• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gravitacione anomalije!

Started by Mark, 04-08-2010, 22:36:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mark

:shock:

Ma idi bre ...

QuoteKuršumlija -- Na delu puta u selu Ivanje, u blizini Kuršumlije, otkriven je fenomen gde se otkočen ugašen automobil naizgled kreće uzbrdo umesto nizbrdo.

Kako priroda može da zbuni i iznenadi ljude pokazuje primer iz sela Ivanje na Radan planini.

U ovom selu, nedaleko od Đavolje varoši, na deonici puta od oko stotinu metara meštani tvrde da su otkrili postojanje gravitacione anomalije, pa tako kada ugasimo automobil i otkočimo ga, on se, umesto nizbrdo, kreće uzbrdo.

Zbunjeni meštani ne znaju o čemu se radi, pa ovaj fenomen povezuju sa Đavoljom varoši. Turističko preduzeće "Planinka" iz Kuršumlije i opština Bojnik će angažovati naučnike koji će ispitati ovaj fenomen.

Međutim, rezultati ispitivanja će možda neke razočarati, a neke umiriti jer je vrlo verovatno da će naučnici utvrditi da je zapravo sve u redu. Naime, primer "gravitacione anomalije" u blizini Kuršumlije nije usamljen, slični fenomeni postoje širom sveta i poznati su kao "magnetska brda" ili "gravitacijska brda".

Ali ni magnetno polje, ni gravitacija nisu razlog zbog koga otkočeni automobili naizgled idu uzbrdo. Kako objašnjavaju naučnici, radi se zapravo o optičkoj iluziji gde okolina stvara utisak da je blaga nizbrdica zapravo uzbrdica.

Opširnije o ovom fenomenu možete čitati na Vikipediji, gde se nalazi i lista primrera u svetu sličnih onom u selu Ivanje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=04&nav_category=15&nav_id=449862

8-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

HAL

ispod tog brda je piramida!

Savajat Erp

каква пирамида! антлантида, бато!  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Džek

Ako niš, onda barem da se uštedi koja kapljica goriva... (praktična primena antigravitacione anomalije) ... treba država tablu na toj deonici da okači, sa natpisom:

PAŽNJA: Gravitaciona anomalija! Isključite motor i uštedite gorivo! Ponašaj se ekološki!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Loni

Verovatno je reč o optičkoj varci.
    Voda takođe ide naniže, ali je na kraju puta (sa dela strane odakle voda ide nagla padina. Tako se oku čini da je na put pada u padinu iako se penje sve do nje.

Pogledajte ovaj crtać. Slična varka.
   Kiwi!