• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slobodna Vojvodina

Started by pokojni Steva, 11-09-2010, 11:28:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Loni

Nije poenta umetničkog dela da se svakom svidi već samo ciljnoj grupi.

Banetove pesme sviđaju se taštama,
a SF dela nama.

pokojni Steva

Quote from: Hiperhik on 25-01-2012, 15:10:03
Naravno.

Umotano u masnu krpu, i zakopano dva pedlja od direka..

:lol:

To čuvate kad dođu naši, da se poznamo?  :!:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Hiperhik

Alo bre Stevo, pa mi smo naši!

Bolje se brini kako će vas da prepoznaju..  :mrgreen:

pokojni Steva

Pa, po dugom jeziku, kao i uvek  :)

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Aaaaa...Prrrt i Prrrot! Ups...   :evil:

scallop

Ti ćeš, jadan, potonuti...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

angel011

Quote from: Loni on 25-01-2012, 15:16:16
Nije poenta umetničkog dela da se svakom svidi već samo ciljnoj grupi.

Banetove pesme sviđaju se taštama,
a SF dela nama.

Tebi se sviđa samo ono što vidiš kao politički korektno.  xfrog

Ne znam samo da li bi i neko delo koje nimalo nije politički korektno (ako govorimo o današnjim merilima) smatrao umetnički lošim, ili bi se ipak zadržao na tome da ti se ne dopada.
We're all mad here.

Loni

Pa... Ako je nešto dobro napisano, dobro otpevano, osmišljeno, morao bih da priznam da je kvalitetno.
Ostalo bi iza svega ono ,,ali''... (moglo je bez toga i toga).

I Lili Marlen je umetnički jedno, a idejno drugo.

scallop

Lili Marlen je i umetnički i idejno - jedno. Nemoj da se brukaš.

pokojni Steva

Quote from: Loni on 25-01-2012, 16:23:38
Lili Marlen je umetnički jedno, a idejno drugo.

Lili Marlen su pevali-marširali na i UK vojnici, samo što teško da ćeš negde naći snimljeno, a da nije odavno već spaljeno. Lili Marlen je bio evropski hit. Idi na pederluk topik, tamo si maštovitiji.

Джон Рейнольдс

I Lili Marlen je umetnički jedno, a idejno drugo.

Шта је "Лили Марлен" идејно?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Jbg, meni "ouch" što mi teško da potražim, makar to i YouTube bio  :oops:
Loniju čep u prkno  xuss

angel011

Pa... Ako je nešto dobro napisano, dobro otpevano, osmišljeno, morao bih da priznam da je kvalitetno.
Ostalo bi iza svega ono ,,ali''... (moglo je bez toga i toga).

Šta bi onda rekao na "Trijumf volje" Leni Rifenštal? Da kreneš sa "ali, moglo je i bez toga i toga", bilo bi to da je moglo i bez nacizma, a onda tog genijalnog filma ne bi ni bilo.  :mrgreen:
We're all mad here.

pokojni Steva

Kod nje nema viškova  :lol:

Nightflier

"Lili Marlen" je isti antrak kao ruska "Kaljinka". Nije reč o ideološkoj koračnici, već o pesmi običnog čoveka/vojnika koji najebava jer "su se carevi igrali rata". Na stranu to što Toma Zdravković odbija da je peva u "Balkan ekspresu".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Loni

Lili Marlen sama po sebi nema niceg nekorektnog.
Govori o vojnikovoj ljubavi dragoj, ali je zloupotrebljena od strane nacisticke vojske pa se ne moze vise gledati na nju na isti nacin.

I kuna je samo zivotinja, ali kad ju je Hrvatska koristila u periodu Pavelica kao valutu,  ona od tad nije samo kuna.
Velika je greska bilo vratiti je kao hrvatski novac jer je simbol onog vremena.

Meni je problematicna komunikacija u kojoj ja govorim o generalnim temama bez pomena ikoga, a Steva ili Dzon predju na licno obracanje - Ti si ovo... ti si ono...
Mene bas briga kakvi ste vi po ovom ili onom pitanju.
  Ako pricamo o nekoj temi, onda pricamo o temi.
  Ma sta ja rekao o neovojvodjanstvu kao nabedjenoj superiornosti, ja to kazem o vojvodjanstvu. Ne kazem nista ni o Stevi, ni o bilo kome kao osobi. Zato bih voleo da i drugi ispostuju kulturni obrazac drzanja teme i neprebacivanju na licni nivo. Koga licni nivo uopste interesuje?

scallop

Loni, kako ja tebe da shvatim ozbiljno, alo izjaviš za Lili Marleen ono što si izjavio, a studirao si na FDU i znam da si sigurno imao lekciju u kojoj se govori o toj pesmi kao o elegičnoj pesmi koja je prvi put u IIWW emitovana na Zender Belgrad (okupaciono ime Radio Beograda)?

mac

Informatički svet teži višoj informatičkoj entropiji isto kao što i energetski svet teži većoj energetskoj†. To (u mojoj glavi, a Loni može da se pridruži) znači da značenje simbola gubi na vrednosti tokom vremena, i ako se da dovoljno vremena svi simboli će izgubiti svoja značenje, i sve će prekriti informatičko sivilo. Samo svojim aktivnim delovanjem čovek ovo može da spreči.

Pre nacista svatika je imala jedno značenje koje je polako padalo u zaborav, a zbog njih je dobila drugo, ali tokom vremena i to drugo će pasti u zaborav, i tako će svastika polako izgubiti svako značenje. Ako i svastika može ovako da se rehabiliše, reciklira, i zaboravi, onda tek Lili Marlen može.

† Razlika između energije i informacije je što informacija može da se kopira, ali upravo zbog toga što se informacija kopira dobijamo obilje informacija koje živ čovek mora da filteriše, i u tom filterisanju neka značenja se izgube.

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 25-01-2012, 17:37:15
  Meni je problematicna komunikacija u kojoj ja govorim o generalnim temama bez pomena ikoga, a Steva ili Dzon predju na licno obracanje - Ti si ovo... ti si ono...

У реченици "Шта је "Лили Марлен" идејно?" не постоји речца "ти".

Међутим, ако баш желиш да је прочиташ, ево... ТИ не говориш ни о каквим "генералним темама", ТИ само износиш своје фантазије, фантазмагорије и фанта... (не знам шта би још могло да на фанта... знам!) фантастичне конструкције које обично не само што немају везе с мозгом, него су засноване на постпуно погрешним премисама које су можда за тебе утврђене чињенице, а можда нас само зајебаваш (у шта сумњам). Оног тренутка кад раздвојиш та два, кад лепо кажеш "ја мислим да је то то и то тако", онда ћемо разговарати другачије. Али док наступаш као просветитељ међу нама непросвећенима, пролазићеш тако како пролазиш.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Skalar

Повезати "неовојвођанство", ако под ту капу сврставаш све оне углавном маргиналне и минорне странке, покрете и удружења, која се залажу за Војводину Републику или за Војводину ван Србије,  и супериорност, па чак и набеђену, не иде ни у ком контексту, ни у којој форми или облику. Тотална бесмислица.
Пиво и ћевапи спајају људе.

angel011

Quote from: scallop on 25-01-2012, 17:50:11
Loni, studirao si na FDU

FDU ili neka od privatnih akademija?
We're all mad here.

scallop

Mislio sam da je tvoj kolega. :shock:

angel011

Mislim da je završio dramaturgiju na nekoj od privatnih akademija.

Ako si mislio da smo klasići, nismo.
We're all mad here.

scallop

Onda znam zašto ne zna. :lol:

džin tonik

Quote from: Loni on 25-01-2012, 17:37:15
...
  I kuna je samo zivotinja, ali kad ju je Hrvatska koristila u periodu Pavelica kao valutu,  ona od tad nije samo kuna.
Velika je greska bilo vratiti je kao hrvatski novac jer je simbol onog vremena. ...

velika je greska sto na novcanice nije stavljena slika srbosjeka. mozda bi se razbjezali i preostali srbi.

angel011

Kuna:

Ne, valuta neke zemlje mi nije prva asocijacija.  xfrog
We're all mad here.

Loni

Nismo. Ja sam klasic sa Melkorom. Akademija Umetnosti.
Mislim da ima jos neko s foruma da je sa te, bivse BK.

Ali opet kakve to ima veze sa pesmom Lili Marlen?
Niko je nikad nije pomenuo ni u mom osnovnom ni u srednjom ni u visem obrazovanju.

Da nastavim o tome sta je ok komunikacija.

Kad neko iznese tezu, a ti pobijes samo tu tezu, ali ne i onog, ko ju je izneo.
Kad neko iznese neki podatak, a ti pobijes taj podatak, ali ne onog ko je izneo.
Svako od nas gresi. Ja prvi menjam misljenja i stanoviste kad god mi neko obori dokumente i moja trenutna misljenja o bilo cemu, ne govore mnogo o
meni kao karakteru vec samo o mom razmisljanju u tom periodu, u koji su ukljucene informacije koje o toj temi imam u tom periodu.nika, al

Drugim recima nase misli i stavovi su sahovske figure, a rasprave igra u kojoj imamo pravo da jedemo
figure protivnika, ali ne i samog protivnika.

Zato mi je bezveze da mi neko kaze da sam glup cim postujem Garavi Sokak.
Ako ja ne prelazim na licni nivo, ne treba da predju ni drugi.
Moze Dzonu da se cini da je moj sistem reyonovanja katastrofalan, ali ako ja u postu nigde nisam rekao da je on djubre, pa nek me ispostuje toliko da
on to ne kaze ni za mene. Isto i za Stevu vazi.

Ako ja vec toliko pazim da nikoga ne uvredim, ocekujem to i od drugih.

Ne smem da posmislim sta bi bilo sa mnom da sam kao simbol Vojvodine novog doba spomenuo Daru Bubamaru.  xuss

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 26-01-2012, 01:05:18

Moze Dzonu da se cini da je moj sistem reyonovanja katastrofalan, ali ako ja u postu nigde nisam rekao da je on djubre, pa nek me ispostuje toliko da
on to ne kaze ni za mene.

Кад будеш видео да оправдавам убијања по Србији (и то у два рата, што доказује да то није случајно), кад будеш видео да за убијену децу кажем "па шта с тим", слободно ме назови ђубретом. Додуше, за једно си у праву, ђубре може бити корисно. Само због тога повлачим само ту реч, али све остало што сам написао стоји.

#Τζούτσε

Loni

Izvrces moje reci kao i uvek.

Ti si taj koji nikad prelaze preko nekih zrtava ukoliko su ih ucinili pripadnici tvoje strane.
Kad budem video da kazes sve su strane gresile (kao sto sam ja rekao) onda mi mozda i dokazes da si objaktivan.

Ali taj film necemo gledati od tebe. Tvoja strana (narod, politicki istomisljenici) nikad nikoga ne ubije i ne gresi,
a drugima se pamti svaka kolaterarna greska.

Джон Рейнольдс

Јбт, који си ћорави слепац, па кад сам ја за себе тврдио да сам објективан?  :roll:

Него шта би ти, да вадим цитат "па шта с тим, сви знамо за Милицу Ракић зато што је мало деце погинуло, да их је више од сто, сви би знали"? Или оно за Савезничко бомбардовање? Ах, да. То нас је Запад мало тукао за наше добро.

#Τζούτσε

Loni

Pa ne mislim da je za nase dobro. To je i za njihovo dobro ali opet nije toliko ni protiv nas nego protiv naseg tadasnjeg rezima.

Ja samo kazem da Milica Rakic nije gadjana namerno.
Da je njen otac poznata licnost iz sveta politike drugacije bih zakljucio.
Gadjen je vojni objekat preko puta njene zgrade, a dete je bilo na terasi i geler se odbio.

Takodje ni posteni Srbi koji zele posteno srpsko Kosovo nisu krivi sto su neki srpski slepci ubili
albansku decu i stavili u masovne grobnice, koje su otkopavane na razne strane.

Najbolje je da ratova i nema, ali ako ih vec ima, najbolje je igrati posteno.
Obe strane da gadjaju samo tude vojnike i vojne objekte, a civile da stede.

Na zalost u ratu ije sve po pravilima pa se desava da neko omane zbog greske, a neko ,,omane" i namerno pa napakosti drugima.

Moji rodjaci Srbi iz Hrvatske nisu krivi sto je jedan drugi Srbin ubio Hrvaticu civilku u susednom selu.
Nisi ni ti kriv zbog toga sto je neko nas ubijao civile, pa tako nije ni onaj ko je zeleo yaustavljanje Milosevica kriv
sto je neki njihov slepac promasio legitiman vojni cilj i pogodio dete.

Da se ja pitam zivoti bi bili vredniji od granica, ali neki drugi misle drugacije.

pokojni Steva

Jeste, korektan si u raspravama, i istrajavaš u toj nekoj korektnosti pa je ponekad neprijatno reći ti da si naprosto dosadan u svom "korektnom" naturanju svojih liberalnih ideja uokolo. Liberalnih ideja po tvom viđenju, ja se ponekad slažem sa tobom, uglavnom ne. A onda na Radionici nakačiš
"— Angel... Anđooo?! — Gde li jezik nauči palacanju prokleta bila? Crne rupe to da mogu, vasiona bi se usisala cela.
Sa sprata se začu plač.
— Trogodišnji sin — šefica pauze pravi kao za reklame — ne može da zaspi bez uspavanke. Žao mi je, al' sad će da čeka.
— Vala 'oće! — glavu joj silovito prislonih — Taaako.
Sa sprata se opet čuje dozivanje majke.
— Evo ga. Kreće! Mlaz u meni nikad jači, žešći, intenzivniji. Brzina svetlosti za njega je puž. Još malo auu. Još samo ma... maaa...
— Maaama dooođi!
— Ma idi u kurac! — zalih tepih."
i ja svetlosnom brzinom shvatim da tu nema mesta uzvraćanju korektnosti, neg oma opal po člancima. Možda stvari koje me se ne tiču shvatam ozbiljnije neg što su one uopšte i osmišljene da budu, ali meni je bio dovoljan taj jedan pasuščić da shvatim da ti i kad se ne zajebavaš (a ako se nisi zajebavao na Radionici) imaš vrlo štetan način razmišljanja. Sad moram odmah da se otarabim, Scallop je dao maksimalni broj poena baš toj priči, ali on je nedokučiva sila koja kruži Radionicom i rešava stvar, vidi nešto što mi uglavnom ne vidimo, pride ima i specifične pedagoške metode, znači da se razumemo - ovim ne podprcavam njega. Ta priča je zastrašujuće prosta, bezidejna, dnevnopolitička, prikladna jedino kakvoj drumskoj kafani, kad u zlo doba jahači krstarica i ostali "jebači" prepričavaju svoje seksualne uspehe u pauzama pišanja niz sopstvene nogavice. Ona jednostavno toliko "ide" uz tvoje "stavove" i "korektnost" na ostatku foruma da nešto mora da pukne, jednostavno ta dva zajedno ne idu. To što te ja nazivam glupanom kad pomeneš-braniš Garavi Sokak, možeš i Karu diram ti Maru, je najmanje što od mene trenutno možeš dobiti. Čak i ovde, misleći na SV, si došao da meni objasniš kako je lepo biti Vojvođan, voleti svoje komšije, drka drka đon... Pa jebote, više sam dosadio i Bogu i narodu sa multietničnošću Vojvodine, već se misli da ću opet da zajebavam čim usta u "V" otvorim. Šta si ti, neki Džehovasvitnes? Ili jesi ili si obuku u njihovom kampu sa desetkom namirio. Ne čitaš postove, ili barem ne sa razumevanjem - ja pucam samo kad nekom dođe da mi ovde (misleći na Vošu) pucanjem organizuje život. To tvoje sa "Bosancima", "Garavim Sokakom"...vidim samo kao provokaciju, a provokacije prosto naprosto - obožavam! I...nešto si mi brzo prešao preko gluposti koji si izvali za Lili Marlen, misliš, ostaće neprimećeno?

pokojni Steva

Gle! Bilo još!

Quote from: Loni on 26-01-2012, 01:52:09

Nisi ni ti kriv zbog toga sto je neko nas ubijao civile, pa tako nije ni onaj ko je zeleo yaustavljanje Milosevica kriv
sto je neki njihov slepac promasio legitiman vojni cilj i pogodio dete.

Legitiman vojni cilj, as in PTC ili RTNS ili Grdelica ili Aleksinac ili Niš? Niš sa kasetnim bombama je špic špiceva! Duno vetar? Neko ručko pasulja? Ili je grad kao takav bio legitiman cilj...

Ja samo kazem da Milica Rakic nije gadjana namerno.
Gadjen je vojni objekat preko puta njene zgrade, a dete je bilo na terasi i geler se odbio.

Koliki oblik gada može neko biti da bombarduje, makar i najveću kasarnu, ako je prekoputa stambeni objekt? Vidim da se lako snalaziš i u sračunavanja kolaterala. Verovatno je sad i njenim roditeljima lakše kad znaju da namerno nije gađana baš ona. Humanisto.

Stipan

Jebo te Loni, ti si genije - jedini koji je uspeo istovremeno da se zakači i sa Stevom i sa Džonom!

Nightflier

Jes, vala. To si dobro primetio. A zanimljivo je da obojica imaju istovetnu reakciju.
First 666

Джон Рейнольдс

Da se ja pitam zivoti bi bili vredniji od granica, ali neki drugi misle drugacije.

Па тај Запад у који се кунеш (преко лешева својих суграђана) неупоредиво више цени границе него животе, поготово границе у оквиру којих су ресурси које може да израбљује. А животи су... шта? Колатерал демиџ? Човече, твом лицемерју никад краја.

#Τζούτσε

Stipan

Quote from: Nightflier on 26-01-2012, 03:21:51
A zanimljivo je da obojica imaju istovetnu reakciju.

Je, što znači da su mnogo sličniji nego što će ikada priznati.

Джон Рейнольдс

Стипане, види се да је ово касно за тебе, пролупао си. Наспавај се.

#Τζούτσε

Loni

Joj Stevo, što se tvoje oštre kritike moje ovomesečne priče sa radionice tiče, ja se tu naravno ne ljutim.
Učestvovao sam 3x dosad. Jednom sam i od tebe dobio bodove. Nisam uvek inspirativan kad su te radionice u pitanju. Pretprošli put dobio sam maksimum i od Scallopa, Maca i Hrundija. Ovaj put samo od Scallopa. Priče variraju u kvalitetu. Nekad su ovakve nekad onakve.
   Ja, u temi u kojoj je zadata poslednja rečenica, nisam imao nikakvu drugu inspiraciju na žalost, a rekoh što da ne učestvujem, pa mi pade na pamet
neka erotska osveta, u kojoj junaci neće biti profinjene plemenite ličnosti već nesavestna zlotvorka i neobrazovan psovač, koji joj se sveti jer je izgubio sve što je imao. Ja napisah pa ko voli nek izvoli. Ko pljuje, nemam ništa protiv.
   Ne mislim da je sve u priči jeftino jer sam ipak osmislio i neke marsovske kolonije = društvo bez demokratije i kraterbal - novi sport, a opet sam revolver predstavio originalnije jer je on bio penis, a ne revolver u bukvalnom značenju.
   No, čak i da ti je ta priča najgora u ovom krugu, ne ljutim se jer to je samo priča na dat zadatak. Ta priča nisam ja, a nisam čak ni ja=autor jer biće na radionicama još priča i priča od svakoga od nas.

- Što se Vojvodine tiče, ja sam prvi za multikulturalnost. Ne sporim te vojvođanske vrednosti ali relativizujem prednost, koju vojvođani daju nad Pašalukom, a za koju mislim da je u 21.veku preterana.
   Ne znam te lično, ali imam prijatelaj Vojvođanina koji kad smo izašli u kafić i upoznali neke devojke, on posle njihovih pitanja odakle smo, i posle mog odgovora da sam iz Beograda, obavezno kaže: - Ja sam iz Sente. To je jeste malo mesto, ali je ipak Vojvodina. (pa se sav naduje od sreće). Pa drugi put, pa treći put isto - To je ipak Vojvodina.
   Mislim se, šta s tim ako je Vojvodina? Nije Ill de France.  Dakle kad kažem da mi je baba iz Šumadije treba da pognem glavu?

Vojvođanska prednost je zaista postojala. Danas je ona u tragovima.
   Moj drugi prijatelj sa krajnjeg severa ističe mi da Vojvođani nikad ne bi mogli da izaberu gradonačelnike kao što su Palma, Bidža Velja Ilić ili Raka Radović.

Recimo da je i to tačno.
   I to su samo tragovi od prvobitne prednosti.

Danas na žalost Vojvodina više nema tu prednost, a to čak i nije vojvođanska krivica. Krivica je s jedne strane centralističke vlasti, koja ne želi regionalizaciju zbog gubljenja moći centrale, a sa druge strane krivica je i ratova, siromaštva i svega što se kasnije dešavalo.

I praksi ispada da su NEKI doseljenici snizili malo kriterijum, ali ja bih to politički korektno nazvao NEKI, a Bosanca koji tuče ženu u selu kod Kikinde (Tu ženu znam jer se preselila blizu mene) ne treba okarakterisati kao nasilnika jer je Bosanac već zato što je jednsotavno nasilnik. Nevezano za mesto.

U raspravu s tobom sam ušao i zato da bih odbranio Anomandera Rejka. Čovek je Bosanac iz Vojvodine ali uopšte ne deluje ni grubo ni nasilno ni nekorektno. Kao takav ne znam zašto ne bi imao pravo da se pita o svemu što se Vojvodine, kao negovog novog doma tiče. 

Stipan

Loni ne lupetaj po Vojvodini. Mogao bi se oprljiti!

Ja nisam fin i lepo vaspitan kao Steva.

Loni

A za Niš i Aleksinac, mislim da to jesu bili zločini, ali ne verujem da su bili namerni.

A čak i da su bili namerni to govori o pojedincima, koji su ih učinili a ne o celoj zapadnoj civilizaciji.

Upravo evropska civilizacija je ta koja je promovisala multi-kulti koncept, na koji se Vojvodina poziva,
a koji je kasnije prihvaćen od ostatka sveta.

Ako je neki ratnik NATO pakta ispustio bombu na neko mesto namerno, za to ne smeju da ispašta
milijarda stanovnika zapada niti zapadni velikani u svim oblastima.

Ja sam protiv isticanja te Milice Rakić iako veoma žalim život tog deteta zato što se to zloupotrebljava u cilju promovisanje IDEOLOGIJE ANTIZAPADNJAŠTVA.
Ako se to radi, onda i neko sa druge strane čije je dete ubio neki Srbin, a toga je itekako bilo, može da se pozove na isto.
Izvini ali ja ne želim da neko celu Srbiju poistoveti sa zločincem koji je likvidirao neko albansko ili bošnjačko dete.
Kad bi svi bili takvi, onda ne bi bilo kraja.

Inače ti koji promovišu antizapadnjaštvo su isti oni koji negiraju Vojvodini svako pravo na autonomiju.
SRS i Slobin SPS ukinuli su vojvođansku skupštinu.
Ona je ponovo počela s radom tek posle 5.oktobra 2000. a i tu se DSS bunio.

Dakle nisam ti ja kao Evropejac, dušmanin Vojvodine.
Meni su smešne samo pojedine pokondirane tikve vojvođanske, koje samo zbog toga misle da su vrednije.
Ali ja da negiram autonomiju nečemu što ima tradiciju i što se samo izborilo za izlazak iz Austro-Ugarske i samo imalo skupštinu nezavisnu od Kraljevine Srbije i što je samo ušlo u sastav Srbije, ne pada mi na pamet.

Pa i u USA jedino Teksas ima pravo na otcepljenje po Ustavu jer se sam izborio za nezavisnost od Meksika i sam odlučio da se prisajedini USA.
Kao što ni on ne može da bude u istom statusu kao osali stejtovi dobijeni lenjirom tako ni Vojvodina, sa svojim istorijskim zastlugama
ne može biti isto kao regini koji će tek biti formirani.

To sve ne znači da je vojvođanstvo bolje od šumadinstva ili krajinstva samo po sebi već su politkor vrednosti važne.

LM Na zastavi Vojvodine su i tri evropske zvezdice, a Vojvodina je primljena i u savez evropskih regija, koji omogućavaju regijama novac iz nekih fondova,
tako da ja da sam Vojvođanin, ne bih se tek tako naslonio na antizapadnjačku matricu koja ističe greške zapada 1999. kao nešto najvalidnije za politiku 21. veka.
  Nešto ne videh Rusofile koji su autonomaši, a Evropejci su to mahom.

Stipan

Ne kontaš ti Vojvođane ni najmanje, čini mi se.

Zato i imaš tako iskrivljene predstave.

Loni

A šta je to toliko neshvatljivo što treba da se skonta?

Kontam da se narod u multi-kulti sredinama ponaša tolerantnije prema drugačijima.
To važi i za Rio de Ženeiro i za Njujork.

Kapiram i da je narod malo kulturniji zbog tradicije i da u Vojvodini ne bi kao gradonačelnici pobedili tipovi nalik: Palma, Bidža, Raka, Velja...

Ali... Šta s tim?
Misliš da Šumadinac ne može da nauči šta je multikulturalnost?
Ili da, za par geenracija (koje će biti obrazovanije od starijih) ne može da izbegne da glasa za psovače i one, koji ne znaju za Mocarta i Betovena.

Zašto ne bi mogli?
Ako su (smo) Šumadinci jesmo li debili?
A ako i jesmo drtine, da li će takvi obavezno biti i naši potomci?

Stipan

"Misliš da Šumadinac ne može da nauči šta je multikulturalnost?"
To uglavnom zavisi od Palme, Bidže, Rake, Velje...

"ako jesmo drtine, da li će takvi obavezno biti i naši potomci?"
To uglavnom zavisi od genetike, a to baš i nije moje područje.

Loni

Uuuu ovo za genetiku, ako vidi Bata najebao si.
Njemu je svako povezivanje na gene fašizam.  :mrgreen:

Ne mislim da Pašaluk ima primitivnije gradonačelnike od Vojvodine (a priznajem da ima, naročito id Ješića koji je preporodio Indiju)
zbog genetike već zbog istorije.
Otomanska Imperija nije davala precima priliku za obrazovanje i razvoj kulture.

No može se to izjednačiti za par decenija. Ne bojte se.

Nightflier

Quote from: Stipan on 26-01-2012, 12:14:17
"Misliš da Šumadinac ne može da nauči šta je multikulturalnost?"
To uglavnom zavisi od Palme, Bidže, Rake, Velje...

Još da si pobrojao više od jednog Šumadinca... :P
First 666

Stipan

Quote from: Loni on 26-01-2012, 12:21:05
Uuuu ovo za genetiku, ako vidi Bata najebao si.

Sa Baticom sam već imao jednu vrlo "multikulturalnu" diskusiju o Vojvodini...