• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

league of extraordinary gentlemen - ukradena tema?????

Started by ante, 30-09-2003, 22:36:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

da li mislite da je alan moore ukrao temu za LXG

da
3 (33.3%)
ne
6 (66.7%)

Total Members Voted: 9

Voting closed: 30-09-2003, 22:36:32

ante

danas u večernjaku kaže da su 1993. dva scenarista poslali scenarij foxu koji ih je odbio, a onda je fox unajmio moorea da napravi strip?????????????????????????????????????????????????'
stop the american policy

Rommel

uvjek ima loosera koji zele da se o njima prica...a ovo im je jedini nacin...
s druge strane cjelokupni dosadasnji rad i vise nego li dobro svjedoci u mooreovu korist...no ako mozes skeniraj clanak pa ga stavi tu...

Boban

To je lako dokazati.
Ukoliko imaju overene primerke i pokaze se da je slicnost iznad odredjenog procenta, dobice obestecenje.
Ima dosta slucajeva u USA da pisci koji su pre 20 godina poslali pricu nekom izdavacu, ali imaju dokaze o tome, uspevaju da naplate velike odstete na ime "preuzimanja" autorskih prava.
Ima cak i slucajeva slucajnog poklapanja kada su isplacivane odstete, ali takav im je zakon.

Generalno, problem je u sve manjem manevarskom prostoru. Vrlo je tesko smisljati nove, originalne i nikad pomenute zaplete i situacije... desetine hiljada scenarija i prica neminovno rezultiraju nasumicnim ukrstanjem, dodirivanjem pa cak i preklapanjem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ante

STAVIT ĆU ČLANAK OVIH DANA

INAČE, I SAM SAM UVJERENJA DA  NIJE NIŠTA UKRADENO :lol:
stop the american policy

Ghoul

u stvari, uopste niko ne tuzi mura za kradju, vec filmadzije= navodno, izmene u odnosu na mura koje su ONI napravili [sa sojerom, grejom, itd.] su u stvari blize chedu tuzilaca.
https://ljudska_splacina.com/

Maximuss

UP, UP AND AWAY!

Gand

U Liverpulu danas zivi cirka 2000 ulicnih sviraca koji su "Lenona ucili prvim akrodima na gitari".

:x

S.

Ghoul

Quote from: "S."Ne znam kakav je strip, ali film je  :(

strip je  :!:  :lol:  :lol:  :lol:  :!:  8)

Rommel

meni je kod moorea puno problematicniji from hell....jer je cista preslika filma MURDER BY DECREE - jedino sto je umjesto Sherlocka Holmesa kod Moorea u prvom planu inspektor Abberline....a u svemu drugom je cista preslika filma....film je sjajan....pravi dragulj medju filmovima i jedan od najboljih o slavnom detektivu uopce....sa veteranima Plummerom i Masonom kao cuvenim dvojcem sa adrese Baker street 221 b....,
napet, sa puno teskih scena ali opet ne Slasher....fenomenalno rekonstruirana viktorijanska era.....najveci dio filma odvija se po mracnim, maglovitim ulicicama, napetost dostojna najpoznatijih horrora....sve u svemu moja preporuka ljubiteljima horrora, stripa from hell (ciji ugled ce biti malo okrnjen kada vidite ovo), ljubiteljima Sherlocka Holmesa ovo je obavezno jer je jedan od najboljih filmova o SH ikada (izuzevsii jedino Jeremy Bretta koji po meni JESTE Sherlock Holmes :lol: )...i ljubiteljima dobrog filma jer ovo je jedan istinski pravi, zaboravljeni dragulj....

Boban

Kada bi bilo stvarnih kazni zbog plagiranja, Nil Gejman bi robijao 800 godina.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

S.

Quote from: "ghoul"
Quote from: "S."Ne znam kakav je strip, ali film je  :(

Aha, dobro. Pogledacu da ga pronadjem ovuda negde. :)

S.

Pazi bogati, sta je sad ovo?

This title is a novelization based on the "League of Extraordinary Gentlemen" comic book series by Alan Moore. The League must race across the globe to foil The Fantom's insidious scheme to hurl the war into war. But they may not have reckoned with the traitor in their midst.

Ingram
~

K. J. Anderson writing as Kevin Anderson has over 15 million books in print in 27 languages worldwide. He is the author of, among others, the X-FILES novels GROUND ZERO and the JEDI ACADEMY trilogy of STAR WARS novels - the three bestselling SF novels of 1994. He has also co-written the international bestselling prequels to Frank Herbert's monumental DUNE series. He has won, or been nominated for many awards including the Nebula Award and the Bram Stoker Award.

--------------------------------------

Ghoul-e, ovo?

Ghoul

jedina novelizacija za koju sam ikad cuo da nesto kao valja je ona a.d .fostera, za aliena [nisam citao, ali kazu da se to moze citati].

za ovo sumnjam da valja zato sto je bazirano na sumnjivom scenariju za opste popljuvan film. ali ako ti padne saka, citaj pa javi.

u svakom slucaju, to nema veze sa stripom koji je zacetnik svega toga, i koji sam preporucio ovde.

Spider Jerusalem

Kako moze ugled Murovog remeka biti ugrozen glupom filmskom adaptacijom??  :roll:

Tri genijalna tie-ina:

Randall Boyle - The Long Kiss Goodnight
Dennis Etchison - Videodrome (pod pseudonimom je pisao)
Christopher Priest - eXistenZ

Spider Jerusalem

Klonite se KJ/Kevin Andersona kao gubavac od tusha. Taj jednu valjanu recenicu u zivotu nije napisao.

Rommel

Quote from: "Spider Jerusalem"Kako moze ugled Murovog remeka biti ugrozen glupom filmskom adaptacijom??  :roll:

Tri genijalna tie-ina:

Randall Boyle - The Long Kiss Goodnight
Dennis Etchison - Videodrome (pod pseudonimom je pisao)
Christopher Priest - eXistenZ

pa moze jer je doslovce sve isto kao u filmu ukljuciv i rjesenje osim sto se detektiv zove Frederick Abberline a ne Sherlock Holmes....
i adaptacija je izvrsna.....morao bi je pogledati prije nego li je apriori proglasis glupom.....jedan od najboljih filmova o Sherlocku Holmesu....a vjeruj mi na rijec kao fan Sherlocka gledao sam gotovo sve.... :lol:  :lol:
a moore je mogao biti fer pa priznati da je from hell radjen prema filmu murder by decree i pustiti sherlocka umjesto abberlinea....a inace da ne bi bio pogresno shvacen i ja volim Moorea i imam dosta njegovih radova u svojoj kolekciji ali from hell (izvrstan strip nevertheless) je cisti rip - off filma... :x
p.s. cak je i spider priznao da je from hell "remek" (citaj remake)  :lol:  :lol:

S.

Hm, da mi adaptacija padne saka, a da ja prethodno ne zavucem ruku u dzep i izvadim 16Evra, tesko da ce... A jos i teze nakon Spajderove opaske :lol:

Ghoul

dragi nazi feldmarsale,
malo je smijesno reci da je mur pokrao murder by decree, jer je kraljicin lekar davno pre toga vazio za jednog od sumnjivijih, i nije taj film provalio tu foru, koja je opste mesto u ripperologiji.
film jeste vrlo dobar, i dobra je ideja spojiti shelocka i jacka, kad vec a.c. doyle to nije uradio, ali svesti ceo genijalan murov strip, sa svim ingenioznim socioloskim, masonskim, okultnim itd aluzijama i referencama na puku detektivsku pricu u kojoj se 'krade' identitet jacka znaci ne shvatiti ama bas nista iz celog stripa.

zaboravljas, recimo, da je doktor gull na neki nacin glavni junak stripa, 'glavniji' od aberlina, i da strip uopste nije baziran na whodunnit/mystery twistu = od samog pocetka znas ko je jack, i sto je jos vaznije ZASTO radi to sto radi. [filmska adaptacija from hell sve to konvencionalizuje i siluje strip vracajuci sve u detektivski whodunnit plot, brisuci u procesu skoro sve ono sto je sam strip cinilo, i cini, nadahnutom obradom jackove legende.]

m. by decree sve svodi na dvorsku intrigu, sto je beskrajno nezanimljivije od moorovih okultnih aluzija o inauguraciji novog doba, itd.

kolikogod da decree smatram ok filmom, originalnost i umetnicki dometi stripa from hell su beskrajno veci od dometa tog zabavnog ali nepretencioznog filma.

drugim recima, cak i poredjenje je bezvezno, jer su to babe i zabe.

Rommel

Quote from: "ghoul"dragi nazi feldmarsale,
malo je smijesno reci da je mur pokrao murder by decree, jer je kraljicin lekar davno pre toga vazio za jednog od sumnjivijih, i nije taj film provalio tu foru, koja je opste mesto u ripperologiji.
film jeste vrlo dobar, i dobra je ideja spojiti shelocka i jacka, kad vec a.c. doyle to nije uradio, ali svesti ceo genijalan murov strip, sa svim ingenioznim socioloskim, masonskim, okultnim itd aluzijama i referencama na puku detektivsku pricu u kojoj se 'krade' identitet jacka znaci ne shvatiti ama bas nista iz celog stripa.

zaboravljas, recimo, da je doktor gull na neki nacin glavni junak stripa, 'glavniji' od aberlina, i da strip uopste nije baziran na whodunnit/mystery twistu = od samog pocetka znas ko je jack, i sto je jos vaznije ZASTO radi to sto radi. [filmska adaptacija from hell sve to konvencionalizuje i siluje strip vracajuci sve u detektivski whodunnit plot, brisuci u procesu skoro sve ono sto je sam strip cinilo, i cini, nadahnutom obradom jackove legende.]

m. by decree sve svodi na dvorsku intrigu, sto je beskrajno nezanimljivije od moorovih okultnih aluzija o inauguraciji novog doba, itd.

kolikogod da decree smatram ok filmom, originalnost i umetnicki dometi stripa from hell su beskrajno veci od dometa tog zabavnog ali nepretencioznog filma.

drugim recima, cak i poredjenje je bezvezno, jer su to babe i zabe.
zanemarujes u filmu da je kljuc svega bila masonska zavjera...ocigledno my dear ghoul dugo nisi gledao taj film....cak i recenica JUWES are not men that will be blamed for nothing u filmu nema znacenje JEWS....wec imena trojice ljudi koji su okrali solomonov hram i ubili cuvara ('Jubela, Jubelo, Jubelum')...(otuda JUWES)....ocigledno si previdio sto sta u filmu tako da postaje upitno sta su zabe a sta babe u tvojoj napomeni..
na stranu to sto film nije uopce klasicni WHODUNIT - u filmu postoji tocno sve ono sto si rekao da nema...sve aluzije na okultno, sociolosko na masone koje si rekao da ih nema u filmu vec samo u stripu pocinjem se pitati pricamo li mi uopce o istome filmu.....jer ne mogu vjerovati da si uspio ne uociti to u filmu....pripisati cu to tvom jako davnom gledanju istoga.....IMHO mooreov strip jeste dobar, ali o genijalnosti tu nema ni govora...toliko o mooreu....s jos jedne strane film izvrsno funkcionira...a to je lik Sherlocka ko sto sam vec napominjao jedan od najboljih filmskih Sherlocka uopce....Tu je prikazan kao osoba sa svim manama i vrlinama - i mozda po prvi put dobio doista ljudske, stvarne osobine....sto je izuzetno vazno svim ljubiteljima Sherlocka (pogotovo nama kojima Sherlock nije izmisljena vec stvarna osoba :lol:  :lol: ) - dakle tu je osoba pomalo tasta, energicna, inteligentna, ali osoba koja zna pogrijesiti(tragicno u ovom slucaju....nemojte mi spominjati Irene Adler i Scandal u Češkoj :lol: ) i iznat svega osoba koja je pokazala da nije besćutna (kakvim su bili redom svi ostali Sherlocki) - legendarna scena kada slavni detektiv pusti suzu potresen vidjenim u sumornoj atmosferi provincijske ludnice i shrvan osjećajem nemoći da učini išta za osobu radi koje je i posjetio ustanovu......
izvrsna izvrsna uloga Christophera Plummera..
...jednom rjecju sjajan film....

Spider Jerusalem

Ja se zaista pitam da li smo mi citali isti strip.
Murova poenta nije bila da otkrije KO JE Jack the Ripper, niti ista tome slicno, ali je on jedini (pored Patrishe Kornvel, autorke serije krimica o patologu Kej Skarpeta, koja je nedavno izdala Jack The Ripper Case Closed, fakciju gde je cisto detektivsko-forenzickim metodama dosla do toga da je Jack bio Walter Sickert) koji je EM posvetio deset godina izucavanju Riperologije, EM postavio prvo plausible resenje i rekonstrukciju price, EM se zapravo (ako si citao strip na vise nivoa) uopste nije bavio Jackom kao ciljem investigacije, vec modelom koji mu je posluzio da prozbori o mnogo dubljim stvarima

From Hell - the comic book, mind you - se cita na nekoliko nivoa, najmanje:

1. Jack (bla bla bla)
2. Socio-istorijski kontekst tog slucaja i odbrana teze da je on 'porodio 20.vek' (pojava tabloida, serijskog ubice o kome se zna, serijski ubica sa novinarskim nadimkom, police procedural koji ukljucuje ozbiljan detective work - za ono doba, fascinacija nasiljem u "javnosti", globalnije zavere itd.)
3. Psihogeometrija jednog mesta. Priseti se drugog poglavlja i cele - Kocijanje kroz London - i cele sveske u kom se desava poslednje ubistvo.
4. Metafizicki nivo: ubistvo kao krajnosno iskustvo, ritualizovano nasilje; sinhronicitet (luda teorija da je na noc prvog ubistva zacet Hitler itd.)

Razlog zasto Murov strip prelazi u Umetnost i zasto jeste genijalan jeste iz razloga sto je tema mnogo skrivenija i iznivelisanija nego sto se vidi na prvi pogled, i sto je i pisana sa namerom ne da predstavi cinjenice (Mura prvog zabole Zmija ko je bio Jack), vec predstavlja cistu i autenticnu umetnicku nadgradnju necega sto je uzeto kao (h)istorijski model.
Sam Mur u svakom Appendixu priznaje da nikakvu toplu vodu tu ne zeli da otkriva, i citira u kojim knjigama o Ripperu (posto nije neozbiljni klovn da gleda lose filmove i to naziva RESEARCH-om!) se pominje ta i ta teorija sa kojom se slaze.

Rommel

Quote from: "Spider Jerusalem"Ja se zaista pitam da li smo mi citali isti strip.
Murova poenta nije bila da otkrije KO JE Jack the Ripper, niti ista tome slicno, ali je on jedini (pored Patrishe Kornvel, autorke serije krimica o patologu Kej Skarpeta, koja je nedavno izdala Jack The Ripper Case Closed, fakciju gde je cisto detektivsko-forenzickim metodama dosla do toga da je Jack bio Walter Sickert) koji je EM posvetio deset godina izucavanju Riperologije, EM postavio prvo plausible resenje i rekonstrukciju price, EM se zapravo (ako si citao strip na vise nivoa) uopste nije bavio Jackom kao ciljem investigacije, vec modelom koji mu je posluzio da prozbori o mnogo dubljim stvarima...
a i nema bas puno teorija o ripperu koje su se posluzile i sa annie crook, koja je presudna u filmu a u stripu i sam znas kako jeste...

From Hell - the comic book, mind you - se cita na nekoliko nivoa, najmanje:

1. Jack (bla bla bla)
2. Socio-istorijski kontekst tog slucaja i odbrana teze da je on 'porodio 20.vek' (pojava tabloida, serijskog ubice o kome se zna, serijski ubica sa novinarskim nadimkom, police procedural koji ukljucuje ozbiljan detective work - za ono doba, fascinacija nasiljem u "javnosti", globalnije zavere itd.)
3. Psihogeometrija jednog mesta. Priseti se drugog poglavlja i cele - Kocijanje kroz London - i cele sveske u kom se desava poslednje ubistvo.
4. Metafizicki nivo: ubistvo kao krajnosno iskustvo, ritualizovano nasilje; sinhronicitet (luda teorija da je na noc prvog ubistva zacet Hitler itd.)

Razlog zasto Murov strip prelazi u Umetnost i zasto jeste genijalan jeste iz razloga sto je tema mnogo skrivenija i iznivelisanija nego sto se vidi na prvi pogled, i sto je i pisana sa namerom ne da predstavi cinjenice (Mura prvog zabole Zmija ko je bio Jack), vec predstavlja cistu i autenticnu umetnicku nadgradnju necega sto je uzeto kao (h)istorijski model.
Sam Mur u svakom Appendixu priznaje da nikakvu toplu vodu tu ne zeli da otkriva, i citira u kojim knjigama o Ripperu (posto nije neozbiljni klovn da gleda lose filmove i to naziva RESEARCH-om!) se pominje ta i ta teorija sa kojom se slaze.
ali i u samom filmu je NAJSPOREDNIJA stvar ko je jack the ripper sve ono okolo njega je znatno bitnije...i upravo zato sam siguran da smo citali isti strip ali da vi niste (ili niste davno) gledali film....rekao sam vec da film nije WHODUNIT.....najmanje bitna stvar je sherlockov obracun sa ripperom....to je samo sporedna epizoda u filmu...dvije kljucne scene su Sherlockov boravak u ludnici...(vise nama ljubiteljima velikog mastera) i njegov zavrsni susret sa sir Charlesom Warrenom, sir Williamom Pittom i ekipom dje iznosi niti zavjere mada je svjesan da nije u poziciji nista uciniti vise....
p.s. drago mi je da me smatras neozbiljnim klovnom jer gledam "lose" filmove ali i ti bi morao pogledati ovo "smece" (eventualno ponovo) ako zelis suditi o njemu.... :lol:  :lol: .....a sto je moje skromno misljenje takvo kakvo je...(uz napomenu da imam i jedno i drugo i ZNAM o cemu pricam) ....don't mind silly old me....
a sto se tice mnostva teorija...pa i nema ih puno koje se bave sa Annie Crook, (kljucna u filmu) a i sam znas kako je u stripu....

Spider Jerusalem

Pre nego sto opet zamenis teze i pronadjes se u mojim recima koje ti nisu upucene ni licno niti su su se odnosile na bilo kakav kontekst koji bi se mogao sa tobom povezati, recicu samo ovo: ja ovde ne govorim o filmu murder by decree - vec o stripu from hell. Ne povlacim paralele izmedju tog filma i stripa (pre svega zato sto ih ne nalazim i mislim da ih nema u vezi onoga o cemu sam zaista pricao).
Samo branim Murovu genijalnost (a ti pricas o nekakvoj originalnosti i ko je vise uzeo u obzir Eni Kruk). Mis'im... Ako ti ne zelis da je prepoznas, fine, so be it. Nastavi da gledas los film (koji bi mi bio samo losiji da sam ga gledao u poslednje tri godine, posto sam imao vecu toleranciju na loshinu kad sam bio mladji).

I nisi ti uopste jedini fan cuvenog detektiva ovde, pa ti to odjednom daje za pravo da budes nekakav arbitar i avatar. Imaju neki od nas snimljene sve epizode sa Dzeremijem Bretom, i gledali su da gledaju sve - pa i najgore - filmove koji se bave tim kretenom (ukljucujuci zanimljivi abortus Jack's Back i onaj moronski horor gde restauriraju londonski most pa dignu sa dna temze kamencinu ispod koje je dzekova dusa lezala, pa se on vrati i krene da pravi slasher all ovah, triput jaci (i gluplji)).

Rommel

Quote from: "Spider Jerusalem"Pre nego sto opet zamenis teze i pronadjes se u mojim recima koje ti nisu upucene ni licno niti su su se odnosile na bilo kakav kontekst koji bi se mogao sa tobom povezati, recicu samo ovo: ja ovde ne govorim o filmu murder by decree - vec o stripu from hell. Ne povlacim paralele izmedju tog filma i stripa (pre svega zato sto ih ne nalazim i mislim da ih nema u vezi onoga o cemu sam zaista pricao).
Samo branim Murovu genijalnost (a ti pricas o nekakvoj originalnosti i ko je vise uzeo u obzir Eni Kruk). Mis'im... Ako ti ne zelis da je prepoznas, fine, so be it. Nastavi da gledas los film (koji bi mi bio samo losiji da sam ga gledao u poslednje tri godine, posto sam imao vecu toleranciju na loshinu kad sam bio mladji).

I nisi ti uopste jedini fan cuvenog detektiva ovde, pa ti to odjednom daje za pravo da budes nekakav arbitar i avatar. Imaju neki od nas snimljene sve epizode sa Dzeremijem Bretom, i gledali su da gledaju sve - pa i najgore - filmove koji se bave tim kretenom (ukljucujuci zanimljivi abortus Jack's Back i onaj moronski horor gde restauriraju londonski most pa dignu sa dna temze kamencinu ispod koje je dzekova dusa lezala, pa se on vrati i krene da pravi slasher all ovah, triput jaci (i gluplji)).

ono je bilo napisano sa smajlijima - mislim da si taj dio preozbiljno shvatio a nije mi to bila namjera...
isto kao sto se ne postavljam u ulogu arbitra za sherlocka holmesa....mada mi je drago da ima jos fanatika :lol: (evo smajli na pravom mjestu, da te i ovo ne razljuti) ovdje koji su odgledali sve sa sherlockom....
nije uopce bitno ko je vise spominjao annie crook, ali da i film i strip imaju jako puno dodirnih tocaka u najmanju ruku je sumnjivo....a u svakom slucaju daleko od genijalnosti....strip jeste dobar ali ne i vise od toga....ali ukusi su razliciti pa nema smisla da se sporimo o tome....a meni je za razliku od stripa film genijalan

mcn

Quote from: "Spider Jerusalem"Klonite se KJ/Kevin Andersona kao gubavac od tusha. Taj jednu valjanu recenicu u zivotu nije napisao.

Kad knjige, po vlastitom priznanju, diktira u kasetofon, dok se sseche... :?:

mcn

ante

Quote from: "mcn"
Quote from: "Spider Jerusalem"Klonite se KJ/Kevin Andersona kao gubavac od tusha. Taj jednu valjanu recenicu u zivotu nije napisao.

Kad knjige, po vlastitom priznanju, diktira u kasetofon, dok se sseche... :?:

mcn

who logged in???

pozdrav macane :lol:  :oops:
stop the american policy

mcn

<pozdrav macane :lol:  :oops:

Ah, hvala, takodjer ...

Nisam nessto ccesto ovdje, previsse Foruma, premalo vremena ...

mcn

marlowe

"...film jeste vrlo dobar, i dobra je ideja spojiti shelocka i jacka, kad vec a.c. doyle to nije uradio..."

ova ideja definitivno nije njegova vec je preuzeta iz mozda najboljeg apokrifnog sherlocka. znate li kojeg?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Rommel

Quote from: "marlowe""...film jeste vrlo dobar, i dobra je ideja spojiti shelocka i jacka, kad vec a.c. doyle to nije uradio..."

ova ideja definitivno nije njegova vec je preuzeta iz mozda najboljeg apokrifnog sherlocka. znate li kojeg?

Ellery Queen

marlowe

nope. Ther Last Case of Sherlock Holmes, autora (mislim) Michael-a Dibdin-a. Preporucujem iz sveg srca, punim plucima, itd.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

S.

Quote from: "ghoul"

Stiglo, ovo

Fino izgleda, na prelistavanje. Tnx za preporuku, mislim da ce mi se svideti. Medjutim, mene neuku buni ono Vol. 1 sa jos po jednom stranicom na kraju gde ispada da ima Vol. 1 No 1-6. Koliko je epizoda(?) izaslo?

Rommel

izaslo je jos 6 epizoda druge serije....
a postoji i hc izdanje sa svih 12 epizoda...no neznam koliko je pametno to uzeti jer biti ce ih jos.... :lol:  :lol:

Djole

"THAT is why they call me The Decorator."

S.

Da, izgleda da je ovo sto imam svih 6 epizoda Vol. 1. Pogledala sam i Vol. 2 izlazi u decembru 2003(?), hardback naravno. Malo cu ipak sacekati, da ;)

Definitivno je strip DALEKO bolji od filma, i zao mi je sto nisu nasli neku bolju glumicu koja bi iznela Minu, kao sto je u stripu. Ali, valjda je poenta bila da film bude omaz Koneriju, te je i sam izbor glumca nalagao da se promeni Kvotermanov lik...

Pajke

Quote from: "S."Da, izgleda da je ovo sto imam svih 6 epizoda Vol. 1. Pogledala sam i Vol. 2 izlazi u decembru 2003(?), hardback naravno. Malo cu ipak sacekati, da ;)

Definitivno je strip DALEKO bolji od filma, i zao mi je sto nisu nasli neku bolju glumicu koja bi iznela Minu, kao sto je u stripu. Ali, valjda je poenta bila da film bude omaz Koneriju, te je i sam izbor glumca nalagao da se promeni Kvotermanov lik...

Moram priznati da film nisam mogao odgledati do kraja i pored najbolje volje. Iako nisam ljubitelj Pete Wilson(nisam zbog toga odgledao niti jednu epizodu Nikite), ona scena gde se oblizuje, posto je preklala tipa u kuci DG, me je odusevila! I to je sve sto mi se svidelo u filmu, uprvo Mina koja je bas seksi u toj sceni. :lol:  :wink:

Rommel

Quote from: "Pajke"

Moram priznati da film nisam mogao odgledati do kraja i pored najbolje volje. Iako nisam ljubitelj Pete Wilson(nisam zbog toga odgledao niti jednu epizodu Nikite), ona scena gde se oblizuje, posto je preklala tipa u kuci DG, me je odusevila! I to je sve sto mi se svidelo u filmu, uprvo Mina koja je bas seksi u toj sceni. :lol:  :wink:

nadam se samo da ti djevojka
a) Nije na znaku sagite
b) Je ali je tolerantna
c) nadas se da ces joj moci objasniti (ovo sa petom wilson)
d) nevolje na vidiku
e) don't know
odaberi odgovor po zelji....e nosi 1 bod
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Pajke

Quote from: "Rommel"
Quote from: "Pajke"

a) Nije na znaku sagite
b) Je ali je tolerantna
d) nevolje na vidiku
e) don't know

f) Nije na ZS ali zna za ovo i nije bilo nikakvih problema...oboje smo maximalno tolerantni...koliko poena? :lol:  :lol:  :wink:

iNCUBUs

a) Nije na znaku sagite
b) Je ali je tolerantna
d) nevolje na vidiku
e) don't know

Zar postoje zdravorazumske devojke koje mogu da budu ljubomorne na to sto neko misli da je neka glumica seksi itd ? :)

Moja bi meni cak i oprostila Monicu Bellucci :D
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Pajke

Quote from: "iNCUBUs"
a) Nije na znaku sagite
b) Je ali je tolerantna
d) nevolje na vidiku
e) don't know

Zar postoje zdravorazumske devojke koje mogu da budu ljubomorne na to sto neko misli da je neka glumica seksi itd ? :)

Moja bi meni cak i oprostila Monicu Bellucci :D

Ma svasta postoji na ovom svetu... :lol:  :lol:  :wink:

Maximuss

Quote from: "Rommel"izaslo je jos 6 epizoda druge serije....
a postoji i hc izdanje sa svih 12 epizoda...no neznam koliko je pametno to uzeti jer biti ce ih jos.... :lol:  :lol:

Jel znas mozda posto je to?
UP, UP AND AWAY!