• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Windows XP x64 bit verzija?

Started by Ugly MF, 09-09-2010, 09:51:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Treba mi ova 64 bitna, jel negde neko nacuo o nekom rapidu ili torrentu al da valja?
Da funkionira a i da je laka da se skine?

Aj fala i Gadbleskodedfajls!

Meho Krljic

zakk

I sa srećom. Ne radi to baš dobro. Ako možeš, stavi Sedmicu.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ugly MF

Thanx Meho!
Kupio novu makinu na x64 i dobio 7, ali ovo mi je za dzst in kejs da se neke stvari ne budu poklopile.
Zasad sve sljaka, ovaj 7 sam sve radi , ko da zna :)
mnogo intuitivan OS!
I nekako prijatan za rad, lep na oko.
E sad, vreme ce pokazati.

Truba

dobra je sedmica
ali ja se držim provjerenog

XP SP2
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ugly MF

Quote from: Ljudina on 09-09-2010, 12:41:57
dobra je sedmica

XP SP2
to je onaj sto se posle sam updejtira u full komplete verziju, jel tako?

Albedo 0

imaš na netu i Windows XP SP3 Student edition (uz ugrađen firefox, winrar, vlc player, adobe reader 9 i još par programčića), malo savršenstvo.

taj sad koristim, bolji je od originala XP SP2 za koji sam bacio pare

http://www.dl4all.com/software/321540-windows-xp-sp3-student-edition-final-may-2010.html

ja sam ga odatle nabavio, ali linkovi više ne rade

stale

Quote from: Albedo 0 on 09-09-2010, 13:06:22
imaš na netu i Windows XP SP3 Student edition (uz ugrađen firefox, winrar, vlc player, adobe reader 9 i još par programčića), malo savršenstvo.

taj sad koristim, bolji je od originala XP SP2 za koji sam bacio pare

http://www.dl4all.com/software/321540-windows-xp-sp3-student-edition-final-may-2010.html

ja sam ga odatle nabavio, ali linkovi više ne rade

Dobar je taj student copy. Ako neko zna nekog ko studira na FTN-u onda moze da skine legalnu studentsku kopiju (naravno ako tom studentu ne treba). Mogu se skinuti legalni Windows XP (SP1, SP2, SP3), Vista, 7, Server (2003, 2008) doduse bez ugradjenih programa. Posto ima dosta dosta rasplozivih verzija mala je verovatnoca da ce pomenuti student koristiti bas sve :)

Moguce da slicna stvar postoji i na BG univerzitetu.

Inace odlicna stvarcica za bulk instalaciju free programa http://ninite.com/
Jedino sto zahteva internet konekciju.

Truba

Quote from: SVAROG on 09-09-2010, 12:57:43
Quote from: Ljudina on 09-09-2010, 12:41:57
dobra je sedmica

XP SP2
to je onaj sto se posle sam updejtira u full komplete verziju, jel tako?
ne znam ... desktop bude long horn kad se instalira ona zelena podloga
prodje sve genuine kontrole ali ja ne dam da ide na SP3 i pazim koji update vrsim
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Albedo 0

Quote from: stale on 09-09-2010, 14:51:11
Dobar je taj student copy. Ako neko zna nekog ko studira na FTN-u onda moze da skine legalnu studentsku kopiju (naravno ako tom studentu ne treba). Mogu se skinuti legalni Windows XP (SP1, SP2, SP3), Vista, 7, Server (2003, 2008) doduse bez ugradjenih programa. Posto ima dosta dosta rasplozivih verzija mala je verovatnoca da ce pomenuti student koristiti bas sve :)

eto ti ga sad... ubuduće, nemojte ni spominjati ono što ne možemo da nabavimo  :cry:

ima li ko Linux ovdje ili smo svi pobornici globalnog kapitalizma i Bila Gejtsa?

Ugly MF

Ja win instaliram jednom u 2-3 godine...
Sta je to Linux?
Ko je Bil Gejts?
De ima taj globalni kapitalizam se pobere.. pobori... ne znam ja za to.....

Džek

Ja sam XP svakih par meseci reinstalirao, jerbo mi mašina takva bi... kineska ploča, memorija boga pitaj čija, grafička ATI samo čeka belaj da napravi XP-u cirkus...

I onda uzeh Sonyev Vaio lap. Predefinisan za Vistu.
Kleo se kleo u XP, al nikako da ga instaliram. Traži dodatne drajvere za HDD, SCSI, ANSI ili sl.
Vista mi bila paglu kao točak, koji samo zna da se okreće.

I neko mi tutnu sedmicu.

I to instalacioni gde lepo prepozna 64 ili 32 procesor.
Doživih nirvanu.

Stabilna, jaka, brza... sedmica je moja nova kletva.
Za nju mi nije trebao NIJEDAN drajver, čak ni za moj stari HP 1010 laserjet štampač!

Sve sedma odradi, onako, milozvučno, lepo, pazi korisnika i mazi... za nepoverovati da je to Bil-ovo čedo.

Sad vidim, neki SP3 za XP, neko, paz sad, NASA izdanje.
Bljak.

Ako imaš 64 bit procesor, trk na torente i skini sedmicu.
I budi miran 4ever...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Albedo 0

hm, meni nikad nije tražio nikakve drajvere, ko zna šta je kod tebe bilo

naravno, sedmica ima svojih prednosti, i to stoji.

Džek

Ne razumem, koji OS ti nije tražio drajvere?

Ja sam sa XP om morao sve redom drajvere instalirati, a sa sedmicom, nijedan.

Albedo 0

XP mi nije tražio drajvere. Mislim, naravno da sam instalirao samo disk koji sam dobio za matičnu ploču i to je to. Imam i disk za grafičku, ali ni to mi nije tražio.

to ti je neka starija verzija.
SP2 i SP3 sasvim dobro rade.

Ugly MF

Ma evo 7ica zasad klizi, al me unisti ves sat vremena ne  mogu da podesim da mi se ekrani sami ne uvecavaju i skakucu u ful skrin ako ih priblizim do ivice ekrana!
Jebem ti win kad on misli da bolje zna od mene!
Debilitet!
Zna li iko de ima se iskljuci to, ja se ubi i ne mogu da nadjem!
A to mi smeta na Tabletu dok radim!
Sve ga ispodesavo, ma ko bonbon je zasad...ali ovi ekraniii...
I to bilo koji program!
Priblizim na 5mm od ivice , pljas! Poplavi transparentno i baci se u full skrin!

...help....s.o.s....

Albedo 0

hm, pa svi koji su hvalili sedmicu hvalili su te kerefeke... prvi put čujem da neko hoće da to isključi :lol:

Džek

Ja ne bi da bidnem merodavan, jerbo moja makinja ljuta i jeste prepodešena za Vistu... samim tim, uz nju nisam dobio nijedan instalacioni, ni za ploču, ni išta...

Eb ga, žao mi što ne mogu pomoći...

Ugly MF

Ja sam jedinstven...

I bas to ne mogu da iskljucim....

kopam i rovem po svim ovde kastmizejshnsima i do sad ... corak

Ah, vidim da sa strane mogu da vucem programe i nista ali ako udarim u vrh ekrana on poplavi i fullskrin...
mrhhhhhhhhh

Džek

Control panel-displej, odatle se grana... pa ebi ga, vidi tamo da protandrkaš nešto...

Ugly MF

Albedo 0

je li ovo problem?

4: Turn off Aero Snap

A new feature in Windows 7 is Aero Snap, which causes your application windows to automatically snap into a preconfigured place when you move them to the edges of the screen. Drag a window to the far right, and it will size itself to fill exactly half the screen. Drag it to the top corner and it will maximize to fill the whole screen. This can be handy, but it can also be annoying if you prefer that your windows stay the size you made them. Luckily, you can easily turn Snap off. Here's how:
Click Start and select Control Panel.
Click Ease of Access Center.
Click Make the Mouse Easier to Use.
Select the Prevent Windows From Being Automatically Arranged When Moved To The Edge Of The Screen check box and click OK.

10 tweaks to make Windows 7 even better
http://blogs.techrepublic.com.com/10things/?p=664

Ugly MF

Jes to je to!
Pazi mene idiota, ja nisa mklikco na taj veliki crni naslov nego na ove tanane opcije ispod...

To je Ease of acces,
A ispod ima jos dve...

eto kad stane mozak .....

Fala Albedo!
ja se veceras ne bi setio to da pipnem....nema sanse!
:)

stale

Quote from: Albedo 0 on 09-09-2010, 18:25:58
Quote from: stale on 09-09-2010, 14:51:11

eto ti ga sad... ubuduće, nemojte ni spominjati ono što ne možemo da nabavimo  :cry:

ima li ko Linux ovdje ili smo svi pobornici globalnog kapitalizma i Bila Gejtsa?

Ja bih mogao da dam svoje XP SP1 i SP2 i ove server-e, jer mi ne trebaju, ako nekome bas treba legalna kopija.

Inace ja imam dualboot Win7 i Mint 9 sa KDE okruzenjem. Uglavnom za sve koristim linux osim kad nesto bas moram u win zbog programa.
Linux je sada postao veoma lak za instaliranje i koriscenje samo se ljudi kod nas jos uvek bespotrebno zlopate sa windowsom.
Za filmove, knjige, stripove i internet linux je vise nego dovoljan, a sanse da se pokupi neki virus su minimalne.

Albedo 0

da, pa zato i pitam, jer linuxa ima 20-30 verzija, i ne znam koji valja, probao Puppy, previše komplikovan i sa puno bar meni bespotrebnih stvari

Ubuntu mi je takođe nesimpatičan.

Mint nisam probao.

Džek

Linux nije do kraja optimizovan.
Imao sam priliku da drndam po MAC-u... brzina otvaranja svega, u odnosu na Linux, je itekako evidentna.

Linux rade amateri ćiji kod jeste super, ali i ne optimizovan.

Džek

Da nadovežem...
Razne distribucije Linuxa nisu kompetentne da bi se uvrstile među neka brzinska merila, ali su zato free, open kod i tako.
A niko se ne bavi optimizacijom koda, koji donosi I haj haj brzine.

Mec OS je to sve lepo rešio.

Albedo 0

Linux je meni brži od Windows XP-a, gledanje filmova odlično (čak imam osjećaj da je bolja slika), pdf radi brže, jedino zbog čega sam odustao je word, jer mi nije htio instalirati open office kako treba

Tek tu nisu potrebni ama baš nikakvi drajveri

Džek

Linux je u svakom slučaju brži od svaog win OS-a, jerbo ne ebe grafiku....
A za to koliko je slika bolja... ne bi znao, jerbo nemere se preko hardvera grafičke ići...

stale

@Albedo Mint ti je Ubuntu sa neki dodatnim funkcijama i preinstaliranim 3rd party softverom (proprietary drajveri, open office)... uglavnom su ga malo "utegli", ali se meni od svih distroa najvise svideo, jer je bas user friendly. Najbolje ti je da skines live diskove i isprobas malo da vidis koji ti najvise lezi.

@Sal Ljudi koji razvijaju linux distribucije nikako nisu amateri. Neke distribucije razvijaju velike kompanije (kao Novell), a vecina ljudi koji ucestvuju u razvoju vecine distribucija su veoma iskusni programeri (dosta ih radi u velikim softverskim kompanijama)
Mac OS jeste dobar OS, ali nema sirotinja para za Mac-ove.
Sto se tice grafike za linux: naravno da i linux koristi hardver graficke samo sto koristi OpenGl umesto DirectX-a. Inace i za linux imas drajvere koje su izbacili Nvidia i Ati i svakako se preporucuje koriscenje istih, Ati je u zadnjih par verzija dosta poboljsao drajvere koji su ranije stvarno bili uzasni.

stale

Quote from: stale on 10-09-2010, 00:17:38
@Albedo Mint ti je Ubuntu sa neki dodatnim funkcijama i preinstaliranim 3rd party softverom (proprietary drajveri, open office)... uglavnom su ga malo "utegli", ali se meni od svih distroa najvise svideo, jer je bas user friendly. Najbolje ti je da skines live diskove i isprobas malo da vidis koji ti najvise lezi.

@Sal Ljudi koji razvijaju linux distribucije nikako nisu amateri. Neke distribucije razvijaju velike kompanije (kao Novell), a vecina ljudi koji ucestvuju u razvoju vecine distribucija su veoma iskusni programeri (dosta ih radi u velikim softverskim kompanijama)
Mac OS jeste dobar OS, ali nema sirotinja para za Mac-ove.
Sto se tice grafike za linux: naravno da i linux koristi hardver graficke samo sto koristi OpenGl umesto DirectX-a. Inace i za linux imas drajvere koje su izbacili Nvidia i Ati i svakako se preporucuje koriscenje istih, Ati je u zadnjih par verzija dosta poboljsao drajvere koji su ranije stvarno bili uzasni.

Zaboravih reci da je linux jako optimizovana i stabilana platforma (naravno to zavisi i od distribucije) zato se toliko koristi za serverske masine.

Albedo 0

e pa mintno mi ga :)

skinuo live dvd, pokrenuo ga, sve radi super, simpatican OS

izadjoh iz njega i krenuo da pokrenem win kad mi dolazi poruka

NTLDR IS MISSING press any key to restart

naravno, mozda nije do minta ali se desilo bas nakon sto sam ga prvi put pokrenuo

ovo i pisem iz minta u kojem je lakse uspostaviti net vezu nego u winu.

Sad... zna li neko sta da radim s ovim NTLDR? A da rjesenje nije reinstalacija.

Ova uputstva s neta nemaju veze s vezom, te napravi boot disk i tome slicno, a ja ne mogu ni da udjem u win

zakk

Uopšte nisam kontao u čemu je tolka larma oko tih macova dok nisam seo za jedan nekoliko sati. Nije ništa epohalno drastično drugačije, ali ima rešen milion sitnih problema koji baguju ostale. Baterije traju 5 puta duže nego na ostalim prenosnim varijantama, monitori su vrhunski, touch pad sa multi touch daje genijalnu i vrlo prostu kontrolu nad okruženjem, iz stend-baja se uključi za sekund... Šta učini čvrst stisak nad sistemskim hardverom i softverom.. :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Quote from: zakk on 10-09-2010, 10:49:36
Uopšte nisam kontao u čemu je tolka larma oko tih macova dok nisam seo za jedan nekoliko sati. Nije ništa epohalno drastično drugačije, ali ima rešen milion sitnih problema koji baguju ostale. Baterije traju 5 puta duže nego na ostalim prenosnim varijantama, monitori su vrhunski, touch pad sa multi touch daje genijalnu i vrlo prostu kontrolu nad okruženjem, iz stend-baja se uključi za sekund... Šta učini čvrst stisak nad sistemskim hardverom i softverom.. :)

Nešto je MINT (ili ti) čačkao sa boot loaderom.

Probaj

http://ubuntuguide.net/fix-windows-when-boot-files-bootinintldrare-missing

zakk

Albedo 0

ne moze, ili bar ja ne mogu, nije isto kao Ubuntu, nema Universal repository, a onda i ne mogu dalje

akhnaton

Koji OS će se koristiti zavisi pre svega od potreba i mogućnosti-čitaj kompa pojedinca, a ne od trenutne mode. Windowsi su rašireni jer ih skoro svi koristimo u gray verzijama. Ali nisu najbolji OS koji postoji, ako takvog uopšte ima. Što se tiče Linux-a, i njegovih distribucija treba probati. Mnogima se ne sviđa, jer imaju predrasude prema softveru koji ne dolazi iz velike firme, ali kada im pokažem compiz na hardveru od pre 7-8 godina i to šljaka, a izvikani aero traži zverke, onda se duboko zamisle. Mac je posebna priča, jer je od samih svojih početaka bio alternativa PC-u, tada hardverom, a sada samo softverom. Jer sadašnji Mac je samo utegnuti i napeglani PC, na kome radi UNIX core operativni sistem.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

zakk

Ugly MF

evo nakon manje od 24 sata rada, podesavanja onako kao meni odgovara, tj, iskljucivanja nebitne sminke,
malko cackanja samo photoshopa, i to B/W i grayscale radova, malo pipkanja Manga Studia i pustanja nekih epizoda serije,
Ukljucenja na net, znaci niiista posebno, imali smo jedan Dump Memory crash,
(plavi ekran sa gomilom belih slova),
ali se nakon toga jedno 40 apdejtova autoinstaliralo, i so far so gud.

stale

Albedo ubaci WinXp cd i udji u recovery console.
Kad ti pokrene konzolu samo kucaj fixmbr i potvrdi.

EDIT: ustvari pokusaj prvo

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

iz te konzole. Moguce da ce kopiranje fajlova resiti stvar.

Truba

ja sam do 2003. vukao win 95

xp cu dok ima podrsku i update
cujem da je to 2014

Albedo 0

ljudi, glup sam ja za ovo, pogotovo sto mi se konzola ne pokrece vec direktno krece da ili instaliram OS ili da pokrenem recovery za sta mi treba recovery disk koji nemam

ovo sto zakk stavlja su mi pogotovo spanska sela :)

idemo na srpski nacin: reinstalacija svega, ionako su mi stvari na drugoj particiji.

stale

Quote from: Albedo 0 on 10-09-2010, 15:06:30
ljudi, glup sam ja za ovo, pogotovo sto mi se konzola ne pokrece vec direktno krece da ili instaliram OS ili da pokrenem recovery za sta mi treba recovery disk koji nemam

ovo sto zakk stavlja su mi pogotovo spanska sela :)

idemo na srpski nacin: reinstalacija svega, ionako su mi stvari na drugoj particiji.

trebalo bi samo da stisnes R kad ti dodje do onog Welcome to Setup.

Albedo 0

hajde da probam i to prije srpskog konacnog rjesenja :)

Albedo 0

nije ni to riješilo problem jer mi je onda tražio hal.dll

tako da sam riješio po srpski...

Ugly MF

ja sam te neka .dll skido s neta?
probaj....

stale

Zato ne volim windows :)
Verovatno ti se boot.ini sjebao i promenio disk sa koga bootujes.
mogao si i to iz konzole, al jbg...

Razumeo bi da si nasilno gasio racunar ili sl., al ovako iz cista mira...
Ili je neka zavera od strane M$-a :)

Ako hoces da se igras sa distribucijama bez bojazni da ce windows opet da popizdi instaliraj Sun-ov VirtualBox. Iz njega napravis virtuelnu masinu i u nju instaliras sta ti je milo :)

Plottz

Nisam neki expert ali kad sam promenio bateriju na ploči više  nije bilo problema sa NTDLR is missing +pronalaženjem hardapri butu.
Drugi pak kažu da po fejsbuku hara neki malver koji pravi slične probleme.
subota 14

Albedo 0

to mi se desilo nakon što sam izašao iz Minta kojeg sam prvi put pokrenuo na live dvd-u, i tad je nastao problem.

nemoguće da je hardver, komp je nov

u svakom slučaju, već je gotova stvar (mada mi stari sistem stoji na drugoj particiji i mogu i dalje da koristim njegov openoffice, gom plejer i rapid downloader, i šta ćeš više od toga :)

Plottz

Izgleda da je nešto do MS,ja sam nešto prebacivao preko akronisa i tu je počeo sex,
posle svega beše popularni format C,opet problem...na kraju prokleta bakterija zamenjena,sad mi je naravno particija za OS 20GB i čim nešto bude oma ću da ga formatnem bez griže savesti. :x :lol:
subota 14