• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Eurocon 2012. u Zagrebu

Started by Izitpajn, 29-08-2010, 20:47:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Izitpajn

Prije nekoliko dana na Euroconu održanom na poljsko/češkoj granici odlučeno da će se Eurocon 2012. održati u Zagrebu.

Apdejti i sve ostalo:
http://zagreb-eurocon2012.com/
http://forum.tip.it/nosf/viewtopic.php?f=2&t=3739

zakk

Quote from: Izitpajn on 29-08-2010, 20:47:54
Prije nekoliko dana na Euroconu održanom na poljsko/češkoj granici odlučeno da će se Eurocon 2012. održati u Zagrebu.

Apdejti i sve ostalo:
http://zagreb-eurocon2012.com/
http://forum.tip.it/nosf/viewtopic.php?f=2&t=3739

Auh! Video sam da idete da agitujete radi ovoga, i držao sam palčeve! Svaka čast! :D :D :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

Bilo bi lepo da bude grupni dolazak odavde, ako je moguće. :)
We're all mad here.

zakk

Quote from: angel011 on 29-08-2010, 21:20:44
Bilo bi lepo da bude grupni dolazak odavde, ako je moguće. :)

Naravno  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Izitpajn

I da ovaj put ostanete dulje od jednog popodneva, ako je moguće :D

zakk

Quote from: Izitpajn on 29-08-2010, 22:46:46
Da, nisam uspeo ni da se POZDRAVIM sa svima :(

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

angel011

Quote from: Izitpajn on 29-08-2010, 22:46:46

Pa, da li obezbeđujete smeštaj onima koji bi duže da ostanu? :)
We're all mad here.

Izitpajn

Na individualnoj bazi će se nešto vjerojatno moći dogovoriti ;)

DušMan

Ja bih ostao bar pola godine, ako nije problem.  :)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zakk

zakk

Kotizacije: http://sferakon.org/kotizacija/uplata-registracija/

Uspeo sam da zaglavim kao lokalni agent pa kotizacije ovde idu preko mene.

Takođe, ko ima želju da ide — nek se najavi, da možemo lakše da organizujemo put/boravak/troškove.

scallop

Samo kao guest of honor.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

Onda prijatan ti ostanak ovde.

Also, treba poslati i srpske nominacije za Eurocon

angel011

Ide se na sva tri dana, ili to tek treba da se dogovori?

I, izvinjavam se ako je pitanje imbecilno, da li kotizaciju plaćaju svi koji idu?
We're all mad here.

zakk

Ako budem mogao, ja bih i sva četiri. Melkor verovatno.

I da, svi plaćaju kotizaciju...

scallop

Osim onih koji ne plaćaju.  :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Quote from: zakk on 23-02-2012, 14:51:51
Ako budem mogao, ja bih i sva četiri. Melkor verovatno.

I da, svi plaćaju kotizaciju...

Ups, 4.  :oops: Ja videla maksimalna kotizacija za 3 dana, pa i ne gledam da ih je zapravo 4.
We're all mad here.

Melkor

Da, ja bih ispratio celu manifestaciju (te se i zvanicno prijavljujem da platim kotizaciju :) ). Bilo bi lepo da se skupi jos nekoliko ljudi sa istim namerama da bi mogli da organizujemo nekakav prevoz i smestaj.

Nego, jel' placamo tebi ili uplacujemo na racun pa tebi dostavljamo uplatnicu?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

angel011

Quote from: zakk on 23-02-2012, 12:21:00

Takođe, ko ima želju da ide — nek se najavi, da možemo lakše da organizujemo put/boravak/troškove.

Koji je rok za tu najavu?
We're all mad here.

zakk

@angel
Paaa ko hoće više dana treba što pre da se najavi da planiramo smeštaj (hostel, neki stan, štaveć)

@bojan
Novci meni.

Izitpajn

Ovo stavljam po svim forumima kojih se sjetim, pa može i ovdje, iako već imate glavne informacije (ali možda ne i ovu zelenu dolje).

34. SFeraKon i Eurocon 2012. odvijaju se pod zajedničkim imenom – Kontakt. Kontakt će se održati od 26. do 29. travnja 2012. u Zagrebu.

S obzirom da smo uvijek otvoreni za nove prijedloge i ideje, pozivamo vas da sudjelujete u programu. Dovoljno je da popunite prijavnicu za program najkasnije do 1. travnja 2012. i javit će vam se netko iz našeg programskog tima. Više informacija: http://sferakon.org/2012/sudjeluj-u-programu-kontakta/

Ono što odmah možemo najaviti je maškarada!

Konvencije znanstvene fantastike vjerojatno bi bile čudne kad se na njima ne bi pojavio netko kostimiran u svoj omiljeni SF lik ili barem vitlao mačem. Nama se to zapravo sviđa, pa se veselimo kad posjetitelji dođu zamaskirani.

Želite li sudjelovati u Maškaradi, svakako pročitajte pravila natjecanja (http://sferakon.org/2012/maskarada/) i provjerite koje smo nagrade pripremili!

Svi kostimirani posjetitelji će u četvrtak 26.04. 2012. imati slobodan ulaz!

(Naj)više informacija možete naći na:
http://sferakon.org/ (hrvatski)
http://zagreb-eurocon2012.com/ (engleski)

Boban

85% informacija su o maškaradi, kao da ne postoje drugi SF sadržaji u kojima bi ljubitelji SF-a radije učestvovali... tribine, razgovori, promocije.
Nisi došao u neku srednju školu na periferiji pa da ih trebaš animirati propratnim aktivnostima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zakk

Zato što je za sada jedino to 100% sređeno. A i vole to ljudi.

Nego: svi koji bi hteli da idu i/ili učestvuju u programu nek dođu u LK u ponedeljak, ne mogu da vas nahvatam ko šta hoće.

scallop

Bobane, što se čudiš? I pre 30 godina je bilo tako. Plus i :mrgreen: grice.

zakk

Prvi talas odavde kreće u četvrtak, u sastavu: Melkor, Miloš, Zelić, Angel, Dekac i ja

U jednim kolima ima slobodno mesto ako neko hoće da upadne.

Pretpostavljam da će većina zainteresovanih vas banuti u subotu/nedelju, ko ima nameru da ide nek se se javi ovde da bi se lakše organizovao prevoz.

zakk

zakk

uspeo sam temeljno da ureknem stare dogovore -_- i još uvek ih nisam vaspostavio

ali sam napravio neke nove :)

Mme Chauchat

Imam jednu veliku molbu u poslednji čas za nekog dobrovoljca koji ide na konvenciju.  :oops: Da li je nekom moguće da mi donese roman za decu Darka Macana, Djed Mrz? Pare (60 kuna) dajem unapred u dinarima ili evrima, ako možemo da se dogovorimo oko sastajanja, moralno ostajem večiti dužnik a i kafanski vodim na piće jednog od idućih ponedeljaka.
Hvala unapred.  :oops: xjap

Dekac

Mogu ja. Pošalji mi na PM detalje. Pare ćeš mi dati kada se vratimo.
Može tako?

Mme Chauchat

Monsun

Ajd ukradite i jednu Suvinovu Metamorfozu znanstvene fantastike (posto je preskupo za kupiti) pa da kopiramo ovde  :idea:

zakk

Doće Suvin u BG 14 maja pa mu traži na pozajmicu.

zakk

Jedni krenuše, drugi su imali karambol pa će sutra.

Mica Milovanovic

Ja se juče vrnuo iz Zagreba. Uzeo sam u knjižarama UBIQ 8 i 9 i Žiljkov roman.

Probao sam da nađem i ovaj Macanov roman koji Jevtra traži, ali
ga nema u knjižarama.
Macan uvek ima svoj štand na SFERAKONu, pa uzmite direktno od njega.

Mica

Mme Chauchat

Quote from: Mica Milovanovic on 26-04-2012, 13:00:01

Probao sam da nađem i ovaj Macanov roman koji Jevtra traži, ali
ga nema u knjižarama.

:(  Nije valjda da nije isplativo pisati horor za decu?! U svakom slučaju hvala na informaciji...

Mica Milovanovic

Jevtro, sledeća jednačina se slobodno može primeniti ako se posmatra izdavačka politika:

Macan = Boban

Nadam se da ti je sve jasno. Sumnjam da ga je Macan dao u širu prodaju.
Nema ga čak ni u knjižari u kojoj sam našao ostala dela iz njegovih edicija.

Mica

Mme Chauchat

Auh.  xrofl
Ali, uvek treba biti optimista. Možda to znači samo da je sav tiraž rasprodat... xph34

zakk

Ovogodišnji dobitnici nagrade «SFERA», nacionalne nagrade za najbolja znanstvenofantastična djela objavljena u 2011. godini su, po kategorijama:

• kratka priča – Aleksandar Žiljak, ,,Lesija, u daljini Heraklovi stupovi" (Turističke priče, Pučko otvoreno učilište, Pazin, 2011.)
  • priča – Igor Rendić, ,,Jednom, negdje" (Ubiq 9, Mentor, 2011., Zagreb)
  • roman – Franjo Janeš, ,,Formula za kaos" (Algoritam, 2011., Zagreb)
  • roman za djecu – Darko Macan ,,Djed Mrz" (Knjiga u centru, 2011, Zagreb)
  • esej – Milena Benini, ,,Divide et morere", (Književna republika 10-12, 2011. Zagreb)
  • ilustracija u boji – Zdenko Bašić, ilustracije u izdanju Sjeverozapadni vjetar, (Planetopija, 2011., Zagreb)
  • posebna kategorija: Časopis "Književna republika" za temat o Darku Suvinu
  • životno ostvarenje: Želimir Košćević
  • Protosfera: Antonija Mežnarić, Svakoj priči jednom mora doći kraj (Laboratorij Fantastike 2, 2011, Rijeka)
Nagrade SFERA dobitnicima bit će dodijeljene u subotu 28. 04. 2012. u 20h na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu konvencije Kontakt – 34. SFeraKona i 34. Eurocona, u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3. Uz nagrade SFERE i SFERICE, nagrade pobjednicima SFerinog likovnog i literarnog natječaja za djecu i mlade, ove godine će se dodjeljivati i nagrade Europskog društva za znanstvenu fantastiku. Dodjelu će voditi novinar HTV-a i sam nagrađivani SF pisac, Krešimir Mišak.

kaže http://inverzija.net/?p=2115

zakk

Mme Chauchat

Quote from: zakk on 26-04-2012, 13:52:48
Ovogodišnji dobitnici nagrade «SFERA», nacionalne nagrade za najbolja znanstvenofantastična djela objavljena u 2011. godini su, po kategorijama:

• roman za djecu – Darko Macan ,,Djed Mrz" (Knjiga u centru, 2011, Zagreb)

xcheers
EDIT: baš sam ispamovala temu, vidi se da sam Macanov nr.1 fan.

Mica Milovanovic

QuoteAli, uvek treba biti optimista. Možda to znači samo da je sav tiraž rasprodat
Naivna ženo...  :(
Mica

Melkor

Samo da prijavim da mi se Powers nasmijesio i klimnuo glavom dok je cekao da Pavle zavrsi intervju za televiziju :-)

Melkor

Josephine

Uživajte.  :)

Htedoh i ja da idem, ali obaveze...  :(

džin tonik

Quote from: Mica Milovanovic on 26-04-2012, 13:38:48
...
Nema ga čak ni u knjižari u kojoj sam našao ostala dela iz njegovih edicija.

superknjizara
Rooseveltov trg 4
10000 Zagreb
http://www.superknjizara.hr/index.php?page=knjiga&id_knjiga=61740

stranica im je uvijek aktualna, imaju 100%

zakk

Dekac

Melkor

A ni pivo nije lose, to si hteo da kazes. :-)

Dekac

E da, ono točeno tamno pivo na koje nas odvede  xjap .
Elem, donosim ti da probaš Paulaner u limenci (šenični mutni) sutra. Možda ti se ono svidi.
Meni je baš to the best.