li zainteresiranih
jel iko čitao?

Laguna će sačekati da vidi kako će proći Sanderson nakon kompletiranja trilogije Mistborn, pa će na osnovu prodaje odlučiti da li da nastavlja sa njim. Za sada se ne prodaje dovoljno dobro da opravda ulaganje u nove naslove, ali to svejedno važi za sva izdanja fantastike sem za Džordana, Martina, Aberkrombija i Breta. Sve i da se donese odluka da se nastavi sa Sandersonom, ima prečih stvari za objavljivanje. Najpre je tu Alloy of Law, naredni roman u serijalu Misborn, a potom bi valjalo objaviti i Warbreaker-a i Elantris, pa tek onda udariti po Stormlight Archive. Ipak je to serijal od deset knjiga i upitno je da li bi se čitaoci tek tako upustili u kupovinu još jednog takvog serijala.
First 666

djusk

Hm, da li postoji razlog sto su Aberkrombi i Bret prodavaniji od Sandersona? Nekako mi nema logike, Sanderson bi em trebalo da bude popularniji jer zavrsava Tocak vremena, a i knjige su mu mnogo zabavnije (mada je ovo subjektivno misljenje)

Nightflier

Ne znam. Nema nikakve logike u tome da oni budu najprodavaniji noviji pisci fantastike. Aberkrombi i nekako, ali Bret ide čak i bolje od njega. Jedino što mogu da pretpostavim jeste da srpski naslov njegovog romana, inače "Noć demona", čitaocima zvuči primamljivo. Takođe, moguće je da ljudi čekaju da Laguna objavi ceo Mistborn, pa da onda kupuju. Naravno, ovo su samo moja nagađanja.
First 666

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Perin

Farseer je stvarno dobar, imaš ga prevedenog u Laguni, samo što se prvi deo zove KRV KRALJEVA. Dobro štivo; dobar je i Erikson, ali on ima sijaset delova, dok Hobova sa Farseerom ima samo 3.

neomedjeni

Po meni, Rotfus je odličan, ali ne leži svakome, moraš da voliš priče u kojima radnja ide sporije da bi ga čitala. Ursula LeGvin i njeno Zemljomorje su apsolutno fenomenalni, pre 10-tak godina ih je u Srbiji izdao Familet, možda još negde mogu da se nađu te knjige. A ima ih i u Polarisovoj antologiji.

Truba

zemljomorje je općepoznato... moram priznati da nisam čuo za 4-5 ostalih  :shock:

Nightflier

Farseer zapravo ima šest delova. Odnosno, dve trilogije - pri čemu meni druga leži daleko više od prve. Ovaj spisak je vrlo eklektičan i dosta meša babe i narandže, što bi se reklo, ali moji apsolutni favoriti su Stiven Erikson i njegov Malazan, na provm mestu, pa potom Patrik Rotfus. Na treće mesto bih stavio Sandersonov Stormlight, ali tu valja biti oprezan, pošto je reč o tek prvom od deset romana u nizu. Na četvrto mesto bih verovatno stavio Aberkrombija, premda ga zdušno prezirem. U svakom slučaju, ovo su četiri pisca koji su trenutno aktuelni i predstavljaju više nego solidan presek savremene fantazije, dok je Brent Viks nezasluženo popularan i predstavlja povratak generičkoj fantaziji osamdesetih godina.
First 666

neomedjeni

Danas sam jedva uspeo da nađem jedan primerak Kizovog Kralaj trnja u Vulkanu.

Da li je knjiga zbilja razgrabljena, ili je nestašica veštački prouzrokovana, činjenicom da je izdavač propao i da nikoga nije briga, pa neprodati primerci leže zaboravljeni u nekom magacinu? Ovo prvo bi bilo dobro, zarad eventualnog nastavljanja objavljivanja.

Nightflier

Viđao sam poveći broj "Kralja trnja" u Vulkanu u Ušću, a u "Geci Konu" ima i "Kralja trnja" i "Olujnog talasa". Pretpostavljam da je svaka prodavnica dužila određeni broj tih knjiga, pa je novi vlasnik nasledio magacin kada je preuzeo prostor. Mora se priznati da je "Kralj trnja" u Vulkanu u Ušću izložen sa svom ostalom fantastikom, ali pretpostavljam da se ne prodaje pošto em čitaoci ne znaju o čemu se radi, em je knjiga oko 900 dinara, ako se dobro sećam, em su korice ogavne.

Baš me zanima da li će ti se dopasti. Javi utiske.
First 666

neomedjeni

Važi, samo prvo još 400 strana Straha mudroga (koji mi inače zbilja leži, znam da su mišljenja podeljena, ali ja ovo vidim kao piščevu podvalu čitaocima, kao što Kout podvaljuje Bastu i biografu - oni žele da čuju priču o Kvoutu heroju, a on im priča o Kvoutu čoveku, Kvoutu koji je zaboravljen), pa onda da odlučim da li da počnem Kralja trnja, Krv vilovnjaka ili Oblast otkrovenja.

Nightflier

Moje mišljenje o Rotfusu je veoma pozitivno.
First 666

mvidanovic

Pozdrav Nightflieru,
hteo bih nešto da te pitam a tiče se oblasti iz sf. Moj drug, inače strastveni čitalac epske fantastike je poželeo da pročita i nešto iz sf iliti naučne fantastike. Ja sam mu predložio neke naslove, ali me zanima i tvoje mišljenje, šta bi on trebalo da pročita iz ove oblasti. Pošto ne želi da čita na engleskom, ako može predlog samo onih dela koja su prevedena kod nas. Inače iz naučne fantastike (ako to može tako da se kaže)je čitao samo Žila Verna i to ranije još kao klinac.
Pozdrav!!!

Nightflier

Mislim da bi trebalo da pročita Herbertovu "Dinu", ako već nije, a potom Vulfovo "Dugo sunce".
First 666

Gligorijele

Nightfliere, kako napredujes sa Olujom na obzorju i sa 3. delom Reda magle??

Nightflier

Pravo da ti kažem, očekivao sam da će MB3 izaći do sada, a "Oluja" je i dalje planirana za kraj avgusta/početak septembra. Tu se ništa nije promenilo. Godišnji su odmori, pa se možda zbog toga nešto ispomeralo.
First 666

Tellamon

Sta bi sa Zelaznijevim 'X' ?

Nightflier

Još deset stranica da završim triputprokleti prevod...
First 666

Anomander Rejk

Šta je sa Eriksonom, Sandesronom, Wilijamsom ? Oće li izaći barem u avgustu ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

Ne znam dokle se stiglo sa lekturom Eriksona, ali mislim da sve to mora da izađe do Sajma. Ne znam za Vilijamsa, doduše.
First 666

Melkor

Ti si bese hvalio Key Kenyon? Da nemas mozda 4. knjigu u nekom e-formatu?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

mvidanovic

Video sam da Laguna planira da izda Leviathan Wakes - J.Corey. Nisam čitao, pa me zanima kakvi su utisci?

Nightflier

Izvanredni. U prevodu je "Buđenje nemani", a prevodilac je Goran Skrobonja.
First 666

Nightflier

Quote from: Melkor on 15-07-2012, 12:20:48
Ti si bese hvalio Key Kenyon? Da nemas mozda 4. knjigu u nekom e-formatu?

Imam, ali ne mogu da ti dam, pošto je reč o debelo votermarkovanom pdf-u, kojeg su mi poslali iz Pira. Ako postoji neki način da se iz toga iščupa tekst, a da se ne vidi da sam ja za to odgovoran, voljan sam da sarađujem. :)
First 666

mvidanovic

Quote from: Nightflier on 15-07-2012, 23:56:16
Izvanredni. U prevodu je "Buđenje nemani", a prevodilac je Goran Skrobonja.
Odlično! S obzirom da Skrobonja prevodi, očekujem ekspresno da se pojavi u knjižarama. Čovek nenormalno brzo odradi ovaj posao, ne znam kako mu polazi za rukom...

Nightflier

Roman je preveden. Čini mi se da ima tome jedno mesec dana. A Goran prevodi tako brzo zato što svakog dana odrađuje petnaestak šlajfni teksta. On je jedan od najpožrtvovanijih kolega koje znam.
First 666

Melkor

Njah, nema veze, ionako sam u medjuvremenu izabrao Kearneya za more :-)

Edit: nestade mi quote, ali jasno ne na mislim... valjda.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

Pola Kernija? Odličan izbor. Šta konkretno?
First 666

Melkor

Maht trilogiju. Onu kvadrologiju (ne mogu imena trenutno da se setim) sam vec citao.

angel011

Quote from: Nightflier on 16-07-2012, 19:16:16
Roman je preveden. Čini mi se da ima tome jedno mesec dana. A Goran prevodi tako brzo zato što svakog dana odrađuje petnaestak šlajfni teksta. On je jedan od najpožrtvovanijih kolega koje znam.

15?  :shock:

Koliko ih ti odradiš, ako nije tajna?  :)
We're all mad here.

Nightflier

Quote from: Melkor on 16-07-2012, 22:07:29
Maht trilogiju. Onu kvadrologiju (ne mogu imena trenutno da se setim) sam vec citao.

Odličan izbor. Ja sam je ove godine završio i veoma mi je prijala.
First 666

Nightflier

Quote from: angel011 on 16-07-2012, 22:26:10
Quote from: Nightflier on 16-07-2012, 19:16:16

15?  :shock:

Koliko ih ti odradiš, ako nije tajna?  :)

20-25, ali ja ne radim svakog dana. U proseku, radim 4 dana nedeljno. Već neko vreme pokušavam da se disciplinujem i radim kao Goran, ali teško mi ide. :)
First 666

angel011

:shock:

Mislim da je meni rekord bila 21 kartica u toku dana.
We're all mad here.