• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najveća kolekcija stripova

Started by ridiculus, 08-08-2010, 21:49:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Iako je ovo poređenje baba i žaba, zahvaljujući raznovrsnim formatima u kojima su se stripovi pojavljivali, da li, nezavisno od toga, iko ima nekakvu predstavu?
Dok ima smrti, ima i nade.

ridiculus

Hm, mislio sam da neko ima neki reper, ili bar informacije koje mogu biti od koristi. Nemam predstavu koliko najveći fanovi na Zapadu imaju stripova.

Ali, kako god, 140 000 (slovima: sto četrdeset hiljada!  :shock:) je mnogo. Toliko mnogo da sam par minuta blenuo u cifru, dok je moj mozak pokušao da smesti informaciju u realan kontekst.

Toliko je imao Yoshihiro Yonezawa pre nego što je umro. I od te kolekcije su napravili njegov memorijalni muzej. Kruži priča da je gomilao knjige i časopise (i fanzine) u kući dok više nije imao gde, a onda je ostavljao tu kuću da vrši funkciju skladišta i odseljavao se dalje. I tako više puta.  8-)  xjap

Čik nek' to neko potuče!

HAL

Jedno veliko ČEMU ? Bilo kakvo sakupljanje materijalnih stvari oko sebe u nadi da ćeš biti srećan je velika iluzija. Odvojiš primerke sa kojima radiš pa makar taj broj bio i 1000, ali 140 000 i selidba u drugu kuću je preterivanje i bolest.

kresha

Na nasim prostorima, po nekim pricama, ima i ljudi sa vise stripova od toga.
sigismundus na ovom forumu, npr. se vodi kao jedan od najvecih.
Miroslav i Sloba, kao vlasnici radnji verovatno isto imaju pozamasnu sumu.
Hell, ja sam ih do pre mesec dana imao oko 8, dok se nisam zapitao sta ce mi.
Ima jos par ljudi, samo sto za njih ne znam koliko imaju, a ni da li lazu.
Skromnost je grah prema sebi.

zoskoz

ja sam skupio oko 190 komada, ne broji mi se tocno. ne znam je li to bolest, ali svidja mi se imati toliko stripova jer mi se ukus cesto mijenja. jedno vrijeme mi se cita mister no, pa za par mjeseci zagor, itd.
i onda je prakticno imati objekat pozude u blizini. greska je prodati stripove u trenutku uvjerenja da pozuda nije podlezna oscilaciji.
i lijepo se pohvaliti pred gostima sa stripovima.

ridiculus

@kresha

Hvala na odgovoru.

@HAL

Nije to na nama da odgovorimo, niti je to tema ovog topika. Moglo bi se pričati o društvenoj korisnosti ili čak podobnosti takvih osoba (iako su to jalove priče), ali ako je matično društvo napravilo od datog čoveka kulturnu instituciju ko smo mi da tražimo "čemu?" i "zašto?"?