• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kad je žena kurva? by Vedrana Rudan

Started by Boban, 18-08-2010, 15:46:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Žene se slikaju gole jer su kurve, žene koje se ne slikaju gole ružne su kurve. Žena je kurva ako pije pelinkovac s limunom i ledom, žena je kurva ako pije vino, pivo, viski, rakiju. Žena koja nikad ne pije alkohol kurva je koja se preserava

Jednom mi je jedan od mojih muževa rekao, sve su žene kurve, ti se ovih dana samo dobro kontroliraš. Čisto medicinski gledano, kad je žena kurva? Žena je kurva kad dobije prvu menstruaciju, dok je ne dobije, ona je samo buduća kurva? Nije istina, žena je kurva i kad viče, ne, ne, ne, dok joj tata uvaljuje velikoga pišonju u petogodišnju pipicu. Kurva je i u četrnaestoj kad iz kuće izađe u minici, tajicama, dekoltiranoj majici... Sama je kriva ako je netko dograbi u parku u pet popodne i siluje. Žena je kurva kad kćeri od četrnaest godina ne kaže da su sve curice u minici, tajicama i dekoltiranoj majici kurve. Žena je kurva kad uvečer sama uđe u bar, kad u dva popodne sama uđe u restoran, kad ujutro sama uđe u kafić. Da nije kurva, ne bi ulazila u muške prostore bez pratnje, njeno samo tijelo jasna je poruka, meni treba kurac. Žena je kurva napaljuša kad odbije muškarca koji sjedne pokraj nje pa joj kaže, ja imam ono što tebi treba. Žena je kurva kad ne da pičke ocu svoje najbolje prijateljice. Žena je kurva kad je za sise zgrabi djed njene najbolje prijateljice. Žena je kurva kad ne želi raditi prekovremeno sa šefom u njegovoj kancelariji, ona na stolu, on među njenim nogama. Žena je kurva kad ostavi muža zbog drugog muškarca. Žena je kurva kad ostavi muža zbog sebe same. Žena je kurva kad odlazi frizeru jednom tjedno, kad joj je kosa sijeda, kad odbije kuhati svakodnevno, kad ne vozi djecu u vrtić, kad ne ostane na bolovanju zbog dječjih kozica, kad ne želi peglati sama nego za to unajmljuje kurvu. Kad je bolesna, žena je bolesna kurva, kad je on bolestan, žena je kurva koja kuha prevruć čaj, preslabu kavu, odvratnu juhu, donosi mlako pivo, uvaljuje toplomjer, traži od njega da se okupa iako je bolestan.

Žena je kurva kad joj zbog raka odrežu sisu. Kurvetina je svaka žena bez sise koja traži lovu za silikonsku sisu. Žena je kurva kad ne da rastavu bez frke, žena je kurva kad želi rastavu, žena je kurva kad dio svoje plaće potroši na torbicu, čizme i kaput iako već ima torbicu, čizme i kaput. Žena je kurva kad ne nosi smeće, kad odbije brinuti se o njegovim roditeljima, kad pročita u njegovu mobitelu poruku koju mu je poslala kurva. Samo kurve prčkaju po tuđem mobitelu. Žena je kurva kad poludi jer on diže kredite da bi se mogao kladiti, a ona to zadnja dozna. Žena je kurva kad telefonom razgovara sa svojom majkom kurvom. Žena je kurva kad telefonom razgovara. Žena je kurva kad se njemu ne diže. Žena je kurva kad želi biti sama, a ima njega i s njim djecu. Žena je kurva kad na njegovom pogrebu glasno plače, žena je kurva kad na njegovom pogrebu tiho plače, žena je kurva kad na njegovom pogrebu ne plače, on je umro zato što mu je žena kurva. Žena je kurva ako joj je mala plaća, samo kurvetine dobro zarađuju. Sve su pjevačice kurve, i glumice, i TV voditeljice, i novinarke, i političarke, i spisateljice. Da nisu kurve, ne bi se za njih znalo. Ako se žena bavi sportom, kurva je kad ne sruši svjetski rekord. Kad žena sruši svjetski rekord, kurva je željna slave i slikanja. Žena je kurva kad je on ostavi zbog mlađe kurve, žena je kurva kad ostavljena nađe nekog mlađeg, kad nađe nekog starijeg, kad nađe nekog svojih godina, kad nikoga ne nađe. Žena je kurva ako je liječnica, a htjela bi biti šefica odjela. Žena je kurva kad je novinarka, a htjela bi biti urednica. Žena je kurva kad rodi žensko dijete koje je tek rođena kurva. Žena je kurva kad je mama, a više ne želi biti mama. Žena je kurva kad nije mama i ne želi biti mama. Žena je kurva kad je mama pa opet hoće biti mama. Žena je kurva kad je mama a htjela bi otići u kino, kazalište, na kavu.

Najveće kurve ne mogu roditi čak ni kurvu. Žena je kurva ako na televiziji radije gleda film nego nogomet, žena je kurva kad govori dok Hrvatska na terenu gubi, žena je kurva kad se ne veseli, a mi smo dali gol, žena je kurva kad se smije, a mi nismo dali gol. Žena je kurva kad mu ne kaže da mora popiti antibiotik, žena je kurva kad mu kaže da previše pije, da ona nije kurva, on ne bi pio. Žena je kurva kad djeca u školi imaju jedinice i neopravdane satove, žena je kurva kad ne ode na roditeljski sastanak na koji ih je pozvala kurva. Žena je kurva ako se za njega ne dotjeruje, žena koja se dotjeruje nafrakana je kurva. Žene se slikaju gole jer su kurve, žene koje se ne slikaju gole ružne su kurve. Žena je kurva ako pije pelinkovac s limunom i ledom, žena je kurva ako pije vino, pivo, viski, rakiju. Žena koja nikad ne pije alkohol kurva je koja se preserava.
Sve one iza kase u marketima lijene su kurve, tete u vrtiću lijene su kurve, one u bankama lijene su kurve, medicinske sestre lijeno vade krv iz žile, stara majka već mjesecima umire, nikako da umre, živimo u svijetu kojim vladaju lijene kurve. Žena je kurva ako ne osjeti da je on umoran nakon posla, žena je kurva kad je umorna nakon posla, žena je kurva kad ne da pičke, prava je kurvetina kad je nudi. Žena je kurva kad ju muškarac uhvati za guzicu, u autobusu, vlaku, na poslu, u tramvaju, na plesu. Samo kurve svijetom hodaju noseći guzicu. Žena je kurva kad je stara. Svaka je žena stara kurva kad navrši tridesetu. Uvijek treba naglasiti, sve su žene kurve. Autorica ovoga teksta kurva je nad kurvama, samo takvoj kurvi može pasti na pamet pisati o tome kad je žena kurva. U Hrvatskoj barem jedna kurva mjesečno plati životom zato što je kurva. Kad žena prestaje biti kurva? Kad umre? Kad žena umre ne prestaje biti kurva, ona postaje mrtva kurva.

http://www.nacional.hr/clanak/39069/kad-je-zena-kurva
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

varvarin

Hm.  Da li je nju nekad, bilo kad, neki muškarac zbilja, ali zbilja...voleo ?

Ефрем Хас

Како није..... Сви њени мужеви су је неизмјерно вољели, и шакама и ногама.

Boban

evo ih tipični Balkanci u odbrani svoje muževnosti...

Šta je gore za ženu od toga da je nazovu kurvom?
... da je ne nazovu nikada.

angel011

To ti misliš... Ako će da je zovu kurvom, bolje je da je ne zovu nikada i nikako.
We're all mad here.

džin tonik

sve zene su kurve, mama, mama, pa i ti si zena...

Franz Xaver von Baader

malo tu pomaže ciničko iseravanje Vedrane Rudan kada se esejistički transformira u muškarca.

žene su tople žene su meke žene su ukras prirode itd.
muškarci su pravi muškarci te su podveli lijepe žene pod zdrav odnos gore-dolje, s tu i tamo nekim ekscesom a rudanica od toga pravi karikaturu i prostituira se po novinama. jednom će joj jedan od njenih muževa pasati...
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Agota

simpa tekst  zato je idealan muskarac za mene -kurvu peder u stvari bas me briga dal ce me neko nazvati kurvom ili ne  ,meni je vazno da se ja dobro zabavljam.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Franz Xaver von Baader

ma je li?
tebi je jedino bitno da se dobro zabavljaš i pri tome se atomiziraš u ugljikovu jedinku i smet s kojim svatko postupa kako mu drago, još da ti je da te pederi golicaju po erogenim zonama a muškarčine da te erotski išamaraju, boli tebe briga... ako ne kužiš njofra, tekst upravo ironizira tvoj stav "bitno da se ja dobro zabavljam" jer on posljeduje problematizirano odnošenje muškarca prema ženi

Agota

Haaaaaaaaaa  zenska logika uvek je bolje imati pord sebe pedera- potrcka nego nekog maco  tipa nema sanse da budem sa nekim,, jako sam bitan'' uvek je bolji neki sonja sa protezom I cvikama u dzempericu hvala ti bako .
Kurva mislim sta ???Nemoj preozbiljno da shvatas tekst Vedrane  Rudan .
Muskarci se vise iznerviraju kad  zena tepa penisu svog partnera ,,sirotica,,ili princeza sofija'' nego kad joj dragi uputi kurvo,kucko ,kravo..... sta god

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Franz Xaver von Baader

pa jel imaš pored sebe tog pedera-potrčka? šonju u kariranim hlačicama koji je u osnovnoj bio higijeničar?
po konfuziji tvoje ženske logike, kao i kaotičnom formuliranju teksta gdje se mukotrpno treba probijati kroz krajeve i početke novih misli, zaključujem da si lagano seksualno frustrirana (ako je vjerovati stričeku Freudu)

Agota

Pa imam i to je muka ziva jer on zapravo nije moja srodna dusa ali ponavljam super se zabavljam s njim . Jesam seksualno frustrirana I to je ok.Iskreno.
Seksualno frustriranu osobu lako provalis, to se bre odma vidi po tome koliko je ,,zadovoljan'' svojom zenom brakom familijom
A da li smo seksualno frustrirana nacija ?Da li se ne jebemo dovoljno?
Ako nista bar smo velike drkadzije,pokazuje statistika. I to je nesto.
U pravu si i da haoticno pisem,prakticno i ne pisem ovde na forumu kao dete debil ne mogu dve suvisle da sastavim,mozda bi mi laksi bio cet.
Ovde ljudi lako iznose privatne stvari ,a meni je malo neprijatno srecom ne poznajem nikog licno,niko ne zna ko sam ja pa nesto I kazem a da je obrnuto cutala bih ko riba.
Ne znam ,ne zameri.

Franz Xaver von Baader

ma ne zamjeram ti ništa, ne daj bože
simpatičan ti je post, čak pomalo prelazi u neku vrstu terapeutskog ispovijedanja (što si me uzela kao očinsku figuru, a lijepo ti piše da sam pingvin i patuljak)
skrećem ti pozornost da "imaš muku živu" a "super se zabavljaš s njim" što je, blago rečeno, bizaran slučaj i zapravo nespojivo. ma baka bi ti isto sigurno rekla koju o tome (osim ako nije familijarni slučaj konfuzne logike), što ja znam, odi do nje.
što se tiče pisanja po forumu, to neka te ne brine, ionako se svi prosipaju i većina napisanog je buncanje u razbijenom autobusu. mislim, pa ja recimo pišem o filmu Iluzija iz 1967. i povežem ga sa Nije bilo uzalud iz 1957. a koga uopće briga za te filmove? to nije pogledalo ni 5 ljudi ovdje niti im napisano ima ikakvog smisla.
ali ja pišem o tome na očigled svih koji mi žele zlo, ko što reče Corto Maltese i baš dobro.
tako, piši što god ti volja, odi kod bake, popapaj si čokoladnu bananicu i nastoj si artikulirati misli svakoga dana u svakom pogledu

Agota

Pa jeste bizarno al pazi nema tenzije ,nemas za vratom energetskog vampira,nikad nisi povredjen i ne bojis se za zivot ako ga otkacis,neke zene vole cvrstu ruku ,,KAO'' fazon zastitnik  a ja stvarno imam tu slobodu,mogu da flertujem i da se zabavljam  a da je neki tipicni srbenda usrala bih se od straha,ma on voli vise igrice da igra nego leba da jede zatvori se sa prijateljima pa po 4 sata ne izlaze iz sobe.To sto je meni fijuk u glavi to se ne vidi spolja.
Tipicna sam plavusica  razvucem osmeh 63 i sve je super...jezevi su super :)
Znas sta je najgore sto nikad ne zavrsi moju recenicu :(

mac

Pa nauči ga. Predstavi mu to kao 3D video igru "završi rečenicu svoje drage". Kao nagradu na završnom testu nabavi mu dobru gejmersku podlogu za miša, ili nešto drugo ako ima drugu ideju. Možda te iznenadi svojom idejom.

A za to što kriješ svoj problem ispod osmeha treba te dobro izdevetati.

Savajat Erp

Издеветати?! Побогу, човече, па није ово 19. век! Ах, 19.век...good times...  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Ja reč "kurva" (i njoj slične "drolja", "kučka") koristim najčešće kao kompliment ili kad tepam.

Boban

Ja mislim da je u svetu mužjaka termin kurva predviđen za žene koje muškarci požele a ne uspeju da dobiju; otud je toliko rasprostranjen.

Meho Krljic

Hm, da... Ja ga znači koristim neispravno.

Loni

A šta fali terminu ,,kurva''.
Jednom me je jedna bivša devojka upitala: - Kako bi ti reagovao kad bi od nekog čuo da sam ja kurva?
Odgovorio sam: - Mala, pa kakav je moj sistem vrednosti, biti kurva je vrh pijedestala.

Kad ćemo li se konačno oslobaditi tog zaostalo-hrišćanskog nasleđa da je seks nešto loše.
A ako nije loš seks,
Nije loš ni seks za novac.
Šta je u stvar iseks za novac?
Ništa drugo do vraćanje kusura u robnoj razmeni.

Neki deda je na seksualnoj skali na tački 15, a mlada žena na razini 115.
Vodiće ljubav, a on će samo finansijski poravnati stepen ,,časti telesne integracije''.

kikec

Riječ "kurva" koristim za lažne, prijetvorne žene koje u životu vodi čisto vlastiti interes i pohlepa za materijalnim dobrima; koja je jedne godine dalmatinka, druge hrvatica a treće godine srpkinja, koja prati trendove kako se najbolje prodati, koja se fuka sa oženjenim hercegovcima a nosi krunicu oko vrata, politički angažirana pozerka radi samopromocije... kao primjerice Severina, najveća hrvatska kurva!
signature

Loni

Slažem se Kekec, ali po toj logici termin bi mogao da se koristi i za prevrtljivog muškarca.

Meho Krljic

To je i Jelena Karleuša pokušala da nam proda pa se sećamo kako se sve završilo. Arkan je ubijen i Jugoslavija se raspala.

Džek

Tema je toliko...hm... diskutabilna.

Ja nemam sestru, a da je imam, bila bi "kurva"?
Nosila bi minjak, pokazivala svoje prirodne lepote, bogom date, a ne muškim šovinizmom, tj neadekvatnom reakcijom na iste (džes mala!, Joj, jesi dooobra! Odi čiči, da ti spiči... itd)

Aj ovako...

Maconja, bilder, mlađani, hodi leti bez majice po gradu. Istetovian, a njuškica mu izaziva dramu u avio saobracaju, koliko je u nebo podigao.

Trotoar mu uzak, jerbo svi skaču u stranu na pojavu njegovu.

Ženska, lepa ko konkord, noge kao san, grudi izvajane, anđeoskog lica.

Da se krije od toga? Pa da stavi feređu, kao iranke... pa tek bi onda kita skakala, nama muškima!
I to na svaku neviđenu...

Ovako, da zahvalimo nebesima što žene pokazuju nama koliko su lepe i poželjne...
Uvek je bilo alkosa, i biće. Papana, koji nisu reper za klan lovaca. Neko upije tu lepotu, poštuje je i to je to. A neko pretera, pa pravi drame.

Ja, kao pripadnik klana lovaca, mogu samo da zahvalim ženama što mi radost očima ćine.
I kad god zinem na to, ispadnem glup. A ljudi koji hode otvorenih usta - deluju glupo. Verovatno to i jesu.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Loni

Bobo Knežević - Zovu nas kurvice @ Novi Sad

Sličnost imena ovog pevača i autora teme savim je slučajna.  :evil:

Albedo 0

Quote from: Boban on 18-08-2010, 15:46:27Žena je kurva kad je mama, a više ne želi biti mama.

pa ono jest...

nego me ovo podsjeti zašto su muškarci počeli da gledaju ovu Šeherezadu, ona je i kurva i mama, to jest kurva je zato što je mama. Eto ti sad...

Franz Xaver von Baader

Quote from: Lomljavina on 19-08-2010, 20:39:04

Odgovorio sam: - Mala, pa ...

pokušavam zamislitu tu sliku ali se ona ne da formirati
lomi, druže stari, čitav tvoj nastup i performans ovdje na znakusagite proturječi jednoj takvoj slici gdje ti počinješ rečenicu  sa "mala, slušaj vamo"
tako da bih rekao da si pokušao malo sam sebi laskati uskočivši u cipele 'velikog tate', dok te prije vidim onako kako reče agota: sa cvikama u džemperiću ili u gimnastičkom trikou kako puzajući donosiš vedrani rudan konjak u krevet

Loni

:-) Provalio si me.

No, to  ,,slušaj mala'' može biti izgovoreno na više načina.
Priznajem da mi ton nikad nije bio ,,autoritativan'' nikad kad sam to izgovorio. 

Posle njenog pitanja sam zevnuo, pogledao nebo, namignuo i uz smešak šapnuo vrlo tiho...

RedSonja

Boli me glava, dole iza uveta, ko da me neko šestarom probada.

QuoteŽena je kurva kad ostavi muža zbog sebe same. Žena je kurva kad ostavi muža zbog drugog muškarca.
A kad ostavi muža zbog druge žene(ne sebe same)?

kikec

Kak ne kužiš? Onda je lezbijska kurva.
signature

Loni

U tom slučaju ne bi bila kurva jer prva tri slova te reči asociraju na muški polni ud.
Valjda je ta reč i nastala od toga.

Kad bi varala s ženom bila bi vagva.

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Loni

Pičva ako je nekulturna.
Ako je fina dama samo vagva.

sandjama

'el to stvarno neki politkor sleng ili su ti lose analogije?
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Loni

To je samo originalnos' na licu mesta.

mac

Obrati pažnju na jednu stvar. Vagva je dobar vic, ali biće loše ako počneš da koristiš tu reč van vickastog konteksta. Biće loše, kao što su i "Srpskanci" loši. Zato prestani!

Meho Krljic

Samo da podsetim da je reč "kurva" mađarska i da nema veze sa rečju kurac. Ali zabavne teze.

Franz Xaver von Baader

mađari su na glasu u jeb-smislu pa ne bi čudilo da u nekoj etimologiji sve jeb-riječi dolaze iz mađarske

Meho Krljic

Predvideo sam i takav komentar pa sam pitao Mađaricu koja sedi preko puta mene da li joj je reč "kurac" poznata. Kaže da nije.

Franz Xaver von Baader

Meho Krljic

Saću da pitam.

Edit: Ne, nije nikada čula ni za to. Njihova reč je nešto kao "foš" ili tako nešto, ne razumem je najbolje kad izgovori a sramota me da je ponovo pitam jer ipak ovde ima još Mađara, mogu svašta da pomisle.

Franz Xaver von Baader

a kak ti inače ide s njom? osim što se ne nalazite na ovoj temeljnoj jeb-razini

Meho Krljic

Fino ide. Svako blene u svoj laptop i (pravi se da) radi. Povremeno prekinemo tišinu nekim lingvističkim pitanjem i onda nastavimo. da budem iskren, toliko nam je kratak dedlajn za ovu količinu izveštaja koju imamo da uradimo da i nema vremena za zajebanciju. I ovo moje sagitašenje je čisto da se malo razbistrim dok radim.

Franz Xaver von Baader

da, klasično. rad djeluje vrlo poražavajuće na pohotnost i otuda vaše nerazumijevanje oko pimpeka i foša.

Meho Krljic

Hm... donekle verovatno doprinosi i razlika u godinama, interesovanjima i bračni statusi...

Franz Xaver von Baader

čudno. začudno je tvoje posezanje za bračnim statusom. vrlo konzervativno od vrlo liberalnog.

Meho Krljic

Moguće. Ali ja računam, kad sam već stupio u brak možda je red da ga poštujem.

Franz Xaver von Baader

pa ne, podržavam ja takve idealističke etike. samo kažem, nisi konzistentan (recimo, s druge strane se pališ na obitelj iz srpskog filma)

Meho Krljic

Moguće je da nisam konzistentan, naravno. Primetio sam da u porodičnom životu pravim daleko više kompromisa nego inače, ali slutim da je i to donekle prirodno...

A ne, ne palim se na porodicu iz SF, čak sam i ispisao da je taj deo neuverljiv i drven. Mogao bih da odem toliko daleko da kažem da Jelenu Gavrilović smatram privlačnom ali to se onda kompenzuje time što je dete izuzetno antipatično...