• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

69; A Ti o Tome Pojma Nemaš – Bojan Meserko

Started by PTY, 16-09-2010, 19:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Moguće, mada ja ne tvrdim da je ovo dobro zato što je originalno. Čak ne znam ni da li je dobro, nisam ga video iz svoje ruke itd. Ali interesantno je, ima potencijala.

Mica Milovanovic

Originalnost jeste važan deo stvaralaštva.
Mica

scallop

Hajde da svi prihvatimo originalnost i da listove knjiga pakujemo u kutije. Batalimo koričenje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ako to svi budu radili onda to, kako Scallop ispravno implicira, neće biti originalnost. Ali kako ja već gore rekoh, originalnost nije ono zbog čega ova knjiga meni deluje zanimljivo. I ne mislim da je originalno delo po automatizmu dobro a neoriginalno po automatizmu loše. Nemojmo raspravu, ako će je biti bazirati na pretpostavci da je ovo originalno delo i da je zbog toga vredno.

Alexdelarge

o originalnosti ne bih- to je vrlo rastegljiv pojam. :mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 21-09-2010, 20:06:04
Ali kako ja već gore rekoh, originalnost nije ono zbog čega ova knjiga meni deluje zanimljivo.

A, zbog čega, majke ti, ovo tebi deluje zanimljivo?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Sigurno te je mrzelo da pročitaš sve što sam pre ovoga napisao na topiku:

Quotekod Meserka, slutim, reč (je) o slobodi koja se čitaocu stavlja na raspolaganje i nema "željenih" narativa. Sloboda, dakle, ovde podrazumeva i sopstvenu odgovornost za rezultate za koje Meserko (više) ne odgovara. Ovde je, slutim, OK da se ne samo čita bilo kojim redom nego i da se čita bilo koja količina strana i poenta nije u završenom narativu nego u iskustvu (dakle ne u cilju već u putu). Razume se, ovo je onda skoro u jednakoj meri igra koliko i literatura, ali tim bolje što se mene tiče.

scallop

Meho Krljic

Neka, neka, istorija će pokazati koliko sam bio u pravu. Igranje je verovatno jednako fundamentalno za razvoj čoveka koliko i naracija.

Lord Kufer

Čitaoci su odgovorni ukoliko pisac nije dovoljno pametan... Enteresantno.

PTY

Quote from: Meho Krljic on 21-09-2010, 20:43:16
Neka, neka, istorija će pokazati koliko sam bio u pravu. Igranje je verovatno jednako fundamentalno za razvoj čoveka koliko i naracija.

Istina. :)

Lično izbegavam naracije koje mi sramno razotkrivaju da im je autor ostao uskraćen za mnoge fundamentalne razvoje...